Bildirim
X6 Paralel ithalat garantili alınır mı ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
parelel ithalat kayıtlı olur. kapanma riski yok. 2yıl garantili ve Türkiyede servisi var. Duyumlarıma göre 1-2 tane.. _____________________________ -
arkadaslar nedir bu paralel ithalat?
bilgim yok bu konuda bilgilendirir misiniz:)
normal garantiyle bunun farkı nedir._____________________________ *
Bütün mesele ruhları görebilecek gözler edinebilmektir..
* -
quote:
Orijinalden alıntı: damie
normal garantiyle bunun farkı nedir.
Yurt dışından gelen çoğunlukla kayıtsız,garantisiz telefonlardır. Eğer iki sene boyunca telefonu bozmam diyorsanız durmayın paralel ithalat malı alın._____________________________ Siemens S55-Nokia N73-iPhone 7 -
quote:
Orijinalden alıntı: lazloo
quote:
Yurt dışından gelen çoğunlukla kayıtsız,garantisiz telefonlardır. Eğer iki sene boyunca telefonu bozmam diyorsanız durmayın paralel ithalat malı alın.
ay yok öyle bir risk alamamhele dokunmatiklerde daha riskli yani. x6 düşünüyorum da.bakalm
_____________________________ *
*
-
Paralel ithalatlar firma garantili telefonlardır. Resmi distrübütör ürünü değildir.
Mesela X firması telefonu yasal yollardan ithal eder, kendi garantisini koyarak satar. Firma garantili, mağaza garantili, izmir garantili, istanbul garantili falan diye satılır.
Servis ve garanti konusunda büyük ihtimalle sorun yaşanabilir.
Kayıtsız ve garantisiz telefonlar, yolcu yanında, kamyon kasasında, araba bagajında gelen/getirtilen ürünlerdir.
Parayı verdikten sonra gerisi Allah'a emanettir.....
quote:
Yurt dışından gelen çoğunlukla kayıtsız,garantisiz telefonlardır. Eğer iki sene boyunca telefonu bozmam diyorsanız durmayın paralel ithalat malı alın.
http://forum.donanimhaber.com/m_39726529/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39726529_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: gokmay
Paralel ithalatlar firma garantili telefonlardır. Resmi distrübütör ürünü değildir.
Mesela X firması telefonu yasal yollardan ithal eder, kendi garantisini koyarak satar. Firma garantili, mağaza garantili, izmir garantili, istanbul garantili falan diye satılır.
Servis ve garanti konusunda büyük ihtimalle sorun yaşanabilir.
Kayıtsız ve garantisiz telefonlar, yolcu yanında, kamyon kasasında, araba bagajında gelen/getirtilen ürünlerdir.
Parayı verdikten sonra gerisi Allah'a emanettir.....
quote:
cok acıklayıcı olmus
peki diğer ürünlerin garantisi genelde kvk genpa veya magazalara göre,mesela teknosa garantili falan mı oluyor? yani bunu garantisinden anlayabiliriz değil mi?_____________________________ *
*
-
Ben netten alışveriş yapmıyorum zaten. Mağazadan, dükkandan alırken de distrübütör etiketini aramak lazım ve mümkünse kapalı kutu, açılmamış ambalajlı ürün istemek lazım. Ayrıca distrübütör ürünlerinde (Nokia için söylüyorum) cihazın arkasında, pilin alt tarafına denk gelen bölümde ''Nokia Kom A.Ş. garantilidir'' gibi bir ibare yazar.
Bunlara dikkat edilirse sorun çıkmaz...._____________________________ -
kvk genpa garantili ürünlerde de cok sorun cıktıgını okudum..
biraz da sans işi bu telefon olayı ya.._____________________________ *
* -
Şans işi olduğuna inanıyorum ama distrübütör ürünü almayıp işi bir kat daha riske atmak bana pek mantıklı gelmiyor, kvk/nokia'dan iki kez bedel iadesi aldım ben. karşımda doğru dürüst bir muhatap olmasaydı bu mümkün olmazdı... _____________________________ -
sizin normal garanti değil miydi neden sorun cıktı 2 kez hem de? _____________________________ *
* -
dedik ya şans işi diye, sorun bu her zaman çıkabilir, önemli olan garantinin sağlam olması, gerisinden korkma....
ilk cihaz 5800 aynı sorundan 3 kez servise gitmişti, n82 ise 30 iş günlük servis süresini aşmıştı...._____________________________ -
anladım tesekkurler.. _____________________________ *
* -
Rica ederim.... _____________________________ -
paralel ithalat alma olayi En fazla TR ye hic gelmeyek cihazlar icin dusunulmeli. ayni tel resmi yollardan gelmisse maceraya hic gerek yok. -
haklısın arkadaşım... _____________________________ -
quote:
quote:
ne salladın sende
Paralel ithalatlı tüm cihazlar kayıtlı ve teknik servisi olması zorunluluğu vardır ..._____________________________
-
Paralel ithalat nedir?
*Sanayi ve Ticaret Bakanlığından İthalat belgesine sahip ve gerekli koşulları sağlamış firmalar tarafından,
üretici firmaların ülkemizdeki temsilciliklerinin müsaadesi ile ithal edilmiş ürünlere paralel ithalat ürün denilmektedir.
*Paralel ithalat ürünler 2 yıl garantili olarak satışa sunulmaktadır.
Ürünler kutuların içerisinden çıkan garanti kartlarında belirtilen servis noktasında 2 yıl süresince garanti kapsamında işlem görmektedir.İşte bu noktada arızalanan cihazları 2 yıl boyunca garanti kapsamına giren
aksaklıklar onarılabilir.Burada cihazların ve ürünlerin gerekli yetkili servisleri gönderilmesi anlaşmalı kargo firmalarıyla yapılmaktadır.
*Ortaya çıkabilecek her türlü anlaşmazlıkta Tüketiciyi Koruma Kanunları Paralel ithalat ürünler için aynen geçerlidir.
*İthalatçı firmaların genel merkezleri genellikle İstanbul'dadır. Arızalı paralel ithalat ürünler kargo ile firmaların teknik servislerine gönderilir .Teknik işlemler tamamlandıktan sonra
tekrar kargo ile kullanıcıların adresine gönderilir.
*Paralel ithalat ürünlerimizin tamamı Telekom kurumu tarafından kayıt altına alınmış ürünlerdir
-
Aldım kullanıyorum,mutluyum,hiç bir sorun çıkarmadı.Ama eğer bir gün servise göndermek zorunda kalırsam,orasını bilemiyorum. _____________________________ Mevsimler gibisin,değişirsin.Ya beni üşütürsün,ya yakarsın...
Tvizzle - Windows Phone için IPTV Player
Benzer içerikler
- nokia tuşlu telefon imei değiştirme kodu
- sim kart kaydı yapılamadı ne demek
- tuşlu telefon şebeke sorunu
- sivrisinek kovucu ses işe yarıyor mu
- gprs ne demek
- yenilenmiş telefon ne demek
- firmware nedir
- telefon neden kasar
- snapdragon 7s gen 4
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X