Şimdi Ara

Klimalar sınavda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
2
Favori
15.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarın yurtta ciddi sıcaklık yaşanacağı haber bültenlerinde yer aldı. Yüksek nem değerleri de cabası.Bu bakımdan yarın klimaların er meydanı olacak bir bakıma. Şişirme cihazlara yarın kara gün olabilir. Yüksek nem değerlerinde klimaların dry ( nem alma ) modunu kullanarak daha kaliteli iklimlendirme sağlayabilirsiniz. Tabi klimanız nem alma özürlü değilse

Ben 10 yıldır klima kullanıyorum ısınma ve soğutma için. Yaklaşık 2 yazdır soğutma için dry modunu kullanıyorum. Yaşam şehrimiz olan Antalya yüksek nem içerdiğinden bu modda daha hızlı iklimlendirme yakalandığını fark ettiğimden beri soğutmak için nem almayı kullanıyorum. Genelde türkiyede klimacılar da dahil olmak üzere nem alma modunu pek kullanmaz ve bilmez. Bu genellemeyi bugün antalyada dolaştığım bayilerle görüşmelerimden sonra iyice pekiştirdim. Bu konuyu bu topik vesilesiyle de tartışmaya da açmak istiyorum. Soru şu ? Sizin klimanız yeterli nem alabiliyor mu ? Bunu nerden anlayacağız ? Kataloglarda yoğuşma akışkanı diye geçen ve saat/litre (h/l) şeklinde verilen değerlerden anlayabilirsiniz. Klimanız bu değerlerden uzak miktarlarda su tahliye ediyorsa bir sorun var demektir. Kısaca iyi nem alamayan cihazları (markaları/modelleri ) ortaya da çıkarmak istiyorum. Olayın tabii bir çok boyutu var. Bazı arkadaşlar bu suyun miktarı nem oranına ortam sıcaklığına vs. şeye göre değişir diyecektir. Haklılar. Bu katalog değerleri hangi nem oranlarında ve sıcaklıklarda ölçülüyor bilen forumdaşlarımız paylaşsın. Bunun adını bir koyalım. Çünkü bu nem alma işlevi klima sektöründe pek üstünde durulmayan tabiri caizse pas geçilen bir konu. Bence soğutmada üzerinde ciddi durulması gerekli bir konudur nem alma kapasiteleri cihazların.

Belki farkında değilsiniz ama piyasadaki bir çok cihaz bu modda yazılımı gereği sanırım stabil bir moda geçiyor. Nem alırken ne sıcaklık ne de fan hızına müahale ediliyor. Ben kullandığım panasoniclerde bu değerleri manuel olarak değiştirebiliyorum.Bu manuel değişim fan hızında önemli olmakla beraber cihazınız iyi nem alıyorsa mesele yok.

Ben tahliye borusuna koyduğum kovayla bu ölçümleri yaptım birkaç haftadır. Mesela 18 binlik panasonic 38 m2 de %66 nem varken odada 1 saatte 2200 ml. su tahliye etti. 1 saat sonunda iç ortam sıcaklığı 31.6 dan 27.7 C ye düşmüştür. Dış ortam sıcaklığı da 32.1 di. Bu testi bu gece yaptım. Herkez kendi değerlerini kontrol edebilir. Konuya katılımlarınızı bekliyorum.

• Benim su drenaj kanalına gidiyor sayaç falan taksak olur mu boruya
  • koko69 önemli bir konuya dikkat çekmişsiniz tebrik ederim. demiş olduğunuz durumun uzun zamandır farkındayım. 3-4 gündür yoğun bakmaya başladım foruma aşırı sıcaklardan ve nemden dolayı. aynen dediğiniz gibi durum. ben kendi kendime keşfettim durumu sizin gibi tekniğine girmek veya yazıya dökmek aklıma gelmedi. bu durumu keşfetmek tamamen tesadüftü sadece annemlerdeki klasik sharp ın koku yapması sayesinde oldu.. soğutma modunda salınıma geçtiğinde koku ve fazla mikrobu fan durduğu için içeri vermemesi için kafama göre çare üretmiştim.. ama orada fazla soğutup soğutmadığına dikkat etmedim sonasında klasik mitsubishiyede annemim rahatsızlığından dolayı bu yolu uyguladım ama soğutup soğutmasına dikkat etmedim. bu yılda o klimayı annem tedavi sonrası çok kanı çok çekildiğinden kullanmıyor fazla. esas sonuçsa geçen yıl yine böyle nemin yüksek olduğu zamanda kendi klasik daikin klimamıda nem alma moduna aldım kendi kendime dedim salınımdaki mikrobu fan duracağı için içeri vermesin en azından, hemde hava çok nemli nemi alsın. ve sonuç buda rastlantının sizin tezinize uyan gerçeği. gerçekten daha çok soğutuyordu daikin. daha sonra inverter mitsubishidede durumu denemiştim oda beter soğuttuğu için onu soğutma moduna geri aldım. annem antrede çarpılmasın diyerek.

yazınız süper oldu çünkü fan ve ayar meselesine sizin kadar dikkat etmemiştim çünkü inverter mitsubishide nem modunda fan ayarı yapılabiliyorken ısı ayarı yapılamıyordu.. onu es geçmişim ısı ayarını benimsemişim. çünkü daikin tam tersi ısı ayarı var, fan ayarı manuel değil.

• Yukarıdaki mesajıma eklemeyi unutmuşum. Yukardaki testin sonucunda 1 saatde ortamın nem oranı % 66 dan % 37 e indi. Bu testi 9000 lik panasonicde yapınca da 1 saatte 1100 ml su birikiyor.Nem de yine 36-38 li değerlere düşüyor. Cihazların ikisi de aynı seri. Sadece btular farklı.

Ayrıca 12 000 lik klasik Mit. Electric klimamızda da yine dry modu panasonicde olduğu gibi manuel müdahalelere açık. Aydemir hocam sizdeki Mit. Electric inverter modelin kodu nedir ? Çünkü ben inverter cihazlarda da bu şekil makina bulamadım desem yeridir piyasada. Yani bu özellikler sadece panasonic ve Mit. Electriclere mi özgü ?
  • evimdeki klimayı 8 senedir yazın öyle kulanıyom yoksa fana gecıce koku oluyodu nem almada çalşıtırınca koku olmuyo fan duryo sogutmasıda öyle güsel ama isdeki klimda olmuyo ortamdan dolayı
  • bende Mit. Electric den şaşmam yıllardır sorun yok
  • yıllrdır sabit hızlı klimamı nem almada kullanrım bu bilinen ve kulanma kulavuzunda yazan bir olay,fana geçme olayını ortadan kaldırır bilyoduk ama yazmaya gerek görmedik çünkü kulavuzda yazan bir şey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPİCMAN

yıllrdır sabit hızlı klimamı nem almada kullanrım bu bilinen ve kulanma kulavuzunda yazan bir olay,fana geçme olayını ortadan kaldırır bilyoduk ama yazmaya gerek görmedik çünkü kulavuzda yazan bir şey

İşte fana geçme olayını kaldırır diye bir gerçek yok. O sadece sizin marka ve modele özgü bir eksiklik. Bu nem alma modunu klimalarında hiç kullanmamış bir sürü kullanıcı olduğuna eminim. Ayrıca Türk milleti ne zamandır kullanım kılavuzlarını detaylı inceliyor merak ettim. Daha bu malları satanlar katalog değerlerini bilmezken siz son kullanıcıyı bir anda "UZMAN" nasıl yaptınız merak ettim ?

Siz yıllardır hangi marka ve model klimanızı bu modda çalıştırıyorsunuz ? Bu iyi bildiğiniz kullanım kılavuzunda cihazının nem alma kapasitesi hakkında hangi değerler verilmiş? Klimanız bu l/h değerlerini karşılıyor mu ? Bunları hiç ölçtünüz mü ? Eminim siz bunları ölçümlemişsinizdir.Deneyimlerinizi forumla da paylaşırsanız konuyu zenginleştirmiş olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MANADAM

evimdeki klimayı 8 senedir yazın öyle kulanıyom yoksa fana gecıce koku oluyodu nem almada çalşıtırınca koku olmuyo fan duryo sogutmasıda öyle güsel ama isdeki klimda olmuyo ortamdan dolayı

Hocam fana geçince koku oluyodu diyorsunuz burada o klimanın direk olarak çok detaylı bir bakım istediğinin habercisi;

1-Malesef çoğu klima sogutma modunda çalışıp kapatıldıgında iç ünite kurutma diye bir özellik olmadıgından içeride oluşan su damlacıkları ve nem klima finlerinde, blower fanda, hava üfleme kanalında, drenaj tavasında tozla karışık kuruyarak maya ve küf oluşumu gerçekleşiyor... Klima soğutmada dış ünite devredeyken koku hissedilmiyor ama termostat yapıp fan devam edince çok kötü kokular yayılmaya başlıyor işte size çok sağlıksız bir durum....
    2-Klima bir kaç sezon bakım yapılmamıssa yine benzeri kokular açığa çıkabilir... Bakım yaptırıla bilir fakat buda yeterli olmaya bilir benim evime 2 tane farklı servis geldi ikiside çabuk ve kolay gözüken yerleri yaptılar malesef... Fazla detaya girilmezse kokuda pis hava solumada devam ediyor çok detaylı bakım şart...

Konuya dönersem bende Mit.Electric klima var nem almada fan hızı ayarlanabiliyor sıcaklık derecesi ayarlanamıyor iç ünite sürekli çalışıyor, dış ünite arada duruyordur onu takip etmedim... Mit.Heavy klima nem almada sıcaklık derecesi ayarlana biliyor, fan hızı ayarlanmıyor, istenen durumlar oluştugu an komple iç-dış ünite ve fan duruyor...

• ben istanbul kartal ilçesinde oturuyorum. klimanın nem alma özelliğini kullanmazsak içeride yeterli konfor olmuyor. ancak arabistan gibi kuru iklimlerde nem alma özelliği şart değil. otelde bizzat daikin klimada denedim.
  • Benim mitsubishi heavy de nem alma modunu actigimda fan hizini ayarlayamiyorum ama sicaklik derecesini ayarliyabiliyorum. Ben ankara da oturuyorum, burada cok nem yok. Dun nem alma modunda calistirdim klimayi beni cok usuttu o yuzden kapattim. Genelde klimami otomatik modda kullaniyorum kullanim klavuzunda yazana gore otomatik modda klima gerek gordugunde nem alma moduna otomatik geciyormus.
  • Bendeki Daikin FTX35JV modelinde (4.400~13.000 BTU inverter) modelinde, nem alma modunda sıcaklık veya fan hızına manuel müdahale şansı yok. Ancak her zaman aynı devirde olmadığını elle hissediyorum, bazen hızlı üflerken bazen çok yavaş üflüyor. Su çıkış hortumu yağmur drenajına iyice sokulmuş olduğu için, şişe vs koyarak su miktarı ölçme şansım yok… Genel olarak soğutma yerine bu modu kullanıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: koko69

Yukarıdaki mesajıma eklemeyi unutmuşum. Yukardaki testin sonucunda 1 saatde ortamın nem oranı % 66 dan % 37 e indi. Bu testi 9000 lik panasonicde yapınca da 1 saatte 1100 ml su birikiyor.Nem de yine 36-38 li değerlere düşüyor. Cihazların ikisi de aynı seri. Sadece btular farklı.

Ayrıca 12 000 lik klasik Mit. Electric klimamızda da yine dry modu panasonicde olduğu gibi manuel müdahalelere açık. sayın koko69, bendeki klasik makineyi kontrol ettim sizinki gibi fan ve ısı ayarına müdahele edilmiyor. aynı inverter gibi sadece fan ayarı yapılabiliyor. nem alma modunda..siz bu açıdan şanslısınız bendeki makine msh ga klasik seri msh-ga35vb. Sizinki mutlaka daha eski seri olduğu için bu şansa sahipsiniz net modeli nedir sizdeki klasik model klimanın? Aydemir hocam sizdeki Mit. Electric inverter modelin kodu nedir ? sayın arkadaşım. bendeki klimanın modeli msz-gc35. Çünkü ben inverter cihazlarda da bu şekil makina bulamadım desem yeridir piyasada. Yani bu özellikler sadece panasonic ve Mit. Electriclere mi özgü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 6 Ağustos 2010; 19:02:25 >

• @9köy hocam Mit. electrik annemlerde takılı. Ama eski modellerden olduğu aşikar. Bir gittiğimde modelini öğrenip burdan paylaşırım. Muhtemelen ortalama 10 yıllık cihazdır sanırım. Bu eski modellerdeki yazılımlar bu şekilde öpsiyonlu kullanıma olanak sağlaması güzel bir durum. benim anlamadığım herşey ilerlerken bu yeni modellerde neden bu argüman eksik bunu çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koko69 -- 24 Haziran 2013; 12:43:53 >
  • quote:

Yukarıdaki mesajıma eklemeyi unutmuşum. Yukardaki testin sonucunda 1 saatde ortamın nem oranı % 66 dan % 37 e indi. Bu testi 9000 lik panasonicde yapınca da 1 saatte 1100 ml su birikiyor.Nem de yine 36-38 li değerlere düşüyor. Cihazların ikisi de aynı seri. Sadece btular farklı.

Ayrıca 12 000 lik klasik Mit. Electric klimamızda da yine dry modu panasonicde olduğu gibi manuel müdahalelere açık. Aydemir hocam sizdeki Mit. Electric inverter modelin kodu nedir ? Çünkü ben inverter cihazlarda da bu şekil makina bulamadım desem yeridir piyasada. Yani bu özellikler sadece panasonic ve Mit. Electriclere mi özgü ?

Dün akşam nem alma ile ilgili bir konu fark ettim. @koko69 arkadaşımız, nemi %66'dan %37'ye getirdiğini belirtmiş. Tabii klimanın çok nem alması iyi bir özellik olarak görünse de, aşırı kurutması da sıkıntılı olabilir - ideal nem oranı genel olarak %45~%55 aralığında kabul edilir. Evdeki Daikin klimayı nem alma modunda çalıştırdıktan yaklaşık 1 saat sonra, içeride %49 nem değeri gördüm (tabii sıcaklık ve nem ölçen aleti daha önce tuz ile kalibre etmiştim, %13'lük bir sapma olduğunu fark etmiştim - nem ölçerin kalibrasyon işlemini merak eden olursa detayını yazabilirim). %49'da inverter'ın düşük devirlerde çalıştığını fark ettim. Tabii cihazın üzerinde çalışma frekansını yazmadığı ve elektrik bağlantısına bir watt-metre takamadığım için, sürekli yavaş mı veya önce hızlı sonra yavaş mı çalıştığını bilmiyorum..

Nihai olarak anladığım kadarıyla, nemi %50'den fazla düşürmeye çalışmıyor gibi geldi..

• ya arkdaslar ben yazdıklarınızdan tam anlamladım nasıl yapcaz bunu yanı nasıl nem çok alacaz yada ne ile ölçcez bunnun bir cihazı varsa kaç paradır bu alıp gelem şimdi izmire incem nerden alırım nasıl ölçlerim normal çalıştırtmada nemı iyi almamıki bu 18 lik klima
  • kalibre olayını anlatırsanız çok iyi olur sayın arkadaşım.

quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

Dün akşam nem alma ile ilgili bir konu fark ettim. @koko69 arkadaşımız, nemi %66'dan %37'ye getirdiğini belirtmiş. Tabii klimanın çok nem alması iyi bir özellik olarak görünse de, aşırı kurutması da sıkıntılı olabilir - ideal nem oranı genel olarak %45~%55 aralığında kabul edilir. Evdeki Daikin klimayı nem alma modunda çalıştırdıktan yaklaşık 1 saat sonra, içeride %49 nem değeri gördüm (tabii sıcaklık ve nem ölçen aleti daha önce tuz ile kalibre etmiştim, %13'lük bir sapma olduğunu fark etmiştim - nem ölçerin kalibrasyon işlemini merak eden olursa detayını yazabilirim). %49'da inverter'ın düşük devirlerde çalıştığını fark ettim. Tabii cihazın üzerinde çalışma frekansını yazmadığı ve elektrik bağlantısına bir watt-metre takamadığım için, sürekli yavaş mı veya önce hızlı sonra yavaş mı çalıştığını bilmiyorum..

Nihai olarak anladığım kadarıyla, nemi %50'den fazla düşürmeye çalışmıyor gibi geldi..

• Sayın koko69 öğrenebildinizmi model kod numaralarını? esasında bu tip klimalar hala var fakat fiyat yükseldiği için ithalatı yapılmıyor teknolji gelişti mertlik bozuldu sözü çok doğru. geçen gün mitsubishi electric birol ustanın evindeki klimadan. mr slim modelini arttım birçok ülkede hala hala var.

quote:

Aydoğan hocam Mit. electrik annemlerde takılı. Ama eski modellerden olduğu aşikar. Bir gittiğimde modelini öğrenip burdan paylaşırım. Muhtemelen ortalama 10 yıllık cihazdır sanırım. Bu eski modellerdeki yazılımlar bu şekilde öpsiyonlu kullanıma olanak sağlaması güzel bir durum. benim anlamadığım herşey ilerlerken bu yeni modellerde neden bu argüman eksik bunu çözemedim.
  • Kalibrasyon klimanın kalibrasyonu değil, salondaki dijital sıcaklık ve nem ölçerin kalibrasyonu. Böyle bir cihaz kullanıyorsanız, seve seve anlatayım kalibrasyon işini (bu arada öyle çok pahalı bir şey değil, dış ortam sıcaklık ölçeri ile birlikte 70tl filandı..)

quote:

Orijinalden alıntı: aydemir-çelik

kalibre olayını anlatırsanız çok iyi olur sayın arkadaşım.

quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

• 70 tl ucuzmus yarın bakayım eger sokaga çıkarsam
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.