Şimdi Ara

Asus M4A87TD/USB3Kullananlar Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.622
Cevap
3
Favori
84.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar gerek fiyatı gerek Asus firması sayesinde çoğu kişi bu karttan edindi yakın zamanda. ben kurulumda pek çok sıkıntı yaşadım elbet yaşayan başka arkadaşlarda vardır. bu kartı almak isteyenler ve kullananlar için burada bir paylaşım alanı oluşturmak istedim.

Benim karşılaştığım ilk sıkıntı bios güncellemesi idi maalesef asus update usb3 olmayan versiyonunu buluyor ve normal olarak bios güncellemesi yapmıyor. Bununla birlikte Driverlarla ilgili sıkıntım hala devam ediyor. Cd neredeyse hiçbişeyi çözmüyor everest benim kartımı 770 chipsetli olarak görüyor mesela sizdede böylemi?

Kartın anasayfası:http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=nlWYrI9wlNIYHAaa

SON ÇIKAN BİOS İÇİNhttp://www.asus.com/product.aspx?P_ID=nlWYrI9wlNIYHAaa UYGUN İŞLETİM SİSTEMİNİ SEÇİP YÜKYEYİNİZ

arkadaşlar konuyu okuyunca alınası bir kart olmadığı gibi bir izlenim ortaya çıkıyor ama bu sorunların çoğu kalıcı değil. lütfen sorunlarınızı bittiyse ya da devaö ediyorsa yazın

1. ceycey11 performans stabilite sorunları bios-program güncellemeleri ile düzeldi

2. angelus26 donma sorunları turbo evo benzeri asus programları ile oc yapıldıktan sonra ortadan kalktı

3. .Vertigo. Donma-kilitlenme sorunları yaşıyor. ramların slotlarını değiştirerek sorununu azalttı ram değerlerini düşürerek sıkıntısı kalmadı.

4. mert_Allen sıcaklıkları windows üzerinden okuyamıyor. kapasitörlerden cızırtı geliyordu asus yazılımı ile oc yaparak sorunlarından kurtuldu

5. Abbasağa sorunsuz kullanıyor

6. doomcreeper sorunsuz kullanıyor

7. yelkowan sorunsuz iki sistem kurmuş

8. leop sistem tam yükteyken işlemci çarpanı düşmekte

9. Tek suçu kopya çekmek sorunsuz kullanıyor

10. sahafiec sorunsuz kullanıyor

11. sacreddagger oyunlarda donma kilitlenme yaşıyor

12. Ozan CK ekranda kararma yaşıyordu bios sısfırlaması ile sorunları çözüldü

13. Kötü Kedi Şerafetttin ekranda kararma yaşıyordu ram değişimi ile sorun çözüldü

14. sanalsenator ses kartı ile ilgili sorun yaşıyordu güncelleme ile çözüldü

15. LoRd1N sorunsuz kullanıyor

16. patya sorunsuz kullanıyor

17. chianti sorunsuz kullanıyor

18. cori3535 sorunsuz kullanıyor

19. bulva_ sorunsuz kullanıyor

20. the enemy rar dosyası çıkartamıyor

21. Elfendos sorunsuz kullanıyor

22. Alper# sorunsuz kullanıyor

23. Seronimo sorunsuz kullanıyor

24. Graveth sorunsuz kullanıyor

25. uykucu_17 sürekli biosu sıfırlanıyor cizirtı sorunu yaşıyor

26. ufookktay sorunsuz kullanıyor

27. cossolina sorunsuz kullanıyor

28. rojin2632 bench puanlamaları düşük!

29. hellcowboy90 sorunsuz kullanıyor

30. hyperalika sorunsuz kullanıyor

31. Manatox sorunsuz kullanıyor

32. doomcreeper oyunlarda donmalar yaşıyor

33. SynFx sorunsuz kullanıyor

34. jallan2 sorunsuz kullanıyor

35. webber usb device over current detected hatası alıyor

36. egeliilkerr donma sorunları + bir sürü problem yaşıyor

37. HapLoo sorunsuz kullanıyor

38. gokhan461 sorunsuz kullanıyor

Sorunlu Ramlar

KINGSTON 4 GB DDR3 1333MHz CL9 Dual KIT*

PATRIOT 2x2GB 1333MHz 1,65V Dual Kit Ram

Patriot 2x2 gb 1600 mhz

Sorunsuz Ramlar

KINGSTON 4 GB DDR3 1333MHz CL9 Dual KIT*

KINGSTON 4 GB DDR3 1600MHz CL9

HI-LEVEL 2x2GB 1333MHz CL9

Gskill 2x2GB 1333MHz CL9

Patriot 2GB 1333MHz CL9

CORSAIR 2x2 GB XMS3 1600MHz DDR3 CL9

Durumları değişen arkadaşlar mesaj atarlarsa burumları değiştirilir.

quote:

Orijinalden alıntı: yelkowan

quote:

Orijinalden alıntı: yelkowan

1-İzlenimlerim:

*Anakart üzerindeki komponent yerleşimi oldukça düzgün; kapasitörler, yongalar, sata yuvaları hepsi olması gerek yerde bu konuda hiçbir kusur bulamadım. Ayrıca anakart üzerinde bakır borular, büyük soğutucu blok bulunmamasına rağmen yine de fazlasıyla serin.
    *Anakartın üzerinde eski ide harddiskinizi veya optik sürücünüzü bağlamak için j-micron yongası var.
    *Anakartın biosu bana göre oldukça kullanışlı ve basit en basitinden O.C. yapmayı bilmeyenler için kolaylaştırılmış seçenekler konulmuş menüden hiç bir suya sabuna dokunmadan hazır işlemci profillerini seçebiliyorsunuz mesela ben x4 925 işlemci kullanmama rağmen menüden x4 965i seçdiğimde herhangi bir sorunla karşılaşmadım ve hiç bir ayarla uğraşmak zırunda kalmadım.
    *Çekirdek açmayı düşünenler için çekirdek aşırtmayı çocuk oyuncağı haline getirmiş ama yine de çekirdek aşırtmada yeni MSI anakartların çözümü bence daha güzel.
    *O.C. yapmayı sevenler ve enerji tüketimini düşük tutmaya çalışanlar için anakartta dahilli yonga yerleştirilmiş. Bu yongalar sayesinde otomatik olarak sistemin stabilitesini bozmayacak şekilde en iyi O.C değerleri seçiliyor. Sistemi uzun süre çalıştırmayı düşünenler için ise yine sistemin stabilitesini bozmamak kaydıyla o an ihtiyacınız olan kadar performans sağlayıp enerfi tasarrufu sağlıyor.
    *** benim ayrıca çok hoşuma giden özelliği İşletim sisteminin uzun önyükleme süresine alternatif olan pcde acil işlerinizi halletmenizi sağlayan express gate özelliği bu özellik pek fazla ön plana çıkarılmamış ama benim çok hoşuma gitti.

2-İşletim sistemini kurmadan yapılması gerekenler. (bunlar sadece tavsiye niteliğindedir)

* Öncelikle benim gibi işletim sistemini sata bir hddye kuracaksanız biosa girmeniz ve biostan Hdd ayarlarından otomotik olarak seçili olan ide modu değiştirmelisiniz ve satayı seçmelisiniz. vista ve 7 kuracaklar için kurulum esnasında sorun çıkmaz yalnız xp kuracaklar için kurulum balşlangıcında f6 ya basıp sata raid sürücülerinin yüklenmesi gerekebilir.
    * eğer pata bir hdd veya optik sürücü kullanmayacaksanız yani anakart üzerindeki eski pata yuvası boş kalacaksa sistemin her açılışında gelen sinir bozucu jmicron uyarısını kapatabilirsiniz. Bunun için yine biosta advanced menüsü altında onboard devices configurations'a girerek pata controller'i disabled yapabilirsiniz yani jmicron chipini kapatabilirsiniz.
    * yine boot ekranında çıkan siyah yazıları görmek istemiyorsanız biostan boot menüsü altında force bios yerine keep on current'i seçebilirsiniz.
    * Asusun express gate özelliğini kullanmayı düşünmüyorsanız bunu biostan kapatarak her açılışta karşınıza çıkmasını önleyebilirsiniz biosta şimdi adını unuttum sondaki menülerden birinde express gate'i devre dışı bırakabilirsiniz.

3- Yeni biosun getirdikleri ve en kolay bios güncelleme yöntemi.

Anakartla beraber genelde ilk bios sürümü geliyor bu biosu kullanmaktan yana olanlar ve yeni biosa geçmeyi gereksiz bulan arkadaşlar var.
    * yeni bios asusun açıklamasına göre stabiliteyi artırmaya yönelik yazılmış.
    * ben gskil ramları ilk takdığımda anakart tanımadı fakat; yeni biosa geçtiğimde sorunsuz olarak tanıdı ve şuan 1600mhzde görev yapıyorlar. AMD işemci desteği 1333MHZye kadar olduğu için anakart 1333mhz üstü takılan ramlari da bu hızda görüyor ama biostan ramların gerçek değerlerini seçtiğinizde sorunsuz çalışıyor.
    * biosu güncelledikten sonra hdd menüsünde de ufak bir değişiklik oldu yanlış hatırlamıyorsam ıde- sata hddnin seçildiği menüye ya auto seçeneği ya da manuel seçeneği eklendi.
    * bu bios stabiliteyi artırmak için yazıldığından ve anakartla ilk bios yüklü geldiğinden yeni biosa geçmekte fayda var.

Biosu güncellemenin en kolay yöntemi.

* bu yöntem benim için en kolayıdır windows üzerinden bios güncellemeyi benim gibi sevmiyorsanız asusun anakartlarında yıllardır kullandığı EZ Flash 2 ile biosu rahatlıkla ve endişesiz olarak güncelleyebilirsiniz.
    ** yapmanız gereken anakartınıza uygun biosu asus supporttan indirmek ve bir flasdiske atmak
    http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
    ilk önce AM3 socket tipini seçip sonra da M4A87TD/USB3 anakrt modelini seçiyoruz tüm işletim sistemlerindeki bios aynı istediğinizi seçip indirebilirsiniz.
    *** indirdiğiniz biosu usb belleğe attıktan sonra bilgisaya takıp sistem başlangıcında alt+f2'ye basarak veya biostan EZ Flash 2 seçerek çalıştırmak mümkün. Bundan sonra yapmanız gereken sadece usb bellekteki dosyayı seçip onaylamak yeni biosunuz hayırlı olsun.

Bu anakarttan aldığınız performansı artırmaya yönelik anlattığım bu bilgilerin işinize yaraması dileğiyle herkese kolay gelsin...

imla.

Sayfa başında olursa daha çok kişiye ulaşır belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 7 Ekim 2010; 21:08:39 >

• Bende M4A87TD/USB3 kullanıcısıyım hocam. CPU-Z den herşey normal. Chipset ATI 870, Southbridge SB850 olarak gözüküyor. CPU-Z görüntüm

Asus M4A87TD/USB3Kullananlar Kulübü
    AMD 890 GX Chipset and Asus M4A89GTD Pro / USB 3.0 HI-LEVEL 4G 1333 MHZ DDR3 DUAL KIT RAM (2X2) Palit GTX480 1536MB Pci-Ex GeForce 384Bit GDDR5 LG E2240S 22'' LED LCD, 5ms, Geniş, Parlak Siyah Monitor windows 7 64 bit işletim sistemi
  • evet ya bios güncellemesi yaptım ondan ya da everest sağlıklı sonuç vermiyor cpu z ile bendede aynı şekilde çıktı. Bios menüsüne alışamadam gigabyte'ın daha sade ve kullanışlıydı gibime geliyor. Bios güncellemesi yapamyan arkadaşlarhttp://www.asus.com/product.aspx?P_ID=nlWYrI9wlNIYHAaa linkinden işletim sistemlerini seçerek bilgisayarlarına indirip oradan asus update ile bios güncellemesi yapabilirler.

ilk izlenim olarak şunu söyleyebilirim gigabyte 785 gt ye göre daha serin çalışıyor sistem dün 36-38 iken şimdi 31-33 derece cpu
    AMD 890 GX Chipset and Asus M4A89GTD Pro / USB 3.0 HI-LEVEL 4G 1333 MHZ DDR3 DUAL KIT RAM (2X2) Palit GTX480 1536MB Pci-Ex GeForce 384Bit GDDR5 LG E2240S 22'' LED LCD, 5ms, Geniş, Parlak Siyah Monitor windows 7 64 bit işletim sistemi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bios yüklemesi yapacak arkadaşlara anakartın iki tane modeli var bi usb 3.0 olan var bi usb 2.0 olan bios güncellemesini buna göre yaparlarsa sorun yaşamazlar.

bu anakartlı sistem toplayan hiç sorunsuz kullanan ve gayet memnun arkadaşları biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 6 Ağustos 2010; 10:41:35 >

Orijinalden alıntı: aRiSe*

Disbiritörü Çizgi değilse almayın bu kartları. :)

evet arise güzel noktaya değindin hepsi burada bu ve bunun üst chipsetlerden asusun anakartını satıyo çizgi elektronik garantörü değil alacak olanların buna dikkat etmesi iyi olur

Orijinalden alıntı: highgen

quote:

Orijinalden alıntı: aRiSe*

Disbiritörü Çizgi değilse almayın bu kartları. :)

evet arise güzel noktaya değindin hepsi burada bu ve bunun üst chipsetlerden asusun anakartını satıyo çizgi elektronik garantörü değil alacak olanların buna dikkat etmesi iyi olur

Çok önemli bir noktaya değinmişsiniz!! Birçok kişi bunu bilmeden HB den Asus ürünlerini alıyor. bende sipariş vermeği düşünüyordum.Sanal mağazalarda satılan asus ürünlerinin çizgi garantisinde olduğunu nasıl anlayabiliriz. Yada şöyle sorayım hangi Sanal mağazalar çizgi garantisinde satış yapıyor..

• Güzel konu olmuş. Bu anakartla sistem toplamış veya toplamayı düşünen birçok kişi var. Postları bekliorz
  • Ben gigabyte 870A aldim cok memnunum. stabilite ve restart sorunu yok. 10 tane sata bulunmakta uzerinde hepsini ahci moda cevirebiliyorsunuz. Asusun biosu cok karisik iken (asusta kullandim) gigabyte o kadar karisik degil
  • Sistem bendede arada sırada kitleniyor.1-2 Günde felan nadiren 1 defa bilemedin 2 defa.Ramdir diye değiştirdim,yine aynı şeyi yaptı.Anakartta birşeylik var ama çözemedim hakkatten bende.Umarım burdan iyi bir bilgi paylaşımı olur ve hepimiz sorunlarımıza çözüm buluruz...
  • Evet ben de M4A87TD USB3 sahibiyim.Everest tanımıyor anakartı ama CPU-Z sorunsuz.Anakartla sıkıntım yok değil ama o kadar da büyütülecek şeyler değil.En önemli sorunum voltajları windows üzerinden okuyamıyorum , sadece biosdan en doğru şekilde ulaşabiliyorum.Oyunlarda da anlık donmalar yaşıyorum..Masaüstündeyken kitlenme vb. sorunum yok , yeni bios güncellemesi ne gibi iyileştirmeler sağladı ? Güncelleyen arkadaşlar gözlemlerini paylaşırsa iyi olur..
    All natural and technological processes proceed in such a way that the availability of the remaining energy decreases. In all energy exchanges, if no energy enters or leaves an isolated system the entropy of that system increases.
    Energy continuously flows from being concentrated to becoming dispersed, spread out, wasted and useless. New energy cannot be created and high-grade energy is being destroyed. An economy based on endless growth is unsustainable.
    The fundamental laws of thermodynamics will place fixed limits on technological innovation and human advancement. In an isolated system, the entropy can only increase. A species set on endless growth is unsustainable.
  • Acaba ram im mi uyumsuz arkadaşlar ? Patriotun 1600mhz liği var 1333 lüğü yok,corsair 1333 lükle mi değiştireyim ? Anakart değiştirme şansım yok malesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Vertigo.

Acaba ram im mi uyumsuz arkadaşlar ? Patriotun 1600mhz liği var 1333 lüğü yok,corsair 1333 lükle mi değiştireyim ? Anakart değiştirme şansım yok malesef...

Bendeki hyperx'ler 1600mhz de sorunsuz calısıyor.bios update denediniz mi ?
    All natural and technological processes proceed in such a way that the availability of the remaining energy decreases. In all energy exchanges, if no energy enters or leaves an isolated system the entropy of that system increases.
    Energy continuously flows from being concentrated to becoming dispersed, spread out, wasted and useless. New energy cannot be created and high-grade energy is being destroyed. An economy based on endless growth is unsustainable.
    The fundamental laws of thermodynamics will place fixed limits on technological innovation and human advancement. In an isolated system, the entropy can only increase. A species set on endless growth is unsustainable.
  • Yaptım yaptım.Bugün ramdendir diye gittim ramin aynısından değişim yaptırttım,yine aynı şey.Yarın birde corsair 1333 cl9 alayım.Yine yaptı,artık asusla benim yollarım ayrılıyor demektir.
  • Bu kitlenme olayını açmak lazım.Zira ufak yazılımsal bir problem ise boşuna değişim yapmış olursunuz..Mavi ekran mı veriyor ? Direk kitlenip kalıyor mu mavi ekran vermeden ?
  • Kitlenip kalıyor hocam.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.