Şimdi Ara

World of Tanks Taktik Paylaşımı [ANA KONU] (442. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67.018
Cevap
120
Favori
2.438.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 440441442443444
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @ miharbi00

    Tier 10 olunca ve de zırh gücün zayıf olunca birkaç saniye içerisinde hasar puanının %90ını kaybetmen doğal. Zırh üstünlüğü olan tanklarla birlikte hareket et. Atak oyun tarzına giden tier 10 is7dir bu oyunda keza e100 de atak oyun tarzında epey güzel işler yapıyor premium mermi ile vs. Mausla da defans yapabilirsin fakat t30un ne halta yaradığını ben de çözebilmiş değilim hâla

    Allahı var güzel hasar veriyor fakat her şey hasar demek değil ki dayanıklılık ta önemli, maus gibi defansif oyna desem yine yanına gelecek 2-3 tank senin mermin dolana kadar haşat edecekler tankını.

    Takım ağırlıklı oyuna uyum sağlıyor desek t30 için. Bu sefer de zırhı zayıf olduğundan hep hasar ona yöneliyor.

    Maçlarda zırh yönünden üstün tankları takip et onlar hasar aldığında sen çıkıp vuruşunu yap vs. Bu tip bir taktikle takım arkadaşların kulağını çınlatacak muhtemelen ama takma onları, t30 zaten amerikan, alışık bu tip satış durumlarına doğasından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miharbi00

    ben niye t30 la güzel oynayamıyorum ya. sürekli üzerimde bir gerginlik var. birine vurmak için kafamı bir çıkarsam 2 saniye içinde 400-500 canım falan kalıyor. sanki haritadaki tüm toplar bana çevrilmiş gibi hissediyorum. ayrıca doğru düzgün delemiyorum olmadık tanklardan sektiriyorum. isabetli atış yapamıyorum. çıldıracağım. t30 ile oynama stratejileri neler acaba? açık arazide, şehir haritasında ne yapmalıyım? bugüne kadar hep atak oyun sergiledim ama bu t30 ile bir yere gitmeye korkuyorum. atak oyuna devam mı yoksa defansa mı çekiliyim az?

    T30 ile başından beri atak oynuyorsan en büyük yanlışı yapıyorsun. T30'un random savaşlardaki misyonu takımının galibiyete ulaşması için işini kolaylaştırmak ve azami surette yaralı düşman tankı bırakmaktır. O yüzden sıcak çatışmalardan daima uzaklarda ve mümkünse pek görünmeden tank destroyer tarzı oynamalısın.

    Kill almaktan ziyade yüksek demage vuran ezici topunun üstünlüğünü kullanarak düşman tanklarını oyundan düşürmelisin. Aynı zamanda hulldown denilen T30'un yüksek zırhlı taretinden faydalanarak da müstahkem mevkilerde zayıf gövdeni gizleyip sadece taret göstererek de iş çıkartabilirsin. Bununla ilgili hemen her haritada uygun bir alan mutlaka vardır.

    Ama baktın ki bi anda kendini çatışmanın içinde buldun ve karşında eşdeğer bir tank veya güçlü bir tier9 heavy var o zaman adama gövdeni yapıştırıp taret zırhı avantajını yakın mesafede de kullanabilirsin. Fakat mümkün olduğunca yakın çatışmalardan uzak dur. Ortalama 750-1000 demage indirdiğin sağlam topun vurduğun düşmanı kızdıracak ve moral olarak oyundan düşürecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 26 Aralık 2011; 11:30:29 >
  • T30'a modül olarak da (VANTİLATÖR-KAMUFLAJ-SPALLINER) öneririm. Full deneyimli bir mürettebat vantilatör ile %5 performans artışı sağlıyor. Böylece daha iyi kamufle olabiliyorsun, aynı zamanda top yükleme hızın da biraz arttığı için artı %10 mermi hızlandırıcı modüle ihtiyacın olmuyor. Vantilatörü taktıktan sonra da isabet oranımda ciddi iyileşmeler fark ettim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 26 Aralık 2011; 11:34:30 >
  • Merkava 5 in dediği gibi oynuyorum. T 30 ile aram gayet iyi. Acayipde zevkli. Çok güzelde para kasıyor. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    T30'a modül olarak da (VANTİLATÖR-KAMUFLAJ-SPALLINER) öneririm. Full deneyimli bir mürettebat vantilatör ile %5 performans artışı sağlıyor. Böylece daha iyi kamufle olabiliyorsun, aynı zamanda top yükleme hızın da biraz arttığı için artı %10 mermi hızlandırıcı modüle ihtiyacın olmuyor. Vantilatörü taktıktan sonra da isabet oranımda ciddi iyileşmeler fark ettim..


    Oda ne ya, T30 dediğinde Aim Hızlandırıcı - Reload hızlandırıcı - Vertical Limiter olucak, Spalın ve vantilatörün kime neye faydası var. e-100 ile 1000 maçıbitridim.

    Operation e-1000 complated :)
  • Dediğin modüllerin yakın masefede ve aktif çatışmada faydası var. Sen uzaklardasın, isabetli vurmalısın ve personelin de ekstra deneyimli olmalı. Aynı zamanda kamuflaja ihtiyacın var iyi saklanmalısın, çünkü td modunda oynuyorsun.

    Söylemiş olduğun modüller (Hızlı aim alma, hızlı mermi yükleme) T30 ile oynadığım ilk 300 maçımda takılıydı. Fakat bir süre sonra 2. modül listesini denedim ve td tarzı savaş stilimde daha verimli oldu. Tecrübe ile sabittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 26 Aralık 2011; 11:54:54 >
  • Dikey stabilizatöre de ihtiyacın yok, çünkü uçup kaçarak adam vurmayacaksın :) Sabitsin...
  • Bir de kusura bakma ama spalliner yoksa T30'unda hiç oynama daha iyi. Arty vuruşlarında muazzam faydası var spalliner'ın. Kağıttan bir zırhın var çünkü... Spalliner'ı olmayan T30 tanklarına arty ile çooook tek attığım olmuştur..
  • Merkava Akşam gene tier 10 plton yapalım, Kimin t30 u daha iyi görek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kapitan_zur_See

    Merkava Akşam gene tier 10 plton yapalım, Kimin t30 u daha iyi görek.

    Olur
  • aim, reload hızlandırıcı ve vantilatör düşünüyordum ben biraz daha düşünüyüm o zaman :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miharbi00

    aim, reload hızlandırıcı ve vantilatör düşünüyordum ben biraz daha düşünüyüm o zaman :)

    Kesinlikle en başta T30 için (SPALLINER) gerisi sana ve oyun stiline kalmış. Ama T30'un oynanması gereken oyun stili ile oynuyorsan (KLİMA & KAMUFLAJ) çok faydalı olur..
  • Yalnız T30'un yerine gelecek olan T110'u halen çözemedim.

    Ortalama iyi gibi gözüken eğimli bir ön zırhı var (tahmini ön zırh kalınlığı 130-170 mm arasında olacak) Ama yan zırhlar halen büyük bir şüphe aklımda! Ayrıca 280 mm penetrasyona ve dakikada 6.7 gibi bir ateşleme oranına sahip topu olacağı söyleniyor. Resimlerden gördüğüm kadarıyla da ortalama 37-46 km arasında bir hıza sahip olması muhtemel gibi çünkü ön tasarımı olan M103 saatte 37 km hız yapıyordu gerçekte. Açıkçası yan zırhları kötü olursa topunun iyi delmesi ve hızlı atması da pek önemli olmayacak gibi gözüküyor klan savaşlarında.

    Bence Amerikan Heavy ağacı ünvanını tamamiyle E100'e kaptırmış olacak. Atak tankı olarak da her zaman olduğu gibi IS7 kral... Tier 9 mediumların yerine de artık bol bol AMX50B'yi klan savaşlarında görebiliriz diye düşünüyorum. Çünkü 65 km hız, 1200 beygir motor ile iyi bir hızlanma, vurkaçlar için de iyi bir top ve şarjör avantajı. 2100 hit point ile de tüm tier 9 mediumlardan daha avantajlı (her ne kadar yan zırhlar zayıf olsa da)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 26 Aralık 2011; 12:13:11 >
  • Bu t30 camosu okadar iyimiki. acaba bendemi camo alsam ?Ben 30 Maçmı ne yaptım. Hiç ciddi savaşlara girmedim. Denemek lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kapitan_zur_See

    Bu t30 camosu okadar iyimiki. acaba bendemi camo alsam ?Ben 30 Maçmı ne yaptım. Hiç ciddi savaşlara girmedim. Denemek lazim.

    Şöyle düşün;

    Klima modülü (Crew kamuflaj deneyimini %105 yapıyor, +25 kamuflaj kiti ile sabitken en iyi saklanma oranını yakalıyorsun) Ekstra olarak da T30'un tier 10 heavyler içinde en iyi kamuflaj oranlarına sahip olduğunu WOT'un sunduğu istatistiklerden biliyorum. Ayrıca pusu yaptığım çoğu savaşta dibime gelen tanklar bile ateş etmedikçe beni kolay kolay göremiyordu :)
  • 10 altına kıyıp Jtden sökeyim, Şimdi gidip bir mcdonnald yapam Yarı yarıya indirim varmış :)
  • Clan savasları başladımı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kapitan_zur_See

    10 altına kıyıp Jtden sökeyim, Şimdi gidip bir mcdonnald yapam Yarı yarıya indirim varmış :)

    T30'a ekstra gider yapmana değmez diye düşünüyorum ama. Sahalarda Tier 10 olarak son 2 ayını doldurmak üzere. Sonra Tier9 TD olarak amerikan td ağacının 2. bloğunda yerini T95 ile yan yana alacak. 2150 olan hit pointini kırpıp 1700 hit pointe düşürecekler. Bu yüzden dakikada 3.64 atan topunu T95'deki muadil top ile eşitleyip 3.75'e çıkaracaklar. Ayrıca T30'da görmeye alışık olmadığımız 90 mm - 105 mm - 120 mm topların da T30'a monte edilebilir olduğunu göreceğiz. Çok iyi olan 36 taret dönüş hızını slugger'in taret dönüş hızına düşürecekler, bu da saniyede 18 derece.. Palet dönüş hızını da saniyede 28 dereceden 22 dereceye düşürecekler. İyi olan kamuflaj değerini TD ağacında daha da iyi yapacaklar.

    Bütün bu özelliklerle T30'a tier10'da aşina olan kullanıcılar tier 9 TD ağacında kullanmaya başlayınca kısa süreli bir bunalım moduna girecekler :) Fakat t30 tier9 td'de ortalama olarak iyi maçlara çıkacağı için yine eski ünvanını koruyacak. Aynı zamanda diğer tier9 td'lere karşı en büyük avantajı da düşük dönüş hızına sahip olsa da döner tareti olacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 26 Aralık 2011; 12:40:13 >
  • Amma velakin :) StugE100 denen cellat... Hayvani 170 mm topu ile sahalarda yerini alırsa. Random maçları nasıl etkiler onu kestiremiyorum
  • T30 sahipleri ne olcak peki :) T110 açılıyor mu, geliyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 440441442443444
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.