Şimdi Ara

istanbul-dbakır yol güzergahı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
14.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    görevim gereği d.bakıra taşınıyorum..istanbuldan d.bakıra kendi arabam ile yolculuk yapmayı düşünüyorum.2 tane yol güzergahı buldum.biri ankaradan sonra sivas malatya d.bakır diğeri ise ankara adana g.antep urfa d.bakır.Daha önce bu yollardan gidenler bilgi verebilir mi??

    Birde saat kaç gibi yola çıkmamı önerirsiniz.Benim düşüncem gece 2-3 gibi çıkıp sabah ankarada olmak gündüz vakti tehlikeli yolları geçmek..
    Son olarakta mola verilebilecek yerleri belirtebilirseniz çok sevinirim
    şimdiden teşekkürler.



  • arkadaşlar bu yollardan hiç geçen yok mu
  • sizin için en kestirme yol ankara-adana-urfa diyarbakır olacaktır.zaten istanbul ankara normal yolunuz,daha sonra aksaray-adana istikameti duble yol adanadan sonra yine urfaya kadar otoban zaten geriyede pek bişey kalmıyor zaten hayırlı yolculuklar...
  • 8 yıl urfa'da çalıştım dolasıyla urfa-izmir ,urfa-bursa arasını birkaç def idip geldim. sizin için : istanbul-ankara-adana-urfa-diyarbekir hattı daha uygun olur. trafik yoğun olur ama genelde bölünmüş yol ve otoyol olduğu için sıkıntı çekmezsiniz. dikkat etmeniz gereken yer ise pozantı civarıdır. burası kavşak olduğu ve kamyon trafiği yoğun olduğu için dikkatli olmalısınız. ayrıca pozantı-adana arası virajlı ve inişli çıkışlıdır. adana -antep-urfa arasını otoyoldan gitmek en iyisi yanlız yol biraz ıssız gelebilir deponuz hep dolu olsun, yanınıza bolca içecek su vb. alın otoyolda durmanız gerekirse kamyon ve araba park yerlerini tercih edin. sıkışırsanız üst geçitlerinin altında durun orası gölgeliktir. durduğunuzda etrafınıza dikkat edin ve gündüz geçmeyi tercih edin biliyorum sıcak olacaktır ama güvenlik açısından bu gerekli. antep civarında yol boş ve virajsız olduğu için insanın uykusu geliyor. sık sık mola verip bir elinizi yüzünüzü yıkayıp kendinize gelin.
    bence aksaray'da yada pozantı'da bir gece dinlenin tüm yolu bir kerede gitmeyin özellikle çocuk varsa bunu dikkate alın lütfen.
    tuz gölü civarında güzel kahvaltı edilecek yerler var, ayrıca pozantıda güzel yerler var yemek için dikkat etmeniz gereken otobüs lerin durduğu yerlerde yemek ve dinlenme yerlerinde yiyecekler pekde güvenilir değildir.
    eğer akşam üzeri antep yada urfa'da olursanız inat edip gece diyarbakır'a devam etmeyin urfa'da bir gece kalın çünkü urfa diyarbakır yolu zor bir yoldur. (trafik ve güvenlik açısından)
    merak ettiğiniz başka şeyler varsa seve seve cevaplarım.
  • Güneyden yani Aksaray Adana Gaziantep istikametinden gitmeniz ilk defa o güzergahı kullanacak birisi için makuldur. Ulukışla Pozantı Osmaniye arasına dikkat. çok dik rampa ve virajlarla doludur. Otoban olsa da aracınıza güvenip hız sınırlarını aşmayın. Bu güzergahta bir iki yerde radar vardır.
    Yol üzerinde Aksaray'da Pelit yada Aktaşlar dinlenme tesisleri tavsiye olunur. Zamanınız olursa Ulukışlayı geçtikten sonra Pozantıya gelmeden Şekerpınarı'nı görün derim.
    İyi yolculuklar.
  • alt yoldan gideseniz yaklaşık 100 km falan fark var ama d.bakıra kadar çift yol arada bir kaç yer var.yukarı yoldan gelirken yol bırazdaha virajlı ve rampa ama daha kısa mesafe olarak(sure olarak alt yol daha kısa) ama ust yoldan gelirseniz maden çivarlarından gece geçmiyecek şekilde ayarlayın çıkışınızı!!
  • Hayırlı işler iyi yolculukar
  • otobüs güzergahı sanırım adana üzeri..

    güvenlikle ilgili otobanda hiç bir sıkıntı olmaz.. osmaniye-antep arası bahçe ilçesi civarı amonoslarda son günlerde bir şeyler oluyor ama otobana kadar inmez.... zaten o kadar ıssız bir yol değil..

    urfa diyarbakır arasında da bir şey yok.. dağlık bir yol değil ki... düz bir yol.. sadece hafif hafif karacadağ eteklerine çıkıp sonra diyarbakır'a iniyorsunuz... yokuş bile sayılmaz..

    bence 1. sorun sıcak..

    2.sorun ise ulukışla-pozantı arası trafik... şekerpınarında durup mola verin..

    ankara-adana non stop 5-6 saat... adana-diyarbakır da bir o kadar...

    hesabı siz yapın..

    diyarbakır'da benim yerime dağkapı'da otellerin olduğu yerde kebap yeyin...

    şu sokak arasında kurulu olan 3-5 metrelik mangallarda pişen tavuk şişlerden...

    hem de kocaman etli... ardından fıstıklı ince tel kadayıf...

    afiyet olsun.. hayırlı olsun...
  • kardeş otobüsler üst yolu yani d.bakır-elazığ-malatya -sivas -ankara istikametini kullanıyor,elazığ da çevre yolunu hergün kullanan biri olarak
    d.bakır otobüslerini her gün görüyorum,bu istikamette sizi yoracak yerler malatya darende ilçesi virajları- dar yolları -yol çalışmaları ama dikkatli geçerseniz problem olacağını sanmam.şimdiden hayırlı yolculuklar
  • cevaplar için çok teşekkürler.Sıcaklık beni korkutuyor.O yolları akşam mı geçsem yoksa gündüz mü geçsem diye düşünüyorum..Bi yandan sıcak bi yandan güvenlik..Haberlerde görüyoruz 70 dereceye çıkıyor sıcaklık.Klima falan fayda etmez diye düşünüyorum..
  • arkadaşlar güzergah olarak adana antep urfa şeklinde olan yolu belirledim.Şuan adanaya kadar yorulursam 1 gece oralarda biyerde yatmayı planlıyorum ya da d.bakıra kadar küçük molalar halinde devam edeceğim.Mola verebileceğim yerleri bana söyleyebilir misiniz?
    benim aklımda istanbul ankara arasında boluda daha sonra aksarayda ondan sonrada birecik geliyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.