Şimdi Ara

Starcraft 2 ekran kartı mı yakıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
5.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Starcraft 2'de bir bug ekran kartlarının yanmasına mı neden oluyor? İşte olası çözüm...

Starcraft 2  ekran kartı mı yakıyor?

Detayı az olan ekranlar tehlike yaratıyor...

Son zamanlarda adından çok söz ettiren oyun, birkaç oyuncuyu mağdur etti. Bildirilen birkaç şikayete göre, Starcraft 2 bazı bilgisayarlarda ekran kartının yanmasına sebebiyet verebiliyor.

Blizzard, konuyla ilgili bilgilerinin olduğunu ve sorunu düzeltmek için çalıştıklarını belirtti; "Detay oranı düşük olan ekranlarda, soğutma oranı yetersiz olan sistemler yanabiliyor. Bunun nedeni, oyunun ekrandaki detayları çabucak çizmesinin dışında yapacağı bir şeyinin olmaması."

Sorun, oyun, menü ekranına geldiği zaman ortaya çıkıyor. Bu ekranda oyun, menü ekranını tekrar tekrar çizdiği ve oyunun menüde herhangi bir FPS sınırı olmadığı için sonunda ekran kartı yanabiliyor.

Herhangi bir yama çıkana kadar şimdilik bu yöntemle ekran kartınızı koruyabilirsiniz; Starcraft 2'yi yüklediğiniz klasöre gidin, "variables.txt" dosyasını bulun ve dosyaya şunları ekleyin:

frameratecapglue=30
    frameratecap=60

AlıNTDıR:KayNAk Burdan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 4 Ağustos 2010; 14:04:20 >

• Bu forumda yakan oldumu hiç?Gören duyan var mı?
  • Saçma. 12 senede çıkmış bu oyun. Ekran kartını mı yakacak bir de? Ki zaten fazla ısındığında bilgisayarın reset atması lazım. Vsync olayı var, FPS sabitliyor. Bana asparagas gibi geldi bu haber ...
  • Menûlerde cayir cayir yanan g51'im bu ayarlari yaptiktan sonra rahatladi. Beta patch 6dan beri oynuyorum oyunu
  • Bu ayar peki menü kısmınamı fps limiti koyuyor sadece, oyun içini de etkiliyormu peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Saçma. 12 senede çıkmış bu oyun. Ekran kartını mı yakacak bir de? Ki zaten fazla ısındığında bilgisayarın reset atması lazım. Vsync olayı var, FPS sabitliyor. Bana asparagas gibi geldi bu haber ...

Eğer ayarları yaptıysan reset atar oda sadece CPU için geçerli. Default olarak ayarlar kapalıdır. GPU aşırı ısındığı zaman anakart değil ekran kartı driveri devreye girer ve uygulamayı kapatır ama yazılımsal bir problem varsa driver kapatmayabilir.

Ancak CPU da olay böyle değildir anakart üzerinde bulunan CPU termometresi sizin ayarladığınız ısıyı algıladı mı bilgisayarı kapatır yani bu donanımsaldır.

Geçen aylarda nVidianın hatalı bir driveri pek çok kullanıcının ekran kartını yakmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miasmus -- 4 Ağustos 2010; 11:28:18 >
  • quote:

Saçma. 12 senede çıkmış bu oyun. Ekran kartını mı yakacak bir de? Ki zaten fazla ısındığında bilgisayarın reset atması lazım. Vsync olayı var, FPS sabitliyor. Bana asparagas gibi geldi bu haber ...

Dostum yorumu okudğum kadrıyla ,sen hiç yaşamamışsın yada görmeşsin E.Kartı yanma olayını ,Ben yaşadım DH forumda E.Kartı bölümü boş zamanlarında oku daha iyi anlıyacaksın E.Kartını yanması sadece Oyun yada Uygulamada olmuyor,MasaÜstünde Siyah Ekranı görmek olası 1 durum nedenleri çeşitlidir;E.kartının Bios'dan ,Fazla Voltaj'dan ,Yeterli olmayan Sogutmadan ,E.Kartı Sürücüsünden gibi...

Vsync FPS sabitlesin ,E.kartın!da Yanık kokusunu aldıgında neden bilgisayar resetlemedi die sorarsın kendine

DeathWarrior Bu topic'de 1 incele istersen

http://forum.donanimhaber.com/m_41803441/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 4 Ağustos 2010; 11:53:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC

quote:

Dostum yorumu okudğum kadrıyla ,sen hiç yaşamamışsın yada görmeşsin E.Kartı yanma olayını ,Ben yaşadım DH forumda E.Kartı bölümü boş zamanlarında oku daha iyi anlıyacaksın E.Kartını yanması sadece Oyun yada Uygulamada olmuyor,MasaÜstünde Siyah Ekranı görmek olası 1 durum nedenleri çeşitlidir;E.kartının Bios'dan ,Fazla Voltaj'dan ,Yeterli olmayan Sogutmadan ,E.Kartı Sürücüsünden gibi...

Vsync FPS sabitlesin ,E.kartın!da Yanık kokusunu aldıgında neden bilgisayar resetlemedi die sorarsın kendine

DeathWarrior Bu topic'de 1 incele istersen

http://forum.donanimhaber.com/m_41803441/tm.htm

Daha parça yakmadım umarım da yakmam. O mantıkla bilgisayarı hiç kullanmamak lazım. Benim bilgisayarım aşırı ısı da resetliyor kendini direkt. Strateji oyunu da kart yakıyorsa yanalım kendi halimize :)

• alıntı oldugunu belirtseydiniz ama
  • tamamen hurafe sacma bir haber

sağlıkı çalışan bir ekran kartını hiç bir uygulama zorlayarak yakamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miasmus

quote:

Eğer ayarları yaptıysan reset atar oda sadece CPU için geçerli. Default olarak ayarlar kapalıdır. GPU aşırı ısındığı zaman anakart değil ekran kartı driveri devreye girer ve uygulamayı kapatır ama yazılımsal bir problem varsa driver kapatmayabilir.

Ancak CPU da olay böyle değildir anakart üzerinde bulunan CPU termometresi sizin ayarladığınız ısıyı algıladı mı bilgisayarı kapatır yani bu donanımsaldır.

Geçen aylarda nVidianın hatalı bir driveri pek çok kullanıcının ekran kartını yakmıştı.

pek cok derken?
    bu forumsan 1 kisinin bile konu actıgını hatırlamıyorum ki bu siteye kac bin kisinin girdigi ortaya
    topu topu bikac kisinin yanmıstır olay büyüye büyüye ne hale geldi sizin gibi pireyi deve yapanlar yüzünden

• CRYSİS içinde hep söylüyolardı ne oldu kiminki yandı oyun falan ekran kartını yakmaz korkmayın
  • Bu konu özellikle Starcraft 2 Amerika forumlarında son zamanlarda çok can sıkmaya başladı.

Ekran Kartı mı yakıyor? Evet.

Forumlarda oyunu Maximum detayda çok uzun süre oynanmaması gerektiği söylenmiş. Bazı kullanıcılar ekran kartı paralarını Blizzard'dan istemiş.

Kısacası dikkat etmek gerekiyor.
  • Eğer ekran kartıma bişey olursa Blizzard benden çekeceği var

bçyle saçma sapan şeymi olur

ekran kartını ne kastıran oyunlar oynadık sorun cıkmadı strateji oynunda cıkarsa vay halimize
  • Yakar veya yakmaz önlem çok basit arkadaşlar farkında mısınız? Bir dosyaya iki satır kod ekleyeceksiniz.
  • buna anca gülerim
  • ahahahahah bende ekran kartım bozuk sanıp geri göndermiştim demekki bundanmış :)
  • Dosyayı bulamadım :S
  • benim makinadada bu oyunu oynarken daha önce hiç görmediğim sıcaklıkalra ulaştım. crysis,mw2 vs. oynarken 81 i zorlamıştım ama ilkdefa sc2 ile 86 yı gördüm. zotac firestorm programının indirdim ve oyuna girmeden önce fanı %100 açtım.
    mak. sıcaklık 76 dereceyi geçmedi. (hepsi full detay)

NVIDIA GeForce GTX 260 overclock yok
    gigabyte 650 w power
  • 5870 standart modeli var full detay 70 dereceyi geçmedi benim 6-7 saat aralıksız oynadığım oldu oyunu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.