Şimdi Ara

50 hz ıle 100 hz tv arasındakı fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 hz ıle 100 hz arasında ne fark var. yanı 50 hz alsam ılerıde ne gıbı sıkıntılarla karsılasırım. bana maç ızlerken ve ps3 oynarken 50 hz de sıkıntı yasarsın dedıler. sız buna katılıyormusunuz. ustadlar yardım lutfen. yanı mesela 50 hz ıyı bır tv yaklasık 1500 tl cıvarı . 100 hz ıyı bır tv 2100 lıra samsung 40c650 mesela. yanı bu 50 hz tv yerıne 100 hz tv alıp bu 600 tl lık farkı vermeye degermı .

• PS3'te oyun oynarken 100Hz'i kullanamazsın çünkü 100Hz televizyonda input lag denilen görüntü gecikmesine yol açıyor. Bu yüzden zaten Ps3'te Game Mode'da 50Hz'de oynuyorsun oyunları. Bir tek eğer sürekli Fifa ve PES oynuyorsan kamera kaymaları bir süre sonra gözünü yorabileceği için gecikmeli de olsa 100Hz modda oynamak isteyebilirsin.

Maç izlerken ise 100Hz faydalı. Ama ben örneğin TV karşısındaki vaktimin %1'ini maç izleyerek geçirdiğim için 100Hz özelliği %99 kapalı duruyor. Yani ekstra verebilecek 200-300 TL paran varsa 100Hz al dursun kenarda lazım olur. Yoksa çok da elzem değil.
  • zaten türkiyede 100hz yayın yok yayınlar daha 50hz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canlion70

zaten türkiyede 100hz yayın yok yayınlar daha 50hz.

YANLIŞ.

TV'deki 100Hz özelliğinin yayınla bir alakası yoktur. Türkiye'de ve dünyada yayınlar 50Hz/60Hz olarak TV'ye ulaşır ve TV bunların arasına ek kareler yerleştirerek frekansını 100Hz'e çıkarır.
  • 100 Hz LCD TV lerde geçerli değil. Eski tüplü TV ler için verdikleri değerleri yeni LCD lerede uygulayarak daha fazla gelir elde etme peşindeler.
    Ghosting olayının Hertz ile alakası yok. Tepsi süresiyle alakalıdır.
  • bilgiler için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

100 Hz LCD TV lerde geçerli değil. Eski tüplü TV ler için verdikleri değerleri yeni LCD lerede uygulayarak daha fazla gelir elde etme peşindeler.
    Ghosting olayının Hertz ile alakası yok. Tepsi süresiyle alakalıdır.

Sayın Tuvnera ve Okean,

Bunu defalarca söyledik ama insanlar bu 100 hz olayını anlamadı. Gereksiz yere, aslında tam olarak çalışmayan ve ne işe yardığını bilmedikleri özelliğe para vermek için duramıyorlar.

Acaba biz mi yanlış yapıyoruz? 100 hz değil 200 alın , o da yetmezse 600 alın ne kadar çok parayı boşa harcarsanız psikolojik olarak o kadar daha iyi hisseder ve arkadaşlarınıza benim tv senin tvni Hz.ler diye övünürsünüz mü demek lazım?

Doğan görünümlü Şahin olayının bir değişik versiyonu da bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50-55" 100 Hz, TV tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ender 123 ve dıger arkadaslar

pekı sen olsan 1500 cıvarı 102 ekran hangı marka hangı model bır lcd alırsın. veya arkadaslar sız ne alırsınız
  • yani yeni bi LED veya LCD alırken illa 100 hz - 200 hz fln olmasına gerek yok öyle mi ??
  • dvd player'inde konsolunda kullanabilirsin hz özelliklerini ben 100hz kullanıyorum memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: v.demiralp

yani yeni bi LED veya LCD alırken illa 100 hz - 200 hz fln olmasına gerek yok öyle mi ??

Evet gerek yok. Araya hesaplama ile resim ekleyince 100 hz oluyor ve şimdilik çok başarılı çalışan bir sistem değil.

Ayırca led diye tv de yok , arka aydıntlatma led ile yapılıyor diğerlerinde floresan lamba ile ve ekstradan 1000 lira daha pahalı. Gereksiz yere daha da fazla para vermek için hem led arka aydıtlatmalı hem de 3D ( üçboyutlu) olanı da şeçilebilir, böylece cepte ağırlığı ile sıkıntı yapan bir 1000 liradan daha kurtulunabilir.
  • detay farkından başka hiçbir şey değil.
  • teknolojiyi kullanmayanlar çokça yeni teknolojiye çok afedersiniz b.k atarak kendi ellerindekiyle övünüyor.Allah aşkına hiç evinize 100 hz tv alıp eskisiyle kıyasladınızmıda yok şöyle gerek yok böyle aldatmaca filan diyorsunuz. hani olmadı girin bi teknosaya yan yana duran aynı mağaza yayınını yapan 2 tvyidemi karşılaştırmadınız be kardeşim...hz olayı görüntünün netlenmesindeki en önemli olaydır geçişler diğerine göre farkedilmez bunun yayınla alakası yok.uydudan aynı kanalı 100 heartz tvyle çok daha keskin frameler aralasındaki geçişi hissetmeden görürsünüz.yıllarca 50 hz tüplü tv kullandım ve ilk kez 100 hz tüplü tv aldığımda kimsede yoktu satıcı zorla satmaya çalışıyor gibi bir his uyanmıştı eve geldiğimde görüntü kalitesine inanamadım.daha sonra lcdler yaygınlaşınşa yine 50 hz tv aldım o zamanlar piayasada 100 hz yoktu yada çok aşırı pahalıydı ve görüntü kalitesi berbattı boyuttan kazanmak için kötü riplenmiş dvdler gibiydi.6ay zor dayandım tvye...

• kdl40hx700 aldim 200hz ama hz olayi degil ben tamamiyle tvnin dis dizaynini begendigim icin onu aldim . Hz ile pek ilgilenmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SenS -- 4 Ağustos 2010; 1:50:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptan85

teknolojiyi kullanmayanlar çokça yeni teknolojiye çok afedersiniz b.k atarak kendi ellerindekiyle övünüyor.Allah aşkına hiç evinize 100 hz tv alıp eskisiyle kıyasladınızmıda yok şöyle gerek yok böyle aldatmaca filan diyorsunuz. hani olmadı girin bi teknosaya yan yana duran aynı mağaza yayınını yapan 2 tvyidemi karşılaştırmadınız be kardeşim...hz olayı görüntünün netlenmesindeki en önemli olaydır geçişler diğerine göre farkedilmez bunun yayınla alakası yok.uydudan aynı kanalı 100 heartz tvyle çok daha keskin frameler aralasındaki geçişi hissetmeden görürsünüz.yıllarca 50 hz tüplü tv kullandım ve ilk kez 100 hz tüplü tv aldığımda kimsede yoktu satıcı zorla satmaya çalışıyor gibi bir his uyanmıştı eve geldiğimde görüntü kalitesine inanamadım.daha sonra lcdler yaygınlaşınşa yine 50 hz tv aldım o zamanlar piayasada 100 hz yoktu yada çok aşırı pahalıydı ve görüntü kalitesi berbattı boyuttan kazanmak için kötü riplenmiş dvdler gibiydi.6ay zor dayandım tvye...

kardeşim sana ne yalan borcum var niye b.k atayım teknolojiye. benim de evimde Sony W5500 TV var ama 100Hz özelliğii açmıyorum çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi LCD TV'lerdeki 100Hz olayı tüplü TV'lerdeki gibi değil! Tüplü TV'de 100Hz dendiğinde saniyede 100 kere yanıp sönerek ekrandaki görüntüyü gösteren bir cihazdan bahsediyoruz oysa ki LCD TV'lerde ekranın yanıp sönmesi diye bir durum yok! Bu yüzden arka arkaya gösterilen karelerin arasına gerçekte olmayan kareler sıkıştırıyor televizyon. Yani 100Hz modunda izlediğin görüntülerin %50'si televizyonun kendi uydurduğu ara sahneler, bu yüzden sen izlerken "aman allahım görüntü ne kadar da süper akıyor!" diyebilirsin ama bana gerçek değilmiş gibi geliyor o görüntüler. Filmlerde falan özellikle karakterler sinemadakinden çok daha yumuşak hareketlerle "kayarak" ilerliyor ve bu benim hoşuma gitmediği için 100Hz özeliğini %90 kapalı tutuyorum sadece maçlarda açıyorum.

Benim görüşüm bu, ben eğer çok fazla maç izlenmeyecekse bir TV'de 100Hz özelliğinin o kadar da önemli olmadığını düşünüyorum.

Benim açımdan bir LCD TV'yi iyi bir TV yapan özellikler şunlardır:
    1) Panel kalitesi: Siyahlar gerçekten siyah mı, ışık dağılımı düzgün mü, geniş açıdan izlenince renkler bozuluyor mu, ölü piksel oranı düşük mü
    2) Görüntü işlemcisi: TV yayınını düzgün upscale edebiliyor mu, hareketli sahnelerde bozulma, nesnelerin kenarında tırtıklar vs. oluyor mu? <-- Bu 100Hz ile ilgili değildir, görüntü işlemcisinin kalitesi ile ilgilidir!
    3) Ergonomi: Kumandası ele oturuyor mu, kanal geçişleri hızlı mı, menüleri kolay mı, ayarlar tek tuşla değiştirilebiliyor mu?
    4) Estetik: Bu göreceli birşey fakat bence Philips'in Ambilight'ı gibi özellikler salonunun estetiğine önem verenler için diğer özelliklerden önce değerlendirilmeli

Bu 4 temel özelliğin ardından şu özellikler gelir:
    - Evinde ses sistemi olmayanlar için TV'nin ses kalitesi
    - Oyuncular için input lag değerleri
    - Sıklıkla maç izleyecekler veya PS3'te futbol oyunu oynayacaklar için 100/200 Hz özelliği (ki sıkı futbol maçı izleyicileri için plazma her zaman daha iyidir)
    - Media oynatıcısı olmayanlar için USB'den film oynatma, internet TV vs. özellikleri

Gördüğünüz gibi 100Hz özelliği benim listemde çok da elzem özellikler arasında değil, bu sebeple bir kullanıcının TV alırken 50Hz/100Hz olayından önce diğer parametrelere göz atması gerektiğini söylüyorum.

• Sayın marmarauni ve diğer soru soran arkadaşlar,

Sizlere en ufak bir lafım yok, sonuçta biryerlerden bazı şeyler duymuş ve doğru olup olmadığını nezaketle sormuşsunuz. Tabiki size dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Eğer ifade eksikliğim varsa affola.

Buradaki esas konu sapla samanı karıştırıp bir de üstüne birşeyden anlar gibi ahkam kesenlere. Bazı insanların geç ve zor anlamalarına şaşmıyorum ama bunun üstüne bir de seviyesiz üslüpları ekleniyor, buna kızıyorum

Tüplü tv, tüplü monitör gibi aklı hala 10 sene eski teknolojide kalmış arkadaşlar var aramızda ve bilmedikleri konuda kendi göz veya başka her ne yerlerinde sorunları varsa onunla yaşadıkları deneyimlerine göre konuya bakıyorlar.

Tekrar yazıyorum ; LCD tvledeki 100 hz prensibi farklıdır. Saniyede 50 kare olan görünüye 50 ara hesaplanmış kare ekleyerek 100 kareye çıkarma prensibidir. 100 hz , tüplü mönitörlerdeki tazeleme oranı ile aynı şey değildir. Yani yüksek olması daha az titreyen, daha az bulanık olan, daha hızlı sahnelerde iyi sonuç veren tvlere has bir özellik değildir.

Aşağıdaki resimler en geç ve zor insanın anlayacağı kadar açık.

50  hz ıle 100 hz tv arasındakı fark

Peki gerçek maç koşullarında futbolcu hareketleri böyle kameralara poz verir şekilde mi olur? Aşağıdaki gerçek maç görüntüsünde top net görünmüyor bile nasıl araya top gidiş güzergahı hesaplanacak ve yumuşak bir top hareketi ekrana verilebilecek.

Gerçek hayatta hiçbir zaman hızlı sahnelerde bu şekilde akış gerçekleşmez. Bu sebeple araya kare eklemesi hesaplama yöntemi yüzde yüz başarılı olamaz. Ayrıca bu hesaplamalar tv işlemcisine ekstra hesaplama yaptırdığı ve ekstra zaman aldığı için için ekrana görüntünün gelmesi milisaniye olarak gecikir. PS3 veya bilgisayarda oyun oynayanlar için sorun oluşturur. INPUT LAG denen gecikme oluşur. Yani siz oyunda rakibi görürsünüz ve ateş edene kadar o çoktan sizi vurmuş olur ama görüntüsü ekrana gelmemiş olur. Bunu önlemek için zaten kapalı tutmak gerekir. Forumda kaç tane arkadaş bunu yazdı. Hatta 100 hz açıkken görüntüde takılmalar olduğunu ve çok da başarılı olmadığını belirttiler. Forumda arama yapıp bulunabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_39816799/mpage_1/f_/key_100hz//tm.htm

• Gençler 1-2 kelam da ben edeyim bu konu hakkında;

2010 yılında 50 hz LCD tv ye para vermek pardon ama enayiliktir. 100 hz sadece maç izlerken değil film izlerkende ciddi işe yarayan bir teknolojidir.

ama ben filmlerdeki ani kamera hareketlerinde bulanık görüntü izlemeyi tercih ediyorum diyorsanız başka :)

önemli bir detayda, 100 hz işini samsung ve sony nin iyi becerdiği, fakat phılıps ve LG nin ellerine yüzlerine bulaştırdığıdır. Diğer markaları kullanmadım bilmem.

100 hz tv izleme zamanının %100 ünde aktif olmalıdır, ama önemli olan şuki, maçlar dışında düşük(low) olarak ayarlı olmalıdır. Normal tv ve film izlerken 100 hz yi yüksek ayarlarsanız akış çok fazla yumuşuyor ve görüntü gerçeklikten uzaklaşıyor ayrıca hızlı nesnelerde buhar gibi efektler oluşuyor.

her daim 100 hz diyorum ama düşük ayarda.
  • teşekkürler
    quote:

Orijinalden alıntı: kamasiz

Gençler 1-2 kelam da ben edeyim bu konu hakkında;

2010 yılında 50 hz LCD tv ye para vermek pardon ama enayiliktir. 100 hz sadece maç izlerken değil film izlerkende ciddi işe yarayan bir teknolojidir.

ama ben filmlerdeki ani kamera hareketlerinde bulanık görüntü izlemeyi tercih ediyorum diyorsanız başka :)

önemli bir detayda, 100 hz işini samsung ve sony nin iyi becerdiği, fakat phılıps ve LG nin ellerine yüzlerine bulaştırdığıdır. Diğer markaları kullanmadım bilmem.

100 hz tv izleme zamanının %100 ünde aktif olmalıdır, ama önemli olan şuki, maçlar dışında düşük(low) olarak ayarlı olmalıdır. Normal tv ve film izlerken 100 hz yi yüksek ayarlarsanız akış çok fazla yumuşuyor ve görüntü gerçeklikten uzaklaşıyor ayrıca hızlı nesnelerde buhar gibi efektler oluşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kamasiz

Gençler 1-2 kelam da ben edeyim bu konu hakkında;

Hareketli sahnelerdeki görüntü bozulmaları (artifact) aslında 100Hz ile ilgili birşey değildir, TV'nin görüntü işleme çipiyle ilgilidir. Yani Sony'nin 2 tane 100Hz televizyonunu alın BE2 çipli olanla BE3 çipli olan arasında hareketli sahnelerde oluşan buharlanma,karelenme,halelenme vs. problemlerinde farklılık olacaktır. Bu yüzden hareketli sahne performansı istiyorsanız öncelikle bunu iyi yapabilen bir görüntü çipine bakmalısınız, işte bahsettiğiniz 100Hz işini iyi beceren Sony ve Samsung kısmı aslında budur, çünkü bu aslında görüntü çipiyle ilgilidir.

Ben mesela Sony W5500 sahibiyim ama TV'yi aldıktan sonra 100Hz özelliği olmayan ama aynı BE3 görüntü işleme çipine sahip V5500 serisini de izleme fırsatı buldum ve açık söyleyeyim gözünüzle hata aramazsanız maçlar ve kayan yazılar dışında ikisi arasında görüntü farkı bulmanız mümkün değil. 40" W5500 ile 46" V5500 arasında sadece 200TL fark vardı ve bugünkü aklım olsa 46" 50Hz olan V5500'ü alırdım işte bu da benim fikrim.

• şu 2009 sony nin v serisine o zaman epey sinir olmuştum çünkü dlna.internet ... falan deyip dünya paraya satıyorlardı ve bence çok anlamayan yurdum insanıda satıcıların oyuncağı oluyordu.sayın okean sen keşke 200 tl az verip v5500 alsaydım w5500 almasaydım demişsin ama bence en iyisini yapmışsın w5500 halen bir çok çıkan son model tvlerden daha iyi.bide 100hz olayını kesinlikle maç ile sınırlamayım evet maçta görüntü akışı çok hızlı olduğu için bir kare koyana kadar tv top ilerlemiş oluyor ve bu durumdan memnun olmuyorsunuz.ben evde hem 50hz hemde 100hz lcd kullanıyorum ve aralarında akışkanlık olarak kesinlikle fark var filmlerde ama bu sd yayınlarda çok fark edilemiyor o zaman sd de çok fark edilemiyor bende sd izliyorum 100hz gereksiz diyebilirsiniz ama yine değil şu anda yeni tv alacaklar kesinlikle 100hz tv almalı.benden aradaki farkı görmek isteyenler transfermers 2 orjinal dvd sini alıp bir 100hz de izlerlerse ne demek istediğimi anlarlar dvd çok fazla değil 10tl gibi bişey ve kesinliklede 100hz ile 50hz arasında fark var.böyle hissetmesem az buçuk lcd den anladığımı düşünüyorum vede anlıyorum ben almazdım emin olun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.