Şimdi Ara

viessman vitopend 100 hk. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
6
Favori
83.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.altundag


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.altundag

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: GORKEMGUR

    Bende Viessmann vitopend 100 kullanıyorum. Evim 100 mt2 net. En üst kat. Üzerimizde çatı yok. Binanın kuzeye bakan cephesinde dış cephe izolasyonu var.
    Bu evi alalı 1 sene oldu. Aldığımda kombi ve tesisatı döşenmiş çalışır durumdaydı. Taşındık, kullanmaya başladık. Oda termostatı takılı değildi, daha önceden kombili evde oturmadığımız ve araştırma da yapmadığımız için tüm petekler açık, termostatik vanasız , oda termostatsız, toplam ısıtma kademesinden 2-3. kademelerde kullanarak günlük ortalama 12 m3 gaz tükettiğini gördük. Servisi aradım pek ilgilenmediler. Bende başka bir markanın servisini aradım. Geldiler, en üst kattasınız normal dediler, oda termostatı önerdiler. Analog bir oda termostatı taktırttım(dijitali açıkçası pahalı geldi, istemedim) şuan günlük tüketim 10 mt3 civarında ve misafir odası olarak kullanmaya karar verdiğimiz 23 mt2 lik salonumuzun peteği ve kapısı kapalı. 3 gün önce gelen fatura bedeli 235 tl (ilk okuma tarihi ile son okuma tarihi arasında 43 gün var).Oda termostatı gündüz sabit 20 derecede. Akşam eve geldiğimizde 22 ye getiriyoruz. Yaşadığımız yer Balıkesir'in Bandırma İlçesi ve daha doğru dürüst kış mevsimi bile başlamadı burada. Kombili evi olan tanıdığım, görüştüğüm herkesden fazla fatura ödemekten gına geldi. Zaten servisi de ilgisiz. Tamam evimiz en üst kat anlıyorum ama aynı şehirde yine üst katlarda oturup da farklı marka kombi kullanan arkadaşlarımın çok çok daha düşük tutarlarda faturalar ödediklerine bizzat şahit oluyorum. Bence bu kombi beş para etmez, şahsi fikrimdir, tavsiye etmiyorum.


    Evet gerçekten biraz fazla yakan bir kombidir ama en üst kat ısınmada ciddi problem yaratabilir. Yalıtımın çok iyi düzeyde yapıldığı evlerde bile bu böyledir. Çatı arası varsa, bu bölümü İzocam cam yünü şiltesi ile takviye edin. Varsa bile 2. katı serin. Çok az tutar.
    Pencere kasalarının duvarla birleştiği bölümü içten şeffaf silikonla yalıtın. Cam ile pencere kasası arasını da çok ince silikonlayın.
    Salon peteğini en az yarım yada 1 tur açın. Ev içi ısı yalıtımı olmadığından, salondan soğuk hava ev içine kolay yayılır. Bu negatifliği giderin.
    İşin ilginç yanı; oda termostatı ile zaten % 20 civarında tasarruf sağlamışsınız. Bu önemli sayılacak bir orandır.


    sevgili sserin uzun zaman buderus gb 012kullandıktan ve onu hatmedip günlük 5 m3 e kadar dustukten sonra hasbel kader evımı degıstırmek durumunda kaldım.su ankı evımde bu kombi var.bu kombi ile ilili tüm forumları okudum.bazı öngörulerım olustu fakat yınede saglamasını almak ıcın sıze bır kac sorum olacak.
    kıraya cıktıgım bu evde yalıtım a sınıfı.kombı calısmıyorken bıle ev 20 derece fılan.tabı bu gunlerde.ev yuksek gırıs.güney doğu cephe altı otopark.altında bır daıre olan bır eve gore altı soguk tabi:)net 147 m2 3+1 .salonda 1+1,20m mutfakta 70, kucuk odalarda 60 lık,yatak odasında 80 olmak uzere4,90m petek ve ıkı adet 60*100 havlupan var.evin hol ve korıdorunda petek yok.bırde kucuk kilerinde.allah ıcın ev korunaklı ama kombiyi yakınca gunluk 14 m3 yaktıgını gordum ve kapattım.sonra yarımsar gun filan acıp on off seklınde ben kullanmaya basladım.sımdı hıc kapatmadan bırkac gunluk degerlerıne bakıcam.dusme olup olmayacagını gormek ıstıyorum en azından ortalamada bır dusus olursa ne mutlu.

    anladıgım kadarı ıle bu wiessman vitopend 100 modulasyonsuz ve sız bu kombiye daha oncekı yorumlarınızda Siemens RDE10 veya Siemens RDE10.1 oda termostatı onermıssiniz.ben bunlardan bırını elbette alıp taktıracagım tum bunların ısıgında saglamasını yaparsanız sevınırım.alıp taktırayımmı.bu termostatlar bu kombıye uygunmu şimdiden teşekkür ederım.

    Vitopend'i OT'sız kullanmak tam bir faciadır. Tabi tüm Siemensler bu kombiye uyar.
    Siemens REV17 yada 24, 0,2 hassasiyeti ile daha yararlı olabilir. 150-160 TL civarındadır. Fazla derseniz Siemens RDE10.1 de olabilir.
    REV24 de kaltes de vardı. Netten bulursunuz. Anka-tek firmasında da Foruma özel fiyat almıştım. oda termostatı konusuna bakınız.

    Ustadim kesinlikle haklisiniz.bir haftadir kullaniyorum bu kombiyi.bizzat kendim on off canli termostat oldun.ac kapa ac kapa eski izocam reklamlarindaki gibi.

    ben kesinlikle birini alicam.su an oturdugum ev kira oldugu icin aslinda bu kombi ile birlikte ileridede kullanabilecegim her kombiye uyacak KABLOSUZ. bir termostat bulsam daha iyi olacak gibi geliyor bana.oyle bir tavsiyeniz olurmu.birde bu kombi mutfak musluguna 1 m mesafede ama sicak su hep kesilerek geliyor.bir soguk bir kaynak.musluk acik oldugu halde boyle oluyor.dus alirken sikinti yok ama mutfak muslugunda hic randiman alamiyorum.bunun sebebi ne olabilir acaba.tesekkur edeiyorum bu arada cvp icin..saygilar.

    Aslında kablolu da olsa alır götürürsünüz, problem olmaz. 2 kat fazla vermeye değmez, yine de siz bilirsiniz. REV24 ün kablosuzu olabilir. Foruma özel 310 TL fiyattan Kar-El den alma imkanınız var. Kalmamışsa 335 TL ye Bosch TR21RF de olabilir. Bu ikisi aynıdır. Hemen her kombiye takarsınız.
    Bosch TR21RF




  • Pazartesinden tezi yok birini alip taktiracagim.kablosuz almamin nedeni hem daha zahmetsiz hemde kablonun dolanirkenki estetik olmaysn goruntusu ve kiraladigim evi delik desik etmek istemeyisimden.kaldiki gittigin yere al yine zahmetsiz tak.varsin az pahali olsun.cok tesekkur ediyorum.sonuclari yazacagim buraya insallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl önce kayınpederimin evine viesman vitopend 100 taktırdım ,daha 170 tl nin üzerinde fatura geldiğini görmedim ,ısıtması çok güzeldi,sıcak suyu stabil ve gayetde güzel ısıtıyordu.çalışmasıda sessizdi.
    kısacası oldukça memnunlardı.üst kat komşularında da eca kombi varmış , aylık 300 tl den aşşağı fatura gelmiyormuş.

    onların tavsiyesi üzerine ,bende kendi evimize 2 tane viesman yoğuşmalı kombi taktırdım .evimizin pimapen haricinde hiçbir şekilde izalasyonu yok ve daireler 150 metrekare ,ona rağmen aylık tüketimimiz 218 metre küp olmuş,bu değer gerçekten bize az geldi ,neden derseniz daha önce kömürlü kazan kullanıyorduk, daire başı aylık 750 kg kömür yanıyordu .buda 450 tl gibi bir sarfiyat demekti ,biz şuan wiesman kombiden çok memnunuz ,söylediğiniz dijital termostadı da taktımmı ,kaymaklı ekmek kadayıfı olur

    http://www.sanalpazar.com/Siemens-Rde-10.1-Programlanabilir-Oda-Termostati__isp5360127

    linkteki Siemens-Rde-10.1 sipariş vereceğim hadi hayırlısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayaramis -- 3 Şubat 2013; 3:34:00 >




  • Bende yeni kullanıcıyım şimdilik sorun yok ilerde de olmaz umarım..Sıcak su kullanırken banyoda bende çözümü suyu hiç kapatmamakta buldum aç kapa yaoınca su soğuyor devamlı açık kalırsa su sıcak geliyor..
  • bende kullanıyorum ama yoğuşmalı olanını süper bi cihaz mühendislik harikası ses yok gibi bişey eca olsun demirdöküm olsun deli gibi ses çıkarırken bunda tık yok tavsiyen yoğuşmalı alın bide sıcak su sorunu yaşanlar sebep eco mod da kullanıyorsun suyu kapattımı alev kesiliyor ama comfort moduna aldımı o sıkıntı olmaz ama sürekli kombi aktif kalır bunu aslında -10 20 30 larda avantaj i çok çünkü direk evi ısıtır ve hemen susar ama ecoda çalışması susuyu devirdayim edip ısıtması zaman alır ve hem elektirik hem gaz çok yakar ama tabi -20 falan oldumu o modu aktif yapacan o zman faydasını görürsün iyi havada yaparsan çok yakar sonra nie çok yakıyor diyo millet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

    bende kullanıyorum ama yoğuşmalı olanını süper bi cihaz mühendislik harikası ses yok gibi bişey eca olsun demirdöküm olsun deli gibi ses çıkarırken bunda tık yok tavsiyen yoğuşmalı alın bide sıcak su sorunu yaşanlar sebep eco mod da kullanıyorsun suyu kapattımı alev kesiliyor ama comfort moduna aldımı o sıkıntı olmaz ama sürekli kombi aktif kalır bunu aslında -10 20 30 larda avantaj i çok çünkü direk evi ısıtır ve hemen susar ama ecoda çalışması susuyu devirdayim edip ısıtması zaman alır ve hem elektirik hem gaz çok yakar ama tabi -20 falan oldumu o modu aktif yapacan o zman faydasını görürsün iyi havada yaparsan çok yakar sonra nie çok yakıyor diyo millet

    Onun ayarlamasını kombi üzerinden nasıl yapıyoruz benimki yoğuşmalı değil ama yinede olurmu hocam..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Twonokta

    quote:

    Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

    bende kullanıyorum ama yoğuşmalı olanını süper bi cihaz mühendislik harikası ses yok gibi bişey eca olsun demirdöküm olsun deli gibi ses çıkarırken bunda tık yok tavsiyen yoğuşmalı alın bide sıcak su sorunu yaşanlar sebep eco mod da kullanıyorsun suyu kapattımı alev kesiliyor ama comfort moduna aldımı o sıkıntı olmaz ama sürekli kombi aktif kalır bunu aslında -10 20 30 larda avantaj i çok çünkü direk evi ısıtır ve hemen susar ama ecoda çalışması susuyu devirdayim edip ısıtması zaman alır ve hem elektirik hem gaz çok yakar ama tabi -20 falan oldumu o modu aktif yapacan o zman faydasını görürsün iyi havada yaparsan çok yakar sonra nie çok yakıyor diyo millet

    Onun ayarlamasını kombi üzerinden nasıl yapıyoruz benimki yoğuşmalı değil ama yinede olurmu hocam..

    olur tabikide ama o ekranda ne yazıyor eco yazıyorsa eco moduna geçirmeye gerek yok ama comfort yazıyorsa kalörifer sıcaklık tuşunu hızlıca 0 dan 6 kıdemesini çevir ve kombi ekranından takip et comforttan eco yazar eğer eco ise tersi olur yani ekranda o yazı değişecek 0 6 hızlıca çevirceksin 2 3kere dene garanti olur




  • Tamam bu akşam denicem ben ekranda normalde yazı görmedim suyun derecesiyle oynarken mi yazıyor bu eco yazısı..Önce 0 getirip bir andamı 6 çıkarcam hocam..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.altundag


    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.altundag

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: GORKEMGUR

    Bende Viessmann vitopend 100 kullanıyorum. Evim 100 mt2 net. En üst kat. Üzerimizde çatı yok. Binanın kuzeye bakan cephesinde dış cephe izolasyonu var.
    Bu evi alalı 1 sene oldu. Aldığımda kombi ve tesisatı döşenmiş çalışır durumdaydı. Taşındık, kullanmaya başladık. Oda termostatı takılı değildi, daha önceden kombili evde oturmadığımız ve araştırma da yapmadığımız için tüm petekler açık, termostatik vanasız , oda termostatsız, toplam ısıtma kademesinden 2-3. kademelerde kullanarak günlük ortalama 12 m3 gaz tükettiğini gördük. Servisi aradım pek ilgilenmediler. Bende başka bir markanın servisini aradım. Geldiler, en üst kattasınız normal dediler, oda termostatı önerdiler. Analog bir oda termostatı taktırttım(dijitali açıkçası pahalı geldi, istemedim) şuan günlük tüketim 10 mt3 civarında ve misafir odası olarak kullanmaya karar verdiğimiz 23 mt2 lik salonumuzun peteği ve kapısı kapalı. 3 gün önce gelen fatura bedeli 235 tl (ilk okuma tarihi ile son okuma tarihi arasında 43 gün var).Oda termostatı gündüz sabit 20 derecede. Akşam eve geldiğimizde 22 ye getiriyoruz. Yaşadığımız yer Balıkesir'in Bandırma İlçesi ve daha doğru dürüst kış mevsimi bile başlamadı burada. Kombili evi olan tanıdığım, görüştüğüm herkesden fazla fatura ödemekten gına geldi. Zaten servisi de ilgisiz. Tamam evimiz en üst kat anlıyorum ama aynı şehirde yine üst katlarda oturup da farklı marka kombi kullanan arkadaşlarımın çok çok daha düşük tutarlarda faturalar ödediklerine bizzat şahit oluyorum. Bence bu kombi beş para etmez, şahsi fikrimdir, tavsiye etmiyorum.


    Evet gerçekten biraz fazla yakan bir kombidir ama en üst kat ısınmada ciddi problem yaratabilir. Yalıtımın çok iyi düzeyde yapıldığı evlerde bile bu böyledir. Çatı arası varsa, bu bölümü İzocam cam yünü şiltesi ile takviye edin. Varsa bile 2. katı serin. Çok az tutar.
    Pencere kasalarının duvarla birleştiği bölümü içten şeffaf silikonla yalıtın. Cam ile pencere kasası arasını da çok ince silikonlayın.
    Salon peteğini en az yarım yada 1 tur açın. Ev içi ısı yalıtımı olmadığından, salondan soğuk hava ev içine kolay yayılır. Bu negatifliği giderin.
    İşin ilginç yanı; oda termostatı ile zaten % 20 civarında tasarruf sağlamışsınız. Bu önemli sayılacak bir orandır.


    sevgili sserin uzun zaman buderus gb 012kullandıktan ve onu hatmedip günlük 5 m3 e kadar dustukten sonra hasbel kader evımı degıstırmek durumunda kaldım.su ankı evımde bu kombi var.bu kombi ile ilili tüm forumları okudum.bazı öngörulerım olustu fakat yınede saglamasını almak ıcın sıze bır kac sorum olacak.
    kıraya cıktıgım bu evde yalıtım a sınıfı.kombı calısmıyorken bıle ev 20 derece fılan.tabı bu gunlerde.ev yuksek gırıs.güney doğu cephe altı otopark.altında bır daıre olan bır eve gore altı soguk tabi:)net 147 m2 3+1 .salonda 1+1,20m mutfakta 70, kucuk odalarda 60 lık,yatak odasında 80 olmak uzere4,90m petek ve ıkı adet 60*100 havlupan var.evin hol ve korıdorunda petek yok.bırde kucuk kilerinde.allah ıcın ev korunaklı ama kombiyi yakınca gunluk 14 m3 yaktıgını gordum ve kapattım.sonra yarımsar gun filan acıp on off seklınde ben kullanmaya basladım.sımdı hıc kapatmadan bırkac gunluk degerlerıne bakıcam.dusme olup olmayacagını gormek ıstıyorum en azından ortalamada bır dusus olursa ne mutlu.

    anladıgım kadarı ıle bu wiessman vitopend 100 modulasyonsuz ve sız bu kombiye daha oncekı yorumlarınızda Siemens RDE10 veya Siemens RDE10.1 oda termostatı onermıssiniz.ben bunlardan bırını elbette alıp taktıracagım tum bunların ısıgında saglamasını yaparsanız sevınırım.alıp taktırayımmı.bu termostatlar bu kombıye uygunmu şimdiden teşekkür ederım.

    Vitopend'i OT'sız kullanmak tam bir faciadır. Tabi tüm Siemensler bu kombiye uyar.
    Siemens REV17 yada 24, 0,2 hassasiyeti ile daha yararlı olabilir. 150-160 TL civarındadır. Fazla derseniz Siemens RDE10.1 de olabilir.
    REV24 de kaltes de vardı. Netten bulursunuz. Anka-tek firmasında da Foruma özel fiyat almıştım. oda termostatı konusuna bakınız.

    Ustadim kesinlikle haklisiniz.bir haftadir kullaniyorum bu kombiyi.bizzat kendim on off canli termostat oldun.ac kapa ac kapa eski izocam reklamlarindaki gibi.

    ben kesinlikle birini alicam.su an oturdugum ev kira oldugu icin aslinda bu kombi ile birlikte ileridede kullanabilecegim her kombiye uyacak KABLOSUZ. bir termostat bulsam daha iyi olacak gibi geliyor bana.oyle bir tavsiyeniz olurmu.birde bu kombi mutfak musluguna 1 m mesafede ama sicak su hep kesilerek geliyor.bir soguk bir kaynak.musluk acik oldugu halde boyle oluyor.dus alirken sikinti yok ama mutfak muslugunda hic randiman alamiyorum.bunun sebebi ne olabilir acaba.tesekkur edeiyorum bu arada cvp icin..saygilar.

    Aslında kablolu da olsa alır götürürsünüz, problem olmaz. 2 kat fazla vermeye değmez, yine de siz bilirsiniz. REV24 ün kablosuzu olabilir. Foruma özel 310 TL fiyattan Kar-El den alma imkanınız var. Kalmamışsa 335 TL ye Bosch TR21RF de olabilir. Bu ikisi aynıdır. Hemen her kombiye takarsınız.
    Bosch TR21RF

    sevgili sserin.ben bu rev 24 kablosuzu kar-el den alıcam ama bır turlu sıtesını bulamıyorum.ankarada bır tesısatcı cıkıyor.baska yerlerde de pahalı.simdi baska bır seyde arastırmak ıstemıyorum.sadece General ABR 320 kablosuz gozume carptı buda bızım vıtopend e uyarmı eger kar el ın lınkını verebilirsenız ellerındede varsa onu alıcam.yoksa General ABR 320 benım kombıye uyuyorsa ıkıncı tescıhım olacak.yardımlar ıcın tesekkur ederım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.altundag

    sevgili sserin.ben bu rev 24 kablosuzu kar-el den alıcam ama bır turlu sıtesını bulamıyorum.ankarada bır tesısatcı cıkıyor.baska yerlerde de pahalı.simdi baska bır seyde arastırmak ıstemıyorum.sadece General ABR 320 kablosuz gozume carptı buda bızım vıtopend e uyarmı eger kar el ın lınkını verebilirsenız ellerındede varsa onu alıcam.yoksa General ABR 320 benım kombıye uyuyorsa ıkıncı tescıhım olacak.yardımlar ıcın tesekkur ederım

    Telefon ile ulaşabilirsiniz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    Bu mesaja cevap vermekle, bugün yine Foruma özel aldığım kargo dahil fiyatları aşağıda açıklıyorum: Aşağıdaki telefonları arıyorsunuz "Forum DH'den Serin Bey tarafından yazılan şu fiyata şunu almak istiyorum" diyorsunuz, verilen banka iban numarasına parayı yatırıyorsunuz, 1-2 gün içinde OT elinizde oluyor. İşte bu fiyatlar da DH de yarattığımız birliğin gücü.

    KAR-EL ANKARA FİRMASI TLF 312 3112444 - 312 3112114 -312 3092473

    SIEMENS REV17 KABLOLU : 140 TL
    SIEMENS REV24 KABLOSUZ: 300 TL
    SIEMENS RDE10.1 KABLOLU : 90 TL
    SIEMENS RDH10 KABLOSUZ : 200 TL

    NOT: Tarafımdan en çok önerilenlere Foruma özel fiyat alınmıştır. Özelliklerini iyice incelemeden sipariş vermeyiniz. Örneğin RDH10 kablosuzun haftalık programı olmadığını bilmelisiniz.

    ANKATEK ANKARA FİRMASI TLF 312 3093059

    GENERAL ABR300 KABLOSUZ DOKUNMATİK : 225 TL
    GENERAL ABR 300 KABLOSUZ TAŞLI : 220 TL
    GENERAL HT300 KABLOSUZ : 185
    GENERAL HT250 KABLOSUZ : 175 TL
    GENERAL HT300 KABLOLU : 80 TL
    GENERAL HT250 KABLOLU : 70 TL.

    NOT: General özellikle kablosuzuna çok rağbet edilen ancak bu fiyatlara alınamayan bir modeldi.

    FİRMALAR GÜVENİLİR DİYE SORMAYIN. BİRÇOK ARKADAŞIMIZ ALDI, BAZILARI BİTTİĞİ İÇİN ALAMADI. BİR ARKADAŞIMIZ TOPTAN 48 ADET REV17 ALMIŞ. TÜRKİYE'NİN HİÇBİR YERİNDE BU FİYATA BULAMAZSINIZ. BU SADECE FORUMA ÖZEL ALINMIŞ FİYATLARDIR.

    General'in yeni, alımlı, kablosuz modelleri ABR320 ve ABR300 neye benziyor diyenler için aşağıda resmini koydum. Özellikleri HT300 kablosuzdan pek farklı değil; saatlik-günlük-haftalık programlı, -+0,5 hassasiyetli, ABR320 dokunmatik, ABR300 taşlı-tuşlu modeli.


     viessman vitopend 100 hk.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Twonokta

    quote:

    Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

    bende kullanıyorum ama yoğuşmalı olanını süper bi cihaz mühendislik harikası ses yok gibi bişey eca olsun demirdöküm olsun deli gibi ses çıkarırken bunda tık yok tavsiyen yoğuşmalı alın bide sıcak su sorunu yaşanlar sebep eco mod da kullanıyorsun suyu kapattımı alev kesiliyor ama comfort moduna aldımı o sıkıntı olmaz ama sürekli kombi aktif kalır bunu aslında -10 20 30 larda avantaj i çok çünkü direk evi ısıtır ve hemen susar ama ecoda çalışması susuyu devirdayim edip ısıtması zaman alır ve hem elektirik hem gaz çok yakar ama tabi -20 falan oldumu o modu aktif yapacan o zman faydasını görürsün iyi havada yaparsan çok yakar sonra nie çok yakıyor diyo millet

    Onun ayarlamasını kombi üzerinden nasıl yapıyoruz benimki yoğuşmalı değil ama yinede olurmu hocam..

    olur tabikide ama o ekranda ne yazıyor eco yazıyorsa eco moduna geçirmeye gerek yok ama comfort yazıyorsa kalörifer sıcaklık tuşunu hızlıca 0 dan 6 kıdemesini çevir ve kombi ekranından takip et comforttan eco yazar eğer eco ise tersi olur yani ekranda o yazı değişecek 0 6 hızlıca çevirceksin 2 3kere dene garanti olur

    Hocam ekrana baktım hiç bişey yazmıyor ve dediğiniz gibi 0 dan direk 6 ya aldım ama ekranda değişiklik olmadı sanırım sadece yoğuşmalılarda var bu özellik..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Twonokta

    quote:

    Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Twonokta

    quote:

    Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

    bende kullanıyorum ama yoğuşmalı olanını süper bi cihaz mühendislik harikası ses yok gibi bişey eca olsun demirdöküm olsun deli gibi ses çıkarırken bunda tık yok tavsiyen yoğuşmalı alın bide sıcak su sorunu yaşanlar sebep eco mod da kullanıyorsun suyu kapattımı alev kesiliyor ama comfort moduna aldımı o sıkıntı olmaz ama sürekli kombi aktif kalır bunu aslında -10 20 30 larda avantaj i çok çünkü direk evi ısıtır ve hemen susar ama ecoda çalışması susuyu devirdayim edip ısıtması zaman alır ve hem elektirik hem gaz çok yakar ama tabi -20 falan oldumu o modu aktif yapacan o zman faydasını görürsün iyi havada yaparsan çok yakar sonra nie çok yakıyor diyo millet

    Onun ayarlamasını kombi üzerinden nasıl yapıyoruz benimki yoğuşmalı değil ama yinede olurmu hocam..

    olur tabikide ama o ekranda ne yazıyor eco yazıyorsa eco moduna geçirmeye gerek yok ama comfort yazıyorsa kalörifer sıcaklık tuşunu hızlıca 0 dan 6 kıdemesini çevir ve kombi ekranından takip et comforttan eco yazar eğer eco ise tersi olur yani ekranda o yazı değişecek 0 6 hızlıca çevirceksin 2 3kere dene garanti olur

    Hocam ekrana baktım hiç bişey yazmıyor ve dediğiniz gibi 0 dan direk 6 ya aldım ama ekranda değişiklik olmadı sanırım sadece yoğuşmalılarda var bu özellik..

    hayır var eminim dayımdada var onunki eco modda




  • Ben beceremedim ama yazı falan yoktu servise sorayım belki yardımcı olurlar..Size zahmet olmazsa resmini çekip yüklermisiniz..
  • Siemens RDE 10.1 TERMOSTAD

     viessman vitopend 100 hk.


     viessman vitopend 100 hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayaramis -- 23 Şubat 2013; 2:21:34 >
  • WİESMAN VİTOPEND 100 YOĞUŞMALI KOMBİNİN İÇİ

     viessman vitopend 100 hk.
  • TERMOSTAD DAN ÇEKİLEN KABLONUN ANA KARTA BAĞLANMASI

     viessman vitopend 100 hk.
  • termostat dan gelen ,gri telefon kablosunun ana karta bağlantısı

     viessman vitopend 100 hk.
  • kombini içindeki bu parçanın ne işe yaradığını bilen varsa çok sevinirim ,lakin içindeki su resmen pas içindeydi ,söküp içini temizlememek için kendimi zor tuttum .acaba bu pasın kombiye bir zararı olurmu ,yoksa bu şekilde mi çalışıyor?

     viessman vitopend 100 hk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayaramis

    kombini içindeki bu parçanın ne işe yaradığını bilen varsa çok sevinirim ,lakin içindeki su resmen pas içindeydi ,söküp içini temizlememek için kendimi zor tuttum .acaba bu pasın kombiye bir zararı olurmu ,yoksa bu şekilde mi çalışıyor?

     viessman vitopend 100 hk.


    Basınç altında çalışan birşeye benzemiyor. Muhtemelen yoğuşma suyu tahliyesi ile ilgili bir parçadır.




  • bende ilk baş yoğuşma suyu diye tahmin ettim ama yoğuşma suyu anında kanalizasyona gidiyor,paslanacak kadar kombide bekliyormu ki?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.