Şimdi Ara

6 GB ram 4 GB kullanılabilir görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşletim sistemim 64 bit win7, anakart gigabyte x58-ud3r, ram 3x2gb team 1600. Bütün ramleri tek tek her bir slotta denedim ramlar sağlam, anakartın bütün slotları da sağlam ama 3 rami birden taktığımda 6 gb ram görünüyor ama kullanılabilir ram 4 gb olarak görünüyor, aşağıdaki ss de görünmektedir. Anakartın kullanma kılavuzunda gösterildiği gibi doğru slotlara taktım ramleri. Bunun sebebi ne olabilir?

6 GB ram 4 GB kullanılabilir görünüyor

• Anakartınız QPI/DRAM voltajını otomatikten çıkartıp 1.30- 1.35 Volt arası bir değere getirin bu sayede belleklerinizi tam olarak görebilirsiniz. Anakartın bellek veri yolları yeteri kadar voltajla desteklenmediğinden bir slotu eksik görüyor olabilir. 1.38 Volt'a kadar bunun denemenin yolu vardır. Ancak X58 anakartlarda bellek seçme problemi olduğundan bu işlemin %100 garantisi yoktur o yğzden eksik görüyor olabilir dedim. Aynı bellekler bende de zaman zaman hata vermekte ve 4 ya 2 GB gözükmekte.
  • ayni sorun bende de var cozemedim bir turlu..
  • Ekran kartınızı kontrol edin, ayrılmış veya paylaşılmış bir bölüm olacak.
  • Meraba arkadaşlar. Konunun üzerinden bayağı bir geçmiş ama ben yine yazayım dedim. Bendede benzer bir problem vardı. Corsair xms3 ram almıştım 2*2gb 2000 mhz. Anakartıma takınca herhangi bir problem olmadı. Bir müddet sonra yine aynı marka aynı model bir dual kit daha alınca bilgisayar ramleri kafasına göre görmeye başladı. bazen 8 gb bazen 4 gb görünüyordu. Hatta bazen denetim masası sistem menüzüsünden giriş yapınca toplam ram miktarı 8gb yazıp parantez içinde 3.99 gb kullanılabilir derken control+ alt+del yapınca toplam bellek miktarını 4gb gösteriyordu. denemedeğim şey kalmadı. windows7 ultimate 64 biti tekrar kurdum olmadı, ram ayarlarını elle girdim, olmadı. ekran kartı vs nin en son sürümlerini indirdim yine bir işe yaramadı. Ana kartımın biosu (msi p55 g55) son versiyon 1.3 yüklüydü. Bende ilk versiyon olan 1.1 den itibaren çıkan biosları denemeye başladım. ve versiyon 1.2 de sorunsuz olarak hem ramlerim 8gb görünüyor hemde tamamı kullanılabilir olarak görünüyor. daha önceki gigabyte 790xt ud 4p anakatımdada benzer bir olay başıma gelmişti. onuda bios versiyonunu eskiye doğru güncelleyer çözmüştüm. Belki bu şekilde biosunuzun update versiyonlarını denerseniz sizdede faydalı olabilir. Çünkü bazen son çıkan versiyon bioslar bir sorunu çözerken başka birsoruna sebep oabiliyor. Umarım yardımı dokunur.

• bu sorunu çözen varmı.. voltaj ayarından olmadı sanırım bızde. 10 gb ram var 8 gb goruyor. ramlerdem 1 lık takınca 4 gb goruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 11 Ocak 2011; 13:52:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 Gb RAM 2 Gb gözüküyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.