Şimdi Ara

745$'a ucuz, genişletilebilir, güvenilir SunFire X2100 sunucusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hep pahalı sunucuları ile bilinen Sun firması şimdilerde ucuz sunucu piyasasında büyük başarıya imza atmak üzere. Bu tür ucuz sunucular genelde güvenliğin ön planda olmadığı ve daha çok boyutlanabilen uygulamalarda ön plana çıkmakta. Sunucu yeni 939 pin'li Opteron'larla çalıştığından Registered ve ECC bellek zorunluluğu içermiyor. Ayrıca SCSI disk desteğide olmayan sunucu SATA disk olmadan ama destekli olarak geliyor, SATA yuvaları tak çıkart yapıldığından ayna görüntüsü oluşturabiliyor ve bir tanesi bozulduğunda bile işinize devam edebiliyorsunuz. Tek soket olduğundan normalde tek işlemci ile çalışıyorsunuz , isterseniz Dual-core yani çift çekirdek Opteron takabiliyorsunuz. Bu çekirdek başına 2.2 Ghz demek ve işlemcinin maliyeti sadece 500$ civarında. Ram olarak da 512 Mb DDR ram ile geliyor fakat isterseniz 4 Gb ram'a kadar miktarı arttırabiliyorsunuz.

    Sunucunun esas hitap ettiği kesim fazla disk erişiminin ya da tek bir makinada yapılması gerekmeyen işlemlerin dağıtıldığı sistemlere yönelik. Mesela Web Sunucu'lar buna çok güzel örnek ya da dağıtlabilir hesaplar yapan ve tek bir bilgisiyar gibi davranan sistemler içinde oldukça ucuz ve performanslı alt yapı oluşturmaktalar. Mesela biz sitemiz için hem yük dengeleyici olarak kullanacağımız ve sadece asp dosyalarının çalışacağı bundan dolayı az işlemci gücü ve ram gerektiren uygulamalarda bu tip makinalardan 3-4 tanesini rahatlıkla kullanabiliriz. Böylece güvenirlilik bir yandan artarken, genişliyebilirliliğiniz de artmakta. Sun hatta Linux ve Solaris'te çalışacak ve yazılıma bağlı tüm makinaları tek bir makina gibi gösterecek yazılımıda alabileceğiniz bir firma. Opteron'lar kesinlikle daha az enerji harcadıkları için çalışma ve soğutma için oluşan elektrik faturasıda ortalama %56 oranında azalış olmakta.

    Sistemde kontrol kartı, DVD-Rom, Rail Kiti gibi şeylerin hepsi ekstra ücret fakat bunların çoğunun olup olmamasına siz karar vereceksiniz. Bu arada üzerinde bu fiyata gelen işlemci Opteron 146 yani 2 Ghz'lik bir Opteron. Tek genişleme yuvası ise nForce 4 çipset tarafından temin edilen PCIe x1 ile x8 arası destekli yuva. Blade sunuculara göre daha çok yer kaplayan fakat daha ucuz olan bu modeller genellikle yer sorunu bulunmaya ülkemizin Data Center'ları için çok tercih edilebilecek. Bu arada Sun x4100 ve x4200 gibi 2 soket destekli ve 2,5" inch SAS sürücü destekli 1U ve 2U modellerinide piyasaya sundu. Bu iki model ise veri tabanı uygulamaları için oldukça uygun ve ucuz. Intel'in X2100 gibi sunuculara vereceği karşılık ise Pentium D'yi daha önceden haberini yaptığımız gibi sunucu dünyasına özel bir çipset ile sokmak.


    Sayfanın Linki : http://www.anandtech.com/systems/showdoc.aspx?i=2530








  • fiyatı uygun bir web sunucu için harika bir cihaza benziyo geçenlerde snc server kurdum 1500$ ama bunu onun işini göreceğini sanmıyorum
  • Telekomdaki SUN FIRE 1000 Server sistemini gördüm (Sistem diyorum zira aletin işlemcileri remleri bir yerde harddiskleri başka bir yerde yedekleme başka bir yerde.) ve anladımki SUN gerçektende o yüksek fiyatları sonuna kadar hakediyor.
  • Bugün gelen haberde de Sun Yeni nesil Server larıyla 9 dalda Benchmark rekoru kırmış.

    Bu tür haberlerin aha sık sitede yayınlanmasını istiyoruz IT sektörü anakart ve ekran kartından oc ve incelemelerinden ibaret değil.Haberinizden dolayı sizi kutluyorum @gun
  • SATA diskler sunucular için uygunmu?yani bir anda binlerce istemcinin erişimine olanak sağlıyabiliyormu?
    yani SATA lar bu konuda SCSI ler gibimi?
  • SATA'lar SCSI'lerden bir çok özelliği alsa da asla SCSI'ler gibi olamazlar. Zira üzerlerinde kendi kontrol sistemleri yok. En büyük kazandığı özellikler arasında hata düzeltmeleri, RAID'ler için bant genişliği ilk önce 150 Mb/sn sonra 300 Mb/sn oldu. Birde 32 komuta kadar tekrar sıralama (SCSI'de 256). Olay daha çok SCSI'nin kontrol mekanizmasında bitiyor zira SCSI'ler 15.000 devir ve işlemciden sıfır yiyerek bilgi gönderiyorlar.

    Tabii birde SATA'lardan daha güvenilir üretildikleri düşünülebilir çünkü SCSI'de 5 yıl garanti standart iken SATA'larda çok çok ender bulunan birşey. SATA'ların en büyük sorunu SCSI'ler kadar müthiş RAID kartlarına sahip olmamaları idi oda artık Areca'nın ürünleri ile düzeltildi. Yinede ciddi uygulamalarda SCSI hala bir numara.

    Esas yeni moda ise 2,5 SAS yani Serial Attached SCSI . Bu diskler hem 10.000 devir/dakika ile çok iş yapıyorlar hemde bir kaç tanesini daha az yere koyabiliyor SCSI kablosunun sınırlamalarından da SAS kablosu sayesinde kurtulunuyor.

    Bu arada teşekkür edip motive eden kişilere çok teşekkür ederim.




  • evet değişik bir haber görmek benide memnun etti sitede
  • Harika bir haber, teşekkürler
  • Bu sunucuyu Ankara da alabileceğimiz herhangi bir yer var mı ?

    Araştırma yaptım bazı firmalara mail attım ama cevap alamadım ...
    Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim ...

    Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.