Şimdi Ara

ATi Catalyst 10.7 sürücüsü çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
125
Cevap
0
Favori
12.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alt="ATi Catalyst 10.7 sürücüsü çıktı"

AMD, Temmuz ayı için hazırladığı 10.7 sürüm numaralı yeni Catalyst sürücü paketini kullanıma sundu. WHQL sertifikasına sahip olan ve Radeon HD 2000 serisinden günümüze AMD tarafından pazara sunulan ATi Radeon HD serisi ekran kartlarının tamamına ve entegre grafik çözümlerine destek sunan yeni sürücü paketi önemli güncellemeler içeriyor.

Yapılan açıklamaya göre Catalyst 10.7 sürücüsü hem performans iyileştirmeleri hem de teknolojik güncellemeler içeriyor. ATi'nin çoklu monitör teknolojisi için Eyefinity için yeni pencere ayarları sunan Catalyst 10.7, çoklu ekran kartı teknolojisi Crossfire X için Eyefinity kurulumlarındaki döndürülebilir ekran kurulumlarına da destek sunuyor.

ATi Catalyst 10.7 sürücüsünün en dikkat çekici güncellemelerinden biri de VLC 1.1.1 medya oynatıcısı için GPU tabanlı donanımsal hızlandırma desteği getiriyor olması. Daha önce Nvidia ile başlayan VLC Player desteği, Catalyst 10.7 ile ATi'ye de başlarken, Radeon HD serisi ekran kartı kullanıcılar, bu uygulamada yüksek tanımlı videolar için GPU hızlandırmasından faydalanabilecekler.

VLC 1.1.1 ile h.264 formatındaki videolar için GPU hızlandırmadan faydalanılırken, bu özelliğin Radeon HD 4000 ve Radeon HD 5000 serisi ekran kartlarıyla kullanılabildiği açıklandı. Performans güncellemelerinde ise özellikle Borderlands odaklı bir geliştirme çalışmasının yapıldığını görüyoruz;

- ATi Radeon HD 5700 ve Radeon HD 5800 serisi için AA ve AF açık durumda, tek ve çoklu kart kurulumları için %3-%5 performans artışı.

- ATi Radeon HD 5970 için AA ve AF açık durumda, tek ve çoklu kart kurulumları için %3-%8 performans artışı.

- ATi Radeon HD 5500 ve 5600 serisi için AA ve AF açık tek kart kurulumlarında %2-%6 performans artışı.

- ATi Radeon HD 4800 serisi için AA ve AF açık durumda, tek ve çoklu kart kurulumları için %2-%10 performans artışı.

ATi Catalyst 10.7 sürücüsünün işletim sisteminizle uyumlu versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

• - ATi Radeon HD 5700 ve Radeon HD 5800 serisi için AA ve AF açık durumda, tek ve çoklu kart kurulumları için %3-%5 performans artışı.
    - ATi Radeon HD 5970 için AA ve AF açık durumda, tek ve çoklu kart kurulumları için %3-%8 performans artışı.
    - ATi Radeon HD 5500 ve 5600 serisi için AA ve AF açık tek kart kurulumlarında %2-%6 performans artışı.
    - ATi Radeon HD 4800 serisi için AA ve AF açık durumda, tek ve çoklu kart kurulumları için %2-%10 performans artışı.

Zamanla Nvidia gibi driverlar çıkaracaklar Hayırlı olsun.
    ASUS M3A78-CM / AMD PHENOM II X4 965 3.4Ghz / KİNGSTON 4 GB DDR2 800 MHz / 1 GB ATİ SAPPHİRE 5770 VAPOR-X / 500GB WD 32MB SATA2 / 400GB SEAGATE BARRACUDA 7200.10 / 19" PHİLİPS 190CW9FB / COOLER MASTER RC-332 / OCZ FATAL1TY 550W / LOGİTECH X-540 / A4-Tech XL-740K OSCAR LASER / XIGMATEK RED SCORPION
  • sadece borderlans oyununda dikkatinizi çekerim..
    bunu 10.7 ye yükseltsem en ufakta olsa bi faydası olurmu olursa neler :S ?
  • Ya arkadaşlar ati 3870 kullanıcısıyım sanki ati'nin eski modelleri üvey evlat muamelesi görüyor, niye hep yeni ekran katlarına geliyor bu güncellemeler?
  • az önce yükleyip denedim HD 2600xt kullanıyorum masaüstünde Gpu hızlandırma denildiği gibi olmadı ama 4650 var notebookta onda sorunsuz bi şekilde kullandım mkv açtım 1080p tüm yükü Gpu ya göderdi ve işlemciye hiç yük bindirmedi.umarım sadece VLC ile sınırlı kalmaz zamanla media player classic için de bir güncelleme çıkar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İmzamdaki sistemde 400 puan düşüş oldu vantage performance ayarlarında.
    Intel I79700 işlemci. MSI z390 anakart. 32gb bellek. Samsung 970 evo plus 500gb + WD SN750 500gb ssd. Corsair 275r beyaz kasa + FSP Hydro G 750W PSU. Asus rtx2060 Dual ekran kartı. LG 27 inch gaming monitör TN. Logitech G710+ klavye + Razer Deathadder elite mouse. Frio soğutucu.
    Mi mix 3 telefon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Ya arkadaşlar ati 3870 kullanıcısıyım sanki ati'nin eski modelleri üvey evlat muamelesi görüyor, niye hep yeni ekran katlarına geliyor bu güncellemeler?

Yenileri alın diye.

Orijinalden alıntı: aceleciburak

az önce yükleyip denedim HD 2600xt kullanıyorum masaüstünde Gpu hızlandırma denildiği gibi olmadı ama 4650 var notebookta onda sorunsuz bi şekilde kullandım mkv açtım 1080p tüm yükü Gpu ya göderdi ve işlemciye hiç yük bindirmedi.umarım sadece VLC ile sınırlı kalmaz zamanla media player classic için de bir güncelleme çıkar.

MPC ile ATI kartlarda DXVA yı aktif etmek için bu sayfayı incelemenizi öneririm.
    http://imouto.my/watching-h264-videos-using-dxva/
    Ben denemiş ve başarılı olmuştum. Fakat favori programım Jet-Audio (http://www.jetaudio.com/download/ )tek tıklama ile DXVA desteği sunmaya başladığı için artık kullanmıyorum.

• bir işime yaramayacak ama yeni driver yeni driverdır kuralım bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 27 Temmuz 2010; 11:39:57 >
  • quote:

Ya arkadaşlar ati 3870 kullanıcısıyım sanki ati'nin eski modelleri üvey evlat muamelesi görüyor, niye hep yeni ekran katlarına geliyor bu güncellemeler?

sızınle ugrasmıyorum yenı kart alın demek ...

----------bu profildeki kişi veya kişiler hayal ürünüdür ----------
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARAKAYA

quote:

uğraşmazlarsa biz de gider nvidia alırız.zaten bıktım şu ati driverlarından.nvidia resmen çağ atlatıyor.ati borderlands'da %2-3 artış yapsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

yahu neden ati 10.7 sürücüsünü agp için çıkarmadı? agp kullanıcılarına nedense üvey evlat muamelesi yapıyorlar.

AGP kart çıkarttığına dua et.
    Logitech Cordless Rumblepad 2 / Skystar 2.6c / Asus 1814BLT / Windows 7

• quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

quote:

Orijinalden alıntı: KARAKAYA

quote:

uğraşmazlarsa biz de gider nvidia alırız.zaten bıktım şu ati driverlarından.nvidia resmen çağ atlatıyor.ati borderlands'da %2-3 artış yapsın.

Kesinlikle katılıyorum. Ati eski seri kullanıcılarına değer vermemesi gerçekten ayıp. Ben de bir 4800 serisi kullanıcısı olarak, bir sonraki ekran kartımda marka olarak Nvidia tercih edeceğim,ve bunu da mail ile Ati ye de bildireceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

yahu neden ati 10.7 sürücüsünü agp için çıkarmadı? agp kullanıcılarına nedense üvey evlat muamelesi yapıyorlar.

• ben his 4650 1gb agp kullanıcısıyım.ve de atinin hala çıkarttığı 3650 3450 4350 4650 4670 3850 tabanlı agp kartları hala üretiliyor.nvidia da ise fx5500 6200 tabanlı agp kartları hala var.dünyanın %30 agp tabanlı kart kulllanıyor.ati bu yüzden daha 5-10 sene agpye chipset tasarlarsa şaşırmayın.zaten agp 5xxx serisi atiye çıkacak.6xxx seerisi pciex e çıktıktan sonra.
  • bundan sonra kendi yazdığım ekran kartı driverını kullanıcam.kendi yadığım driverla crysiste 3000 fps full hd çözünürlükte alıyorum. direk makina dili olan assemblerla yazdım.dermişim.şaka bir yana driverları derleyici kullanmadan direkt makina diliyle yazıp ekran kartının gpusunu öyle adresleseler çok zayıf bir kartta bile oyunlardaki fps oranı şimdikinin 10 katına kadar çıkardı.hatta 5970 gibi gçlü bir cpuda bu oran 30 kattan fazla olurdu.maalesef ekran kartı driverları yapılırken kolay diller tercih ediliyor.bu dillerde bir derleyiciden geçerek gpu nun anlayacağı kodlara çevriliyor.makina dilinde ise derleyiciye gerek yok.derleyici kullanan bir dil x hızındaysa derleyici kullanmayan direkt donanımı adresleyen makine dili ise minimum 10x maksimum 100x hızında olabiliyor.

aslında kendi ekran kartımızın driverını makine dili assebler ile yazsak aradaki hız farkı muazzam olurdu.fakat maalesef günümüzün programcıları işin kolayına kaçıyor.donanımı derleyiciye sahip diller kullanılarak endirek adresliyor.bu da crysis gibi oyunlarda düşük fps alınmasına yol açıyor.zaten buda pazarlama stratejisi ekran kartları yetmeyecekki millet yeni ekran kartı satın alsın.crysisten giriş seviyesi bir ekran kartı full hd çözünürlük ve full ayarlarda 3-4 fps alırken makine diliyle yazılmış bir sürücü ve catalyst kullanıldığında 20-30 fps alabileceğini biliyormuydunuz? adamlar milleti kandırıyor.kimse ekran kartından gerçekte full performans almıyor.sorun catalyst ve driverın yazılmasında kullanılan hantal derleyicili dillerde.bir programcı benim ne demek istediğimi anlayacaktır.kendi ekran kartı driverımızı kendimiz yazalım.sonra paylaşalım arkadaşlar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.