8 Nisan 2010 tarihinde ActivisionBlizzardtarafından yayınlanan ve bizim de tüm basın ve müşterilerimizle paylaşmış olduğumuz Starcraft 2 oyununa ait fiyatlandırma ile ilgili olarak konunun dinamiklerini ve fiyatlandırma şartlarını bilmeyen kişilerce kasıtlı veya kasıtsız olarak firmamız hakkında maalesef hiçte hak etmediğimiz olumsuz görüşler ileri sürülmektedir.
Bilindiği gibi Starcraft 2 oyunu da dahil olmak üzere, tüm oyunlar ve hatta her türlü ürün, çeşitli bölge ve ülkelerde vergilendirme sistemleri, perakendeci kar oranları, satış adetleri, ülke riskleri, üreticilerin pazar stratejileri, vb. sebeplerle farklı fiyatlarda satılmaktadır. Genelde aynı oyun Amerika’da farklı, Avrupa’da farklı, Uzakdoğu’da farklı, Ortadoğu’da farklı, Rusya’da farklı, Türkiye’de farklı fiyatlarla piyasalara sürülmektedir. Maalesef ülkemiz için yapılan fiyatlandırmalarda genel olarak üretici firmalar zaten en yüksek fiyat grubu olan Avrupa fiyatlarını baz olarak almakta ve bunun üzerine ülkemize özel vergilendirme ve ekstra maliyetler devreye girmektedir. Birçok ekstra maliyeti firmamız kendi karşılamasına rağmen Starcraft 2 oyununu perakende noktalarımızda ancak ortalama tavsiye edilen 140 TL’lik fiyatla satışa sunabilmekteyiz.
Bu oyunla ilgili üretici firma bir sübvansiyon da yapmadığı için kendi kar marjımızdan olan sübvansiyonumuz ancak bu kadarına izin vermektedir. Ayrıca hiçbir yerde oyun yazılımına uygulanmayan ÖTV gibi ekstra vergi yüklerinin kaldırılması konusunda da ilgili kurumlardan maalesef bugüne kadar hiçbir netice alamadık.
Bu zor şartlara rağmen Starcraft 2 oyununu dünya ile aynı anda tüketicilerimizin beğenisine sunmayı başardık. Bütün bu açıklamaların ışığı altında bizleri anlayışla karşılayacağınıza ve hakkımızda kasıtlı olarak çıkarılan olumsuz kampanyalara itibar göstermeyeceğinize olan inancımız tamdır.
Saygılarımızla,
Oha kansızlığa bak. Pc oyununu bile 140 liradan satıyorlar artık yuh. Sc2'nin Collector's Edition'ı 160 lira ShopTo'da!
İthalatçılar azıcık kar payından fedakarlık etmezlerse, daha çok ağlarlar orjinal satılmıyor diye. Steamden alırım yine araldan almam,.
Zamanında ; Call of Duty - Modern Warfare 2 oyununu , Aral'dan almayı planlıyordum. Stoklarında yoktu ; 1-2 hafta boyunca , sürekli e-mail attım. Hiçbirisini cevaplamamışlardı. Ben de oyunu , Steam üzerinden satın almıştım. Steam üzerinden 90 TL'ye gelmişti, oyunun fiyatı. Birkaç hafta sonra da , Aral'ın stoklarına giriş yapmıştı. Ve, şu fiyatı vermişlerdi : 120 TL. İmkânınız varsa ; oyunları , Steam üzerinden almaya çalışın.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
İNTERNETTEN ALIN KEYFİNİZE BAKIN
quote:
Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
İNTERNETTEN ALIN KEYFİNİZE BAKIN
Kesinlikle bundan sonrada Aral'a pek para kazandırmam
Asgari ücretin çok ama çok düşük olduğu bir ülkede 140 tl... Ne yapmaya çalışıyor bu aral ? Amacı ne ?
140 TL verene helal valla ne kadar iyi bir oyun olursa olsun hiçbir PC oyununa 140 TL vermem.
Aral'dan lütfen oyun almayın. Ordan alacağınız 5-6 oyuna 360 veya PS3 parası çıkarırsınız.
amma milet ağladı oyunun fiyatı birçok türk firmasın 120 tl zaten ki ben vatandan 118 tlye sipariş verdim bukadar sızlanmayın. birçoğunuz sıgara içip günde 4 5 tl veriyorsunuz birçoğunuz alkolde alıyordur butür şeylere öderken kimsenin sesi çıkmazken 120 tlye ağladınız resmen 140 vermezsiniz çünkü starcraft hayranı değilsiniz bikaçgünbekleyin corsanı düşer indir oynarsınız beleşe. asgari ücretten bahsediyorsunuz evet az ama bu adam bilgisayarı almaya parası yetmiş oyunları oynayacak kadarda rahat biriyse 120 tl zaten kimseye koymaz sadece singel player oynanıpda fiyatı 70 80 tl olan oyunları almaktansa bu oyuna 140 tL vermek hiç koymaz ki şöyle düşünün bu oyunu en az 5 10 yıl kadar oynayacaksın bir önceki starcraftı halen oynayan var düşünün artık. isteyen istediği yerden alsın.
konu SC2' olunca bu;"özel vergilendirme ve ekstra maliyetler" daha çok artıyor sanırım
Birde şöyle bir durum var bazı arkadaşlar SC2 yi normal bi PC oyunu gibi görüyorlar olayın farkında değiller galiba. Şimdiye kadar hangi oyun için Türkiyenin önemli mağzalarında gece 12 de dünya ile aynı anda satış olduğunu görmüşler 140 fazla diyorsunuz da buna 200 300 TL yi bile çok rahatlıkla verebilecek kişiler var, ben belki bu oyun için 300tl vermem ama inanın Diablo3 de ki ödeme miktarım sınırsız :) :) diyeceksinizki nasıl okadar çok para veriyon zenginmisin :) eeee 15yıldır diablo 3 için köşeye günde 1kuruş attım :) 5250 tl var şimdi :). PS3 içinde evet 5 6 arkadaş birleşip oyun parasoyla alabilirsin ama sc2 asla oynayamazsın yada diablo3 ü .
Tercihim internet'ten satın alma olacak, belli oranda tepki verilirse belki aral'ın aklı başına gelir.
pandoras düsmüyor mu, köseli mi olay oyunun haketmesi degil kac defa söylüycez olay adamların bizi yoluncak kaz gibi görmesi moder warfare 2 de 60euro degil mi avrupa fiyatı o oyun 120tl , bu oyun da 60 euro o da nesi 140tl hala anlamadıysan aral hesap nosunu versin sana bahıs yap
Şeytan diyor git korsanın dibine vur ama Sc2 haketmiyor bunu.
Fotoşop bilsem Aral amblemini Çakal olarka değiştirecem ha.
pandoras Daha önce Türkiye'de World of Warcraft'ın 2 ek paketinde de akşam satışı olmuştur ve Burning Crusade'e bizzat katılmıştım. Ama fiyatı 75 tl idi.
Ayrıca burada StarCraft'ı sıradan bir oyun olarak görmüyoruz, Aral'ın pisliğinden bahsediyoruz. Bu vergiler her zaman var, SC II olunca daha mı çok vergi oluyor? Aral'ın oyunu pahalı satmak için vergiyi bahane etme saçmalıklarına inanıyorsan biz birşey diyemeyiz.
Ayrıca çok yazık etmişsin sana önerim siparişini iptal et ShopTo'dan CE al 160 liraya.
quote:
Orijinalden alıntı: fod
pandoras düsmüyor mu, köseli mi olay oyunun haketmesi degil kac defa söylüycez olay adamların bizi yoluncak kaz gibi görmesi moder warfare 2 de 60euro degil mi avrupa fiyatı o oyun 120tl , bu oyun da 60 euro o da nesi 140tl hala anlamadıysan aral hesap nosunu versin sana bahıs yap
Valla Vatanbilgisayardan aldım 118.65 TL ye 140 tl değil oyun ki vatanbilgisayarda Aralla çalışıyor oyun 140TL diye birşey yok.
Dünyanın en pahalı benzininden sonra en pahalı starcraft da bizde,fiyatlandırmada üstümüze yok, ya satarsa
artık pc oyunları bile yurtdışından alıyorum aral vereceğim parayı çöpe atarım genede almam, padoras, karadaş çok zenginsen bizede alda bizde oyniyalim.