Şimdi Ara

Neden Turkcell? Avea? Vodafone?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
6.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Neden Turkcell? Avea? Vodafone?


(En Son Oy Tarihi: 15.7.2015)
Giriş
Mesaj
  • Yeni anketimiz! maddeler bunlar, lütfen polemik yaratacak yorumlardan kaçınalım.

    Anketimin amacı; daha önce acmış olduğum ve ileride açacağım başlıklar gibi, hiçbir yönlendirme, övme, yerme, kampanyasını yürütme ya da forum toplumunu tartışmaya çekmek amaçlı değildir, hiçbir ticari şirket ya da ticari işlem ile ilgisi yoktur.

    Forumda yetkililerin olduğu söyleniyor, ancak ben tanıtımdan çok tartışma görüyorum, yetkililerin yapması gereken başlık bana kısmetmis, buradan çıkan sonuclara göre umarım üst birimlerine halkın eğilimini ve:veya isteklerini iletme zahmetine katlanırlar, en azından bağlı bulundukları kuruma karsı böyle bir sorumlulukları olabileceğini düşünüyorum, herkes çalıştığı kurumu sever neticede.

    Saygılar
    DSGNRY

    Diğer Anketimiz; DonanımHaber Hangi Operatörü Kullanıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsgnera -- 25 Temmuz 2010; 1:49:02 >







  • Neden Turkcell ;
    çünkü ailemden biri gibi , en manasız sorunda bile arayıp ilgilendikleri için , herhangi bir ücret gözetmeksizin sadece bizlerden sadakat bekleyerek her yöne 120dk verdigi için , 532 Türkiye'nin güven sembolü olduğu için , bilmiyorum ya seviyorum Turkcell'i
  • Turkcell kullanmam kullanımıma göre çok pahalı. Kampanya takip etmeyle uğraşamam. Ayrıca rehberimde hiç turkcell yok desem yeridir.

    2 Hat kullanıyorum.

    Bir tanesi taa cep öğrenciden ileri gelen, sonra efsane cep1 tarifesi ile değiştirdiğim ve Tlye geçiş ile bu efsaneninde ölüp şuan benim için en iyi tarife olan hesabını bilen tarifesini kullanıcıya kullanma imkanı sunan Vodafone.

    Diğer seçimim ise Gsmobile Avea 1905 tarifesi. Her ay 20Tl yüklerim ve 1905dakika Gsmobile içi konuşma hattıma yüklenir. 20Tlnin 10Tlsini transfer ile kız arkadaşıma gönderiyorum ve 5000 sms yapıyoruz. Sınırsız konuşma ve sınırsız mesajlaşmış oluyoruz.

    Avea olsun, vodafone olsun gittiğim her yerde çekiyorlar. Konuşma kalitesi de yeterince iyi. Ayda 20TLye Gsm olayını hallediyorum desem yeridir.
  • Faruk beye ilettik arkadaslar bir mahsur görmez ise ankete çevirecek yine de sagolun
  • Köye gitme durumum oluyor, orda avea çekmiyor.
    O yüzden mecburen turkcell ve vodafone.

    Turkcell: Çünkü Turkcell den nefret ediyor olmama rağmen, aramam gereken insanlar var.
    Vodafone: Gayet uygun tarife ve kampanyaları var.
  • Arkadaslar Faruk bey yok galiba biriniz konuyu şikayet eder misiniz anket olması için?

    Teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkcell kullanıyorum, çünkü tarife , paket ve kampanyaları bana göre uygun.

    Avea kullanıyorum, çünkü kontor sattığım birçok genç müşterimde avea var. Bana bu numaramdan ulaşmayı istiyorlar.

    Vodafone hattım yok. Çünkü haftanın bir günü mutlaka memleketime gidiyorum. Ve orda bırakın sinyalin zayıf olmasını, baz istasyonu bile yok.
  • Arkadaslar şikayet edin de anket olsun konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DSGNRY

    Arkadaslar şikayet edin de anket olsun konu

    Konuyu Ankete çevirdim yanlız anket için 10 seçenek vardı bende ilk soruları ankete ekledim

    ama isterseniz değiştirebilirsiniz ayrıca konu tüm bölümlerde görüntülenebiliyor
  • Siftah benden :P
  • Seçenekleri biraz değiştirdim çünkü diğer anketi anımsatıyor gibi idi yeni anketimiz hayırlı olsun

    teşekkürler @farukkk hocam
  • Kaç seçenek isaretliyebiliyoruz?
  • Turkcell 10 yılı aşkın süredir kullanıyorum kapsama alanı ve tarfeleri yüzünden vazgeçmiyorum . Kullanılan tarifeler 1 tane örnek 30 tlye 5 saat her yöne konuşma vb gibi .
  • Art niyetlisin DSGNRY hocam,oraya aveanın ucuz ekonomğik avantajlı tarifeleri diye seçenek eklemen gerektiğinin bal gibi de farkındasın,ama eklemiyorsun.Turkcell kalitesini eklerken aveanın ekonomik avantajlı tarifeleri seçeneğini eklemen gerekirdi.Bu ihtimal bal gibide aklında.Bu kadar fanatik olma.Uzun zamandır senin mesajlarını takip ediyorum,asılsız şekilde karalamalarla Aveayı kötüleyip turkcelli savunuyorsun.İnsanları yanıltmayalım.
  • turkcell'in kapsama alanı ve hizmet kalitesi vazgeçilmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GSMobiLe

    Art niyetlisin DSGNRY hocam,oraya aveanın ucuz ekonomğik avantajlı tarifeleri diye seçenek eklemen gerektiğinin bal gibi de farkındasın,ama eklemiyorsun.Turkcell kalitesini eklerken aveanın ekonomik avantajlı tarifeleri seçeneğini eklemen gerekirdi.Bu ihtimal bal gibide aklında.Bu kadar fanatik olma.Uzun zamandır senin mesajlarını takip ediyorum,asılsız şekilde karalamalarla Aveayı kötüleyip turkcelli savunuyorsun.İnsanları yanıltmayalım.


    Demek ki eksik takip etmişsin beni kardeşim, birincisi ben Aria kurulduğundan beri (3 ay Hazırkart a taşıdığım dönem hariç) Avea kullanıyorum, ben Aria dan kimsenin haberi yokken Ankara'da test ediyordum. ikincisi dikkat ettiysen, yazıma polemik oluşturabilecek yorumlardan kaçınalım dedim, ve 3 operatöre de aynı seçenekleri koydum,

    Az önce ilk mesajımda daha fazla seçenek var idi (anket olmadan önce), malesef sadece 10 madde koyabiliyoruz, peki 4 maddeyi avea ya ayırsam diğerlerine haksızlık olmayacak mı?

    Ayrıca Altyapı ile ilgili bildiklerim gördüklerim ve tanıdığım insanlardan aldığım bilgilere istinaden Avea hakkında yorumlar yapıyorum, birileri gibi biryerlerin çalışanıyım diye karşı şirketleri kötülemekten başka amacı olmayan üyelerle lütfen beni karıştırmayınız...

    Hiç inkar etmedim, Turkcell abonesi olmaktan hep mutluydum yine mutluyum, ancak size bu yazımı Vodafone CepNet Paketinden yazıyorum, Ayrıca yaklaşık 10 yıllık Aria (Avea) abonesiyim, 3 yıl kadar Telsim (vodafone) hattımı iptal etmiştim ama yine abone oldum. Özetle 3 Operatörün hizmetinden de yararlanıyorum, hatta cepnet'ten o kadar memnun kaldım ki alakası olan her başlığa ne kadar stabil çalıştığını gösterir yorumlar yapıyorum.

    Avea ile ilgili de hattım taşındığında (2gün önce) yorumumu yaptım. 3G baz istasyonları 2G'yi 2G baz istasyonları 3G yi desteklememekte, bu arada buradan Avea abonelerine denemelerini tavsiye ederim 2G sinyaliniz düşük ise MH arayarak 3G aboneliğinizi başlatın, eğer çevrenizde 3G istasyon var ise FULL çektiğini göreceksiniz. (5 kişi ile bu olay test edilmiştir)




  • Ya neden bu 3G olayını sürekli ön plana çıkarıyorsunuz,abonelerin kaçta kaçının 3G ye ihtiyaç duyduğunu bilmiyormusunuz.
    Vodafone geçen açıklamadımı Türkiyede 3g fazla tercih edilmedi ama zamanla insanların sempatisi artacak beklentimiz bu şekilde demedimi.
    Kaç milyon telefon abonesinin kaçta kaçı 3G ye ihtiyaç duyuyor.Asıl kullanım amacı olan konuşmak,sesini duymak anlaşmak mantığını neden görmezden geliyorsunuz.Siz ekonomğik ucuz konuşma mantığını geçmişsiniz,abonelerin %5 ine bile denk gelmeyen kısmını ilgilendiren bir açıdan (3G) didikleyip duruyorsunuz.3G sizin ilgi alanınıza çok girebilir ama empai yapın,herkesin ihtiyacı değil.Bunu iletişim uzmanlarıda destekliyor.İnsanların derdi ucuza konuşmak,bu zenginin bile derdi.Faturası 100 tl gelen biri bile nasıl daha ucuza konuşurum diyor.
    Turkcelin abonesinin çok olmasının sebebi ilk operatör olması ve insanların değişime hazır olmayışı.Sşze bir örnek vereyim,eminim çoğunuz kabul edeceksiniz,Taraftar hattına geçirmek istediğim Lise mezunu ve ciddi bir işte ( imalathanede 20 kişinin şefi) çalışan bir tanıdığım hattını taşımak istediğimde numarası değişecek sanıyor hala,ve bu geçen hafta oluyor,kaç yıl oldu numara taşıma yürürlüğe gireli.İnsanlar hala bilmiyor numara nasıl taşınır.Numara iptal olacak sanıyor.
    Numaram değişecek sandığı için hattını zor ikna ederek taşıdığım biri son 1 ay içinde 5 yakınının hattını GSMobile hattına taşıttırdı,neden çünkü gerçekler gördü,korktuğu gibi değilmiş.Bana diyorki bu kişi,sen benim numaramı taşıyıncaya kadar ben numara taşıyınca numaram değişecek iptal olacak sanıyordum diyor.Bu 2 ay önce oldu,oysa numara taşıam kampanyaları 2 yıldır var.Turkcell'in abone sayısını kaliteyle alakası yok sadece.İnsanlar numara taşıma nedir hala öğrenmemiş.
    Birde turkcell bazı konularda tek,yaptığı yenilikler diğer operatörlerce ya yapılamıyor yada doğru yapılamıyor,mesela POS cihazını simkartla kullanma olayını örnek verelim,Turkcell bu işte en iyisi,bu yüzden bu konuda insanlar mecburen turkcell kullanıyor,ama bu demek değildirki insanlar turkcelle daha kaliteli konuşuyor demek değildir.Turkcellin neden daha çok abonesi olduğunu gerçekci değerlendirelim.Sadece konuyşma açısından iddia ediyorum Turkcell en geride kalır,çünkü avea açık ara konuşma konusunda hem ucuz hemde aynı kalitede.3G yi dönüp dolaştırıp örnek vermeyin.1 yada 2 yıl sonra Avea kullanacaksınız çoğunuz,çünkü AVEA eksik olduğu konularda eksiklerini giderecek.Özellikle internet konusunda.
    Lütfen ordaki seçenekleri düzenleyiniz ve birini silip Ekonomik ve ucuzluk açısından bakılan bir seçenek de ekleyiniz.Onu eklediğinizde avea farkı anlaşılacaktır.Eklememeniz büyük eksiklik yada bir art niyet var çünkü telefon ve tarife deyince akla gelecek 2 şeyden biri ucuzluktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 25 Temmuz 2010; 1:01:23 >




  • Aşkın Tarifi olmaz

    I LOVE TELSİM..


    %110 sevgimiz var

     Neden Turkcell? Avea? Vodafone?
  • Bak kardeşim hala aynı cümleleri ve anlamadan kurmaya devam ediyorsun, amacım 3Gyi öne çıkarmak olsa çok basit bir soru ve 3 şık ile işi bitirdim,

    Hangi Operatörün 3G'sini tercih ediyorsunuz
    Turkcell
    Avea
    Vodafone


    Orijinalden alıntı: GSMobiLe

    Ya neden bu 3G olayını sürekli ön plana çıkarıyorsunuz,abonelerin kaçta kaçının 3G ye ihtiyaç duyduğunu bilmiyormusunuz.
    Bir GollerCepte hizmeti bile 22 Milyon defa kullanılmış ise, hatta daha da yayalım 3 operatörün MobilTV si 87 milyon defa kullanılmış ise 3G artık "standart" bir hizmet haline gelmiş demektir, kişiden kişiye değişir tabii ki.

    Vodafone geçen açıklamadımı Türkiyede 3g fazla tercih edilmedi ama zamanla insanların sempatisi artacak beklentimiz bu şekilde demedimi.
    Kaç milyon telefon abonesinin kaçta kaçı 3G ye ihtiyaç duyuyor.
    Vodafone ne zaman bilirkişi oldu da Türkiye geneli için açıklama yapıyor söyler misin? Vodafone şu anda sadece ve sadece abone sayısını artırma ve ismini Turkcell'in verdiği özgüvene kavuşturma derdinde. Çok da iyi başarıyorlar abonesi hızla artıyor. Ancak Dünya 3G devinin ülkemde ikinci lisansı alması da düşündürücü, öyle büyük bir kuruluş en iyi lisansı almalıydı.

    Asıl kullanım amacı olan konuşmak,sesini duymak anlaşmak mantığını neden görmezden geliyorsunuz.
    Cep telefonu bu tabii ki asıl ve ilk amacı konuşmaktır, ama insanlar uzaktaki torunlarının kısa süre de olsa yüzlerini de görseler fena mı? Bunu iki operatör sesli konuşma ile aynı fiyata yapıyor zaten, 20 saniyede bir ekstra ücret yazan operatörümüz Avea.

    Siz ekonomğik ucuz konuşma mantığını geçmişsiniz,abonelerin %5 ine bile denk gelmeyen kısmını ilgilendiren bir açıdan (3G) didikleyip duruyorsunuz.
    Çok sempati duyduğum avea konuşma süreni sorgulamak için, şifre için, onun için bunun için para istiyor, evet konuşması hesaplı, ekonomiden bahsediyorsun bunları ne yapalım peki, öksürmeye bile para isteyecek neredeyse. Ama yine söylüyorum 6000 dakikayı 35 TL ye vermek her babayiğidin harcı değil.

    3G sizin ilgi alanınıza çok girebilir ama empai yapın,herkesin ihtiyacı değil.Bunu iletişim uzmanlarıda destekliyor.İnsanların derdi ucuza konuşmak,bu zenginin bile derdi.Faturası 100 tl gelen biri bile nasıl daha ucuza konuşurum diyor.
    Herkes yine 3G kullanarak az ödeme yapabilir, ama Avea'da 3G kullanımı ekstra ücrete tabii olduğu için size 3G "lüks" geliyor pahalı geliyor sanırım.

    Turkcelin abonesinin çok olmasının sebebi ilk operatör olması ve insanların değişime hazır olmayışı.Sşze bir örnek vereyim,eminim çoğunuz kabul edeceksiniz,Taraftar hattına geçirmek istediğim Lise mezunu ve ciddi bir işte ( imalathanede 20 kişinin şefi) çalışan bir tanıdığım hattını taşımak istediğimde numarası değişecek sanıyor hala,ve bu geçen hafta oluyor,kaç yıl oldu numara taşıma yürürlüğe gireli.İnsanlar hala bilmiyor numara nasıl taşınır.Numara iptal olacak sanıyor.
    Numaram değişecek sandığı için hattını zor ikna ederek taşıdığım biri son 1 ay içinde 5 yakınının hattını GSMobile hattına taşıttırdı,neden çünkü gerçekler gördü,korktuğu gibi değilmiş.Bana diyorki bu kişi,sen benim numaramı taşıyıncaya kadar ben numara taşıyınca numaram değişecek iptal olacak sanıyordum diyor.Bu 2 ay önce oldu,oysa numara taşıam kampanyaları 2 yıldır var.Turkcell'in abone sayısını kaliteyle alakası yok sadece.İnsanlar numara taşıma nedir hala öğrenmemiş.
    Numara taşıma sistemini en çok zarar gören Turkcell mi anlatacak insanlara, televizyonlarda ilk başladığı zaman altı ay kafamızın eti yendi NUMARANIZ DEĞİŞMEDEN BİZE GELİN diye, sizin tanıdık uzun zamandır hiç reklam görmemiş demek ki. Turkcell'in abonesinin çok olmasının sebebi bariz bir şekilde kalite'dir, yoksa kimse diğerlerine göre böylesine pahalı bir operatörü kullanmaz, kusura bakmayın, bir bayiye gidipte yahu turkcellde bu kadar sizde ne kadar diyemiyorsa kimse cep telefonu kullanmasın zaten, çok para ödüyormuş x e geçmiş az ödemeye başlamış, böyle bir mantık yok, her köşe başında her operatörün mağazası var, hepsinin de camında yazıyor 200 dakikası şu kadar 500 dakikası bu kadar. daha az ödeyeceğini hesap edemeyen insan ev bile geçindiremez.

    Birde turkcell bazı konularda tek,yaptığı yenilikler diğer operatörlerce ya yapılamıyor yada doğru yapılamıyor,mesela POS cihazını simkartla kullanma olayını örnek verelim,Turkcell bu işte en iyisi,bu yüzden bu konuda insanlar mecburen turkcell kullanıyor,
    DAHA İYİSİ YAPILANA KADAR EN İYİSİ BU. Diğerleri daha iyisini yaptılar da insanlar mı tercih etmedi, ne yani pos makinesine fazla para vermek pizzacının kalitesini mi artırıyor??

    ama bu demek değildirki insanlar turkcelle daha kaliteli konuşuyor demek değildir.Turkcellin neden daha çok abonesi olduğunu gerçekci değerlendirelim.Sadece konuyşma açısından iddia ediyorum Turkcell en geride kalır,çünkü avea açık ara konuşma konusunda hem ucuz hemde aynı kalitede.
    Turkcell resmi olarak ses kalitesi en iyi olan operatörümüzdür, malesef sonuncu Avea'dır, nedeni de Avea'nın altyapının bakımı için yapılan bir ihaleyi 6 ayda yapamamasıdır, bakın yeni yatırım demiyorum, BAKIM için...

    3G yi dönüp dolaştırıp örnek vermeyin.1 yada 2 yıl sonra Avea kullanacaksınız çoğunuz,çünkü AVEA eksik olduğu konularda eksiklerini giderecek.Özellikle internet konusunda.
    İleride tabii ki en büyük isteğimiz, her operatörün de eşit kaliteye ulaşmasıdır ki rekabet de eşit olsun. söylediğin gibi POS makinesi yüzünden insanlar Turkcell kullanmak zorunda kalmasın. Ya da kendimden örnek vereyim, N79,E72,BlackBerry ve iPhone ile Vodafone kullanmaya kalktığımda; iPhone haricinde hepsi full 3,5G ama iPhone'da 2G full 3G nin esamesi okunmuyor, neden? Şöyle ki Vodafone'un sistemi akıllı telefonlar ile uyumsuz, bunu s.volkan da yaşamış ve internette yaptığım araştırmalar sonucu başka insanların başka markalarla da yaşadığını tespit ettim.
    Hepsi eşit kalitede olsun rekabet olsun, sizden çok ben isterim.

    Lütfen ordaki seçenekleri düzenleyiniz ve birini silip Ekonomik ve ucuzluk açısından bakılan bir seçenek de ekleyiniz.Onu eklediğinizde avea farkı anlaşılacaktır.Eklememeniz büyük eksiklik yada bir art niyet var çünkü telefon ve tarife deyince akla gelecek 2 şeyden biri ucuzluktur.
    Ucuzluk Hizmet kalitesi ile de ölçülebir, sonuç olarak ucuz olmak da bir hizmettir, kusura bakmayın art niyetli değilim ama hiçbir operatöre bir fazla madde koyarak eşitsizlik ya da yönlendirme yapmam, ilk mesajımda belirttiğim gibi.


    Uzun uzadıya yazmaktan hiç hoşlanmam ancak mecbur bırakıyorsunuz, insanları itham etmeden önce onları tanımaya çalışın, kendim için söylemiyorum, bunu özel hayatınızda da uygulamanız sizin yararınızadır.

    İyi forumlar






  • Kampanya/Tarife Biterse Turkcell'den Giderim.

    genç tarife abonelere kapatılırsa ve cayma bedelli kampanya sona ererse, ayrılık vakti gelmiş demektir
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.