Şimdi Ara

iRacing (2010-2015) [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.562
Cevap
47
Favori
119.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rookie 3.99 dayım,hıyar ağası sistem 0.01 puan daha verse d klastaydım,önümüzdeki yarışa bakıyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulusalonur

    Rookie 3.99 dayım,hıyar ağası sistem 0.01 puan daha verse d klastaydım,önümüzdeki yarışa bakıyoruz

    Tarık coştun valla helal Boşver böyle daha iyi oldu. D klasa geçtiğinde güzel puan verecek.
  • Sağol hocam en sonunda son yarışta D klasına çıktık.

    Bu ttRating 1350 iRating 958 diyor bunların anlamı nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulusalonur

    Sağol hocam en sonunda son yarışta D klasına çıktık.

    Bu ttRating 1350 iRating 958 diyor bunların anlamı nedir?

    TT Rating zaman yarışlarındaki seviyen. Zaman turları attığında ne kadar hatasız ve ne kadar hızlı olursan ona göre TT Rating in artıyor. Zaman turları yarım saat sürüyor. Bu süre içerisinde bizden genelde 4-5 tur hatasız zaman turu atmamızı ister. Bu 4-5 turun ortalaması senin o haftadaki zaman turu derecen olur .

    İRating ise daha önce konuştuğumuz şey , yani senin nasıl bir yarışçı olduğun. Ne kadar yüksek olursa o kadar zor rakiplerle karşılaşırsın. İlk yarışların sıkıntılı ve hatalı geçtiği için biraz düşük vermiş ama zaman içerisinde yükseltirsin.
  • d sınıfına geçince tekrar kötü puan ile rookie ye düşüş oluyormu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: banditnew5

    d sınıfına geçince tekrar kötü puan ile rookie ye düşüş oluyormu acaba?

    D klastan rookie ye düşüş oluyor mu bilmiyorum ama diğer klaslarda düşüş oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MtkP HuSnU

    Tarık şu ayar konusunda anlaşamadık bir türlü. Kademe kademe açılan birşey yok. Sınıfına göre her aracın farklı ayar kapasitesi var . Şimdi sen D klas a yükselirsen yine mx 5 ile " Grand Touring Cup " serisinde kendi ayarların ile yarışabilirsin. Ama mx 5 e yapabileceğin ayarlar bir corvette kadar geniş değildir.

    İleriki seviyelerde örn. B klass GT&Prototype serisinde 2 farklı yarış türü var. Biri fix setuplı olan 25 dk sürer. Pite falan gerek kalmaz. Diğeri ise kendi setup ın ile yarışableiceğin ve pistine göre 45 dk ile 1 saat arasında değişen ve pite girdiğin yarış. 2 güne bir dönüşümlü olarak yapılıyor. Söylemek istediğim zorlama yok. Sen hangisinde yarışmak istersen ona göre hazırlan. Pratik odaları devamlı açık. Antreman yapmadan da yarışlarda başarılı olmak imkansız. Efkan söylesin bu hafta Laguna Seca daki yarışa hazırlanmak için 2 günde kaç tur atmış . Kazalardan kaçınmak için de sondan başlamak belki çözüm ama iyi bir sıralama turu atmak şart. Önden başlamak önemli . Özellikle multiklas yarışlarında senden yavaş araçlardan geride başlarsan vay haline.

    Tarık valla biran önce D klasa çıkmanı dört gözle bekliyorum ne diyeyim. Çok şansız adamsın. Bir yere kaçmadan setup işi ile alakalı senden birşeyler öğrenmek lazım.

    Ayrıca şu kendi yarışımızı kurma durumu var. Yeterli çoğunluğa ulaştığımız vakit bu turnuva gerçekleşecek arkadaşlar. Yavaş yavaş ekip çoğalıyor







    Forum sayfası 4 e geçmiş yarışlardan dolayı dikkat etmedim bu mesajları yeni görüyorum

    D kalasa geçtikbakalım ne olacak göreceğiz.

    Setup konusunda bende öyle çok profesyonel biri değilim kendi çapımızda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.Oyundan oyuna etki etmesi farklı olduğu için bu oyunda setup ne kadar etkili oluyor daha bilmediğim için bir şey diyemiyorum ama araçtan yana şu sıkıntım var dersen hangi ayarları ne şekilde değiştirmen gerektiği konusunda yardımcı olurum.Ama şöyle bir durum var herkesin sürüş stili farklı olduğundan her setup herkese uygun olmuyor.

    Netkar Pro sayfasında Türkçe olarak basit bir setup yapma içeriği vermiştim,Netkar da o denilenlere uygun olarak ayar yaptığımda çok işe yarıyor.Setup sadece o içerikle sınırlı değil tabii.

    Bir ara buradanda edindiğim tecrübelere dayanarak nasıl setup yapılır konusunda bilgi veririm ama en doğrusu sonuçta herkesin kendi setubunu kendisin yapmasıdır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulusalonur -- 22 Kasım 2011; 19:55:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rzgrkr

    Hoşbulduk Hüsnü. Geçenlerde Simraceway denedim, 4 pist+Mitsubishi bedava. Hız hissi oldukça iyiydi. Mesela Mazda'da araç sanki gitmiyor, hız hissi çok azdı. Yeni kurulan bir sistem şimdilik, zamanla daha iyileşeceği kesin. Şimdilik araçlardaki hız hissi ve pistler gayet iyiydi bence. Hüsnü bu hafta Laguna'da sizlerleyim :) A klasa çıkıp Laguna'dan sonra bırakıcam sanırım iracing'i. 1 ayda A klasa çıkmak eğlenceli oldu:) iracing'le tanışmamı sağladığın için teşekkürler Hüsnü. Cezalandırma olayları zayıf (müşteri kaybetmemek için) ve saçma derece de faiş fiyat :) (Simraceway'de araçlar 2-3$) ama alışkanlık yaparsa - bakınız Hüsnü :) herhalde her ay 100 tl iracing'e gider.

    Hocam bilgilendirme için teşekkürler benim gibi birinin Simraceway'dan nasıl haberi olmadı hayretBen değil bizlerdende kimsenin haberi yok herhalde olsa

    bizim canavarlardan kaçmazdı

    Cezalandırma ve fiyat konusundada size katılıyorum Netkar Pro fiyatına bir tek pist satılıyor ayıptır...




  • Burda atlanmamasi gereken nokta su, iRacing'deki tüm pistler laser scan teknolojisiyle yapılıyor ve her pistin sanal ortama aktarılması 6 ay kadar bir zaman alıyor. Bu fiyatlar fazla gelebilir ama gercege en yakın pistler bunlar :)


  • Hocam şu videoyu bir izleyin,yarın öbürgün Netkar Pro ya çıkacak hemde beleş,nasıl yapıldı bilmiyorum ama bunun gibi bir dünya gerçeğe çok yakın oyunu alanların ücretsiz olarak kullanabileceği pist var.Dünyanın şartlarını pek bilmiyorum ama Türkiye şartları belli ve bir pist için o kadar parayı çoğu insan vermez ve veremez buna bende dahil...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulusalonur



    Hocam şu videoyu bir izleyin,yarın öbürgün Netkar Pro ya çıkacak hemde beleş,nasıl yapıldı bilmiyorum ama bunun gibi bir dünya gerçeğe çok yakın oyunu alanların ücretsiz olarak kullanabileceği pist var.Dünyanın şartlarını pek bilmiyorum ama Türkiye şartları belli ve bir pist için o kadar parayı çoğu insan vermez ve veremez buna bende dahil...



    Senelik ücret olsa herşey dahil uygun birşey alacam ama carta para,curta para üniversiteye gidiyorum birde bana baya bir aykırı netkar gelişse çok güzel olacakta olmuyor umutla bekliyoruz

    videolarından sonra alma umudum kalmadı zaten,çarpışan arabalar yarışı gibi ortam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulusalonur



    Hocam şu videoyu bir izleyin,yarın öbürgün Netkar Pro ya çıkacak hemde beleş,nasıl yapıldı bilmiyorum ama bunun gibi bir dünya gerçeğe çok yakın oyunu alanların ücretsiz olarak kullanabileceği pist var.Dünyanın şartlarını pek bilmiyorum ama Türkiye şartları belli ve bir pist için o kadar parayı çoğu insan vermez ve veremez buna bende dahil...

    Tabiki modcular tarafından yapılan güzel pistler var . Görüntüde gerçeğe yakın ama pistteki eğim , anlık sektiren noklatar ve tabiki bordürler gerçek hayatta pistin yapısını belirleyen önemli etkenler ve bunun gibi sürüşü etkileyen şeyleri iracing de birebir aktarıyorlar. Hep söylerim hiçbirşey kusursuz değil tabiki . Herkes iracing in cebi zorladığını düşünüyor ki bu doğru bir tespit . Ama kaliteli işler ortaya çıkarmak ve sağlam bir altyapı kurmak için de bu paraların kazanılması lazım. Ben eminim ki NetKar Pro da maddi yönden biraz daha giriş olsa çok daha hızlı bir şekilde gelişir. Belki devamlı aynı şeyi tekrarlayıp duruyoruz ama bu pistlerin taranması muhabbeti o kadar basit bir iş değil arkadaşlar. Neden hiç bir sim oyununda bu uygulamayı göremiyoruz. Bildiğim kadarı ile sadece RFactor PRO da laser scaner ile taranmış pistler var. Ama RFactor PRO yu da sadece profesyonel yarış takımlarına satıyorlar. ( Örn Red Bull daki sistem RFactor PRO olması lazım ) Neyse bu konu uzar gider. Sonuçta hepimiz sim sever olarak elimizden geldiğince tüm simleri denemeye çalışıyoruz. Önemli olan keyif almak.




  • Video çok güzel yaw :) su v8 araçlarına da icim gidiyor valla, ilk toplu alımımda sepetime bunu da ekliycem :)
  • " Black Friday " muhabbeti ile alakalı İracing de de kampanya var arkadaşlar . Yeni üyelik 49 $ . Kampanya kodu PR-BFNM . Referans olarak " husnuguven@gmail.com " yazabilirsiniz Detaylar

    http://www.iracing.com/black-friday/

    3 farklı fix setup seri başlayacak . Bu serilerde ilginç olan sürüç yardımları kullanılabilecek. Normalde sadece rookie klas yarışlarda açılabiliyordu.

    NASCAR iRacing Class C Series (fixed setup)
    IZOD INDYCAR Series – Oval (fixed setup)
    IZOD INDYCAR - Road (fixed setup)

    İntelin düzenlediği ve bol ödüllü bir turnuva başlıyor. İntel GT Series . Bu ayın sonunda başlayacak, 4 hafta sürecek ve 30 ar dakikalık fix setup yarışlardan oluşacak . 4 bölgedeki ilk 8 e kalan finalistlere son yarış için davet gönderilecek.Geçen seneki gibi fuara gitmeye gerek kalmadan finalistler evlerinde online olarak yarışabilecek. Final yarışı Mart ayında SPA da HPA ile yapılacak . Bol bol ödül dağıtılacak olan bu seride puan almayı başaran her kullanıcıya 25 $ iracing kredisi verilecek 1. ye ise 5500 $ değerinde bir oyun bilgisayarı verilecek. Bölge birincilerine de ödül verilecek.

    Valla bu seriye katılmadan olmaz herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MtkP HuSnU -- 24 Kasım 2011; 10:48:59 >




  • Yemem icmem o seriye katılırım :)
  • 5500 $ lık bilgisayarı merak etmedim dersem yalan olur. Siteye baktım bulamadım, nasıl birşey acaba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozcaadalı

    5500 $ lık bilgisayarı merak etmedim dersem yalan olur. Siteye baktım bulamadım, nasıl birşey acaba.


    Özellikleri tam olarak belli değil ama sonuçta sponsor İntel. Dandik birşey değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozcaadalı

    5500 $ lık bilgisayarı merak etmedim dersem yalan olur. Siteye baktım bulamadım, nasıl birşey acaba.

    Allah oyunlara gönül veren her kese kısmet etsin diyelim.

    Yeni PC topladım baya külfiyetli oldu derken 5500 $ lık olanı duyunca benim PC gözüme eski gözüktü birden.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.