Şimdi Ara

Tilter Bursa’da Üretilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • [Tilter Bursa’da Üretilecek] Üç tekerlekli elektrikli Bursa’da üretilecek.

Tasarım açısından bazı düzeltmeler yaptıktan sonra, ilk araçları 2011’de Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilemeyi düşünüyoruz” diye konuştu. Tilter’ın motosiklet karakterli, ancak otomobil konforunda bir araç olduğunun altını çizen Alphan Manas, “Araç sağa ve sola doğru kendiliğinden yatabiliyor. Bu da yol tutuşunu güçlendiriyor. Bu teknoloji şirkete ait” dedi.
    Tilter’ın tasarımının elden geçirileceğini, geliştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından en geç 2011 yılı sonlarında üretime alınabileceğini söyleyen Brightwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Manas, üretiminin tamamen Türkiye’de yapılacağını bildirdi.

“Teknolojimiz de olacak”

“Yer olarak Bursa’da hazır bir arazi ve binamız var. Aynı zamanda serbest bölgede üretim konusunu da düşünüyoruz” diyen Manas, başlangıçta 30 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Manas, Fransız şirket için ödenen miktarı açıklamaktan kaçınırken, yatırım bedeline satın almanın da dahil olduğunu belirtmekle yetindi. Alphan Manas, şimdilik üç tekerlekli olan aracın farklı versiyonlarını da geliştireceklerini belirterek “Bunun arasında ticari versiyon da olacak. Filolara yönelik bir araç düşünüyoruz. Fransız Posta İdaresi’yle görüşmele var” dedi.
    Söz konusu firmayı satın alarak ciddi teknoloji birikimi kazandıklarını söyleyen Manas, “Örneğin araçta tekerleğe entegre motor, dönülecek yöne göre yana yatma özelliği, pil yönetim sistemi gibi teknolojiler var ve bunlara da ulaşmış olacağız” diye konuştu. Aracın geliştirmesinde çalışacak Fransız mühendisleri de Türkiye’ye getirme gibi bir planları olduğunu kaydeden Manas, fiyatının 9 bin euro civarında olacağını, pillerinin ise kiralanacağını belirtti.
    B Plas Başkanı Celal Gökçen, plastik araç karoseri ve elektrikli araç konusunda uzun süredir çalıştıklarını, ortaklığı bu yüzden kabel ettiklerini söylüyor. Orhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Orhan ise Gökçen’in ikna etmesi sonucu bu işbirliğini kabul etmiş.

Motosiklet ile otomobilin evliliği

Öncelikle Avrupa pazarına satılması planlanan Tilter, Mia kadar hazır bir proje değil. Ancak geliştirme aşaması sürüyor.
    “Motosiklet ile otomobilin evliliği” olarak tanımlanan Tilter’ın dışı, karbon fiber, termoplastik veya polikarbon denilen bir maddeden yapılacak. Ortaklardan B-Plas, bu konuda şimdiden hazırlıklarını sürdürüyor. Hatta plastik gövde prototipleri de yapmış. Aracın koltuk ve diğer bazı aksamlarıysa Orhan Holding’in şirketleri tarafından geliştirilecek.
    Araçta kullanılacak aküler için Amerikalı Xellerion ile ortaklık yapılacak. Lityum-ion teknolojili akülere göre daha güçlü ve ucuz olan nikel-çinko aküler üreten Xellerion ile ileride ortak üretim olabileceği de belirtiliyor.

• aracın üretime hazır halinin dünya tanıtımı 85. Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılacak.
  • Sayın Alphan Manas'ın bildiğim kadarıyla epeydir böyle bir hayali var.Geçen sene gittiğim bir seminerde konuşmacıydı kendisi ve konuşması esnasında bu hayalinden bahsetmiş,en kısa sürede gerçekleştirmek istediğini anlatmıştı..Seminerden sonra kendisiyle yaptığım ufak sohbette de bunu söylemişti..Bu kadar kısa bir sürede bu işe başlamasını takdire şayan buluyorum..Umarım başarılı bir proje olur..
  • 4 teker bitti 3 teker ha
  • özellikle şehiriçi trafikte 4 kişilik araçların neredeyse tamamının tek kişi ile yol aldığı düşünülürse bu tarz araçlar hem trafik sorununu çözmede hem de
    doğayı korumada oldukça faydalı olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.