Şimdi Ara

En kaliteli müzik çalar? (Azami 600TL için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle yurtdışından, GGden önerilerde bulunmayın lütfen. Annem senetle elden alacağından maalesef Vatan'a gidip kartla almak gibi bir durum bile söz konusu değil. En baştan bunu söyleyeyim.

2 sene boyunca Sony NWZ-A816 kullandım. 1 senedir de CX300 kulaklık sahibiyim. İkisinden de son derece memnun(d)um ama müzik çalarım garantisi bittikten 1 hafta sonra bozuldu ve tamir imkanı da kalmadı.

Benim için önemli olan şeyler standart şeyler tabii de elzem olmayanları da belirteceğim;

- Malzeme kalitesi. Benim için en önemli şey. Yani yüzlerce lira para bayılıp alacağım şeye her dokunduğumda o paranın getirmesi gereken kaliteyi hissettirmesi gerek.

- Ses kalitesi. Çok çeşitli müzikler dinleyen biri değilim. Her telden dinlemem yani. Pop-folk rock-jazz dinlerim genellikle. Bas-tiz dengesi mükemmel ve sesler olabildiğince doğal olmalı.

- Kullanım kolaylığı. Parmaklarım çok büyüktür, dokunmatik ekranda rahat edebileceğimi sanmam. Zaten sevmem de dokunmatik ekranları. Ayrıca arayüzün görüntü kalitesinden çok hızı ve kolaylığı ön plandadır.

- Ekran kalitesi. 2inçten büyük, 3inçten küçük ekranlar tercihimdir. Ayrıca gün ışığı altında performansı iyi olmalı ekranın. Bunun dışında video için performans fiyatı göz önüne alındığında düşük gibi görünse de vasat bir video performansı da bana yeterli olur. Videodan fazla bir şey beklemiyorum.

Şöyle bir yarım saat bakındım; Sony NWZ-A845 aradığım tipte bir ürüne benziyor. Bunun dışında gözüme pek çarpan ürün olmadı. Tavsiyeleriniz neler olacaktır?

Not: CX300, A845 için yetersiz kalır. İstediğin performansı sağlayamazsın diyecekler olursa peşinen belirteyim A816yı geçmesi benim için yeterli aslında. Sadece kalitenin ömrünü uzun tutabilmek için bu tip, uç noktadaki oynatıcılara bakıyorum. 600 liraya CX300+A845 kombosundan daha iyi bir kulaklık+oynatıcı önerilerine de açığım tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 19 Temmuz 2010; 19:03:34 >

• sony nwz-a845 en doğru seçim olur.piyasadaki en iyi modellerden biri şuan.8 gb lık a844 modelide gelicek yakın zamanda.fiyatı biraz daha düşük olur.onuda bekleyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _leylandi_

sony nwz-a845 en doğru seçim olur.piyasadaki en iyi modellerden biri şuan.8 gb lık a844 modelide gelicek yakın zamanda.fiyatı biraz daha düşük olur.onuda bekleyebilirsin.

A844 ne zamana gelir peki? Bir bilgi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

quote:

Orijinalden alıntı: _leylandi_

sony nwz-a845 en doğru seçim olur.piyasadaki en iyi modellerden biri şuan.8 gb lık a844 modelide gelicek yakın zamanda.fiyatı biraz daha düşük olur.onuda bekleyebilirsin.

A844 ne zamana gelir peki? Bir bilgi var mı?

eli kulağındadır hocam.2 hafta içinde gelir büyük ihtimal.
  • CX300'ü seviyorsunuz madem (ben öyle anladm en azından), şu an kolay ulaşabileceğinizden ötürü önce Cks90, pahalı gelirse Cks70 öneririm. Her ikisi de pahalı gelirse, kendi kullandığım ve artık başka bir şeyler denemek istediğim için satışa koyduğum daha uygun fiyatlı Cks70'i öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

CX300'ü seviyorsunuz madem (ben öyle anladm en azından), şu an kolay ulaşabileceğinizden ötürü önce Cks90, pahalı gelirse Cks70 öneririm. Her ikisi de pahalı gelirse, kendi kullandığım ve artık başka bir şeyler denemek istediğim için satışa koyduğum daha uygun fiyatlı Cks70'i öneririm.

Garip bir yorum. CX300ü seviyorsunuz madem diyip kulaklık tavsiye etmek ne mana? Oynatıcı tavsiyesi istiyorum esas zaten.

• 5. Nesil iPod Nanolar nasıl?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence cowon d2 en iyi seçim olur ekranı dokunmatik olsada kalemiyle çok rahat kullanılır ve fiyatıda kalitesine göre uygun olur ve cihazın şarj süreside çok iyidir müzik için tam 52 saat şarj süresi biçmişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: marine-gear

bence cowon d2 en iyi seçim olur ekranı dokunmatik olsada kalemiyle çok rahat kullanılır ve fiyatıda kalitesine göre uygun olur ve cihazın şarj süreside çok iyidir müzik için tam 52 saat şarj süresi biçmişler

Şarj süresi sorun değil. Her daim şarj imkanım var. Ayrıca Cowon düşünmüyorum çünkü sesin doğal haline çok fazla makyaj yaptığına dair çok çok, ama hakikatten çok yorum okudum.
  • quote:

quote:

bence cowon d2 en iyi seçim olur ekranı dokunmatik olsada kalemiyle çok rahat kullanılır ve fiyatıda kalitesine göre uygun olur ve cihazın şarj süreside çok iyidir müzik için tam 52 saat şarj süresi biçmişler

Şarj süresi sorun değil. Her daim şarj imkanım var. Ayrıca Cowon düşünmüyorum çünkü sesin doğal haline çok fazla makyaj yaptığına dair çok çok, ama hakikatten çok yorum okudum.

bu yüzden d2 modelini önerdim zaten normalde 600 tl'ye j3 filan alabilirsin ama d2nin sesi o modele göre daha doğal d2'yi d2plus a çevirince çok doğal bir ses alırsın ama yinede karar senin

• quote:

quote:

quote:

bu yüzden d2 modelini önerdim zaten normalde 600 tl'ye j3 filan alabilirsin ama d2nin sesi o modele göre daha doğal d2'yi d2plus a çevirince çok doğal bir ses alırsın ama yinede karar senin

Ben A816ımı almadan önce Clix2 ile D2ye niyetlenmiştim. İkisini kıyaslayanlar D2deki sesin hep daha yapay olduğundan şikayet ediyordu. Yurtdışından getirtemeyeceğim ve GG'den alamayacağım için (şimdiki gibi maalesef yani) sesi Clix2 kadar olmasa da doğal diye A816yı tercih etmiştim. Ben Cowonların içindeki sıralamayı bilmem. Cowonların genel olarak sesi yapaylaştırdığını bilirim. Cowon kullanmadım ama yorumlardan edindiğim izlenimde sesi doğal aktarma konusunda Sony>Cowon benim için.

• quote:

Garip bir yorum. CX300ü seviyorsunuz madem diyip kulaklık tavsiye etmek ne mana? Oynatıcı tavsiyesi istiyorum esas zaten.

Bence senin tercihlerin oldukça garip. Önce "Not:" diye adlandırdığın kısmı tekrar oku derim, özellikle ilk cümleni. Umursamaz veya inadında diretecek olursan da Cx300 kullanarak o kadar para dökeceğin güzelim müzik çalara yazık etmeni keyifle seyrediyor olacağım. Ama sen o zamana büyük ihtimalle farkında olmayacaksın bunun, çünkü "müzik çalar/kulaklık vb forumlarında takılmıyor, aynı zamanda etrafına Cx serisi kulaklığı öve öve bitiremiyor olacaksın.

• freedom36 CX300ün üst düzey bir kulaklık olmadığını biliyorum netekim. Ayrıca çevremde benim kadar müzikçalar teknolojisi hakkında bilinçli-bilgi sahibi de yok. Sennhesier markasını benim yüzümden tanıyan çoktur ki onlarada CX300ü övmedim. Kulaklık mı değiştirdin, evet, markası ne, Sennhesier. Hep böyle oldu. Şuursuzca bir şeyi övdüğüm de görülmemiştir. İşi bilmeyene övsem ne anlar ki de bana zevk versin o ukalalık?

Hani desen ki A845 alacağına git X-Fi2 al, yanına da şu kulaklığı al, tamam işte. Benim dediğim, nottaki oluyor bu. Ama sen kalkıp sadece kulaklık için yorum yapmışsın. Başlıkta da kulaklık yazıyor olsa gam yemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 22 Temmuz 2010; 21:13:19 >
  • Hemen yine bu civarlarda senin fiyat aralığına ve beklentilerine yakın bir şeylerin araştırıldığı bir başlık zaten dolanıyordu, keza bu soruya cevap verecek birçok fikir ve buna paralel zikri sahibi insan da... Her ne kadar bazı noktalarda çarpışsak da... Ben yalnızca tek bir noktadan ele almak istedim olayı, o kadar. "Garip bir yorum" dediğinizde, mesajın kalanını bile okumadım. Kusura bakmayın yine de...
  • quote:

Hemen yine bu civarlarda senin fiyat aralığına ve beklentilerine yakın bir şeylerin araştırıldığı bir başlık zaten dolanıyordu, keza bu soruya cevap verecek birçok fikir ve buna paralel zikri sahibi insan da... Her ne kadar bazı noktalarda çarpışsak da... Ben yalnızca tek bir noktadan ele almak istedim olayı, o kadar. "Garip bir yorum" dediğinizde, mesajın kalanını bile okumadım. Kusura bakmayın yine de...

Benim şu anda muallakta kaldığım konu Nano mu A845 mi sorusu. Aramama rağmen (varsa bile öyle bir kıyas hakkında yorumlar) ben bulamadım. Profilim açıktır, girip bakabilirsiniz, çok eski olmasa da eski üyelerdenimdir ve konu fazlalığı ile kirlilik yaratılmaması için arama motorunun kullanılması gerektiğini savunurum. Ama dediğim gibi Nano-A845 kıyasının bulunduğu bir konu bulamadım. Varsa ve siz biliyorsanız yerini öi(pm oluyor, kişisel çevirim özel ileti diye) yoluyla ya da konu üzerinden paylaşırsanız sevinirim.

Ek: Ne laftan anlamaz adam, ben kulaklığın öneminden bahsediyorum, ısrarla parasını müzikçalara gömecek diye düşünüyor olabilirsiniz ama sayfanın başındaki ilk satırlarımı kaçırıyorsunuz gözden siz de; senetle alışveriş yapacağım. Bu dönemde senetle alışveriş yapılan yerden CX300den daha iyi bir kulaklık alabileceğimi cidden düşünüyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 22 Temmuz 2010; 21:36:04 >

• quote:

quote:

Hemen yine bu civarlarda senin fiyat aralığına ve beklentilerine yakın bir şeylerin araştırıldığı bir başlık zaten dolanıyordu, keza bu soruya cevap verecek birçok fikir ve buna paralel zikri sahibi insan da... Her ne kadar bazı noktalarda çarpışsak da... Ben yalnızca tek bir noktadan ele almak istedim olayı, o kadar. "Garip bir yorum" dediğinizde, mesajın kalanını bile okumadım. Kusura bakmayın yine de...

Benim şu anda muallakta kaldığım konu Nano mu A845 mi sorusu. Aramama rağmen (varsa bile öyle bir kıyas hakkında yorumlar) ben bulamadım. Profilim açıktır, girip bakabilirsiniz, çok eski olmasa da eski üyelerdenimdir ve konu fazlalığı ile kirlilik yaratılmaması için arama motorunun kullanılması gerektiğini savunurum. Ama dediğim gibi Nano-A845 kıyasının bulunduğu bir konu bulamadım. Varsa ve siz biliyorsanız yerini öi(pm oluyor, kişisel çevirim özel ileti diye) yoluyla ya da konu üzerinden paylaşırsanız sevinirim.

Ek: Ne laftan anlamaz adam, ben kulaklığın öneminden bahsediyorum, ısrarla parasını müzikçalara gömecek diye düşünüyor olabilirsiniz ama sayfanın başındaki ilk satırlarımı kaçırıyorsunuz gözden siz de; senetle alışveriş yapacağım. Bu dönemde senetle alışveriş yapılan yerden CX300den daha iyi bir kulaklık alabileceğimi cidden düşünüyor musunuz?

arkadaşım nano-a845 gibi bir kıyaslama olamaz.a845 e hakaret olur.a845 in kıyaslanacağı modeller ses kalitesi bakımından iddalı modellerdir.cowon ve iriver gibi markalar karşılaştırılabilir.ipod ları unut sen

• Leylandi yardımıma yetişti zaten. Gerekeni söylemiş...
  • Şükür bea. Yabancı forumlara bakınıyorum da bir yandan(içeriklere değil de başlıklara genelde. İngilizcem pek iyi değil). Fiyat aralığından dolayı hep Nano ile A845 kıyaslanıyor. Ondan o kadar ısrar ettim cevap almak için. Sağolun.

freedom36, yalnız "Leylandi yardımıma yetişti zaten" demene alındım biraz. Sanki zorluyormuşum gibi hissettim.
  • Yazmayı unuttuğum önemli bir şey olmuş; tiz sesleri çok iyi veren bir alet istiyorum. Eq ayarı tabii ki etkileyecektir ama düz hali de çok iyi olmalı ki doüru ayarlarla zirveye çıkayım. En azından CX300ün zirvesine. Koyu bir Carlos Santana dinleyicisiyimdir. Adam solo atarken çıktığı tizlerden maks. kaliteyi ve şiddeti almayı istiyorum.
  • Yok hayır, zorlama söz konusu değil. Sadece benden önce davrandığı için öyle yazdım.

Son mesajındaki kaygılara istinaden sana Sennheiser'ın hiçbir kulakiçi kulaklığına bakmamanı ve ikinci elde güvendiğim bir arkadaş tarafından satılan Atrio M8 isimli kulaklığı tavsiye ediyorum - senin beklentilerin için biçilmiş kaftan. Maliyet konusu senin bileceğin iş tabi ki.

Diğerleri için ise arkadaşlar bayrağı devralacaktır. Ama Sony Ex300, V-Moda Vibe işini görmeyecektir, bunu da ekleyeyim. Bu yöndeki tavsiyelere kulak asma, çünkü boğuk kalırlar isteklerine göre. Fiyat aralığını belirtirsen daha sağlıklı tavsiyeler gelir bu noktada da...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.