Şimdi Ara

Adsl Sinyal Değerleri Nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar resimdeki sinyal değerlerim nasıl ? bilen yorumlayabilirmi acaba ? teşekkürler..

AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü

AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB
  • Slm Hocam! gördüğüm kadarıyla down yani indirme sinyal gücü/gürültü oranı çok çok az düşük genelde ön görülen santrale 1km yada 1.5km içerisinde bulunan adsl aboneleri 30-26db arası normal kabul edilir senin indirmede sıkıntı yok esas sıkıntı -15db olan gönderme (up) çok çok zayıf bu değerde +15/+29db arası en makul değerler.Yani diğer arkadaşın dediği gibi bu 1mbps alabilme faslı değil benim anladığım sende oluşan durum adsl bağlantının aralıklarla kopması yada IP alamaman gibi birşey!.Bu yüzden TT net amcamlara bi arayıp durumu bildirmek kalıyor.Genelde söyledikleri şey; bizde sorun yok sizde sorun var ortaya çıkıyor kalıplaşmış birşekilde...
    Ha birde yakın arkadaşın yada çevrende varsa başka adsl modem ile değiştirip deneme yap hocam deneme yanılma yolu bazen sorunların çözümünde YARDIMCI olabiliyor.Bazı modemer bazı alt yapılar ile sorun yaşayabiliyor bu yüzden farklı modemler ile deneme yapıp neticeyi görmek lazım.Eğer modemler zaten sabit aynı değerlerde sinyali alıyorsa sorunun kaynağı bu alt yapıyı ve hizmeti sunan TTnet amcadan başkası değildir...

• Kanka! wolla senin modemi benim evde benim modemi senin hatta denemek lazım.Malum benim modem sinyal gücü ve gürültü oranlarını gösteren yazılıma sahip değil yinede çok güçlü modemdir.Ondan iki hat arasındaki farkı ölçersek sonuç net olur hata payımız az olur yapılacak işlemler için.Benim santrale zaten çok yakın evim sinyal problemsiz geliyor düşüncesi içindeyim.Bu gün özellikle sabah saatlerinden öğlene kadar aldığım birçok telefonda (işler açıldı ) adsl hattı kiminin hiç çalışmadı (IP ataması yok kiminde adsl sinyali yok) çalışanların ise yüksek ping oranı ve sayfaların erişimde geç açılması oldu down hızını zaten söylemiyorum rezillik

• Airties RT-211 4 Port ADSL modem ile denedim az önce.ekran görüntüsü aşağıda.DSL tam oturuyor ancak PPP ışığı ilk anda hiç yanmadı.Açıp kapadım PPP yanmaya başladı ve nete bağlandım.

Daha sonra Linksys modemimi bağladım.Açtım.3 kere DSL lambası yanıp yanıp söndü dördüncüsünde hat oturdu.Internet (yada PPP) lambası yanmadı.O esnada bilgisayarı açmıştım ki oda yanmaya başladı.Linksys ait son hat durumuda aşağıda :

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MODEM HAT DEĞERLERİ GÖRME
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.