Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ? Mühendislik Fakültesi ? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
7
Favori
105.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teknobarış T kullanıcısına yanıt
    Gayet açıklayıcı olmuş.

    Gerçekleri yazmak bazılarına rahatsızlık veriyor.

    Mühendislik fakültesi mezunlarının bazıları ki bu sayfada da var adamlar o kadar bencil ve o kadar egolu ki kendi okudukları fakülte adından başka fakülteyi saymıyolar.

    Gerçi onların yani bahs ettiğim sözde mühendis(aslında mühendisliğin m sinden anlamayan teknikerden daha az bilgili insanlar) sayması hiç kimsenin umrunda değil onlar

    kendi dünyalarında takılıyorlar ne yapsınlar işte.

    Türkiye'de mühendis yetiştiren yirmi küsür fakülte adı var ama bu komik duruma düşenler sadece adnda mühendislik geçtiği için sadece mühendis eğitimin orada verildiğin

    sanıyorlar.(Yazık yazık mühendislikten bahs eden adamlar daha konuyla ilgili hiç bir haberi yok)
  • Teşekkürler @e.e.m ben şu ana kadar iş verenlerden kötü bir şey duymadım.Yurt dışına gittim her hangi bir sıkıntı yaşamadım.Burda garip garip yorum yapanlar var senin de dediğin gibi konu hakkında bilgisi olmayan adamlar gelip burda kötülemek için yorum yapıpta o kadar öğrencinin hakkına girmesinler.Son olarak teknoloji fakültesi mühendis eğitimi veren ve mezun eden fakültedir ve gerçekten mezunların deneyimli olarak mezun olmasını sağlayan bir fakültedir.
    Herkese iyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknobarış -- 3 Ağustos 2015; 18:25:48 >
  • İkisinde sonuç olarak mühendis diploması veriyor ikisininde imza yetkisi var teknoloji fakültelerinin açılış nedenide Sanayı odasının uygulamalı mühendis istemesi sonucu açılmıştır ve avrupada ve dünyada bu iki fakülte biraz farklı olarak olsada mevcut hatta çoğu yerde teknoloji üniversiteleri vardır örneğin çinde çok sayıda teknoloji üniversitesi vardır. Bence o iyi bu kötünün dışında kişinin o diplomayı aldıktan sonra neler yapacağı kendini nasıl geliştireceğidir. Benim anlamadığım bir konuda mtok öğrencilerine yapılan haksızlıkta arkadaşlar adamlar Sbs bilmem teog gibi boktan sınavlarda düşük puan aldılar meslek lisesi diye neden itilip kakılıyor onlar lisede işin en temellerini görüyor ve mtok bilimsel hazırlık sınıfında onlara verilen eğitimle nerdeyse bizle eşit seviyeye geliyorlar adamların tek eksiği sadece lisede matematik fen görmemiş olmaları şuan teknoloji fakültesinde okuyan çoğu mtoklu hem bilimsel hazırlık hem de liseden işin temelini öğrendikleri için normal olarak girenlerde daha başarılı oluyor anadolu lisesi bilmem ne lisesi bitirdik diye meslek liselilerin hakkını yemeyelim bence devletin bu saçma sınav sisteminde eğitim adına attığı çok güzel bir adım not: Anadolu lisesi mezunuyum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alhn A kullanıcısına yanıt
    Bende dediklerine katılıyorum dostum adamlar bizden daha iyi mühendis olacak bence de mtoktan gelmiş adam zaten 1 sene boyunca fizik kimya biyoloji dersi alıyor sınavı

    geçerse mühendis müfredatına başlıyor. Buda onların hakkı zaten bunda bir şey yok ama çoğu insan egosu yüzünden adamlara hakaret ediyor.Bilmiyolar ki eskiden

    Bende meslek liseli değilim ama durum bu dediğin gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 3 Ağustos 2015; 23:52:28 >
  • Bu konuyu eskiden takip ederdim de simdi de son 3 4 sayfaya bir göz gezdirdim. Özellikle su takimi için her türlü seyleri söyleyebilen ölümüne savunmaya geçen tipler gibi teknoloji fakultelerini savunan arkadasin yorumlarini okurken eglendim Hepsine yorum yapamayacagim ama genel kaniniz teorik egitimden ziyade pratikte (uygulamalar diyelim) daha iyi yetistirildiginizden bu yüzden de daha iyi oldugunuzu ima etmissiniz bol bol. Size mühendisligin tanimini açip okumanizi önerecegim (uzun paragraflari okuyabilme aliskanliginiz ve pratik zimbirtilarinizi yapmaktan kalan zamaniniz varsa). Zira sizin egitiminiz ve bu egitimi alirkenki kafa yapiniz mühendislikle degil dogrudan teknikerlikle alakali. Asil olay a'yi b'yi c'yi ögrenip piyasaya girmek degil bilmedigi bir alfabe karsisina geldiginde tüm harfleri ögrenmeyi bilme yetisine sahip olmaktir. Kendinizce kabul etmeyeceksiniz gene savunmaya geçeceksiniz ama gerçek bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 6 Ağustos 2015; 17:42:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendisiyle bu kadar çelişen bir yorum daha önce görmemiştim.Hayır bir forumdayız her hangi bir konu hakkında yorum yapmak kadar doğal bir şey olamaz.Neden saçma sapan triplere giripte "savunmaya geçeceksiniz " gibi kendini komik bir duruma düşürecek yorum yaparlar anlamam.Biz burda konu hakkında yorum yapıp düşüncelerimizi ve dahada önemlisi gerçek hayatta gördüklerimizi aktarırken savunma yapmış oluyoruz da senin yaptığın yorum ne oluyor?
    Ayrıca kimsenin savunma filan yaptığı yok savunma yapmak ayrı bir şeydir.Algı yönetimi yapma :D
    Teknoloji fakültesinin savunmaya ihtiyacı yok ki sadece senin gibi burda söylediklerimizi zerre anlamayan,kendi fakülte adı haricinde mühendis eğitiminin verilemeyeceğinin sanan,dünyada mühendis eğitiminin kriterlerini bilmeyen,mühendisliği eğitimini sadece teorik sanan,mühendislik fakültesi mezunu olupta gerçek hayatta aldığı derslerin eksik kaldığını anlayan,iş verenlerin bıktığı insanların yanlış bilgilerle tercih etmiş ve edecek olan arkadaşlarımıza doğru yolu gösteriyoruz.

    Bu konuda en çok yorum yapan benim hadi bir kere göster ki ben sadece "mühendislik fakültesinin teorik eğitimi iyi teknoloji fakültesinin uygulaması iyi" diye bir yorup yapmışmıyım.

    Her zaman söyledim söyleceğim de Teknoloji fakültesi teorik yönden mühendislik fakültesinin aldığı dersin aynısı alır uygulama yönünden mühendislik fakültesinden daha fazla uygulama yapar.Benim bu dediklerimi anlamayacak heralde yoktur.


    Teknoloji fakültesi bakanlar kurulu ile kuruldu.MÜDEK ve ABET'in kriterlerine göre kuruldu.MÜDEK VE ABET (Mühendislik müfredatını belirleyen kuruluşlar)

    Ve en önemlisi mühendis olarak mezun verdi yurt dışında bile sıkıntı yaşamayan bu fakülte öğrencileri nedense komik olarak halen senin gibi işi bilmeyen kişiler tarafından burda eleştirilir.
    Bu kadar komik duruma düşmeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 7 Ağustos 2015; 16:59:39 >




  • cwr kullanıcısına yanıt
    Uzun uzun açıklama yapmayacağım ben de, uygulamadan kastedilen o değil açıkçası. Küçümseyici cümlelerle ciddiye alınacak bir yorum yapmış olmuyorsunuz. Açın bakın AKTS formlarına neler anlatılıyormuş, dersin sonunda öğrencinin ne tür özellikler kazanması bekleniyormuş. Ayrıca ders sayılarını da inceleyin, kredi miktarlarına bakın uygulama derslerinin normal teori derslerine ek olarak konulduğunu ve teknoloji fakültelerinde daha fazla ders verildiğini göreceksiniz.

    Sizin yaptığınız gibi taraflı bir cevap vermek istemiyorum teknoloji fakültesi mükemmeldir mühendislik fakültesi berbattır diyemem. Bu ülkede mühendis ünvanı almak çok kolay halkın gözünde de pek değeri yok mühendis olmanın. Bu eğitimi hakkıyla veren yerin sayısı da bir elin parmağını geçmiyor malesef. Mühendislik fakültelerinde olduğu gibi teknoloji fakültelerine de her yıl yenileri ekleniyor ama öğretim elemanı açısından oldukça yetersiz, oturmamış çok yer var buralardan tam anlamıyla mühendis yetişmesi beklenemez ama sadece teknoloji fakültelerinin sorunu değil bu.




  • Alkaris kullanıcısına yanıt
    Benim daha önceki açıklamalarımda da belirtim dediklerini senin gibi yorum yapanları desteklerim.

    Bu ülkedeki mühendis sorunu teknoloji fakültesine yüklenemez teknoloji fakültelerinin ders sayısı seninde belirttiğin gibi mühendislik fakültesindeki ders sayısından daha fazladır.

    Yani örnek mühendislik fakülteisnde elektronik dersi teorik 4 saat uygulama 1 saatir.Teknoloji fakültesinde elektronik dersi teorik 4 saat uygulama 3 saatir.

    (verdiğim sadece bir örnek üniversite ve derslere göre değişir)

    Genel anlamda demek istediğim bu.Ama bur da dediğim gibi iki mühendis eğitimi veren fakültenin olması saçma.
    Böyle söyleyenleri desteklerim
  • arkadaşlar tartışmaya yakın bir soru sormak istiyorum size.
    kamuda çalışan memurum ve dgs ile inş tercih yapıyorum ve mühendislik tamamlama yapacağım. makina ve endüstri tercihi yapacağım ama şurda bilgiye ihtiyacım var. öncelikli olarak hangi fakülteyi tercih etmeliyim? çalışırken okuyacağımı ve diplomayı aldıktan sonra da kamu da devam edeceğimi düşünürsek benim açımdan hangi fakülteyi daha kolay bitiririm ? gerek ders zorluğu gerekse de ders sayısı açısından. siz bu bölümü okuyanlar olarak vereceğiniz bilgilerin önemli olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakopsi

    arkadaşlar tartışmaya yakın bir soru sormak istiyorum size.
    kamuda çalışan memurum ve dgs ile inş tercih yapıyorum ve mühendislik tamamlama yapacağım. makina ve endüstri tercihi yapacağım ama şurda bilgiye ihtiyacım var. öncelikli olarak hangi fakülteyi tercih etmeliyim? çalışırken okuyacağımı ve diplomayı aldıktan sonra da kamu da devam edeceğimi düşünürsek benim açımdan hangi fakülteyi daha kolay bitiririm ? gerek ders zorluğu gerekse de ders sayısı açısından. siz bu bölümü okuyanlar olarak vereceğiniz bilgilerin önemli olduğunu düşünüyorum.

    Teorik olarak bir farkı yok ikisinde de müfredatlarına bakarsan teorik derslerin aynı olduğunu görüsün.
    Ama uygulama dersleri daha fazla zaten incelersen Teknoloji fakültesinde ders sayısı daha fazladır.
    Bence teknoloji fakültesine git 4.sınıfın 1.dönemi mecburi okulun sana bulduğu iş yeri satjı var daha deneyimli olursun.
    Ama tam olarak mühendislik tamamlama konusu nedir bilmiyorum çünkü teknoloji fakültelerindeki öğrenciler MF-4 puanıyla
    yani mühendislik puanı alarak ösym sınavına girerek geldi.

    İnşallah hakkında hayırlısı olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: yakopsi

    arkadaşlar tartışmaya yakın bir soru sormak istiyorum size.
    kamuda çalışan memurum ve dgs ile inş tercih yapıyorum ve mühendislik tamamlama yapacağım. makina ve endüstri tercihi yapacağım ama şurda bilgiye ihtiyacım var. öncelikli olarak hangi fakülteyi tercih etmeliyim? çalışırken okuyacağımı ve diplomayı aldıktan sonra da kamu da devam edeceğimi düşünürsek benim açımdan hangi fakülteyi daha kolay bitiririm ? gerek ders zorluğu gerekse de ders sayısı açısından. siz bu bölümü okuyanlar olarak vereceğiniz bilgilerin önemli olduğunu düşünüyorum.

    Teorik olarak bir farkı yok ikisinde de müfredatlarına bakarsan teorik derslerin aynı olduğunu görüsün.
    Ama uygulama dersleri daha fazla zaten incelersen Teknoloji fakültesinde ders sayısı daha fazladır.
    Bence teknoloji fakültesine git 4.sınıfın 1.dönemi mecburi okulun sana bulduğu iş yeri satjı var daha deneyimli olursun.
    Ama tam olarak mühendislik tamamlama konusu nedir bilmiyorum çünkü teknoloji fakültelerindeki öğrenciler MF-4 puanıyla
    yani mühendislik puanı alarak ösym sınavına girerek geldi.

    İnşallah hakkında hayırlısı olur.

    mühendislik tamamlama derken normal dgs ile geçiş yapıp mühendislik bitirmiş olacağım. teknolojide 4 sınıfta iş yerinin stajını üniversitenin kendisinde yapalir miyiz acaba:)
    kurum çalışanı olduğum için 1 dönem staja gitmek zor olacaktır. birde kamu alanında çalıştığım için sanki bana staj ve teknoloji fakültesi 2. planda olmalı gibi geldi ama karar veremedim .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakopsi

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: yakopsi

    arkadaşlar tartışmaya yakın bir soru sormak istiyorum size.
    kamuda çalışan memurum ve dgs ile inş tercih yapıyorum ve mühendislik tamamlama yapacağım. makina ve endüstri tercihi yapacağım ama şurda bilgiye ihtiyacım var. öncelikli olarak hangi fakülteyi tercih etmeliyim? çalışırken okuyacağımı ve diplomayı aldıktan sonra da kamu da devam edeceğimi düşünürsek benim açımdan hangi fakülteyi daha kolay bitiririm ? gerek ders zorluğu gerekse de ders sayısı açısından. siz bu bölümü okuyanlar olarak vereceğiniz bilgilerin önemli olduğunu düşünüyorum.

    Teorik olarak bir farkı yok ikisinde de müfredatlarına bakarsan teorik derslerin aynı olduğunu görüsün.
    Ama uygulama dersleri daha fazla zaten incelersen Teknoloji fakültesinde ders sayısı daha fazladır.
    Bence teknoloji fakültesine git 4.sınıfın 1.dönemi mecburi okulun sana bulduğu iş yeri satjı var daha deneyimli olursun.
    Ama tam olarak mühendislik tamamlama konusu nedir bilmiyorum çünkü teknoloji fakültelerindeki öğrenciler MF-4 puanıyla
    yani mühendislik puanı alarak ösym sınavına girerek geldi.

    İnşallah hakkında hayırlısı olur.

    mühendislik tamamlama derken normal dgs ile geçiş yapıp mühendislik bitirmiş olacağım. teknolojide 4 sınıfta iş yerinin stajını üniversitenin kendisinde yapalir miyiz acaba:)
    kurum çalışanı olduğum için 1 dönem staja gitmek zor olacaktır. birde kamu alanında çalıştığım için sanki bana staj ve teknoloji fakültesi 2. planda olmalı gibi geldi ama karar veremedim .


    Hım sizin özel durumunuza göre bir şey diyemem o zaman devlet normalde izin veriyor diye biliyorum ama tam olarak bir şey diyemeyeceğim.

    Bu arada bazı mühendislik fakültelerinde staj yaptırıyor(yaz stajı hariç) istersen kafanda planladığının üniversitenin öğrenci işlerini ara oradan istediğin bilgiye ulaşırsın.




  • e.e.m E kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.
  • yakopsi Y kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • Teknoloji fakültesinin imza yetkisi yok mu?

    Gazi 55 binle alıyor yahu insaf diğer mühendisliklerin %80 inden yüksek puanla alıyor matematik -Fizik bilmeyen adamlar giriyor demişsiniz.

    Birde akademisyen olma hakkımız var mı buradan mezun olunca?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar puan türü değişen bir bölümün taban puanı en fazla ne kadar yükselir acil bilgisi olan paylaşsın.... mesela 250 taban puan puan türü değişti bu ne kadar olabilir aciiillll
  • Tabi ki var arkadaşım ben 4.sınıfa geçtim bazı arkadaşlarım üniversitede kalabilmek için çalışmalara başladılar bile yani akademik kariyer yapacaklar.
  • Beyler kesin bir şey söyleyin. ikinci öğretim olmazsa tek. fak yazacağım. Fark var mı ?
  • Teknoloji fakültesi 4. Sınıf öğrencisiyim emoya kayıt oldum
    Staj yaptım halende yapıyorum.
    Her hangi bir sıkıntı yaşamadım hatta iyi ki teknoloji fakültesini seçmişim diyorum çünkü bu işin içine girince anlayacaksınız ytü,itü,odtü mezunu bile olsan tecrübe ve ingilizce bilmiyorsan fakülte ve üniversite farketmiyor iş bulmak için diyorum.
    Hatta hen teknoloji hemde mühendislik fakülteleri olan okullarda mühendislik öğrencileri "neden biz daha az proje yapıyoruz" demeye başladı söylediklerimi netten araştırma yapıpta öğrenebilirsiğniz.
    İyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 26 Temmuz 2016; 19:49:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir video olmuş HERŞEY DETAYLI ANLATILMIŞ
    https://youtu.be/dI5BKHU2HVU,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 16 Ağustos 2016; 20:29:20 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.