Şimdi Ara

laptop VGA çipi problemi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Laptopum 3. kez aynı sebepten bozuldu şaka gibi...

ilk 2 sini garantiden servis yapmıştı. Şimdi garantisi bitti. sorununu sordum servise VGA çipi deişcek dediler. fiyatıda 130$ öğrenci adamız :P

Merak ettiğim VGA çipi Ekranla (LCD) alakalı birşeymi? yoksa Ekran Kartıylamı ilgili? Chipsetlemi alakalı ? Bu vga çipi chipsetten LCD ye bağlanan kablo muhabbatemi? Neye benzer? Parça fiyatı nedir?

neyse laptop "Intel® 965PM Chipset" 8600M GT Ekran kartı falan filan..

Bu parçayı dışarda bulabilirmiyim en ucuza nerde yapılır edilir?

teşekkürler.

NOt:

Bozulma şekli :) bir sabah ansızın uyanıyorum ve PC yi açtığımda ışıkları yanıyo açıldığının fan 10sn çalışıyo duruyo. ve bilgisayarın sadece ışıkları yanıyo. Monitörde hiç bi etkileşim yok. hani Ekrana görüntü gelmio olayıda yok. windows felan çalşmyo ;) fan da çalşmyo ztn....

önceki 2 seferde aynıydı. yine aynısı oldu sordm öncekilerin problemi VGA çipi deişmiş.... olay böyle işte :)

• ekran karti chipi derken ekran karti islem chipi ise 130$ a chipi sokup reballing mi yapicaklar yoksa yeni chip mi takacaklar...?
    sogutucusu o ekran kartini sogutamiyor olabilir. o yuzden yapilirken sogutucu altina bakir koymalarini isteyebilirsin
  • Yok yeni çiptir sanırım yada bilmiyorum. değişmiş dediler bana daha önce. laptopta zatn soğutma problemi varmı bilmiyorumda VGA çipi ekran kartıylamı- motherboard la mı alakalı anlayabilmiş değilim :( Bide PC yi hergün aç kapa taşı yapıyorum bundan kaynaklanmş olablrmi ki? iş yerine götürüp getiriyorum. okuldada aynen getir götür yapardm bozlmştu.

bu sorunu yaşayanlar yardım! :(
    internette reballing in nasil yapildigini gorebilir bulabilirsin. reballingde sökme esnasindaki uygulanan isi malesef ki chipin ömrünü resmen yiyor. RMA dedigimiz (cizgi elektronik gibi- sadece asus urunlere bakar) tamir noktalarinda 5-10 sn de ozel yontemle uygulanan isi yerine 4-5 dk gibi uzun sure isi uygulandigindan chipi reballing yapmak hicte akil kari olmuyor. bu islemin hem sokulurken hemde takilirken uygulanacagi goz onune alindiginda chip icin hicte iyi olmayan aşırı isi uygulanması ileride chipin tekrar ariza yapmasina neden olacaktir.
    laptop tasimakla ekran karti bozulmaz...
    vga = ekran karti yani video grafik adaptor demektir. yani gpu nun bulundugu kart vgadir. VGA bazi zaman anakarta birlesik olabilir ki laptoplarda ekstra yukseklik olmamasi amaciyla(sogutucusu, fani vs nedenli) anakarta birlesik yapilmakta. bu nedenle tamir edilecek yer anakartta vga chipi olmakta(veya onboard kart ise kuzey koprusu) ve bunun tamiri oldukca zahmetli olabilmekte. Bazi ureticiler anakarti degistirme yoluna da gitmekteler fakat urunu 0 almak daha mantikli bile olabilmekte bu degisim yerine.
    Ben senin yerine olsam once tamir edecek kisiyi iyice sorguya cekerim. 0 chip var mi ellerinde ogrenirim nasil tamir ettiklerini anlamaya calisirim. Duzgunse isleri bir denerim.ha tamir edilirse degisen chipin uzerine ekstra sogutucu konsun isterim... ne kadar garanti veriyorlar bunu da iyice ogrenirim.
    Ayrica firmanin ana tamir noktasina yani RMA sina da sorarim durumunu. 150 yerine 200 e yapicaz ama 1 yil garantili olacak diyorlarsa sogutucuyu gene ister buraya yaptiririm. cunku diger tamirciler maksimum 3 ay garanti vermekteler.
    İkiside seni tatmin etmez ise gider yeni laptop alirim.. hic ugrasmam bununla da diye dusunurum

• Benim alet monster.
    sorduğum servis monster.
    Önceden 2sefer yine yapanda monster. madem bu işlemler çipi öldürüyo hiç mantıklı gözükmüyo yaptırmak :( yeni laptopta dünyanın masrafı. şimdi 130dolar verip yaptırıp 10 ay sonra tekrar bozulması sonucu ölü yatırımda gereksiz. neyse biraz düşüniyim bilgiler için sağolun. eklemek istediğiniz bişeyler olrsa memnun olurum.
  • her 10 ayda bir 130 dolar verceksem ne anlamı var laptopun ya :( peki bu VGA çipi denilen şey 965chipset in üstündemi yoksa, 8600m GT ekran kartının üstündemi

Bide bu alette sanırım ekran kartı onboard değil. aslında açtım içini pek çıkacak bi kart bulamadmda neyse.. :P Ekran kartının üstündeyse bu vga çipi yeni bitane ekran kartı alsam çözülürmü olay??
    Laptop ses sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • selam benim arkadaştada monster var muhtemelen aynı ekran kartı arkadaş download için gece açık bıraktı sabah kalktığında senin dediğin gibi ekranda görüntü yok bilgisayar açılıyor.monstera gönderdi ekran kartı yanmış ya voltaj değişiminden yada ısıdan belli değil.ekran kartını değilde çipini değiştirdiler.laptobu geldi çalışıyordu fakat eskiye nazaran çok büyük performans kaybı vardı (oyunlarda fps düşmesi ara ara takılma vb) şimdi yeniden gönderdi 1 aydır geri alamıyor cihazı.

Güney Kore, resmi adıyla Kore Cumhuriyeti.Ülke'nin başkenti Seul'dür.Güney Kore
    ılıman iklim kuşağında ve ülke arazisi dağlık topraklardan oluşur. Ortalama 50 milyon
    gibi bir nüfusa sahiptir. Güney Kore başkanlık sistemine göre yönetilen ve onaltı idari
    bölüm içeren bir cumhuriyet, ayrıca ülkedeki yaşam standartları çok yüksektir ve Güney
    Kore gelişmiş ülke satüsüne sahiptir.Ülke Asya'nın en büyük dördüncü ekonomisine
    sahip.Ülke'nin ekonomisi ihracata dayalı, özellikle elektronik endüstrisi ve robotik gibi
    sektörlerde üretimi güçlüdür.Güney Kore Birleşmiş Milletler,OECD ve G20 gibi örgütlere üyedir.
  • Resmini cek koy buraya madem sokmussun laptopunu... 965 chip degil tabi ki vga.. 8600gt senin vga yada ekran kartin. ikiside ayni sey.
    resimlerini cek koy. anakarta baglantili mi yoksa mxm portu uzerinde mi soyleyebiliriz.
    130 dolara yapilacaksa daha iyi sogutma ile daha uzun sure goturebilir diye dusunuyorum ben hatta belkide 2-3 yil...
  • Araştırdım aletin manualini buldum. (sökmeyi) ben sadece kapağı açtım. fanlar - CPU ve anlam GPU olduğunu sandığım şey karşıma çıktı. ama bu resimden sonra ve biraz ızgaralardan baktıktan sonra anldm ki ekran kartı hemen yanında.

yazdığım gibi
    1-CPU
    2-Bilmiyorum
    3- Ekran kartı 8600m GT slot vs.

şimdi bu VGA çipi ekran kartının üstündemi yoksa ne işe yaradığını bilmediğim 2 numaramı???

Orijinalden alıntı: romsage

Araştırdım aletin manualini buldum. (sökmeyi) ben sadece kapağı açtım. fanlar - CPU ve anlam GPU olduğunu sandığım şey karşıma çıktı. ama bu resimden sonra ve biraz ızgaralardan baktıktan sonra anldm ki ekran kartı hemen yanında.

yazdığım gibi
    1-CPU
    2-Bilmiyorum
    3- Ekran kartı 8600m GT slot vs.

şimdi bu VGA çipi ekran kartının üstündemi yoksa ne işe yaradığını bilmediğim 2 numaramı???

2. olan anakartın çipi
    3.de ekran klartı mxm 2 tipinde olabilir onun tipini bul gittigidiyorda satılıyorsa al ikinci el ekran kartı tak.

ılıman iklim kuşağında ve ülke arazisi dağlık topraklardan oluşur. Ortalama 50 milyon
    gibi bir nüfusa sahiptir. Güney Kore başkanlık sistemine göre yönetilen ve onaltı idari
    bölüm içeren bir cumhuriyet, ayrıca ülkedeki yaşam standartları çok yüksektir ve Güney
    Kore gelişmiş ülke satüsüne sahiptir.Ülke Asya'nın en büyük dördüncü ekonomisine
    sahip.Ülke'nin ekonomisi ihracata dayalı, özellikle elektronik endüstrisi ve robotik gibi
    sektörlerde üretimi güçlüdür.Güney Kore Birleşmiş Milletler,OECD ve G20 gibi örgütlere üyedir.

• ggde hd3650 var 250 lira
    ebayde 50 ile 100 dolar arası

fiyatlar yüksek yani

• İkinci chip kuzey koprusu. 3 mxm portuna bagli olan ekran karti. simdi bu ekran kari yerine baska kart takabilirsin. 8600gt leri artik bulabiliyoruz. eger arizali olan chip bu ise 4650 den asagi olmamak kaidesi ile iyi bir kart takabilirsin. tabi bunu iyi arastir cunku tdp degeri yani watt degeri fazla gelirse gene yakabilirsin. sana dusuk tdp li bir kart lazim.
    ikinci olarakta umarim arizali olan chip kuzey koprusu degildir. cunku onda mecburen bu tamir parasini verirsin yada anakart alirsin... eger ekran kartinda ise sorun cikar ekran kartini. cikardigin zaman ya goruntu vermesi yada ekran karti yok uyarisi gecmesi gerekir laptop bile olsa
  • Goruntu gelmemesi 2 turlude olur. ekran karti da bozulsa goruntu gelmez. kopruler bozulursada goruntu gelmez. Monster servisinden tam bilgi alarak bence ekran kartini almaya karar ver. cunku koprulerin yaniksa ekran kartini bosuna almis olursun. zaten 8600gt>3650..
  • internette araştırmalarım sonucu (yurtdışı hep) nvidia 9650m GT de buldum atiden daha pahalıda beni idare etse yeter die ati düşünüyodm hani 9650 de MXM 2 , DDR2 ve 1GB ! uyumlumu acaba onu merak ettim.

en iyisi bi monsterı arıyıp sorym problemi?
  • Monster a sormak en iyisi. Anakart derlerse yaptir hocam sen onlara.. ustune de 1mm kalinlikta bakir koysunlar 2 cm2 lik bir bakir levha koyarlarsa isiyi daha iyi iletecektir. sende buna destek olmak icin altini yukseltir arada temizlersin sogutucu bakirlari
  • sordum VGA çipi dediysek ekran kartıyla alakalıdır uyumlu ekran kartıyla değiştirirseniz çözülür dedi ;) ben en iyisi yeni bi ekran kartı alıp. olayı çöziyim yurt dışında ucuza buldum 2.el alıyım rahatlıyım beni 2yıl daha idare eder :P ;) :)
  • baktm ati mobile 3650 ile bendeki mevcut 8600m gt arasında çok ufak fark var yani çok bi performans farkı olmaz snrm. ati birazcık daha iyi gibi testlerde ama çok az ;)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.