Şimdi Ara

Açıklanan Kılavuzdakı Hangı B. Sırasına Bakılıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
5.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    0.15 AOBP li var

Birde ek puanlı basarı sırası var.

Hangısıne bakılıyor acaba ?

• bu sorunun cevabını bi bilsek ....
  • Alan içi tercihler için 0,15.

Ek puan alıyorsan (AÖL, meslek lisesi vb.) ek puanlı başarı sırası.

O 0,12'li sütun bir şeye yaramıyor, gereksiz.

Düzenleme: Bunun sorun edilecek nesi var, onu da anlamış değilim. Eski sistemdeki kılavuzlarda da 0,3'lü ve 0,8'li başarı sırası vardı. Kimse de sormuyordu, "0,3'lüye mi bakacağız, 0,8'liye mi?" diye. Sistem değişikliği travma yarattı millette. Komplo teorileriyle doldu etrafımız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 17 Temmuz 2010; 10:49:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Alan içi tercihler için 0,15.

Ek puan alıyorsan (AÖL, meslek lisesi vb.) ek puanlı başarı sırası.

O 0,12'li sütun bir şeye yaramıyor, gereksiz.

Tamam tesekkur ederım.

0.15 bakacagım o zman ben..

Ama mesela 0.15 de 4500 yazıyor mesela. Ek puanlı sırada 912 falan yazıyor.

Onlar ek puan aldıgı ıcın daha ıyı sıralama yapmaları beklenıyor o yuzden ek puan yerı daha dusuk 912. sıra gıbı degıl mı ?
  • quote:

Düzenleme: Bunun sorun edilecek nesi var, onu da anlamış değilim. Eski sistemdeki kılavuzlarda da 0,3'lü ve 0,8'li başarı sırası vardı. Kimse de sormuyordu, "0,3'lüye mi bakacağız, 0,8'liye mi?" diye. Sistem değişikliği travma yarattı millette. Komplo teorileriyle doldu etrafımız.

Nasıl nesı var :S

0.15 4500. alıyor

Ek puanlı 1000. alıyor ..

• Sen nereleri istiyorsun kardeşim?

Öğretmenlik istiyorsan ek puanlıya bak. Çünkü AÖL mezunları ek puan alıyor. O ayrı. O yüzden bir düz lise, fen lisesi, Anadolu lisesi mezunu BOÜN Matematik Öğretmenliği'ne rahat rahat giremiyor, AÖL mezunları senin önünde.

Diğer ek puan alınmayan bölümler için 0,15'li sıraya bakacaksın. Mühendislik için, tıp için ek puan alındığını duydun mu hiç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 17 Temmuz 2010; 11:03:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben meslek lisesi çıkışlıyım. o zaman 0.12'ye bakmam gerekmiyor mu? alanım dışında bir yere girmek istediğim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korsan_eko -- 17 Temmuz 2010; 11:05:56 >
  • Yalnız ben hâlâ bu kılavuza güvenemiyorum. Çünkü 2009 sıralamalarını 2010'a puan çevrimi üzerinden uyarlamışlar. Böyle de çok iyimser olmuş, ciddi düşüşler yaşanmış. Hata payı var yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korsan_eko

ben meslek lisesi çıkışlıyım. o zaman 0.12'ye bakmam gerekmiyor mu? alanım dışında bir yere girmek istediğim için
  • quote:

Sen nereleri istiyorsun kardeşim?

Öğretmenlik istiyorsan ek puanlıya bak. Çünkü AÖL mezunları ek puan alıyor. O ayrı. O yüzden bir düz lise, fen lisesi, Anadolu lisesi mezunu BOÜN Matematik Öğretmenliği'ne rahat rahat giremiyor, AÖL mezunları senin önünde.

Diğer ek puan alınmayan bölümler için 0,15'li sıraya bakacaksın. Mühendislik için, tıp için ek puan alındığını duydun mu hiç?

Ben anadolu Lisesi mezunuyum A. Ögretmen Lisesi değil. 0.15 e bakmayacakmıyım.

Dokuz Eylul
    Ege
    Eskısehır Anadolu
    Akdenız
    MUğla

hep tutuyor bunlar.Istedıkelrımdı mesela.

0.15 bakmayacakmıyım ben . AÖL degıl anadolu Lısesı mezunuyum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jr09

quote:

Dokuz Eylul
    Ege
    Eskısehır Anadolu
    Akdenız
    MUğla

Öğretmenlik mi istiyorsun, onu diyorum. Öğretmenlik istiyorsan ek puanlıya bakacaksın. Başka bir bölüm istiyorsan 0,15'e.

Gerçi bu kılavuzdaki başarı sıraları hiç güvenli gelmedi bana, hiçbirine bakmasak daha iyi gibi de.

• meslek lisesi çıkışlılar ve alan dışı tercih yapacaklar 0.12'ye mi bakıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korsan_eko

meslek lisesi çıkışlılar ve alan dışı tercih yapacaklar 0.12'ye mi bakıyor?

Bunu ben de bilmiyorum maalesef.

Alan içi tercih için 0,15'e bakıyorsunuz, 0,12 bir işe yaramıyor. Ama alan dışı tercih yapacakların nereye bakacağı konusunda bilgim yok.
  • quote:

quote:

quote:

Dokuz Eylul
    Ege
    Eskısehır Anadolu
    Akdenız
    MUğla

Öğretmenlik mi istiyorsun, onu diyorum. Öğretmenlik istiyorsan ek puanlıya bakacaksın. Başka bir bölüm istiyorsan 0,15'e.

Gerçi bu kılavuzdaki başarı sıraları hiç güvenli gelmedi bana, hiçbirine bakmasak daha iyi gibi de.

İyi de benım sınav sonucunda ek puanlı yerı boş.Ögretmenlıkle alakası yok dıye bılıyorum.O anadolu Ogretmen lıselerı ıcın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dokuz Eylul
    Ege
    Eskısehır Anadolu
    Akdenız
    MUğla

İyi de benım sınav sonucunda ek puanlı yerı boş.Ögretmenlıkle alakası yok dıye bılıyorum.O anadolu Ogretmen lıselerı ıcın.

Hocam, tekrar soruyorum.

Hangi bölümü istiyorsun Allah aşkına?

• 2 gündür aynı soruyu 1237854214 kere sordular
  • Tamam tamam buldum.Oylesıne bı trakya unıversıtesıne bakayım dedım

0.15 6690 mı oyle bısey

Ek puanlı 1000 :)

Trakyanın 1000. ile alacak halı yok ya İng. Öğretmenlıgı.

Bende 0.15 e bakıyorum.

A.Ögretmen Liseleri bakıyor Ek Puanlıya.

( zaten sınav sonucunun oldugu yerdede onlarda yazıyor ek puanlı.Bende ek opuanlı sonuc yok
  • Valla bende dün baya düşündüm bunu ben alan dışı tercih yapacağım ama genede 0,15'e bakacağım bugün anladım bunu artık
  • Anadolu Liseliler Alan İçi tercihlerinde 0,15e,alan dışı tercihlerinde 0,12 ye bakacaklar.Ek puan yok zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.