Şimdi Ara

airties air 4240 + motorola kablonet modem sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • motorola uydunet modeme air 4240 bagladıgım zaman kablolu veya kablosuz internete baglandıgımda sorun yasıyorum ve 5- 10 dk da bir internet gidiyor air 4240 ı kapatıp yenıden actıgımda duzelıyor ve 5 dk sonra yıne gidiyor..
    aynı sorunla karsılasan, çözümünü bilen var ise yardımlarını bekliyorum..

• Merhaba,
    Bağlantıyı ne şekilde yaptınız? Kablomodemden gelen ethernet kablosu WAN/İnternet portuna takılı değil mi?
    Cihazı Router mı yoksa AP modda mı kullanıyorsunuz?
    Sorun olduğunda sadece internet bağlantısı mı kesiliyor yoksa LAN bağlantısı da sorunlu mu? LAN'da sorun yok ise o anda routera erişip routerın durum kısmını bir kontrol edin, WAN tarafında IP almışmı diye.
  • Resimdeki yerlerde her hangi bir ayar sorunu yok.
    Ancak sorun olduğunda routerın durum bölümünü bir kontrol edermisiniz. Routerın WAN IP alıp almadığı çok önemli. Router public bir IP almış olması lazım. Ayrıca şu varki, uydunet firması MAC bazlı kontrol sistemi kullanıyor. Dolayısı ile routerın mevcut MAC adresine izin vermiyor olabilir. Ya firmayı arayıp routerın MAC adresini kaydettirebilirsiniz ya da routerda MAC clone yöntemi ile internete bağlantı yapılabilen bilgisayarın MAC adresini routerın WAN MAC adresi ile değiştirip doğrudan çıkış yapmasını sağlayabilirsiniz.
    Ama önce sorun sırasında routerda WAN IP alınıp alınmadığı tesbit edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 17 Temmuz 2010; 22:15:11 >
  • Hala aynı sorun devam ediyor anlaşılan o ki ben bu işi beceremedim...
  • İnternet Bağlantısı: Bağlı
    İnternet IP Adresi: 195.174.....
    Ethernet: Bağlı
    DHCP Sunucusu: Etkin
    Kablosuz Ağ Adı(SSID): AirTies_Air4240
    Kablosuz Ağ Durumu: Etkin
    Firmware Version: 1.0.1.16
    Seri Numarası: AT0550910001174
    Çalışma Süresi: 00:00:43:33
    Sistem Saati: 22:54:13 20/09/2010
    Çalışma Modu Router

baglantı gittikten sonra ki hali bu hala bağlantı varmış gibi görünsede maaleseff bağlantı yok
  • Ayar vs. ile ilgili bir sorun olmadığı kanaatindeyim.
    Zira router WAN portundan IP almış ve diğer ayarlarda sorun yok.
    Bağlantının kesilip gelmesi veya kapat-aç yöntemi ile sorunun düzelmesi bana cihazın arızalı olma ihtimalini düşündürmektedir.
  • ilginden dolayı sana çok teşekkür ediyorum.. en kısa zamanda cihazı servise yolluyorumm...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Airties 5444 Modem ve Kablonet
    11 ay önce açıldı
    Airties 5440 Wireless Sorunu!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim.
    AirTies firması teknik servis konusunda çok iyidir. Problemi çözecekleri kanaatindeyim. Yaşadığınız problemle ilgili teknis servise hitaben detaylı bir yazı (özellikle kesintilerin oluşması hakkında) hazırlayıp cihazın kutusu içine koyun.
  • Yine aynı sıkıntı başladı... motorola modem ile kablolu bağlantıda ghiç sıkıntı yok airties ile bağlandığımda 3-5 dk da bağlantıyı kesiyor...
    çıldırtacak beni bu cihaz..

Son zamanlarda bu sıkıntı ile ilgili özel msj atan arkadaşlar vardı onlarda son durum nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: georgess

Yine aynı sıkıntı başladı... motorola modem ile kablolu bağlantıda ghiç sıkıntı yok airties ile bağlandığımda 3-5 dk da bağlantıyı kesiyor...

Son zamanlarda bu sıkıntı ile ilgili özel msj atan arkadaşlar vardı onlarda son durum nedir.

Üstad uzun süredir benimki de normaldi kopmalar yaşanmıyordu ancak son bir haftadır sürekli kopma oluyor.
    SANIRIM NEDENİNİ BULDUM: Uydunet bağlantısındaki kopmalardan kaynaklanıyor ve şu ara çok sık oluyor. Bağlantı sürekli anlık olarak gidip geliyor bunu kablo modemi ethernet ile kullanırken farkettim böyle olunca da routerla modem arasındaki bağlantı kopuyor ve routerı yeniden başlatmak gerekiyor tekrar bağlantı gelmesi için.
    SANIRIM, router aktifken bağlantı kopup geri geldiğinde tekrar internet bağlantısını kuramıyor. Kopma yaşandıktan sonra bağlantının gelmesi için routerı yeniden başlatmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaghdasch -- 13 Kasım 2012; 23:14:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: chaghdasch

quote:

Orijinalden alıntı: georgess

Yine aynı sıkıntı başladı... motorola modem ile kablolu bağlantıda ghiç sıkıntı yok airties ile bağlandığımda 3-5 dk da bağlantıyı kesiyor...

Üstad uzun süredir benimki de normaldi kopmalar yaşanmıyordu ancak son bir haftadır sürekli kopma oluyor.
    SANIRIM NEDENİNİ BULDUM: Uydunet bağlantısındaki kopmalardan kaynaklanıyor ve şu ara çok sık oluyor. Bağlantı sürekli anlık olarak gidip geliyor bunu kablo modemi ethernet ile kullanırken farkettim böyle olunca da routerla modem arasındaki bağlantı kopuyor ve routerı yeniden başlatmak gerekiyor tekrar bağlantı gelmesi için.
    SANIRIM, router aktifken bağlantı kopup geri geldiğinde tekrar internet bağlantısını kuramıyor. Kopma yaşandıktan sonra bağlantının gelmesi için routerı yeniden başlatmak gerekiyor.

evett dostum aynı sorundan bahsediyoruz ve dediğin gibi uydunetten kaynaklı..
    bende modem arızalı sanıp yeni modem aldım baktım ki sorun devam ediyor..
    boşu boşuna modem değiştirmiş oldum..
    çok can sıkıcı bir durum umarım en kısa sürede düzelir...

ilgin için ayrıca teşekkür ederim..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.