Şimdi Ara

konu kapatılmıştır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 16 Aralık 2010; 18:19:31 >

• mustafa666 vardı itü elektriğe giden geçen sene,ne oldu ona bilen gören var mı
  • O yakın doğu burslu diş hekimliğinde
  • Ben niye İTÜ elektrik diye hatırlıyorum ya .s
  • kariyer.net'te "Electrical Engineer" yazanlar "biz sadece Elektrik Mühendisi alırız kardeşim" demiyorlar. Onu genel ibare olarak kullanıyorlar. Bir Elektrik Elektronik mühendisi de Elektrik mühendisidir. Hele uzmanlığını Elektrik üzerine yaptı mı, ne farkı kaldı ki. Böyle basit "kavram kargaşası"na girmeye hiç gerek yok bence.
  • Eenin devlete alımı yok diye biliyorum
  • ban

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 16 Aralık 2010; 18:20:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu kapanmıştır
    4 yıl önce açıldı
    silinecek
    12 yıl önce açıldı
    Konu kapanmıştır
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ban

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 16 Aralık 2010; 18:21:36 >
  • Direk EPDK çalışanlarıyla bile görüştüm. "Yok öyle bir şey" diyorlar. EPDK'da çalışan ODTÜ EE, Boğaziçi EE mezunları var. Basit bir kavram kargaşasındasınız arkadaşlar. Uzmanlık alanı olarak power systems vb. gibi yerlere yönelen EE mühendisinin Elektrik mühendisinden pek farkı kalmayacaktır. "Elektrik Mühendisliği" olayına bu kadar takılmayın Allah aşkına.
  • o zaman İTÜ elektriği tercih etmenin bi anlamı kalmayacak eğer elektrik-elektronik mezunlarıda aynı işi yapacaksa
  • Yapabilecek tabi. Zaten yüksek puan yapan adamların tercih ODTÜ, Boğaziçi ve Bilkent EE olur. Fakat; İTÜ Elektrik puan/performans (ben uydurdum bunu) açısından çok iyi. Ben ÖSS'de daha düşük puan alsaydım İTÜ Elektrik tercih ederdim. Türkiye'de elektronik alanında iş imkanları kısıtlı. En güzel iş imkanları elektrik alanında zaten. Enerji sektörü...
  • ban

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 16 Aralık 2010; 18:27:28 >
  • ban

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 16 Aralık 2010; 18:22:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eaststreetz

Yapabilecek tabi. Zaten yüksek puan yapan adamların tercih ODTÜ, Boğaziçi ve Bilkent EE olur. Fakat; İTÜ Elektrik puan/performans (ben uydurdum bunu) açısından çok iyi. Ben ÖSS'de daha düşük puan alsaydım İTÜ Elektrik tercih ederdim. Türkiye'de elektronik alanında iş imkanları kısıtlı. En güzel iş imkanları elektrik alanında zaten. Enerji sektörü...

tamam iş imkanları güzel ama maaşları pek güzel gelmedi bana. İTÜ elektrikden mezun mühendisler ortalama ne kadar kazanıyor??
  • ban

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 16 Aralık 2010; 18:23:45 >
  • ban

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 16 Aralık 2010; 18:24:10 >
  • Hocam kendin de söylemişsin, 4. sınıfta seçersin diye. Aynen öyle işte. 4. sınıfta alacağın dersleri birkaç ders hariç hepsini sen seçiyorsun. Elektrik üzerine seçtin mi elektrik konusunda uzman Elektrik Elektronik mühendisi oluyorsun.

Şu an burada sidik yarıştıracak değilim ama şurada yaptığın ayırım bana gayet komik ve saçma geldi. Tamam o zaman buradan duyuruyorum:

"Boğaziçi ve ODTÜ EE'de okuyan öğrenciler! Okulu bırakın okumayın mezun olunca ne olduğu belli olmayan bir mühendis oluyorsunuz"
    (yersen)

Yahu bırakın Allah aşkına ya, neyi tartıştığımıza bak. Büyük bir elektrik firması gelip Türkiye'nin en kaliteli ve en donanımlı Mühendishanesinin mezunlarını sırf kavram kargaşası yüzünden kabul etmeyecek de, İTÜ YTÜ mezunlarını alacak, ODTÜ mezununu işe almayacak. Bunu sektörde kime söyleseniz katıla katıla güler. Saçmalamaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eaststreetz -- 29 Temmuz 2010; 10:43:08 >

• Arkadaşlar ben de bu bölümü düşünüyorum.Bölümün olanakları iş imkanları hakkında ayrıntılı bilgilendirirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eaststreetz

Hocam kendin de söylemişsin, 4. sınıfta seçersin diye. Aynen öyle işte. 4. sınıfta alacağın dersleri birkaç ders hariç hepsini sen seçiyorsun. Elektrik üzerine seçtin mi elektrik konusunda uzman Elektrik Elektronik mühendisi oluyorsun.

Şu an burada sidik yarıştıracak değilim ama şurada yaptığın ayırım bana gayet komik ve saçma geldi. Tamam o zaman buradan duyuruyorum:

"Boğaziçi ve ODTÜ EE'de okuyan öğrenciler! Okulu bırakın okumayın mezun olunca ne olduğu belli olmayan bir mühendis oluyorsunuz"
    (yersen)

Yahu bırakın Allah aşkına ya, neyi tartıştığımıza bak. Büyük bir elektrik firması gelip Türkiye'nin en kaliteli ve en donanımlı Mühendishanesinin mezunlarını sırf kavram kargaşası yüzünden kabul etmeyecek de, İTÜ YTÜ mezunlarını alacak, ODTÜ mezununu işe almayacak. Bunu sektörde kime söyleseniz katıla katıla güler. Saçmalamaya gerek yok.

işte zaten sorun ODTÜ deki ya da diğer ünilerdeki bölüm kargaşasında ... EE diye bir bölüm çok ama çok soyut ... elektrik ve elektronik kesinlikle ayrı olmalı ...

bu konuda İstanbul Teknik ve Yıldız Teknik üniversiteleri en doğrusunu yapıyor ... Ayrıca EE nin devlette alımı çok az iken Elektrik Müh. direk devlet garantisi sunuyor, ayrıca EE de olmayan imza yetkisine sahip.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3S3R

mustafa666 vardı itü elektriğe giden geçen sene,ne oldu ona bilen gören var mı

Dostum kılpayı diş hekimliğine girdim geçen sene itü olmadı=)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.