Şimdi Ara

*Unlock & Aktivasyon Hakkında (Herkesin bakmasını tavsiye ederim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
2.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • UZUN YAZDIM GİBİ BİRAZ AMA OKUYUN ÜŞENMEYİN DERDİNİZE ÇARE OLACAK BİR OLAY
    Daha önce İngilizanahtarı sitesine verdim gören olmadı

Cihazı yurt dışından olan ve locked olan arkadaşlar bir baksınlar olayı size anlatayım.

Bir gün çayır çimen geziyoz işte dedik iphone alalım şu elmacıktan aldık at&t sözleşmeli 3gs 32gb tabi locked telefon
    Sonra turkey'e geldik hatlar çalışmıyor jb&unlock vs vs yaptık avea hattı kaldırmadı turkcell aldık oldu NOT:jb dediğim viski değil yanlış anlaşılmasın
    Gene çayır çimen gezerken dedik bu telefon çok yüklendi bir restore atalım dedik koyulduk işe:
    İlk önce itunes denen dalgaya bağladik zımbırtıyı sonra indirdiğimiz 3.1.3 fw yi shift + click yaparak gösterdik ve saldık restoreye fakat restore işlemi bitmeye yakınken bir şey farkettim turkcell hattı içinde unuttuk hadee tuvalete girdik.
    Tuvaletten çıktıktan sonra baktımki zımbırtı telefonu aktive etmiş ve hattı onaylamış kullanıyor lan dedim noluyo falan evi aradım açtım ev telefounundan kendimle konuştum falan alla alla
    Cydia yükledim sonra paketler kısmında ultrasn0w yüklü değil(cydia yüklü değilken bile hat kullanılıyordu) dedim bida restore atıyım telefon kafayı yedi heralde denedim aynen bu yöntemi gene oldu

Başka arkadaşlarda denerse onaylamak istiyorum artık olayı

Vodafone bilmiyorum olurmu avea kaldırmıyor turkcell denedim 3 kere oldu

Önemli nokta: Ben telefon eskiden unlockken yaptım bunu yani içinde turkcell hat takılıydı ve aktifti telefonu aktif olmayanlarlarda belki sorun olabilir nedenide itunse bağlanınca bende sim kart takın derdi bilmiyorum restore olurmu o halde olursa sorun yok

Turkcell hattı takın
    İtunese bağlayın
    İndirdiginiz firmwareyi shifte basarak restoreye tıkladığımızda gösterin ve restore işlemine başlayın
    İşlem bitince telefon aktif oluyor ve hat kullanıma hazır duruma geliyor

EK:EĞER BİR YERDE TAKINTINIZ OLURSA SORUN ANLATIM UYGULAMA VS VS TELEFONA ZARAR VERECEGİNİ SANMIYORUM
    EK NOT:Daha önce universal kart ile aktive etmiştim at&t kartı unutmuştum belki burdan kaynaklanıyor olabilir ama bazı arkadalar denerlerse ve sonuçu yazarlarsa sevinirim

quote:

Orijinalden alıntı: soar.kerrigan

BEYLER BEKLENEN GÜN GELDİ DENEME FIRSATINI BULDUM VE DENEDİM
    MODEM FİRMWARE 05.13.04 NO CYDİA NO ULTRASNOW
    WAS UNLOCKED YANIMDA DURUYOR SU ANDA UPDATE BİTTİ ŞAK AKTİVASYON GERÇEKLEŞTİ VE ANA EKRAN GELDİ OPERATÖRDE VAR ARAMA YAPABİLİYORUM
    HALA ISRAR EDİYORMUSUNUZ BASEBAND DİYE?

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Muhtemelen indirdiğin fw baseband miydi neydi onu güncellemiyor. Dolayısıyla telefonn unlocked olarak kalmış.Fw'i iTunes'tan indirip dene bir kere de.
  • fw 3.1.3 ingilizanahtarı sitesinden indirdim arşivden şu an banlıyım bakamıyacağım ama ordakinler apple urlsinden çekiyordu gene sanırsam anlayacagın custom değil direk sıfırlıyor herşeyi

baseband 05.12.01

afedersinde basebandı yükseltmeye niyetim yok :) istediğim boş zamanı olan ve bu olayı gerçekleştirecek durumu olanlar denerse ve sonucu yazarsa iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soar.kerrigan -- 15 Temmuz 2010; 21:51:41 >
  • Bende 2G iPhone u iTunes tan update ettim ve unlock yapmadan çalıştı turkcell.
  • elimde iphone 4 var locked deniyim mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrimir

elimde iphone 4 var locked deniyim mi?

Yaparsan haberim olsun..:))
  • quote:

elimde iphone 4 var locked deniyim mi?

hocam şunu sormam gerekir bilgili birisi varsa dfu moda alıp restore etmeden önce hattı hat yuvasını çıkartıp takmak gerekir bu sorun olurmu onu ögrenmek gerekir ama sanmıyom iphoneda direk tak çıkart yani telefon açıkken falan yapabiliyoruz bataryasıyla bağlantılı olmadıgı için

itunesde aktive et yada sim kart tak yazısı olmaması gerek restoreyi görmeliyiz yane o yüzden dfu moda aldıktan sonra takarsak iyi olur ama gene birisi ccevap versin buna

fwyi ben ingilizanahtarı sitesinin genel bölümünde firmware arşivi bölümünden indirmiştim applein orjinali ama oda bildiğim gene bi bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soar.kerrigan -- 15 Temmuz 2010; 23:19:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi tam olarak ne yapıcam anlamadım. eski turkcell hattım vardı kontorlu onu micro sim yaptım. taktım tele. telefon çekmiyo. hakkındaya baktım operatör att olarak gözüküyor yani işe yaramadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrimir -- 16 Temmuz 2010; 0:35:01 >
  • sen tam olarak ne yaptın anlamadım şimdi telefonu tak itunese dfu moda al sonra o anda hattı tak shifte basarak indirdiğin fw yi göster restore et sonunda aktive ediyor telefonu ve hat çalışıyor

şunuda söyliyim ben bunu bir yerde duyupta yapmadım tamamen tesadüf oldu

arkadaşın biri baseband güncellemiyor diye olabilir dedi ama baseband la arasındaki bağı kuramadım yada benim bilmediğim bişi var restore edince bidiğim telefon orjinal haline gelir unlock kalması olayı sanmıyorum sonuçta içine yazılım yükleyerek kaldırıyorsun unlocku içini açıp locked yapan bir parça çıkarmıyorsun telefondan

senin telefon şu an hattı kabu etmiyor sanırsam onun için itunesin hattı algılamaması gerekiyor dfu modda sistem kapanıyordu benim bildiğim?
    birisi yokmu forumda iphone ve itunesi yutmuş hiç cevap veren yok

eskiden operatör'ü at&t 3.5 gibi bişi gösterirdi şimdi carrier 5.0 gösteriyor

daha önce telefonu universal kart dedikleri dalga ile aktive etmiştim bunun etkiside olabilirmi bilmiyorum işte bilgili birisi cevap verirse iyi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soar.kerrigan -- 16 Temmuz 2010; 11:58:17 >

• ah keşke olsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendaddy -- 16 Temmuz 2010; 18:06:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_ecdad

ah keşke olsa

denedinmi hocam?
  • ben denedim sonuç başarısız.
  • kendimiz unlock yapabilirmiyiz 50 lira vermek istemiyorum unlock icin telefonculara :S
  • tabiiki yapabilirsiniz. önce jailbreak yapmalısınız.
  • quote:

tabiiki yapabilirsiniz. önce jailbreak yapmalısınız.

jailbreaki da kendim yapabilirmiyim..

bugun gittim sordum telefonu unlocked yapmak ne kadar diye adam 60 lira istedi
  • telefonun modelini ve hangi firmware yüklü olduğunu söylerseniz yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soar.kerrigan

quote:

Orijinalden alıntı: by_ecdad

ah keşke olsa

denedinmi hocam?

hayır. ancak deneyen bir arkadaşımız var ve başarısız olmuş. eğer olsaydı simkilitliler daha ucuz olduğu için onlardan alacaktım.
  • iphone 4'e unlock çıktı mı?
    çıkmadıysa tahminen ne zaman çıkar?
  • daha çıkmadı. 2 haftaya çıkar diye düşünüyorum.
  • quote:

daha çıkmadı. 2 haftaya çıkar diye düşünüyorum.

inşallah dediğiniz gibi olur. çok sevinirim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.