Şimdi Ara

GORENJE BUZDOLABI KULLANANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
16.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buzdolaplarını araştırırken MediaMarkt'ta birkaç Gorenje buzdolabı gördüm. Satış elemanı çok methetti. ama bu markayı hiç tanımıyorum.

Gorenje NRS95605E veya diğer modelleri kullanan var mı? Servis, yedek parça fiyatları, soğutma, garanti gibi konularda tecrübesi ve bilgisi olan Gorenje kullanıcılarından görüş bekliyorum.

Ve tabi ki fırsatı olursa Candoğan62 beyden de.

Aradığım buzdolabı kombi ve fransız kapı tipi, yerim müsait. Henüz kararımı vermediğim için alternatif önerilere açığım. Ancak fiyat da önemli tabi.

Teşekkürler

Teknik özellikler

Fonksiyonlar

2 hareketli bölmeli 0˚C Zero'n'Fresh çekmecesi
    Hızlı dondurma
    1 kompresör
    Elektronik kontrol

Düzen

İç aydınlatma

Buzdolabı

4 adet cam raf
    2 adet sebze çekmecesi
    Servis tepsisi
    3 adet kapak rafı
    Kahvaltılık rafı
    2 hareketli bölmeli 0˚C Zero'n'Fresh çekmecesi

Dondurucu

Hızlı dondurma bölümünde sepet
    Dondurucu bölmesinde 3 adet raf

Saklama

2 adet plastik çekmece

Tasarruf/Güvenlik

Kapı açık kalınca sesli uyarı
    Enerji tüketimi (kWh/gün): 1,39 kWh
    Enerji Tüketimi (kWh/yıl): 507 kWh

Teknik özelliker/ebatlar

Elektrik kesintisinden koruma süresi: 7 saat
    Ölçüler (G×Y×D): 91 × 177,7 × 70 cm
    EAN kodu: 3838942606977
    Toplam net hacim: 605 litre
    Soğutucu net kapasitesi: 396 litre
    Dondurucu net kapasitesi: 125 litre
    Dondurma kapasitesi: 8 kg/24h
    Net ağırlık: 130 kg
    Ses seviyesi: 48 dB(A)
    Kutu ölçüleri (G×Y×D): 96,7 × 186 × 75,9 cm

GORENJE BUZDOLABI KULLANANLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smyrna. -- 15 Temmuz 2010; 1:02:29 >

• Gorenje'nin sözkonusu modelini incelemiştim Mediamakt'ta. Bence son derece kullanışlı ve yüksek performansı bir ürün. Daha evvel başka bir forumdan birine tavsiye yoluyla aldırmıştım. Sanırım Çin üretimi idi, bir de bu dolabın aynısı başka bir firmada daha vardı ama şimdilik çıkaramadım aklıma değil. Yorgunluk hali kusura bakmayın.
  • goronjeler tasarımdan nasıbını almamıs ama kalitelıdır.çın uretımıyse bıraz dusunmek lazım.bence general electrık yada electrolux ophir serısıne bakın.meksıka ve avstrlya uretımı bunlar.
  • arkadaşlar çin üretimi ise düşünmek lazım demişsiniz de yıl 2010 ne çinde üretilmiyorki artık? dünyanın en büyük firmaları en büyük tesislerini çine kurdular. çinde üretildi diye almayacaksak hiçbirşey alamamamız lazım an itibari ile.
  • goronje tasarım odaklı bir firmadır. candogan biraz daha dusun dostum ya sanki profiloydu :D bence
  • General electric beni tümden aşıyor.

13 yıllık ve Bodrum gibi tuzlu ve kireçli sularda bile çalışmış Electrolux bulaşık makinemin referansı ile buzdolabında da Electrolux'u araştırdım. Ancak aradığım büyüklükte olanları fiyat açısından beni zorluyor.

Samsung'da 1-2 model var aslında. Ama emin olamıyorum.

Forum genelinde önerilen Sharp'larda ise benim aradığım model yok. Adamlar Mallarına güveniyorlar ki benim tasarımımı nasılsa beğenmek zorundasın havası var (4 kapılıları hesaba katmıyorum )

Dondurucunun aşağıda olması aslında çok ergonomik ama seçeneklerimi kısıtlıyor.

Gardrop tipi olanlarda soğutucu kısmının rafı bir büyük tencere ile dolacak gibi. Ayrıca sebze vs için eğilmek gerekir ki eşim de ben de belfıtıklı tipleriz. Ama kesinlikle almam diyemiyorum.

Çin üretine ise hiç kafayı takmıyorum. Zaten adamlar herşeyimizi yapıyorlar sessiz sessiz.

Estetik çok önemli değil bence. Sağlam - sorun çıkarmayan ve temel özelliği olan soğutma fonksiyonunu en iyi şekilde yapan geniş bir dolap arayışım devam ediyor.

çok teşekkür ederim yorumlarınıza,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smyrna. -- 15 Temmuz 2010; 10:49:19 >

• Gronje 1958 yılında Yugoslavya'da (şimdiki Slovenya topraklarında) kurulmuş, şimdilerde Slovenya, Sırbistan, Macaristan gibi ülkelerde imalat yapan bir firmadır.

Ülkemizde pek tanınmamakla birlikte Avrupa'da hatırı sayılır bir pazarı vardır. Kısacası vakti zamanında Yugoslavya'nın Arçelik'iğidir.

Güncel ilişkilerini bilmiyorum, ama çok tanınmış firmalara fason üretim yapan, bu arada kendi adıyla da piyasada var olmaya çalışan bir firma izlenimi var bende.

Ürüne gelirsek kağıt üzerinde iyi duruyor ama detaylı incelemek lazım. Gardolap tipi buzdolaplarının en sıkıntılı modelleri, iki kapının ortasında ürünü ikiye bölen bir aranın olduğu modellerdir. Bu öyle değil, yükleme ve gıdaları sığdırmak sorun olmaz. Ancak yekpare çekmeceli derin dondurucular bana hep itici gelmiştir, Samsung'un da benzer modelleri var ve bana nedense güven vermiyor. Keşke alt tarafı da aynen Sharp SJ-F75PS-SL deki gibi çift kapaklı olsaydı.

Sharp SJ-F75PS-SL ile aynı hacime sahip, en azından incelemeyi hakeden bir ürün gibi duruyor.

• Evet işte benim de dolabın resmini gördüğümde aklıma ilk gelen bu oldu. Birgün dondurucu çekmece yerinden çıkıp ayaklarımı ezer mi?

Kapaklı olsaydı dediğiniz gibi çok iyi olurmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smyrna. -- 15 Temmuz 2010; 11:52:32 >
  • gardrop modeller çok büyük bana mantıklı gelmiyor. ancak 250 m2 lik bir evin olur o zaman koyarsın rahat rahat kullanırsın.general electirikin gardrop tipi modelleri muhteşemdir. dün incelemiştim mağazada..sharpın o modelide gerçekten iyiymiş. çekmece konusunda; çelik raylı olursa çok iyi olur.çıkmaz yerinden düşmez.
    kombi tipi modeller bence bir pazarlama satış stratejisidir. ben çok gereksiz buluyorum. soğutucu kısmı daralıyor,raf sayısı azalıyor, kapı rafları azalıyor, fazladan elektirk tüketiyor v.s.. bel sağlığı için iyidir başka bir arısı yok bence.
  • satış sonrası destek hizmetini Jetservis veriyormuş. Urla'da da temsilcisi varmış yarın yetkilisi ile görüşüp yedek parça fiyat ve kalite vs konularda bilgi isteyeceğim. Elimin altında. Bu da +1 .
  • Ben tavsiye ederim kesinlikle. Buzdolabı alacak olsam listemde olurdu. Çin üretimi derken fason manasında demek istemedim, Gorenje'nin orijinal ürünüdür bu model de.
  • Gorenje NRS 95605 E No-Frost A+ Premium serisi bir ürün.
    2124 TL Kdv nakliye dahil
    http://www.spotbeyazesyaci.com/pinfo.asp?pid=3441

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spotbeyazesyaci -- 16 Temmuz 2010; 14:10:08 >
  • ürünü media markt'ta inceledim. Teşhir ürünü olduğu için 2749 tl den 2650 TL'ye indirdiler [ne indirim ya :)]Ürün fotolardaki gibi değil. Özellikle dondurucu hayal kırıklığı.Çekmeceler elinizde kalabilir üstelik boş haldeyken dolusunu düşünemiyorum. Soğutucu bölümü raf ve çekmeceler de aynı şekilde.Malzeme bu fiyata değmez diye bağırıyor. Kesinlikle almayı düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smyrna.

ürünü media markt'ta inceledim. Teşhir ürünü olduğu için 2749 tl den 2650 TL'ye indirdiler [ne indirim ya :)]Ürün fotolardaki gibi değil. Özellikle dondurucu hayal kırıklığı.Çekmeceler elinizde kalabilir üstelik boş haldeyken dolusunu düşünemiyorum. Soğutucu bölümü raf ve çekmeceler de aynı şekilde.Malzeme bu fiyata değmez diye bağırıyor. Kesinlikle almayı düşünmüyorum.

benim dediğime geldiniz:))
  • evet amerikayı yeniden keşfettim :)
  • :))iyi bakalım aldıgında haber et baakalım hangi marka beğendirmis sana kendini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali282

:))iyi bakalım aldıgında haber et baakalım hangi marka beğendirmis sana kendini.

:) iki marka kaldı finale...

electrolux enb 52810 x 8x300:2.400 tl
    samsung rl-62zbsw 1.420 tl peşin

15 yıllık profilom "bu sıcaklara daha fazla dayanamayacağım" diye bağırıyor. tavanından akan göz yaşları bütün yiyecekleri bozdu. Karar haftasındayım :)
  • aslında çok kaliteli bir marka gorenje. üretimlri hep üst düzey. ancak şu var ki, plastik aksamların bir kısmını yeniden üretim malzemelerle yapıyorlar ve sıkıntı yaratabiliyor. özellikle belli ülkelere giriş yaparken ellerindekileri satıyorlar. ben de geçtiğimiz günlerde çamaşır makinesi aldım. ancak teşhir ürünü olan üründe inanılmaz bir indirim aldım. bence danışmaya gidip o fiyattan da gayet güzel indirim yakalayabilirsiniz. tabi ki sizin izleniminiz ve size verdiği hissiyatlar da çok önemli.
  •  GORENJE BUZDOLABI KULLANANLAR

http://www.gorenje.com.tr/tr/sogutucu_serisi/buzdolaplari?c=277053

candoğan62 kardeş bu ürün 1 milyar,a alınırmı.3 sene garantili

------------------------------------------------

Kapı yönü:Kapı yönü değişebilir

Enerji tüketim Sınıfı:A+
    Enerji tüketimi (kWh/gün): 1,37 kWh
    Enerji Tüketimi (kWh/yıl): 500 kWh

Teknik özelliker/ebatlar
    Elektrik kesintisinden koruma süresi: 10 saat
    Ölçüler (G×Y×D): 72 × 171,3 × 81,8 cm

Toplam net hacim: 515 litre
    Soğutucu net kapasitesi: 388 litre
    Dondurucu net kapasitesi: 122 litre
    Dondurma kapasitesi: 8 kg/24h
    Net ağırlık: 102 kg
    Ses seviyesi: 43 dB(A)
    Kutu ölçüleri (G×Y×D): 77,4 × 178,2 × 83,2 cm

• Biraz geç olsa da bende size bu firmadan (en azından Gorneje Türkiye ofislerinden) bahsedeyim,konuyu bulan kişilere faydası olur belki.Bu markayı araştırarak ve yazılı yorumlara aldanarak! tercih ettik ve evimizde ayrı bir marka olarak sadece bu markanın WA72145BK modeli çamaşır makinesini tercih ettik maalesef.

2010 yılının 2. ayında aldığımız makine başlarda gayet güzel çalışırken yaklaşık 4 ay sonra 7. ayda ses yapmaya başladı ve servis çağırdık,servisin rezilliklerini anlatmaya kalksam inanın satırlar yetmez,randevu verip gelmemeler,telefonu açanların senli benli konuşmaları vs. vs.

neyseki servis ile anlaşıp yaklaşık 15 gün sonra getirtebildik,makinenin amortisörlerinde sorun olduğu söyleyip değiştireceklerini söylediler ancak parçanın Türkiyede bulunmadığını ve 20 gün 1 ay içerisinde temin edilebileceğini söylediler,onarım için onay verdik.Yaklaşık 1,5 ay sonra telefon ile sorduğumda parçanın geldiğini ancak bizim hiç arayıp sormadığımız için onlarında aramadıkları gibi saçma bir savunmada bulundular.

Bu bahsi geçen amortisör yaklaşık 1 ay sonra tekrar değiştirildi (çift halinde),sonrasında GORENJE markası merkez servisine ve genel merkezine şikayette bulunmam üzerine kendilerini teknik servis müdürü olarak tanıtan RUHİ bey makineyi servis ile birlikte görüp test etmek istediklerini söylediler kabul ettik.Geldiler makineyi gördüler ve makineyi merkez servise alıp orada onarımını yapmak istediklerini şayet eynı problem ile karşılaşırsak makineyi koşulsuz şartsız geri alacaklarını söylediler.

Makinemiz yaklaşık 10 gün sonra teslim edildi ve aynı şeyler tekrar edildi,makineyi çalıştırmamız ile şok olmamız aynı anda oldu,makine daha sesli üstelik bu sefer yerinde sallanarak çalışıyordu.Bunun üzerine başka bir gün süper mühendis RUHİ bey tekrar geldi ve makinede hiçbirşey yok gayet normal çalışıyor diyerek bize ayrı bir şok yaşattı.

Servise tekrar başvurduk ve makinenin durumunu gören teknik servis elemanı 95c gibi bir sıcaklıkta yarım saat çalıştırarak kapak lastiğinin yumuşatılması gerektiğini sorunun hallolacağını söyledi,bütün denemelerine rağmen yine durum aynı.

Arada yapılan telefon görüşmeleri,mailler vs. bunlardan bahsetmiyorum bile süper markamızın genel müdürü Doğa bey'e ulaşmak için ne kadar çaba sarfettiysem boşa çıktı.Beyfendiler hiç toplantıdan çıkamaz oldular.

Son olarak Tüketici mahkemesi hakem heyetine başvurdum ve dosyayı Tüketici mahkemesine taşıyabilmek için başvurumun red edilmesini talep ettim,Tüketici mahkemesince bilirkişi makineyi gördüğünde (gelmez ise kendi cebimden para verip getireceğim) sonuç ne olacak çok merak ediyorum.

En kötü ihtimalle makineyi arabama yükleyip genel merkezlerinin önünde basın mensupları eşliğinde yakmayı bile planlıyorum,o derece kendinden ve servisinden nefret ettirdi bu marka beni.

Aman arkadaşlar bu karalama yazısı vs. değildir,siz siz olun bu marakadan ne kadar kaliteli,ne kadar uygun fiyatlı olursa olsun uzak durun,Türk insanını koyun gibi gören ve biz ne verirsek onu kullanacaksınız mantığı ile çalışan bir Türkiye ofislerinin olduğunu ve servislerinin berbatlığını aklınızdan çıkarmayın lütfen.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.