Bildirim
ram sornu acil yardım!!!!!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
ayrıca ramleri teker teker ayrı slotlarda çalıştırdım. yani ramlerde ve slotlarda problem yok. iki raminde çift tarafı çiplidir. -
4 dimm slotun mu var? ve varsa aynı renkli olanlara mı takıyorsun? -
hayır 2 tane slot var kartta asus p5rd2-vm normalde 2gb desteklediği yazıyor ürün bilgilerinde. -
evet ben de baktım 2GB 667MHz desteği varmış. biosu resetle bir de cpu z memory ss atarmısın -
yaptım durum aynı 1gb görmeye devam ediyor anakartı değiştireceğim zaten uyuz oldum.
-
hayır hayır anakartı değiştirme ramlerin uyumsuz 2 rami tek tek takıp teker cpu z memory ss atabilirmisin. -
ilk attığm screenshotla birebir aynı değerleri verdi o yüzden ss atmıyorum bir kez daha. sorun ramlerde mi? -
tamamen aynı ise ramlerde problem yoktur. anakartın slotunda problem vardır. eğer imkanın varsa kendi ramlerini başka bir anakartta veya başkasının ramlerini kendi anakartında dene. o zaman kesinlikle anlarsın. -
veya tek rami ilk önce slotun birinde sonra diğerinde dene. sonrada diğer rami tek olarak slotlarda sırayla dene. -
tek tek slotlarda denedim problem yok ramlerin markası farklı birisi oem biri kingston. anakartta uyumsuzluk yapıyor galiba. arkadaşımın bilgisayarında sadece 2 sini taktık 2 gb gördü. yani 2sinin birlikte çalışma problemi bende var sadece en azından öyle gözüküyor. Ayrıca başta 2sini beraber taktığımda 1gb görüyordu şimdi 2sini taktığımda mavi ekran veriyor windows a girer girmez. -
arkadaşının ramlerini de senin bilgisayarına takın. frekansının yüksek olması sorun çıkarmaz. sadece 667MHz ile çalışır. ramler uyumlu ise uyumludur. bir anakrtta uyumlu diğerinde uyumsuz olmaz. arkdaşının ramlerinde problem olursa senin anakarttan olduğunu anlamış olursun. -
onuda yaptım önceden benimki 667 mhz destekliyor, ondaki 800 mhz ramleri taktık ama overclock hatası verdi açılmadı bilgisayar. eğer açması gerekiyorsa benim anakart sorunlu değil mi? -
oc hatası verdiyse biostan dram voltajını artırman gerekir yoksa açılmaz. voltaj verin açılır bakarsınız cpu z te 2GB görüp dual yazıyormu yapın bir daha memory ss atın -
peki nasıl arttırabilirim voltajı birde bir üst değere mi getireyim? -
anakartının biosu ile bilgim yok. çizgi elektroniğe anakart modelini yazarak bir mail at istersen sana hemen dönerler sabırlı ol hemen masraf yapmaya gerek yok eğer komple sistem upgrade yapmayacaksan anakart değiştirmek fuzuli masraf olur. -
peki çok teşekkürler yardımlarınız için., attım çizgi elektroniğe mail.
-
rica ederim. pek yardınmcı olamadım ama umarım sorunun çözülür kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 16 Temmuz 2010; 13:55:42 > -
yok hayır yardım ettiniz :) bios ta ne olduğunu hatırlamadığım ama 64 mb olan birşeyi 256 mb yaptım. şu an böyle görüyor.
-
ama şimdide şöyle bir sorun var everest ve bigisayarımda 1gb gözükmeye devam ediyor. yanlız cpu-z 2 gb gösteriyor. :)
Benzer içerikler
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X