Şimdi Ara

Sony'den yeni nesil MP3 Walkman'ler ; NW-A3000 ve NW-A1000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
26.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Taşınabilir kaset çaların bulucusu Sony, Walkman ile milyonlarca insana ulaşmış olsada, taşınabilir MP3 çalarlarda aynı başarıyı gösteremedi. Taşınabilir kaset çalar dendiğinde Sony'nin Walkman'i neyse bu gün taşınabilir MP3 çalar dendiğinde Apple'ın iPod'u o olmuş durumda. Sony dahil bir çok firma değişik isimlerde bazen tamamen iPod'un tasarımından esinlenilmiş ürünlerle piyasaya girselerde istediklerini bulamadılar. Sony, bu işte o kadar kararlıki aynı iTunes gibi Internet üzerinden şarkı satın alınmasını ve MP3 çalara yüklenmesi işlerini düzenleyen bir yazılım dahi geliştirmiş durumda ve uzun bir zamandır ürünleri ile beraber vermekte. Tasarımı ve yazılımı taklit ederek iPod'u alt edemeyeceğini anlayınca özüne dönmeye karar veren firma, artık şansını Walkman ismi altında toplayacağı yeni MP3 çalarlar ile deniyecek. 20GB(NW-A3000) ve 6GB(NW-A1000) kapasitelere sahip 2 farklı model ile piyasaya giriş yapacak yeni nesil MP3 Walkman'ler oldukça yenilikçi bir tasarıma ve fonksiyonlara sahip olacaklar.

    Sony'nin "bir cep telefonu kullanıyormuşçasına rahat kontrol edeceksiniz" dediği yeni MP3 çalarları, ikon bazlı bir kullanıcı arayüzüne ve çok çeşitli şarkı çalma modlarına sahip olacaklar. Artis ismi, parça ismi gibi özeliklere göre arama fonksiyonuda bulunan MP3 çalarlarda en çok dinlediğiniz 100 şarkının rastgele çalındığı "My Favourite Shuffle" veya rastgele seçilen bir yıla ayit bütün parçaların çalındığı "Time Machine Shuffle" gibi değişik seçenekler bulunacak.

    Sony, yeni nesil Walkman'de kullanıcıların büyük kapasiteli MP3 çalarla yaşadığı şarkı listesi yönetim ve ya istenen şarkılara ulaşım sorunlarını en aza indirmek için elinden geleni yapmış gibi görünüyor. Eğer sizi My Favourite Shuffle, Time Machine Shuffle ve arama özellikleri tatmin etmediyse cihazda ek olarak "Artist Link" fonksiyonu bulunmakta. Kullanıcı bir şarkı dinlerken artist link butonuna bastığında Walkman aynı şarkıcıya ayit kayıtlı bütün parçaları bularak sadece bunları çalmaya başlamakta.

    Yenilikçi ve göze hoş gelen bir tasarıma sahip olan yeni nesil MP3 Walkman'in, 20GB kapsiteye sahip versiyonu 10.4 x 6.5 x 2.1 cm boyutlara ve 2'' OLED ekrana sahipken (iPod 20GB 10.4 x 6.1 x 1.6cm boyutlarında), 6GB kapasiteye sahip olan versiyon 8.8 x 5.5 x 1.87 cm boyutlara ve 1.5'' lik OLED ekrana sahip (iPod mini 9.1 x 5,1 x 1.2 cmboyutlarında). Ürünlerden 6GB kapasiyeye sahip olan versiyon menekşe, gümüş, pembe ve mavi renklerinde piyasaya sürülecekken 20GB lık versiyonun sadece menekşe ve gümüş renkleri satışa sürülecek.

    2005 Aralık ayında piyasada olması beklenen ürünlerin 20GB lık versiyon için yaklaşık 320$, 6GB lık versiyon içinse 270$ fiyat etiketleri olması bekleniyor. USB den ve AC adaptörden şarj özellikleri bulunan MP3 çalarların AC adaptör ile tam şarj olmaları 3 (20GB) ile 2 (6GB) saat sürerken, USB üzerinden şarj esnasında bu süre A3000 için 7, A1000 için 4 saate çıkmakta. MP3 çalarların ikiside sabit disk bazlı depolama alanına sahipler ve MP3'ün yanında ATRAC3plus formatınıda tanıyabilmekteler. Sony ürünlerin WMA formatını desteklemeleri için daha sonradan bir frimware güncellemesi çıkartmayı planlamakta.

    Sony, bu sefer iPod a direk onun silahları (tasarım, kullanım tarzı ve yazılımsal destek) ile saldırmak yerine taşınabilir müzik çalar kavramının başlatıcısı Walkman'i modernize ederek sabit diskli MP3 çalarlara bambaşka bir hava kazandırmışa benziyor. Özellikle gelişmiş arama ve şarkı seçim fonksiyonları ile kullanıcıların beğenisini kazanacak gibi duran ürünler, tasarım olarakta göz kamaştırıcı. Henüz yeni nesil Walkman'lerin şarj süreleri ve ağırlıkları ile ilgili bilgi bulunmasada iPod'a yakın değerlerde olacaklarını tahmin etmek zor değil.








  • Oled ekran tasarımı gerçekten güzel. Cihazın bütün yüzeyiyle bütünleşmiş gibi duruyor. Cihazı çok şık yapmış.
    Boyut olarak mp3 playerdan istediğimiz ölçülerde değil. Biraz daha ince olabilirdi.
    Sony'nin uzun süredir kullandığı Sonic Stage yazılımı bıraktığı söyleniyor. Yani daha kullanışlı bir yazılım verecekler ama yine WAV/MP3/WMA ---> ATRAC3 donüşümü olacağa benziyor. Umarım köklü bir değişiklik olur. Atrac3 formatının üstünlüğü kabul ediyorum ama mp3 dosyalarını direkt çalmasını isterim.

    Pil süresi olarak ipod'a göre bir üstünlüğü olacağı kesin ama playlist shuffle çeşitlerinin bu kadar üstünde durulmasını anlayamadım. ipod'ta da Smart Playlist feature gibi benzer özellikler var.

    Son sözüm,
    Şık fakat biraz daha küçük olabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 18 Eylül 2005, 4:46:40 >
  • Muhteşem yapmışlar bence, tek kelimeyle bayıldım. Özellikle de şu OLED ekranlara.. 270$ da iyi fiyat 6GB için, en azından iPod Mini'den ucuz.
  • ekranı gerçekten çok iyi ama bu dandik radyolara benzeyen görünümü ve sony'nin iğrenç programlarını kullanması olayı sürdükçe çok zor , ama umarım ipod'un tahtını sarsar da iyi rekabet olur fiyatlar ucuzlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kalpakci

    Oled ekran tasarımı gerçekten güzel. Cihazın bütün yüzeyiyle bütünleşmiş gibi duruyor. Cihazı çok şık yapmış.
    Boyut olarak mp3 playerdan istediğimiz ölçülerde değil. Biraz daha ince olabilirdi.
    Sony'nin uzun süredir kullandığı Sonic Stage yazılımı bıraktığı söyleniyor. Yani daha kullanışlı bir yazılım verecekler ama yine WAV/MP3/WMA ---> ATRAC3 donüşümü olacağa benziyor. Umarım köklü bir değişiklik olur. Atrac3 formatının üstünlüğü kabul ediyorum ama mp3 dosyalarını direkt çalmasını isterim.

    Pil süresi olarak ipod'a göre bir üstünlüğü olacağı kesin ama playlist shuffle çeşitlerinin bu kadar üstünde durulmasını anlayamadım. ipod'ta da Smart Playlist feature gibi benzer özellikler var.

    Son sözüm,
    Şık fakat biraz daha küçük olabilirdi.


    Sony zaten mp3 çalarlarında direkt Mp3 çalıyor.
    Sonra NW-Hd3 ve Hd5 modeli de 20 gb ve oldukça küçük niye böyle büyük ve kalın bir model çıkarıyor ki?




  • Ipod Nano varken bilmiorum bu alınırmı !!! tek artısı smart artist arama özelliği olabilir.
  • En gözalıcı yeri ekranı.. Sırf ekranı için satar bu ürün..
  • walla ekran tsarımı züper bayıldım walla
  • bence oled ekranlar süper görüntü veriyor birde bunların Walkman (cinema) modeli çıksa yani büyük ekranlı modelide dvd blueray seyretsek bir nevi psp gibi
  • Çok başarılı bir ürün bence. Sony walkman efsanesini canlandırıcağa beenziyor. Bu aletlerin hepsi aynı olmaya başlamıştı.
  • guzel alet
  • Sony bu tip ekranı ilk olarak 3-4 ay önce çıkardığı ikinci nesil Hi-MD'de kullanmıştı. Resmini koyuyorum. Çok şık bir alet. Bu ekranın en önemli özelliği bence backligt gerektirmemesi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecar limon -- 19 Eylül 2005, 16:30:10 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ecar limon

    Sony bu tip ekranı ilk olarak 3-4 ay önce çıkardığı ikinci nesil Hi-MD'de kullanmıştı. Resmini koyuyorum. Çok şık bir alet. Bu ekranın en önemli özelliği bence backligt gerektirmemesi.




    Eğer imkanın varsa farklı bir açıdan fotoğrafını çekip koyabilir misin? Koyduğun resimden net olarak anlaşılmıyor.
  • Tabi ki koyabilirim.

  • fiyat pahalı ben o fiyata daha iyi özellikleri olan bir ürün alabilirim
  • arkadaşlar bende sony nw-e407 1gb mp3 player var. ekran bu ürünlerdeki tip oled. parlak güneş ışığında çok iyi okunamıyor ama yine de çok şık bir tasarım bence!
  • Harika kibar zarif kaliteli... Keşke discman almasaydım
  • bence biras geç geldi ama güzel bi şey
    umarm fiyatlar düşer bunnla
  • umarım mini ipodun fiatı düşer
  • tamamen taklitçi olarak görüyorum bu alet bildiğimiz ı pod be adı nı walkman yapmayla olmuyor öyle
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.