Şimdi Ara

WD caviar black 1 tb 32 mb sata 2 aldığımdan beri çok fazla ses yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bimeksden WD caviar black 1 tb 32 mb sata 2 aldım bimeksden aldım çünkü diğer hiçbir yerde stokta yoktu her yere baktım hiçbir ama hiçbir yerde yoktu sadece bimeksde vardı internet şubesinden aldım. 8 ay oldu alalı aldığımdan beri çok fazla ses yapıyor acayip öyle böyle değil çok ses yapıyor ve titriyor kafa atıyor rezalet kopyalama hızı 40 mb / sn normal bir durum zanettim 8 ay böyle kullandım ama herkez çok sessiz en iyi disk falan diyor servise gönderdim geri verdiler içindeki herşeyi silmişler yine aynı ses yine titriyor geride veremiyorum bimekse 8 ay geçti böyle kullanıyorum, sanırım diski alan kişi sorunlu diye geri götürdü ama sorunlu olduğunu söylemedi beğenmedim dedi bimeks de onu sattı bana.

yeni bir hdd alıp soğuk su içmekten başka çarem yokmu
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• doğrudan doğruya WD nin distribütörü ile irtibata geç. WD HDD lerin distribütörü index ti sanırım.
    Satın aldığın HDD kesinlikle sorunlu gözüküyor.
    http://www.index.com.tr/mhdcagrim.asp
  • quote:

Orijinalden alıntı: showstopper41

doğrudan doğruya WD nin distribütörü ile irtibata geç. WD HDD lerin distribütörü index ti sanırım.
    Satın aldığın HDD kesinlikle sorunlu gözüküyor.
    http://www.index.com.tr/mhdcagrim.asp

zaten irttibattayım hocam direk index group un yerine gittik istanbul ayazağ köyündeki harddiski verdik arıza kaydı çok titriyor ses yapıyor belge falan yazdırdık ertesi gün gittik harddiski verdiler getirip taktım eve yine aynı bir değişme yok

• Geçmiş olsun. Hiçbir yerde hatta dağıtımcısında bile bulunmayan ürünleri sadece bir yerde bulursanız şüpheyle yaklaşmak lazım. Ben de benzer bir durumda diretmiş ve hiçbir yerde bulunmayan bir ürünü web'de bulduğum tek mağazadan sipariş vermiştim ve karşılığında bana teşhir ürünü göndermişlerdi. Bu gibi olaylar ders oluyor. HDD'nize gelince Caviar Black serisinin sessiz olduğunu iddia eden de var ama gerçekte nedense oldukça gürültülü. Tabi bu yorumu kasamda bulunan 2 adet Caviar Black'in gürültü seviyesine bizzat şahit olan biri olarak yapıyorum. Ancak yapılabilecek bir şey var, çeşitli HDD yazılımlarıyla CB'nin Ses Yönetimi özelliğini aktif hale getirerek çok az performanstan fedakarlık yaparak diski sessiz hale getirmek.

Bu tür bir işlem için örneğin ücretsiz HDDScan yazılımını öneririm. Son sürümünü bu linkten indirebilirsiniz. İndirdiğiniz Rar arşivini boş bir klasöre açın ve HDDScan.exe'yi çalıştırın. Açılan programda öncelikle listeden HDD'nizi seçin ve pencerenin ortasında bulunan mavi küreyi tıklayın. Açılan menülerde "Features" altında "IDE Features"i seçmelisiniz. Açılan yeni pencerede ise Acoustic Management çubuğunu en sola sürükleyin ve hemen altındaki "Set"e tıklayın. Seçili olan HDD sessiz moda alınmış olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Geçmiş olsun. Hiçbir yerde hatta dağıtımcısında bile bulunmayan ürünleri sadece bir yerde bulursanız şüpheyle yaklaşmak lazım. Ben de benzer bir durumda diretmiş ve hiçbir yerde bulunmayan bir ürünü web'de bulduğum tek mağazadan sipariş vermiştim ve karşılığında bana teşhir ürünü göndermişlerdi. Bu gibi olaylar ders oluyor. HDD'nize gelince Caviar Black serisinin sessiz olduğunu iddia eden de var ama gerçekte nedense oldukça gürültülü. Tabi bu yorumu kasamda bulunan 2 adet Caviar Black'in gürültü seviyesine bizzat şahit olan biri olarak yapıyorum. Ancak yapılabilecek bir şey var, çeşitli HDD yazılımlarıyla CB'nin Ses Yönetimi özelliğini aktif hale getirerek çok az performanstan fedakarlık yaparak diski sessiz hale getirmek.

Bu tür bir işlem için örneğin ücretsiz HDDScan yazılımını öneririm. Son sürümünü bu linkten indirebilirsiniz. İndirdiğiniz Rar arşivini boş bir klasöre açın ve HDDScan.exe'yi çalıştırın. Açılan programda öncelikle listeden HDD'nizi seçin ve pencerenin ortasında bulunan mavi küreyi tıklayın. Açılan menülerde "Features" altında "IDE Features"i seçmelisiniz. Açılan yeni pencerede ise Acoustic Management çubuğunu en sola sürükleyin ve hemen altındaki "Set"e tıklayın. Seçili olan HDD sessiz moda alınmış olacaktır.

Çok Teşekkürler Okurken veya yazarken çıkan sinir bozucu ses çok aza indi Titremede hissetmiyorum artık hayatımı kurtardın

• Rica ederim, geçmiş olsun. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 10 Temmuz 2010; 20:48:18 >
  • Peki bu program sesi nasıl azaltıyor?
    Aklıma dönüş sayısını düşürerek azalttığı geldi. Bu durumda veri transferi azalmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak[Alper]

Peki bu program sesi nasıl azaltıyor?
    Aklıma dönüş sayısını düşürerek azalttığı geldi. Bu durumda veri transferi azalmaz mı?

hdd lerde olan aam teknolojisini kullanarak sesi azaltıyor internette testleri var 14 ms olan veri erişim süresi 17 ye çıkıyor diğer herşey aynı kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19G05S -- 10 Temmuz 2010; 23:31:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.