Şimdi Ara

2010 - KPSS soru ve cavapları...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kpss ye giren arkadaşlar ne yaptınız sorular cevapları burda paylaşalım Tv yi açtım ama yayınlayan yok :)
    Aklıma gelen ilk soru mayıs 2010 da vizenin kalktığı ülke? Rusya olacaktı



  • Türkçe, coğrafya kolay, vatandaşlık tarih zordu ama ona rağmen türkçe ve coğrafyada belirleyici 2-3 zor soru vardı aynı şekilde tarih ve vatandaşlıktada 2-3 kolay soru vardı.

    Çocuk üstündeki hak velayet miydi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Türkçe, coğrafya kolay, vatandaşlık tarih zordu ama ona rağmen türkçe ve coğrafyada belirleyici 2-3 zor soru vardı aynı şekilde tarih ve vatandaşlıktada 2-3 kolay soru vardı.

    Çocuk üstündeki hak velayet miydi ?


    Aynen veliden çağrışım yapsın; Rusyaydı he! Tüh tarihinden tırstım da iişaretlemedim onu
  • Matematikte aşırı kolay bir soru vardı. Tablo verilmiş 5 işyerinde çalışan sayılarının 2004 ve 2005 yıllarına göre değişimi verilmişti, o grafiğin ilk sorusunda sondaki işyerinde çalışan sayısı 500 den 550 ye çıkmış yüzde kaç artış olmuştur diyordu cevabı %10. İlkokul seviyesinde bir soruydu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Matematikte aşırı kolay bir soru vardı. Tablo verilmiş 5 işyerinde çalışan sayılarının 2004 ve 2005 yıllarına göre değişimi verilmişti, o grafiğin ilk sorusunda sondaki işyerinde çalışan sayısı 500 den 550 ye çıkmış yüzde kaç artış olmuştur diyordu cevabı %10. İlkokul seviyesinde bir soruydu :)


    öbür ikisini yapmış mıydın;sonuncuyu yapamamıştım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigen


    quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Matematikte aşırı kolay bir soru vardı. Tablo verilmiş 5 işyerinde çalışan sayılarının 2004 ve 2005 yıllarına göre değişimi verilmişti, o grafiğin ilk sorusunda sondaki işyerinde çalışan sayısı 500 den 550 ye çıkmış yüzde kaç artış olmuştur diyordu cevabı %10. İlkokul seviyesinde bir soruydu :)


    öbür ikisini yapmış mıydın;sonuncuyu yapamamıştım


    Diğerlerine bakmadım valla, 90 tane top sorusu vardı onu 45 yaptım doğrumu yanlışmı bilmiyorum, 1 geometri 3-4 tane daha matematik yaptım.
  • HAdi hayırlısı inşllh kazanırız;cevaplar ne zaman açıklanır acaba?
  • Memurlar.nette şuan bunlar tartışılıyor ve genel olarak güncel soruların kolay sorular olduğunu gördüm açıkcası.Hele vize sorusunu dh ye takılan herkes kolaylıkla cevaplardı hattı müdafaa sorusu ise ilkokuldan beri sorulup duran bir soru.Gerçi kolay sorular çok cevaplanır ve daha az puan getirir yine olay sıralamaya bakacak. Dile kolay bu sınava 800bin aday girmiş.
  • 1.meşrutiyet dönemi vardı onun cevabı çok partili olacaktı
    top sorusu 76 olacak
    kitabı yazan piri reis
    pay ve paydayla ilgili soru x/y gelecekti
    matematikte grafikle olan bi soru 40 olmalıydı
    şimdilik aklıma gelen bunlar
  • arkadaşlar bu kpss sınavı 2 gün mü? yarın da var mı sınav???? yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: overlord

    arkadaşlar bu kpss sınavı 2 gün mü? yarın da var mı sınav???? yardımcı olursanız sevinirim.


    Oturumlarda hangi puanlar oluşacak?

    Tüm adayların Cumartesi sabah oturumuna girmesi, yani genel kültür ve genel yetenek testini alması, zorunludur. Cumartesi sabah oturumuna girenler için KPSS3 puanı oluşacaktır. Bu puan ile müfettiş, uzman, denetmen yardımcısı gibi KPSS-A kadroları dışında kalan diğer tüm kadrolara başvurulabilecektir.

    Cumartesi sabah oturumuna ilave olarak, Cumartesi öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumuna katılanlar için ise KPSS3 puanı yayında KPSS10 gibi 2. bir puan daha oluşacaktır. KPSS10 puanı sadece öğretmenlik atamalarında kullanılacaktır. Adaylar KPSS10 puanını öğretmenlik atamalarında, KPSS3 puanını ise memur atamalarında kullanabilecektir.

    Cumartesi sabah oturumuna ilave olarak Pazar günkü alan bilgisi testlerini alan adaylar için ise KPSS3 puanının yanısıra 100'e yakın KPSS puanı oluşacaktır. KPSS3 puanı dışında kalan diğer puanlar, müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcısı atamalarında kullanılacaktır. Hangi puanının hangi kamu kurumunun müfettiş, uzman, denetmen yardımcısı alımını ifade ettiği bilmek için,http://ilan.memurlar.net servisindeki arama bölümünden, geçmiş yıl ilanlarına bakmak gerekmektedir.

    Pazar günkü oturumlara girmeli?

    Yukarıda belirtildiği üzere Pazar günkü oturumlara müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcısı olmayı hedefleyen adaylar girmelidir. Bu mesleklere genel olarak İİBF ve SBF mezunları başvurabilmektedir. Ancak son yıllarda bazı mühendislik fakültesi mezunları ile sağlıkla ilgili bölüm mezunları da başvurabilir hale gelmiştir. Örneğin Çalışma Bakanlığı iş müfettiş yardımcılığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı uzman yardımcılığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettiş yardımcılığı gibi mesleklere mühendislik fakültesi mezunları da başvuru yapabilmiştir. Ancak bunlar çok yaygın uygulamalar değildir. Bu tür bir mesleğe girmeyi düşünen adayların ilan servisinden gerekli araştırmayı yapması uygun olacaktır.




  • teşekkürler kardeşim
  • GY iyiydi arkadaşlar GKten rezalettim ..
    GY ile alan iyi yerler var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaniyorsunfuatabi -- 10 Temmuz 2010; 13:45:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozzyouz

    GK iyiydi arkadaşlar GYten rezalettim ..
    GK ile alan iyi yerler var mı ?


    Öyle birşey yokki, oturumlara göre puanın ortaya çıkıyor genel kültür ve genel yetenek sınavlarının yapıldığı cumartesi sabah ortak oturum sonucunda kpss3 puanın çıkıyor. Sadece genel kültür yaparak zaten iyi puan alamassın.
  • İngilizceye giren var mi? Cosmustu sorulari.Süre yetmedi bile.2008 deki ile daglar kadar fark var.
  • (x-y) kaçtır sorusu vardı, matematikten bi onu yapamadım son saniyede deneyerek 3 dedim, cevabı kaçtı?? Tarihte osmanlıda resmi işleri kim yapardı tarzı bi soru vardı, onu cevabı ne olucaktı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gstrance

    (x-y) kaçtır sorusu vardı, matematikten bi onu yapamadım son saniyede deneyerek 3 dedim, cevabı kaçtı?? Tarihte osmanlıda resmi işleri kim yapardı tarzı bi soru vardı, onu cevabı ne olucaktı?

    Reisülküttap
  • doğru sallamışım, birde türk-islam devletini zamanında yoktu vardı, o da kümbet mi olacaktı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gstrance

    doğru sallamışım, birde türk-islam devletini zamanında yoktu vardı, o da kümbet mi olacaktı?


    Kümbet yaptım bende ama araştırdığım kadarıyla yanlış, bazı kaynaklar islamiyet öncesinde yoktu sonrasında var diyor, bazı kaynaklar islamiyet önceside sonrasıda var diyor.
  • memurlar.net vermiş soruları.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.