Şimdi Ara

Uçan araba 2011'de satışa sunuluyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
0
Favori
25.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Silah kullanmayı sevmeyen ama yanında taşıdığı İsviçre çakısıyla zor durumlardan çıkmayı başaran MacGyver, televizyon tarihinin en başarılı yapımlarından biri olarak 80'lere damga vurmuştu. Pratik zekası ve anında karar verebilme yeteneği ile eline geçirdiği her parçayı, etrafındaki her nesneyi güçlü bir kaçış aracına dönüştürebilen MacGyver, MacGyverizm olarak isimlendirilen bir akıma da öncülük etmiş, dizide yer alan kimi icatlar teknoloji dünyasındaki çalışmalara yön vermişti. MacGyver icatları üzerine yapılan bir çalışmada, en yenilikçi MacGyver buluşu olarak uçan arabayı gösterişmişti. 1985 yılında ekranlara gelen ilk sezonunun beşinci bölümünde yer alan uçan araba, içinde bulunduğu uçaktan çıkmak isteyen kahramanımızın, araba+paraşüt ikilisini bir araya getirmesiyle yaratılmış basit bir çözümdü. Kask bile takmadan uçan arabası ya da daha doğru bir tabirle paraşütlü arabasıyla karaya başarılı bir iniş gerçekleştiren MacGyver'dan yaklaşık 15 sene sonra ilk defa uçan bir arabanın hacimli satışı başlayabilir.


    Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) çalışan beş mühendisin (aynı zamanda pilotlar) kurduğu Terrafugia firması, Transition isimli uçan arabasıyla, Amerikan Havacılık Kurulu'ndan geçmeyi başardı. LSA (Hafif hava taşıtı) onayı alan Transition, havadayken 185 Km sürate ulaşıp 740 Km yol alabilirken, kurşunsuz benzin kullanıyor olması sayesinde, uçak yakıtı kullanan diğer hava taşıtlarıyla kıyaslandığında sınfındaki en çevreci araç olmayı da başarıyor. Kanatları katlanarak normal yol kullanımına uygun bir otomobile dönüşen Transition, genel kullanım karakteristiği ile önden çekişli bir otomobilin kullanım deneyimini yaşatıyor, 100 Km'de 7.85 litre benzin harcıyor. Kanatları açıldıktan sonra kalkışa hazır hale gelen Transition, tahmin edebileceğiniz gibi her yerden kalkamıyor. Kanat açıklığına uygun, trafiğe kapalı ve kalkışa uygun uzunlukta (yaklaşık 500 metre) düz bir alana ihtiyaç duyan araç için, havaalanı, uçak pisti veya uyumlu düz bir alan ideal kalkış alanları olarak gösteriliyor. Çift koltuklu tasarıma sahip olan Transition, yolcu ve yakıta ek olarak 200 Kg civarında taşıma kapasitesi sunuyor. Gerek kargo kapasitesi gerekse de menzil itibariyle iddialı değerlere sahip olmasa da, Transition'ı değerli kılan en önemli detaylardan biri olarak 20 saat sonunda alınabilen pilot lisansıyla kullanılabilmesi gösteriliyor.


    Yapılan açıklamalara göre Transition uzun süredir hazır olmasına rağmen, aracın toplam ağırlığı LSA sınıfı için tanımlanan değerlerden fazla olduğu için onay sürecinin geciktiği belirtiliyor. Federal motorlu araçlar standardını karşıalayabilmesi için bazı güvenlik standartlarına yer verilen Transition, yol kullanımı için güvenlik kafesi, çarpışma alanı ve hava yastığı gibi tebirlere de sahip. Piste indikten sonra bagaj ve taksi beklemeden istediğinizi yere gitmenizi sağlayan Transition, özellikle zaman sıkıntısı yaşayan iş adamlarından ilgi görmesi bekleniyor. 2011 yılında 194.000 doarlık satış fiyatıyla kullanıma sunulması beklenen Transition, şimdiden 70 adet sipariş almış durumda.




























  • uçmaz bence o



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kestane Korkusu -- 9 Temmuz 2010; 21:58:42 >
  • Ben bu aracın Türkiye'de üretileceğine dair bir haber okumuştum gazatede.
  • OHa lan 300 milyar civarı...Bana nedense ucuz geldi.Tabi alacağımdan değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 9 Temmuz 2010; 22:16:40 >
  • Bu üçüncü başarıya ulaşmış uçan araba projesi değil mi? öncekileri DH'de haber olarak görmemiştik, ayrıca yukarıda bahsedilen Transition isimli arabanın Türkiye'de üretileceği duyurulmuştu, haberde buna değinilmemiş, üretici ve pazarlama firma sahiplerinin Türk olduklarını yazan başka bir haber de okumuştum.
  • quote:

    194.000 dolar
  • şimdilik bizim için ütopik olur bu gibi icatlar...

    bunu aldıktan sonra vergisini ötv kdv sini geçtim, hava ulaştırma bakanlığı ve sivil havacılık dairesinden de uçuş belgesi alınması gerekli...

    kolay değil, hem kara hem havada gidiceğiz...
  • 300 bin tlye bunu (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-porsche-911-2007-model-porsche-turbo/detay?) alır asfaltta uçarım.
  • WTF

    Konu otomobil genelde imiş yorumum silinebilir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarr -- 9 Temmuz 2010; 22:25:09 >
  • motoruna kuş kaçarsa ?
  • ya bildigin ufak planor ucaklar gibi bişi olmus ...tekerlekleri olunca ucaga arabami deniyor ...bildigin planor 250 kiloluk ,havada bir firtina olsa ne yapacagini sasiran tarzda birsey işte buda..baya saçmalamişlar yani nerden rant para kazanacagini millet bilemez hale gelmiş dogrususimdi satilirda bu hea turkiyede lüx delisi ne aldigini bilmeyen denyoda cok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 10 Temmuz 2010; 22:29:52 >
  • türkiye trafiğinde çabucak biryeri çizilir, göçer, yamulur, böylece aerodinamik yapısı bozulur, direk çakılırsın.
  • Q7 - X6 dan ucuz
  • Lpg takılır mı?
  • zenginler artık jetleriyle yarışırlar
  • toprağa basmak daha emniyetli. bu havadada karadada çok çirkinmiş be
  • ya bizimkiler daha normal araci suremiyor,ucakmi kullanacak
  • kaç metre gerekiyor havalanması için? 500 müş

    propeller(uçağı kaldıracak güç) yok? pervane veya jet motoru? daha belli değil..eğer boş beleş bir planör gibi ise rüzgarda falan çakılır direk

    herneyse önce okuyalım bi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 9 Temmuz 2010; 22:47:59 >
  • Fiyatı uçuk değilmiş pek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MINERVAL

    300 bin tlye bunu (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-porsche-911-2007-model-porsche-turbo/detay?) alır asfaltta uçarım.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.