Şimdi Ara

Athlon 64 Şahaneler yaratıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha şimdiden oyuncuların vazgeçilmez seçimi olacağı kesin zira Anandtech'in yaptığı testlere göre aynı ekran kartı aynı konfigrasyonla rakiplerine %42'lik farklar atabilmekte. Diğer bir şekilde söylemek gerekirse Ati Radeon 9800 Pro'dan maksimum performans almak için Athlon 64'e muhtaçsınız.

    Testte nForce 3, Overclock ile Athlon 64 3200+ (2 Ghz) yapılmış bir Opteron işlemci kullanılmış. İşlemci ile anakart chipseti arasında bir bus hızı olmadığından FSB yükseltilerek değil onun yerine işlemcinin hızını senkronize ettiği Hypertreading hızını yükselterek yapılmış ve sonuçta dual hızında ramlere sahip olmuş. Tam olarak attığı farklar ve testler sırasıyla şöyle.

    Gun Metal 2 (DX9 testi) Pentium 4'e %42, Athlon XP'ye %54. Unreal Tournament 2003'da ikinci sıradaki rakibi Pentium 4 3.2 Ghz'e Flyby ve Botmatch testlerinde %12 ve %19 fark atmış.

    Tahminen bu kadar yüksek skorlar almasının ardında Athlon 64'ün Dual DDR 400 kontrolcüsünün çekirdek üzerinde olması ve diğerlerine göre işlemciyi bekletmemesi gösterilebilir.

    Diğer yandan Tbreak forumlarında yayınlanan testlere göre 2 Ghz'lik bir Athlon 64 Via KT800 çipsetli bir anakart ile 2.4 Ghz'e kadar stabil olarak overclock edilebilmiş.

    Aynı sitede yapılan diğer bir inanılmaz test ise oc edilmeyen bir Radeon 9800 Pro ile yine oc edilmeyen bir Athlon 64 3DMark 2001 testinden 20627 Puan almış. İki kompanente hava ile standart şekilde overclock edildiğinde skor tam tamına 24825 olmuş. Yaptıkları diğer testlerde PC Mark 2002 için işlemci skoru 7800, Hafıza skoru 9651. 3DMark 2003'de ise 6008 mark alabilmişler.

    Fazla ısı sorunu ise ısı dağıtım şapkası ile çözülmüş gibi Zalman 7000 Cu ile sıcaklık sadece 39 C'da kalmış. Intel Prescott 3.4 Ghz'in 100 Watt'ın üzerinde ısı üreteceği düşünülürse, Intel eskiden Amd 'nin yaşadığı yanan işlemciler üretme konumuna geçecek. Tbreak forumlarındaki testlere burdan ulaşabilirsiniz, Anandtech'in testlerine ulşamak için ise aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.


    Sayfanın Linki : http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1856








  • yuhhh....
  • çok pis özendimm şimdii..
  • Bunlarda o/b FX de olacak şimdi.. bir de DDR2 olursa tamamdır...
  • param hazır çıktığı an gidip alıcam.
    intel bu sefer çok zor durumda athlon 64 çekiç gibi geliyo valla
  • Buradan haberler vereyim size. Orda cikti mi bilmiyorum ama Athlon64 Model 142 $u anda burda sati$ta.
    Hizi 1600 MHz. Tek i$lemcili konfigurasyon icin ve 754 pinlik modeli.
    Fiyati ~480$ KDV Dahil

    Athlon64 icin onerilen board ise Gigabyte GA-K8N Pro S-754 . NForce3 chipseti iceriyor. Fiyati ~192$ KDV Dahil

    Alabilene hayirli olsun.
    Ufak bi detay, 1600 MHz. model 142 ; AthlonXP 3200+ i geciyor.
  • yani neyi ne ile karşılaştırıyorlar.Daha büyük kapışmaya epey var o zamana kadar da zor düşer bu fiyatlar.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by athlonxp</i>
    <br />Buradan haberler vereyim size. Orda cikti mi bilmiyorum ama Athlon64 Model 142 $u anda burda sati$ta.
    Hizi 1600 MHz. Tek i$lemcili konfigurasyon icin ve 754 pinlik modeli.
    Fiyati ~480$ KDV Dahil

    Athlon64 icin onerilen board ise Gigabyte GA-K8N Pro S-754 . NForce3 chipseti iceriyor. Fiyati ~192$ KDV Dahil

    Alabilene hayirli olsun.
    Ufak bi detay, 1600 MHz. model 142 ; AthlonXP 3200+ i geciyor.


    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Sevgili Athlon XP, bahsettiğin işlemciler Opteron'lar ve masa üstü işlemcilerden ziyade iş istasyonu ve sunucular için kullanılan cinsten doğal olarakda fiyatları yüksek. Dünyanın hiç bir yerinde 23 Eylül'den önce resmi olarak Athlon 4 satılmayacak.




  • İntell p4 e amd nin en son cıkaracagı ıslemcılerı karsılastırıyolar inetlede armut toplamıyacak herhalde p5 ıle.Ama genel olarak %20 %40 gibi farklar bızım ıcın baya ıyı
  • Acaba amd şu "++" olayı yerine intel gibi mhz ile olaya girse neler olur diye merak ediyorum(fiyatlarını deil tabi).Testler harika olur 2000mhz amd işlemci 3000mhzlik intel işlemiciyi geçiyor fln...
  • yeahhh işte tam istedigim gibi bir haber gerçekten farklar inanılmaz amd den de bu beklenir di hani
  • şimdiden para biriktirmeye başlayalım
  • emin olun bir yerde çakar oişlemciler
  • hahaha sonnavi daaldi :) Valla onu bunu bilmem ama ben alcagim zaman intel hala bukadar lux ozellikler beslerse (ornek gigabyte anakartlar lux hayal gibi anakartlar uretio valla hernese bu goreceli bi kavram) intel alirim ama AMD de ATI gibi sutu cekti simdi nvidiada topu gosune alip toparlayip kendi sutunu cekmee calisicak top gosune gelmezde kaleye giderse olucaklari herkes bilio zaten ne intel kalir ne nvidia kalir valla bizde nvidianin eskiden bize yapotigi gibi dolarlari sacmak zorunda kaliriz rekabet olmayacagindan yani herkes ne demek istedigimi anladi ne intelciyim ne amdci kim kullaniciya en iyi urunu ucuza suruo o alinir suan param yoksa 2500+ amd alirim 3200+ yaparim pasa pasa giderim ama simdi gidip p4 3200 alip 4ghz kusur yapip ucmakta var yalansa yalan dogruysa dogru
    Saygilar; iyi aksamlar...
  • Kim 3.2 Ghz almışta 4 Ghz yapmış derin dondurucu tip soğutma dışında Intel işlemcilerin 3.2 Ghz sonrası çuvalladığını çoğu kişi biliyor.
  • athlon 64 gümbür gümbür geliyo kim ne derse desin
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gun</i>
    <br />Kim 3.2 Ghz almışta 4 Ghz yapmış derin dondurucu tip soğutma dışında Intel işlemcilerin 3.2 Ghz sonrası çuvalladığını çoğu kişi biliyor.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    [bandt]
    Ata sözleri hep gerçek olur.
    Son gülen iyi güler.105watt çeken işlemcinin nekadar iş gücüne sahip olduğu fikri çook hoşuma gidiyor.
  • malesef son gülen yine amd olacak hiçbir zaman intel amd nin ham fpu gücüne yetişemez çok radikal değişiklikler yapmazssa.
  • arbiter tamamen katılıyorum eger intel çok farklı bir teknolojiye geçmez bu ayarda devam ederse artık küsürlü yüksek ghz lere çıkamayabilir zaten satışlarını da artıran bu ghz olayı
  • [Deleted by Admins]
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.