Şimdi Ara

Samsung, Apple'ı geçti: Peki ama nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
13.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Netbook'ların yaygınlaşmasıyla birlikte hızlı bir dönüşüm içerisine giren bilgisayar dünyasında, taşınabilir sistemlerin hızlı yükselişi sürüyor. Kullanım yaygınlığı her geçen gün biraz daha artan mobil bilgisayarların aksine, masaüstü sistemlerde satış rakamları hızlı bir şekilde düşüyor. Değişen dengeler, yeni akımlar ve kullanıcı beklentileri, üreticilerin pazar stratejilerini yeniden şekillendirirken, pek çok firmanın artık dizüstü bilgisayarlara yoğunlaştığını görüyoruz. Oyuncu sayısındaki artışa bağlı olarak rekabetin dolayısıyla da gerilimin zirveye ulaştığı notebook pazarındaki son durum, iSuppli tarafından masaya yatırıldı ve pazardaki oyuncuların ilk çeyrek performansı mercek altına alındı.



    alt="Samsung, Apple'ı geçti: Peki ama nasıl ?"


    Bağımsız bir kuruluş olan ve teknoloji dünyasına ilişkin analizler yapan iSuppli'nin ilk çeyrek sonuçları, dünya devi isimler arasındaki kıran kırana mücadeleyi de gözler önüne seriyor. Yakın bir zamanda açıklama yapan Acer, kendi verilerinden yola çıkarak yayınladığı pazar değerlendirmesinde, ilk çeyrekte HP'yi geride bırakarak en büyük dizüstü bilgisayar üreticisi olduğunu ifade etmişti. iSuppli'nin açıkladığı rapora baktığımızda ise durum Acer'ın belirttiği kadar net olmasa da iki dev firmanın adeta tampon tampona yarıştığını zira listesinin zirvesinde yer alan HP, %18.9 pazar payına sahipken, Acer'ın ise %17.5 ile hemen arkasında olduğunu görüyoruz.


    Açık ara farkla zirvede yer almalarına rağmen ilk çeyrekte her ikisi de pazar payı kaybeden HP ve Acer'ın ardından üçüncü sırada Dell'in yer aldığını ve bir dönem Acer'ın önünde yer alan firmanın, iSuppli tarafından açıklanan rakamlara göre Acer'ın %6 gerisine düştüğünü görüyoruz. Yakın zamanda yenilediği güncel ürün gamına ve önümüzdeki aylarda pazara sunacağı tablet bilgisayarlarına güvenen Dell'in nasıl bir performans sergileyeceğini zaman gösterecek. Dünyanın en büyük beş üreticisi arasında, pazar payını arttırmayı başaran tek ismin, dördüncü sırada yer alan Toshiba olduğunu görüyoruz. Firma, 2009 sonunda %9.0 olan pazar payını, ilk çeyrekte %9.3'e çıkarttı.



    alt="Samsung, Apple'ı geçti: Peki ama nasıl ?"


    iSuppli'nin raporuna göre, ilk çeyrek itibariyle dünyanın en büyük dizüstü bilgisayar üreticileri arasında yer alan Asus, pazar payını arttıramasa da, Toshiba haricindeki diğer üç üretici arasında en az kayıp yaşayan firma oldu. 2009 sonunda %31.5 pazar payına sahip olan ilk beş üretici, ilk çeyrek itibariyle tüm pazarın %34.4'ünü kontrol ederken tabloda yer almayan bir isim, yılın ilk üç ayına damgasını vurmayı başardı. Daha önce 2010 hedeflerini, netbook pazarında Asus'u geçmek ve taşınabilir bilgisayar arenasında pozisyon kazanmak olduğunu açıklayan Samsung, Apple ve Sony gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak 7. sıraya yükselmeyi başardı.


    Samsung'un agresif yükselişinde, netbook pazarındaki güçlü performansının etkili olduğu belirtiliyor. Geride bıraktığımız yılın son üç ayında 1.4 milyon taşınabilir bilgisayar satan Samsung, bu yılın ilk çeyreğinde satışlarını %14.6 arttırarak 1.9 milyon adede çıkarmayı başardı. iSupply'e göre bu önemli bir başarı zira sezonsal nedenlerden ötürü, 2009 sonuna kıyasla satışların %5 oranında düştüğü dizüstü bilgisayar pazarında, %14.6'lık büyüme güçlü bir performansın işaretçisi olarak değerlendiriliyor. Satış rakamlarındaki artışa bağlı olarak pazar payını da geliştiren Samsung, 2009 sonunda %3.2 olan pazar payını ilk çeyrekte %3.9'a çıkarmayı başardı. İki sıra birden yükselmesi Samsung'u, ilk üç ayın en agresif ismi olarak öne çıkarırken, çeyrek bazlı değerlendirmede en hızlı büyümeyi, satışlarını %17.6 arttıran, 10. sıradaki Fujitsu'nun gerçekleştirdiği açıklandı.



    alt="Samsung, Apple'ı geçti: Peki ama nasıl ?"


    Analist Matthew Wilkins açıklamasında, Samsung'un ilk çeyrekte sattığı mobil bilgisayarların yarısının netbook olduğuna dikkat çekerken, firmanın Avrupalı telcom operatörlerine ciddi satış yaptığını, Avrupalı tüketicilerin de netbook tercihinde daha çok kontratlı seçenekleri tercih ettiğini söyledi. Hazırlanan raporda, Samsung'un Amerika pazarında da notebook satmaya başladığı belirtilirken, bu gelişmenin Güney Kore merkezli firmaya ciddi bir pazar potansiyeli açtığına dikkat çekiliyor. Bu arada Apple'ı sadece 130.000 adetle geçen Samsung, bir yandan yeni netbook modelleriyle ürün gamını güncellerken, öte taraftan tablet bilgisayar pazarı için hazırlıklarını sürdürüyor.








  • adamlar cep telefonu üretir gibi taşınabilir PC üretirlerse bu pazarıda domine edeceklerdir.. Samsung henüz çok yeni bu pazarda... zamanla ilk üçe bile girecektir.. ama zamanla...
  • Her tarafım samsung oldu gerçekten kaliteli. 4everSAMSUNG

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolları açık olsun güzel ürünler yapıyorlar
  • Apple varken Samsung alacak kadar zengin değilim!

    :).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usuph

    Apple varken Samsung alacak kadar zengin değilim!

    :).


    Doğru Samsung, alınca oyundur programdır masraf oluyor ama Mac için böyle bir sorun yok, alacak program yok!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usuph

    Apple varken Samsung alacak kadar zengin değilim!

    :).


    Paran olunca alırsın üzülme
  • Ho ho ho. Hiç güleceğim yoktu :D.

    Farklı dünyalarda yaşıyoruz herhalde :). Benim pc'imde bu kadar oyun bu kadar program kurulu değil yahu. Sistem çökecek, şişecek korkusuyla program kuramıyoduk ki... Bi oyun bitirmeden diğerini kurmuyodum mazallah sistem şişer diye...

    Şimdi öyle mi 4-5 farklı oyun, belki 50 küsür program üstelik ilk aldığım gibi alet hiç bi farkı yok :).

    Kullanmayan bilmez farkı...

    Beni pc kullanmamakla suçlayacak yoktur herhalde :D. Çocukluktan pc çocuğuyuz biz farkı biliyoruz da konuşuyoruz...
  • Yıllık cirosu 30 küsür milyar$ olan bi firmadan bahsediyoruz da ondan.
  • samsungun telefonları hariç elektroniklerini beğeniyorum. Samsung hayatıma yavaştan girmeye başladı. önce lcd tv aldık. fiyat-performas olarak çok iyi bir tv. şimdide netbook almayı düşünüyorum.
    hayırlısı
  • olay macbook samsung pc olayı değil aslında macbook'lar zaten tüm pc'lerden kaliteli ve uzun süreli kullanım sağlayan makineler fakat samsungun tavşan üremesi gibi 3 günde bir yeni telefon çıkartması , üretkenlikleri , tv'leri , ev sistemleri apple'a göre daha fazla ürün gamına sahip bir firma özellikle samsung'un hdd üretimi kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken şey.
    fakat iphone mu samsungun en kral telefonu mu deseniz iphone derim i7 li bir samsung mu macbook mu derseniz yine macbook derim..
  • cep telefonu
    harici hdd
    mp3 player
    ses kayıt cihazı
    bluetooth kulaklık
    digital fotoğraf makinesi
    netbook (sattım)

    samsunga çalışıyorum galiba
  • Kafayı yemişler.
  • Bende samsung fanıyım
    Çamaşır makinem bile samsung.
    Vay efendim samsung alınırmı x markası daha sağlam diyenler şimdi yeni makine araba derdinde.

    Çok büyük firma çooook
  • samsung görünüş var ama içi boş ev elektroniğinde iyi ancak bilgisayar ve cep telefonu sektöründe bence başarısız apple rakip bile olabilecek bir nitelikte oldugunu sanmıyorum. yukarıdada bir arkadaş mace program yok falan demiş acaba hangi programı aramışda bulalamış soruyorum onada ?!
  • samsung'un pc'leri fena değil bencede ama karşılaştırma yapmamak gerekiyor macbook ile..
    ev elektroniği, sarf malzemesi gibi yerlerde çok başarılılar.. şahsen lcd tv'im philips ama samsung'u o sıra çok pahalı olduğu için alamamıştım iyi yani özelikle son çıkan 3d led tv'leri acaip güzel..
  • ne varsa samsung da var:) bende son tüm elektronik esyalarimi samsungdan aldim,f/p konusunda 1 numaradir benim sahsi görüsüm.
  • Ulan millet Mac'e program yok zannetmiyor mu hala bitiyorum ya. Hepsini de almak zorundaymışsın olanlarında. İşletim sistemi hariç parayla satılan hiç bir program almadım ama bilgisayarım parayla satılan bir çok programla dolu. Bunu nasıl yapıyorum acaba:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desx


    quote:

    Orijinalden alıntı: usuph

    Apple varken Samsung alacak kadar zengin değilim!

    :).


    Doğru Samsung, alınca oyundur programdır masraf oluyor ama Mac için böyle bir sorun yok, alacak program yok!


    cuk diye bi ses geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dob3rman -- 9 Temmuz 2010; 13:25:15 >
  • @hellbutcher00096

    Başka şekilde düşünmeni beklemek hata olurdu bence...avatarın bile yapacağın yorumları belli ediyor...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.