Şimdi Ara

CASTROL ALMAK MANTIKLIMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
0
Favori
20.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz ki CASTROL, BP Grupa ait bir şirket.. Burada ve diğer forumlarda görüyorumki herkes CASTROL olsun yağım, süper kalite deyip Reklamlarda kanıp iki kat para vererek CASTROL yağ kullanmaktadırlar.. Oysaki CASTROL BP nin bir alt kuruşudur ve CASTROL YAĞLARININ BP madeni yağlarından bir farkı yoktur.. Açın bakın, hatta karşılaştırın.. CASTROL ile Bp nin yağ özellikleri bile bire bir aynı nerdeyse.. Oyüzden CASTROL A NEDEN fazla para verelimki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 7 Temmuz 2010; 2:00:09 >

• bunu farkeden ilk kisi sizsiniz kutluyoruz.

sunu da arastirin hiper marketlere fason mal veren firmalarin kendi mamullerinin tadi neden daha guzel?

ikisini de ulker, tamek vs uretiyor ama market markali urunun tadi neden vasat?

avcunuza yag dokerek degil analiz sonuclariyla ispatlarsaniz iddianiz gerceklik kazanir.
  • Mobil de BP grubuna ait değil mi?

Orijinalden alıntı: SethValore

Mobil de BP grubuna ait değil mi?

benim bildiğim ait değil, Sadece bir ara yanılmıyorsam 1996 da BP ve Mobil şirketleri rafinanj, akaryakıt ve madeni yağlar işini müştereken yürütme kararı aldılar. Daha sonra bundan vazgeçtilerdi heralde 1999 yılında.. Zaten birleşme ortaklı kararı sadece Avrupa için alınmıştı o zaman..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 5 Temmuz 2010; 16:45:02 >
    Daha Fazla Göster
  • Belki kalite farkı vardır.

Mesela bp normal markasıdır grubun, Castrol de premium markasıdır.
  • Castrol ve Bp deki benzerlik olarak lisans numaraları aynı ve castroldede içerik olarak BP madeni yağlar yazıyor..Lisans numaralarının aynı olması aynı fabrikadan çıktıklarını gösteriyor..Bp madeni yağa burda kimse çıkıp bence fasonda diyemez...İki marka arasındaki fark bence Reklam, avanta parasıdır.. Hele Volkswagenin de CASTROL kullandığını servislere bu markayı önermesi, kar marjını her daim ön planda tutan bu vosvosunda bundan nasiplendiğini göstermektedir kanısındayım.. Vosvos örnektir başka markalarda öneriyor tabi CASTROL u.. Parayı basarsan senin markanı önerirler.. Çamaşır makinası üreten Boschun Arçelikin deterjan markası önermesi gibi

1) 80 g (önceden 100 g iken 80 g oldu)
    2) Ambalajı kötü
    3) Hamuru vasat, hep kırık ve kırıntılı
    4) 0,49 TL

BİM'de satılan BRUNO'nun "Kremalı" büskivüsi (Creampie)

1) 100 g
    2) Ambalajı kaliteli
    3) Olgun ve dolgun, kırık ve kırıntı yok
    4) 0,35 TL

Şenol beyin PASSAT'ı yağ eksiltti, servisi arayacağına beni aradı (arabayı ona "ben" aldırdığım için); "Taner yolda kaldım, yağ lambası yandı, ne yapacağım, aman Allah'ım aman başıma gelenler, başıma gelenler...!!!" ben de dedim ki, sakin bir şekilde gelin, birşey olmaz. Aracı servise götürdüm, 1 litre yağ koydular, Kastrol, arabaya binip gidecektim ki, "Taner bey, fatura!" diye arkamdan koştular. Bir zahmet 33 TL ödedim Bonus Karta, Şenol beyden de almadım parasını, amaç "müşteri memnuniyeti"...

• Evet bilinmeyen bir gerçek daha forumun mucitleri tarafından ortaya çıkarıldı, eh bp böyle bir üçkağıttan kurtulabileceğini mi sanıyordun. Şimdi bunu bulan arkadaştan evrenin sırrını çözmesini bekliyorum, ümitliyim.

Orijinalden alıntı: Soylukan

Evet bilinmeyen bir gerçek daha forumun mucitleri tarafından ortaya çıkarıldı, eh bp böyle bir üçkağıttan kurtulabileceğini mi sanıyordun. Şimdi bunu bulan arkadaştan evrenin sırrını çözmesini bekliyorum, ümitliyim.

Evet her konuyu alaya alan biri daha, burası bir forum bilgi paylaşımı yapıyoruz.. Senin gibi boş konuşmuyoruz.. Burda arkadaşların cebincen 3 kuruş fazla çıkmasın diye bir takım bilgiler paylaşıyoruz. Ama sen ve senin gibiler heves kırmaktan başka bir iş yapmıyor.. Tezlerimi verdiğim bilgileri vereceğin bilgilerle çürütmek yerine, Kendince alaylı tavırlarla sohbete dalıyorsun.. Ama bilki kendini küçük düşürüyorsun bu tarz kelam ve sohbetinle..

Bak sana bir anekdot: Git Dia da satılan elma dilim patetesi al 2 liraya birde git Superfreshin 7-8 liraya satılan patetesini ikisinide kızart hangisi daha iyi test et gel burda konuş..

Taner göde arkadaşımızın verdiği Bim örneği zaten çok yerinde olmuş.. Çok para vermek kaliteli mal almak anlamına gelmez bunu aklınızın bir yerine sokun.. Önemli olan fiyat performanstır.. Sana kimse çok az para ver, git dandik çinmalı da al demiyor.. Ama özellikleri aynı olan yağlardan birine neden bu kadar fazla para veresinki

• Castrol doğrudur bp tesislerinde üretim yapmaktadır.Ben de neden edge ye dünyanın parasını veriyorum diye bazen kendi kendime soruyorum.Sizin konunuzu gördükten sonra 2 yağada sitesine girip karşılaştırdım.Yağlar hemen hemen aynı özellikte ama tamamen birebir aynı değil,ancak belki ben bazı noktaları kaçırmışımdır,siz birebir aynı olduğunu gösteren bir analiz yayınlarsanız memnun olurum.
  • Belki yağlar %100 oranında aynıdır. belki yağlar büyük oranda aynı olabilirler sonuçta eğer sentetik değillerse ölü dinazor suyundan mamül hepsi de.. ama additive dediğimiz katkı maddelerinde farklılık gösteriyor olabilirler ancak bütün marifet de zaten burada.. sonuçta insan ile şempanzenin genleri %97 oranında aynı ama %3lük farkın yarattığı sonuç da ortada. tam kesin emin olmak için karşılaştırmalı bir lab raporu gerekli bence..
    Ne derece doğrudur bilinmez ama, özellikle Avrupa'da satılan farklı ambalajdaki edge serisinin daha kaliteli olduğu söyleniyordu..

http://datasheets.bp.com/bpglis/FusionPDS.nsf/0/3D112C1FEE74859D80257727005E0387/$file/BPXE-85KPCN_0.pdf

biri bp benim kullandığım 4 litresini 45 ytl ye aldığım yağ biri de aynı denilen castrol edge 5-40 teknik özelliklerine bakarsanız birebir aynı değiller ama çok benzer özellikleri var en alta da bakınca firmaların aynı olduğunu görebilirsiniz,kendi fikrimi soracak olursaniz eğer 5-40 kullanmaya devam edersem hiç bir kuvvet bana castrol aldıramaz,çünkü biri 45 biri 80 ytl aynı olmasalar bile arada iki kat fark yok kalite olarak
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Mısır yağı üreten bir fabrikada staj yapmıştım. Sürekli aynı yağ üretiliyor. Bir gün bakıyor Ülker'in Bizim Yağ tenekelerine dolduruluyor öteki gün başka bir marka etiketli tenekeye, bikaç gün sonra bir başkasına. Üzerinde markaları basılı bu tenekeler kamyonlarla geliyor doldurulup gidiyor. Dışarıdan sipariş gelmezse de markette gördüğünüzde buna güvenilmez diyeceğiniz kendilerine ait markalara dolduruluyor.

Aynı yağı 2 katı fiyatına alan mutlu, çünkü en iyi yağı kullandığını düşünüyor ve tatmin oluyor. Ucuzunu alan da mutlu, ucuza bir ürün satın aldığı için. Ucuz satan da mutlu, çünkü markasını güçlendirmeye kalksa astarı yüzünü geçebilir, pahalı satan da mutlu hiçbir iş yapmadan markaya yatırım yapıyor ve kazanıyor. Ekonomi dediğin dev böyle dönüp duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40 ve Bp Visco 5000 Turbo Diesel 5W-40 bence bu ikisinin özellikleri aynı

iddialar "BENCE" diye kanıtlanamaz...

Castrol kullanıyorum , mutluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadirgurece -- 6 Temmuz 2010; 0:09:57 >
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.