Şimdi Ara

Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
11
Favori
34.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Naim nds 3000 pound civarinda fiyatta jata olmali.



    Naim nd5 2000 pound

    Naim ndx 3000 pound

    Naim nds yeni cikti, fiyati 6000 pound'dan fazla.. (The NDS has a US retail price of $10,995) ve power supply olmadigi icin 3000 pound'dan baslayan fiyatlar ile naim power supply almak da gerekiyor..


    http://hometheaterreview.com/naim-debuts-new-super-streamer-nds/


    Ben karistirmisim. Bir ndx vardi, bir kucugu cikti yeni, simdi birde babasini cikarmislar. Yalniz fiyat cok yuksek, dediginiz gibi birde buna 3000-4000 pound verip supercap alirsaniz fiyat super sacma bir yere gidiyor.

    Stereonun analog tarafı ile ilgili bir parça olsaydı süper saçma demezdiniz diye düşüncem var,o zaman kesin high end ürün olurdu.

    yanılıyorsam ne ala...




  • Sevgili Asefik yaniliyorsunuz.
  • Digitalin güzelliği çok ucuza çok kaliteli ses elde edilebilmesi, naim kendi digital ünitesine aşırı yüksek fiyat çekmiş çünkü normal bir fiyata satsa bile fazla sayıda satamayacağı için sürümden kar edemeyecek, çünkü bir sony vs. değil ölçek olarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Sevgili Asefik yaniliyorsunuz.


    Ok demekki itiraz olunan DAC alanı ile ilgili değermi tarafı değilmiş,sunulan ürününe hakkı olmayan çok paha biçilmesi imiş.

    Az ve öz yazmak bazen bu tür sorularla karşılaşmaya sebep oluyor sevgili Altan



    quote:

    Orijinalden alıntı: dustdevil

    Digitalin güzelliği çok ucuza çok kaliteli ses elde edilebilmesi, naim kendi digital ünitesine aşırı yüksek fiyat çekmiş çünkü normal bir fiyata satsa bile fazla sayıda satamayacağı için sürümden kar edemeyecek, çünkü bir sony vs. değil ölçek olarak.


    İkinci kez mütabıkız Sevgili @dustdevil



    edit: ü harfi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 9 Mayıs 2012; 14:10:05 >




  • Sevgili Asefik,

    Haklisin ama her zamanda cok detayli yazacak vakit olmuyor. Zaten yorumum dac kismindan ziyade streamer kismi icindi. Tabiki icindeki dac ndac tan daha iyise fiyat daha anlamli hale gelir, ama streamer kisminin sadece bu fiyati anlamli kilmasi bana sacma gelir. Nispeten yeni bir alan olmasi kiyaslayacak cihaz bulamama noktasina getiriyor. Ben olsam bu fiyatta bir dijital stream sistem kurarken ayri bir daci tercih ederdim,mesela audio research un daci ve bir transport pc/mac vs gibi. Hem stream kisminda upgrade etmek ve modifikasyon mumkun olurdu, hem cok kaliteli bir dacim olurdu arzu edersem bunuda degistirmek mumkun olurdu ve stream ve daci birbirinden ayirdigim icin birbirlerine herhangi bir olumsuz etki yapmasininonune gecerdim. Kablo masrafi vs cikardi belki ama bu fiyatta bir sey yaparken cokta onemli degil. Tabi naimin urunu kotudur demiyorum belki cok basarilidir bilemem sadece mantik olarak bana benim tercihim bu maliyetlerde daha dogru geliyor. O yuzden fiyat bence sacma, ama dedigim gibi urun kendini hakli cikarir o zamanda sapka cikaririm. Saniyorum eksik anlama kalmamistir.




  • Müzik dinleminde DAC tercihi ile ilgili yaklaşımınızı tam çözememiştim,soru işaretleri vardı kafamda.

    Benim adıma sorular giderilmiş oldu.teşekkürler...

    ama DAC için fast food nitelemesine onayınız için teessüf ederim ama olsun zamanla iyi ürünler çıktıkça ve studio master kayıtlar çoğaldıkça fikirler değişecektir bunu biliyorum.

    Bu haliyle plağın yerini alırmı almaz almak zorundada değil hepsinin lezzeti farklı
  • Sevgili Asefik,

    Fast food hizlica oynatilip tuketulebilmesi ile alakali bir tanimlama benim icin. Plak koy, bitince yuzunu cevir, bitince kilifina koy kaldir bir sonrakini cikar vs biraz daha long food oluyor.

    Ses kalitesi acisindan plak kaltesini yakalayabilen bir dijital cozum gormedim, dinlemedim. Bugune kadar dinledigim en etkileyici dijital sunum mbl referance transport+dac taydi. Boyle bir setup olacaksa karsi degilim ama karsiligi 50,000 eurolar sevyesindedir. Bu cozumude o seviyede bir analog sistemle kiyaslamak lazim ki sonuc yine analog lehine olur diye dusunuyorum. Dijitale karsi degilim onunda yeri baska. Benim icin onemli olan aldigim ses bu yuzden analog diyorum. Baska bir sebebide yok.
  • Dijital dedigimiz sey analog un kopyası sonucta. Kaydedilip Convert edilirken analoga gore daha fazla islemden gecer. Haliylede orjinal analog kalitesini ulasması zor. Tabi birde ornekleme alınırken yapılan frekans filtrelemele kayıplarıda var. Mesela plak dinlerken subsonic filtre kullanırız. Ama cd de bu sozkonusu bile olmaz. Cunku o sesler dijital ortama alınırken suzulur buda kayıp demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Sevgili Asefik,

    Fast food hizlica oynatilip tuketulebilmesi ile alakali bir tanimlama benim icin. Plak koy, bitince yuzunu cevir, bitince kilifina koy kaldir bir sonrakini cikar vs biraz daha long food oluyor.


    Sevgili Altan,

    Farkımız burda yatıyor zaten,Plak belli bir sanatçı yada kalsik müzik üzerine sabredip ve tabiki sevip benimseyip dinleme üzerine ve ne güzel tanımladınız long food tarz.

    Ben anlık dinletilerimde bir sanatçıdan en fazla 2-3 parça dinleyebiliyorum. o anımı daha çok değişik sanatçıların sevdiğim parçalarını dinleme üzerine yapıyorum.

    Yoksa sizin belirttiğiniz ve altta Sn. ikarahal'ın anlattığı ses kalitesi konusuna hiç değinmedim,tercih tümüyle dinleme tarzı ile ilgili

    quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

    Dijital dedigimiz sey analog un kopyası sonucta. Kaydedilip Convert edilirken analoga gore daha fazla islemden gecer. Haliylede orjinal analog kalitesini ulasması zor. Tabi birde ornekleme alınırken yapılan frekans filtrelemele kayıplarıda var. Mesela plak dinlerken subsonic filtre kullanırız. Ama cd de bu sozkonusu bile olmaz. Cunku o sesler dijital ortama alınırken suzulur buda kayıp demektir.




  • Su an patricia barber nightclub dinliyorum plaktan, bu keyif hicbir seyde yok....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Su an patricia barber nightclub dinliyorum plaktan, bu keyif hicbir seyde yok....

    Doğru biliyorsam eşimle aynı meslektensiniz,size bu tarz müzik şart ve ancak bir plak keser
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

    Dijital dedigimiz sey analog un kopyası sonucta. Kaydedilip Convert edilirken analoga gore daha fazla islemden gecer. Haliylede orjinal analog kalitesini ulasması zor. Tabi birde ornekleme alınırken yapılan frekans filtrelemele kayıplarıda var. Mesela plak dinlerken subsonic filtre kullanırız. Ama cd de bu sozkonusu bile olmaz. Cunku o sesler dijital ortama alınırken suzulur buda kayıp demektir.

    Doğru ama kastedilen analog ses şarkıcı ve enstrümanın kendisi ise doğru (aslında bazı canlı performanslar stüdyodan geçmiş hallerine göre çok çok zayıf oluyor yeteneksizlikten dolayı).... Analogdan analoga yapılan kopyalarda da kayıplar var, hiçbir sistem mükemmel değil. En azından dijital kopya alındığında zaman içerisinde kopyanın bozulma ihtimali yok, tekrar tekrar kopyalanabiliyor. İnsanlık olarak analog teknolojilere dayalı bir arşiv oluşturursak 1000 yıl sonra sesin orjinalini kimse dinleyemez...

    Plak dinlerken kullanılan subsonic filtre mekanizmadan kaynaklanan zararlı alt frekansları ayıklamak için değil mi? Yani filtrelenen şeyin çoğu müziğin kendisi değil. CD'de de (redbook audio) belli frekansların üzeri filtrelenmez ise örnekleme aşamasında gerçekte olmayan seslerin kayıtta oluşmasına neden oluyor (aliasing) Filtrenin attığı 22.05 kHz üzeri sesler zaten kulak tarafından duyulamıyor, harmoniklerin alt frekanslara etkisini zaten mikrofonlar da kaydediyor ve bu üst frekansta olan harmoniklerin enerjisi de çok düşük (ses seviyesi düşük), yine de duyabilen biri varsa SACD, DVD-A gibi fiziksel formatlar veya PCM (16/24-44.1/88.2/96/192...), DSD bilgi saklama şekilleri var... Dahası CD formatındaki sesin (16 bit 44.1 kHz) daha fazla bit ve örnekleme frekansı kullanan formatlardaki sesten ayirdedilebilir olduğuna dair bilimsel bir çalışma veya makale yok, tam tersi farkın tespit edilemediği sonucuna ulaşan deneyler var.

    Ses kaydının orjinaline benzememesinin nedeninin temelinde analog veya digital olmaları değil pratikte hangi standartların ve hangi ekipmanların kullanıldığı yatıyor. Daha büyük sorunlar kayıt ve mix esnasında hassas davranılmamasından kaynaklanıyor, örneğin gürültülü ortamda dinlenecek diye sesi yükseltip detayları yok etmek...bu yüzden plak scd ve cd de aynı kaynaktan gelmedikçe birbiri ile karşılaştırmak anlamlı ama bu farklı kayıtlara bakarak formatları karşılaştırmak anlamsız.

    Bütün bunlara rağmen plak sesi daha iyi diyenlerin dediklerine kuşku ile bakmıyorum, muhtemelen doğru söylüyorlardır. Plak dinlemenin daha fiziksel olması, müziğin kendisinde olmayıp da fiziksel nedenlerle ek sesler içermesi, kayıtların ve mixin daha düzgün yapılması, oturmuş bir format olduğu için yeni teknolojilerde yapılan hataların olmaması nedeni ile kulağa hoş gelmesi "dijital sesin orjinalin taklidi, bu yüzden plağın daha iyi olması" açıklamasından daha akla yakın geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 9 Mayıs 2012; 22:41:06 >




  • Plakta ki müzik birebir kopyalaması için dijital teknolojinin 600 bit lik bir Quantization yapması lazım. şu anda halihazırda hala yaygın 16 bit mevcut
    Dijitalde tam kaliteden bahsetmek biraz zor. Plak dinlemek başka CD başka. fast Food yiyecek CD dir. Tabldot da CD dir. ev yemeği, süit yemeği plak bana kalırsa. (:
  • 600 bitlik quantization değeri nereden geliyor? Muhtemelen bilimsel bir çalışmadan değil...2 üzeri 600 farklı değerin analog karşılığını ifade edebiliyor ise plağa hem bomba hem de tüy tanesinin düşmesi seslerinin rahatlıkla kaydedilebilmesi ve gerçek sesleri ile çalınabilmesi lazım, pratikte plak kaydında bu kadar geniş bir dinamik aralık yok...
  • 2007 de okuduğum bir ibareydi. sizin mesajınızından sonra-mesajınız görmemiştim lazım olur diye baktım- baktım yazıyı bulamadım.
    lakin
    2 analog değerin arası sonsuzdur. bu yüzden bana mantıklı gelmişti. plakta değil ama CD de bu kadar dinamik aralığı
    olmayınca maskelemenin daha bizimle olacağı kanısındayım. hidrojen atomunun temel geçiş süresi olan saniyenin 0.70 milyarda birine karşılık gelen zaman birimi cinsinden ikili binary sayı sistemi analogu tastamam sunuyorsa benim haberim yok (:
  • Tartışmalar bahane "Miles Davis - Kind Of Blue" Albümü şahane

    Kim ne derse desin plak dinlemek harika bir duygu ve harika bir müzik performansı var...

    Plağı durduğu yerden al, kabından çıkar, platter üzerine koy, antistatik fırça ile tozunu al, iğneyi başlangıç noktasına hizala ve iğne kolunu aşağı indir... Müthiş bir zevk ve müthiş bir his.

    Bayıldım bayıldım.
  • Cd'den veya sacd'den vs.. aldiginiz çözünürlügü,ayrintiyi ve detayı tam anlamıyla plaktan alabiliyor musunuz? sesteki organikligi veya analog dokudan bahsetmiyorum o zaten plaktaki genel karakteristikler..Bunun icin vintage pikaplar yerine gunumuz teknolojisinden nasibini almiş daha prof cihazlar gerekiyor galiba..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hersey OK+ Diyelim.Burada tarza gore zevke gore mi kiyaslama yapiliyor, yoksa canli muzik ile mi? Canli muzik sonucta bir hop.lor araciligi ile kulagimiza ulasmiyor mu?Buradaki elektronikler ne peki? Birde genel olarak kiyaslama yapan kac kisi dinlediklerinin 10% unu canli dinleme sansina sahip olmus?

    Bu sorulari merak ediyorum:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Cd'den veya sacd'den vs.. aldiginiz çözünürlügü,ayrintiyi ve detayı tam anlamıyla plaktan alabiliyor musunuz? sesteki organikligi veya analog dokudan bahsetmiyorum o zaten plaktaki genel karakteristikler..Bunun icin vintage pikaplar yerine gunumuz teknolojisinden nasibini almiş daha prof cihazlar gerekiyor galiba..

    Yani mesajimi ortaladin Bir dilek tutucam smdi
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.