Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS (361. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.082
Cevap
90
Favori
474.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 359360361362363
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Arınç

quote:

Orijinalden alıntı: denizak84

Dsmartta bir kaç belgesel kanalı ve trt hd'de dolby digital yayın var.En iyi dd trt hd'de o da reklam ve tanıtım jeneriklerinde :) zaten bu kanallar belgesel kanalı olduğu için ses efekti kullanılacak pek fazla bir şey olmuyor. Film kanallarında ise maalesef yok.

Bir diğer konu da hdmi mı, optik mi, tv'ye mi, avr'ye mi? bence bu tamamen uydu cihazlarının dandikliğinden kaynaklı. Cihazdaki en ufak kaçak direk olarak hdmi ile avr'ye yada tv'ye gidiyor. Nispeten daha hassas cihazlarında hdmi girişleri yanıyor. Forumda onkyo avr kullanan bir kaç arkadaşın cbl/sat girişleri yanmıştı. Artık burda da avr 10k, tv 2-3k ise tv'ye bağlamakta fayda var. Yada tam tersi tv daha değerli ise avr'ye bağlanır. Ben de 5 yıldır dsmart kullanıyorum daha önce sony avr vardı şimdi denon var. Kaçaktan yana sorun yaşamadım ama dsmartın hdmi soketi en ufak dokuşta ses gittiği için, görüntüyü hdmi ile sesi de optik ile avr'ye bağlıyorum.

Tv 50" plazma zaten direk tv ye bağlarım o zaman Dsmarttan çıkan hdmi yi tv nin hdmi' na takıcam. Dsmarttan çıkan optikide direk avr ye giricem. Bu durumda avrde hangi mod seçili olursa olsun digital kaynağı seçtiğimde dsmarttan ses tvden görüntü almış olacağım.

Dsmart yayın genelde stereo olduğu icin d smart tan HD'mi ile TV ye TV den optikle Avr ye bağlayıp kullanan da çok var ama d smart ta
    Ki bir mi iki mi ben hic görmediğim kanalda dd varmış sizin icin önemli degil se onlar TV den optik le cikis yapın Avr ye

Yukarıda bir arkadas ta. Yazmış ti ayni sini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Discovery hd ve trt belgesel hd olması lazım dd yayın yapan. Zaten ses namına kayda değer bir yayın olmadığı için dediğiniz gibi stereo kablo ile de olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizak84 -- 4 Mart 2016; 16:49:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

quote:

Dsmartta bir kaç belgesel kanalı ve trt hd'de dolby digital yayın var.En iyi dd trt hd'de o da reklam ve tanıtım jeneriklerinde :) zaten bu kanallar belgesel kanalı olduğu için ses efekti kullanılacak pek fazla bir şey olmuyor. Film kanallarında ise maalesef yok.

Bir diğer konu da hdmi mı, optik mi, tv'ye mi, avr'ye mi? bence bu tamamen uydu cihazlarının dandikliğinden kaynaklı. Cihazdaki en ufak kaçak direk olarak hdmi ile avr'ye yada tv'ye gidiyor. Nispeten daha hassas cihazlarında hdmi girişleri yanıyor. Forumda onkyo avr kullanan bir kaç arkadaşın cbl/sat girişleri yanmıştı. Artık burda da avr 10k, tv 2-3k ise tv'ye bağlamakta fayda var. Yada tam tersi tv daha değerli ise avr'ye bağlanır. Ben de 5 yıldır dsmart kullanıyorum daha önce sony avr vardı şimdi denon var. Kaçaktan yana sorun yaşamadım ama dsmartın hdmi soketi en ufak dokuşta ses gittiği için, görüntüyü hdmi ile sesi de optik ile avr'ye bağlıyorum.

Tv 50" plazma zaten direk tv ye bağlarım o zaman Dsmarttan çıkan hdmi yi tv nin hdmi' na takıcam. Dsmarttan çıkan optikide direk avr ye giricem. Bu durumda avrde hangi mod seçili olursa olsun digital kaynağı seçtiğimde dsmarttan ses tvden görüntü almış olacağım.

Dsmart yayın genelde stereo olduğu icin d smart tan HD'mi ile TV ye TV den optikle Avr ye bağlayıp kullanan da çok var ama d smart ta
    Ki bir mi iki mi ben hic görmediğim kanalda dd varmış sizin icin önemli degil se onlar TV den optik le cikis yapın Avr ye

Bağlantı şeklini akşam aynen yapacağım. Eray hocam bende Philips aea 2700 bluetooth adapter var avr ye bağlı optik ile. Telefon üzerinden müzikleri dinlemek için kullanıyorum. Adaptörün iki çıkışı var biri analog biri optik. Optik kabloyu tv' de kullanacağım için philipsde mecbur analog bağlantı şeklini kullanmam gerek, optik kabloyla analog kablo (Kırmızı ve beyaz renkte) arasında kayda değer seste değişiklik olurmu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bağlantı şeklini akşam aynen yapacağım. Eray hocam bende Philips aea 2700 bluetooth adapter var avr ye bağlı optik ile. Telefon üzerinden müzikleri dinlemek için kullanıyorum. Adaptörün iki çıkışı var biri analog biri optik. Optik kabloyu tv' de kullanacağım için philipsde mecbur analog bağlantı şeklini kullanmam gerek, optik kabloyla analog kablo (Kırmızı ve beyaz renkte) arasında kayda değer seste değişiklik olurmu?

Bence daha iyi olur analog sonuç ta :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bence daha iyi olur analog sonuç ta :)

O zaman onuda analog bağlarım tamamdır benim iş Değerli düşünceleriniz için teşekkürler. Bu avr furyasına bir hafta kadar önce büyük bir hobi olarak başladım. Bilmediğim daha çok şey var. Mesela bugün yeni birşey öğrendim avrde ALC olayını kapattığımızda düşük frekanstaki sesleri daha eşit net duyabiliyormuşuz.

Kaynak @PRODJ

Bu mesaja eklenen görseller:

Benim vsx 329 da nerden kapanıyor bilmiyorum tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arınç -- 4 Mart 2016; 16:46:19 >

• Amazon.co.uk den Pioneer vsx-930 aldım, 1780 TL ye geldi. Vergi iadesinden de aşağı yukarı 100 TL ye yakın para gelecektir diye düşünüyorum. Fiyat araştıranların bilgisine...
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Alırken vergiyi düşüyordur diye tahmin ediyorum,vergi iadesi ayrıca mı oluyor?

• hamidzic H kullanıcısına yanıt
    Amazon bir sure sonra iade ediyor karta bir miktar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müzik dinlerken external stereodami yoksa standart stereoda dinlemekmi doğru olanıdır

• Arınç kullanıcısına yanıt
    External Stereo sesi tüm hoparlörlere yayar. Asıl olan stereo 2 kanal ön hoparlörler ile dinlemedir. Kulağına hangisi iyi gelip keyif verirse öyle dinle. 😊

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlarımız benden tecrübelerimi sormuştu. Bu nedenle Almanya'daki Computeruniverse.Net tecrübemden bahsedeyim.

1) BU site Türkiye'ye yolluyor ve yollarken de KDV'yi indiriyor. Cihazın satış fiyatını 464 €'ya indirmiş oldum.
    2) Ben VSX 1130'u UPS ile aldım. 100 € kadar taşıma ücreti ödedim. Fakat bunu DHL ile 30 €'a indirmek mümkün.
    3) Site merak ettiğim sorulara çok kısa sürede cevap verdi.
    4) Siparişi verdiğim gün yolladılar ve ertesi gün de Türkiye'ye gelmiş oldu.
    5) Gümrük işlemlerini Unsped diye bir şirket yapıyor. Önce vekaletname tarzı bir yazı istediler. İşlemler bitince de devletin benden istediği 265 TL'yi EFT yapmamı istediler.
    6) Cihaz elime yarın geçecek ama söylediklerine göre bir problem yok.

Sevgiler.
  • Arkadaşlar selam. Pioneer sc-1223 model cihaz kullanmaktayım. 7.2 ve çift zonlu bir cihaz. Salonda 5.1 ve mutfakta zone 2(bir hoparlör) olarak kullanıyorum. Aslında banyoya da bir kablo çektirmiştim ama oraya kurulum yapmaktan vaz geçtim. Şimdi elimde bir tane fazla hoparlörüm var ve salonda 6.1 kullanmak istiyorum. Acaba bu amfi ile bu işlemi gerçekleştirebilir miyim? Yoksa kalan hoparlörü banyoya mı takayım? Teşekkür ederim.

Bu arada amfilerinizde hd ses içeren filmler izlerken ne gibi ayarlar yapıyorsunuz? Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -spawn- -- 7 Mart 2016; 17:20:56 >
  • Ben de bugün Pioneer VSX 930 aldım,
    349 £ tuttu.
    41 £ vergi iadesi alacağım ve 308 £ ~ 1282 ₺ mal etmiş olacağım.

• meke kullanıcısına yanıt
    Sizde amazon.co.uk ran aldınız sanırım.

Tr de iseniz ülkeye girişte vergi odemeniz ve kargo da odemeniz gerekiyor. Toplam fiyat artacaktır haliyle. Amazon,com da bu ürünleri getiriyor mu ? Bende lx 58 yada Marantz 7009 düşünüyordum.
  • virtue28 kullanıcısına yanıt
    Hayır, amazondan alacağınız her üründe, (eğer ürünün vergisi varsa) hem kargoyu hem vergiyi sipariş aşamasında ödersiniz. Ülkeye girdiğinde ne kargosuyla ne de vergisiyle uğraşmazsınız.
    Hatta çoğu zaman amazon sizden kestiği verginin bir kısmını 60 gün içerisinde kartınıza iade eder.
  • vergi iadesi alacağını soylemiş arkadaş. 75$ ve ustu gumrukten gecerken vergiye tabi.

Oradaki verginin iadesini alsada tr ye girerken gumrukte para odemeleri gerekir. Amazon bunu baştan alıyor olabilir ama diğer siteler için gecerli değil gibi.
    Saint2 nickli arkadaş yukarıdaki mesajında bahsetmiş zaten.

Peki durum böyle iken bir anfi de bana alalım yardimcı olun en uyguna nerede hesaplayalım. Amazondan bir kaç kez alış veriş yaptım ama başka sitelerde 200 $ daha ucuz lx 58 ler...

Bu kadar ucuz iken vsx 930 da aklımı çelmeye başladı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 7 Mart 2016; 23:24:31 >
  • Ben amazondan almadım.
    Londra'da Richer Sounds mağazasından kendim aldım ve hava alanında vergi iadesini alacağım.
    Kargoyu da uçakta yanımda getirerek halledeceğim.

LX serisi benim aldığım yerde satılmıyor.
    Hocam amazondan ürünü seçin, son ekrana kadar gelin
    Son ekranda vergi de çıkar, kargo da çıkar, ödeme yaptığınızda hepsini ödemiş olursunuz.
    Ürün ülkeye girdiğinde getiren firma hangisiyse, misal ups, size bir mail atar, çıktısını alıp imzalarsınız, scan edip geri yollarsınız, ürün gümrükten geçer, evinize kadar ürün gelir.
    Aradan 60 gün geçer, en başta ödediğiniz verginin bir miktarını amazon kartınıza yatırır.
    Bu süreç her seferinde böyle işler. bu arada, amazon.de veya amazon.co.uk gibi ab üyesi ülkeden ürünü alırsanız 1 yıl da garantisi ülkemizde geçerlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavera71

Hocam amazondan ürünü seçin, son ekrana kadar gelin
    Son ekranda vergi de çıkar, kargo da çıkar, ödeme yaptığınızda hepsini ödemiş olursunuz.
    Ürün ülkeye girdiğinde getiren firma hangisiyse, misal ups, size bir mail atar, çıktısını alıp imzalarsınız, scan edip geri yollarsınız, ürün gümrükten geçer, evinize kadar ürün gelir.
    Aradan 60 gün geçer, en başta ödediğiniz verginin bir miktarını amazon kartınıza yatırır.
    Bu süreç her seferinde böyle işler. bu arada, amazon.de veya amazon.co.uk gibi ab üyesi ülkeden ürünü alırsanız 1 yıl da garantisi ülkemizde geçerlidir.

bilgi için teşekkürler, yurt dışından daha uygun getirtme şansım olmazsa bir iki aya son fiyatlara ve modele karar verip öyle yapabilirim artık.

• 
Sayfa: önceki 359360361362363
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.