Şimdi Ara

' Mobee S CW001-FHD ' Ürün İncelemesi [ Ana Konu ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle, aşağıda yazılanların hepsi bana aittir. Alıntı değildir.

Bir netbook sahibi olabilmek , gerek seyahetlerde , gerekse hafif olması nedeniyle şu günlerde moda haline gelmiş durumda.
    Bunun yanında forumda sürekli ' Netbook Tavsiyesi ' başlığı altında sürekli konu açılıyor.
    Belki ben de yeni bir netbook almanızda sizi değişik bir fikir sahibi yapabilirim.

Neyse konuya geçiyorum.

Bilgisayarı Hepsiburada dan 496 liraya aldım. Fakat şu anda fiyatı nedir bilmiyorum.

Ürünle birlikte gelen yazılımlara baktığımızda ilk olarak Ubuntu Netbook Edition göze çarpıyor. Sadelik açısından gayet iyi seviyede olan işletim sistemi, virüs bulaşmasının ihtimalinin az olmasıyla da beğeni topluyor. İşletim sisteminin Ubuntu olması sayesinde yalnızca bu sistemin desteklediği " Ubuntu Yazılım Merkezi " ' ne de kolaylıkla ulaşıp , sisteminize uygun uygulamaları ücretsiz olarak indirebilirsiniz Bilgisayarın diğer bir yazılımı olan OpenOffice in de Microsoft Office e göre daha küçük boyutlu olması ilgi çekici. Ayrıca Transmission adlı program ile torrent dosyalarınızı indirebilir , F Spot Fotoğraf Düzenleyicisi ile de fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz. Web Browser olarak Mozilla Firefox 3.6 yı kendine benimseyen Mobee S CW001-FHD ' nize başka tarayıcı da yükleyip internette sörf yapabilirsiniz. Messenger yüklenememesi kötü bir durum. Fakat Mobee buna da bir çözüm getirerek kendi sohbet hesabımızı oluşturmaya olanak veriyor. Üstelik sadece Msn değil ! Msn le birlikte ICQ , facebook , twitter gibi sitelerdeki arkadaşlarınızla da konuşma imkanı sağlıyor.

Netbookumuzun , İntel Atom 1.66 Ghz işlemcisi var.. 2 GB DDR2 ram ve 250 GB harddisk e sahip olması da diğer minibooklar ile arasında büyük bir fark yaratıyor. 10.1" LCD ekranıyla göz yormayan " S CW001-FHD " , hoparörlerinin bir netbook a göre azımsanamayacak kalitede olmasıyla da kullanıcılarını eşşiz müzik deneyimiyle baştan çıkarıyor.

1.3 Megapixel Web kamerasının ve dahili hoparlörünün sağladığı kolaylıkla da başka bir alete ihtiyaç duymadan video görüşme yapılabiliyor.

6 Hücreli pili sayesinde de yaklaşık 6 saate* kadar işlem yapılabiliyor.

* Sistem özellikleri en düşük seviyede iken.
    İnternetten Wireless aracılığı ile dosya indirirken , Müzik dinlerken ve sohbet açıkken en son ölçümümde 4 saat 15 dakika gitti. Fakat bu süre şarj edildikçe daha da artıyor.

Fanın çok sessiz olması, geceleri yapılan otobüs yolculuklarında veya sessizlik olması gereken yerlerde ürünü daha da kullanışlı hale getiriyor.

Aşırı ısınma dediğimiz olay ise , sadece bütün özellikler* açık iken 3. saatin sonlarında gerçekleşebiliyor.

* Wireless açık, dosya indiriliyorken , sohbet açık, müzik dinlenirken ve/veya video izlenilirken

720p kalitesindeki bir film yada video takılmadan, güzel bir şekilde izlenebiliyor.

Wireless bağlantısı hakkındaki düşüncelerim de olumlu. Yaklaşık 7 - 8 metreden %65 çekiyor. Xp'de bu bağlantı daha da artıyor. ( % 80 civarı )

Ayrıca ürünün en ufak bir olumsuz yanını göremedim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Düzenleme: Bilgisayarın Win Xp ye ait ekran görüntüleri aşağıda. " Ctrl + F " kombinasyonlarını uygulayıp " Görev Yöneticisi " yazarak görüntüleri hemen bulabilirsiniz.

Düzenleme 2: Oynanabilen oyunların listesi aşağıda. Oyunları Hemen bulmak isteyen arkadaşlar " Ctrl + F " kombinasyonunu yapıp " oynanabilen oyunlar " yazıp bulabilirler.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Kinross -- 21 Ağustos 2010; 16:27:35 >

• çok güzel bir inceleme tşk. yalnız senden incelemenin devamınıda bekliyoruz ilerde belki daha değişik özelliklerinide bulursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Kinross -- 3 Temmuz 2010; 22:41:05 >

Adam gibi adam Machete Sağlam!
  • En yakın zamanda ekleyeceğim hocam. Ekleyemedim ; çünkü şehir dışındayım. Fotoğraf makinem yanımda değil. Yarın belki telefonumdan çekebilirim.

Beğendiniz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Kinross -- 3 Temmuz 2010; 22:40:27 >
  • Biliyorum netbooklar oyun için değil ama hiçmi oyun oynamayacagız en azından eski oyunları mesela pes6..........cs1.6.....lord of the rings ll bu oyunlar bnm için önemli ataconaral sana bir site vericem buradan netbookun kaldırabıldıgı oyunları görebilirsin şöyle onemlı bır kac oyuna bak bakalım kaldırabılıyormuymus
    http://game.amd.com/us-en/drivers_husdawg.aspx
    Daha Fazla Göster
  • @tuna4141

Oyun demişsiniz. Fakat biliyorsunuz ki netbook lar için oyun bulmak zor. Zaten verdiğiniz site AMD nin. Fakat bilgisayar İntel işlemcili.

Ve ayrıca ben şu anda Ubuntu kullanıdğım için Windows oyunları yükleyemem. " Wine " diye bir program var. Bu program Win. uzantılarını ( .exe gibi ) Ubuntu için kullanılabilir hale getiriyor. Şu an için nedense bir türlü yükleyemedim bu Wine ı. Neyse.

Windows kurmak istiyorum. Fakat bilgisayarı bir tek ben kullanmadığım için diğer kullanıcıların da yorumunu almak zorundayım. Onlarda Ubuntu kalmasını istiyor, virüs bulaşmaması açısından.

Ama CS 1.6 yı çalışıtırır diye düşünüyorum. En dandik bilgisayar bile çalıştırıyor çünkü.

Düzenleme: İçerik değişikliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Kinross -- 4 Temmuz 2010; 7:31:58 >

Orijinalden alıntı: il_principe

bende bir mobee almayı düşünüyorum da markadan çekincelerim var...........sen hiçbir sorun yaşadınmı arkadaşım.........

Hocam markadan dolayı sakın endişe etme. Gayet güzel bir bilgisayar. Daha henüz hiçbir sorun yaşamadım. Umarım yaşamam da. Özellikleri de bir netbook a göre gayet iyi.

Düzenleme: Kelime eksikliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Kinross -- 4 Temmuz 2010; 7:29:01 >
    Can You Run İt adında bir site vardı belki biliyorsundur bu site bilgisayarın temel özelliklerine erişip kaldırabildiği prog. ve oyunları gosterıyordu sıte cok tutuldu şimdilerde ise site kapalı cunku sana verdiğim site yani amd bu programı kendı resmı sıtesıne ekledı suanda bnm masaustu pc intel ama hıc fark etmez ben bakabılıyorum amd ile alakası yok herturlu oyunlara bakabılmen lazım...

Sitede downloading yazdığı için hemen kapattım. Kusura bakmayın lütfen.

Ayrıca oyun oynamayı düşünyorsanız notebooklara bakmalısınız. Her ne kadar yukarıda CS yi kaldırır desem de bilgisayarın performansını düşürebileceğini düşünüyorum. Hem oyun oynarken fazla ısınma da olabilir.

Bu nedenle , alacaksanız oyun oynamanızı tavsiye etmem.
  • Ben teşekkür ederim,

Selamlar
  • N150 nin S CW001-FHD ye göre tek artısı işlemcisinin N450 olması. Büyük ihtimalle tanıtımını yaptığım bilgisayar da kaldırır.

Ama performans açısından ne olur bilemem.

Keşke Windows um olsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Kinross -- 6 Temmuz 2010; 1:31:58 >
    ASUS Zenfone2 Silver
    ()
  • Dediğim gibi, bu ay ve belki de daha sonra şehir dışında olacağımdan, şu an için Windows yükleyemem.
    Yukarıda bahsetmıstım. Ubuntu da Wıne dıye bır program sayesinde exe lı dosyaları acabılıyoruz dıye. Sonunda yukledım. Ve hemen cs 1.6yı yukledım. Oyun en dusuk cozunurlukte ıyı fakat hıgh da cok fena kasıyor. Alacak arkadasların bılgısıne. Ardından fm 08 ı yukledım. 1024 e 800 gerektıyor oyun. Fakat bılgısayarda en fazla 1024 e 600 var. Bu nedenle acmıyor. Kısaca oyun oynamak ıcın alacak arkadaslar tekrar dusunsunler.
    Ayrica sarjı bugun ıtıbarıyle yaklasık 5 saat gıttı :) dedıgım gıbı gıttıkce artıyor. Umarım daha da artar .

Edit: Bu oyunlar Ubuntu'da çalışmadı. Fakat Windows Xp de gayet rahat çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Kinross -- 3 Ağustos 2010; 18:33:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atacanoral

selamlar.
    Yukarıda bahsetmıstım. Ubuntu da Wıne dıye bır program sayesinde exe lı dosyaları acabılıyoruz dıye. Sonunda yukledım. Ve hemen cs 1.6yı yukledım. Oyun en dusuk cozunurlukte ıyı fakat hıgh da cok fena kasıyor. Alacak arkadasların bılgısıne. Ardından fm 08 ı yukledım. 1024 e 800 gerektıyor oyun. Fakat bılgısayarda en fazla 1024 e 600 var. Bu nedenle acmıyor. Kısaca oyun oynamak ıcın alacak arkadaslar tekrar dusunsunler.
    Ayrica sarjı bugun ıtıbarıyle yaklasık 5 saat gıttı :) dedıgım gıbı gıttıkce artıyor. Umarım daha da artar .

selamlar cs1.6 yı yuklemissniz sanırım. Peki oyunda hangi çozunurlukte kac fps ile oynadınız? yardımcı olursanız cok sevinicem:/
    oyunda consolu acip net_graph 3 yazarsanız ekranda fps göstericektir:(
    All the world is a stage.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.