Şimdi Ara

****ALİBABA VE ALİEXPRESS ***** (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.453
Cevap
228
Favori
651.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YAZINI OKUDUM VE DÜN SATICI İLE KoNUŞTUM TEDARİK EDİLEMEDİ FALAN DEDİ.BeNDE İPTAL KISMMINA TIKLADIM.CANCELLED REQUST BİŞEYLER DİYODU ÇEVİİRDİM SEÇENEKLERİ GALİBA İPTAL ETTİM. ÇOK SALAKÇA BİR SİTE NE YAPICaLĞINI ÇÖZEMİYOSUN MADEMKİ ELİNDE YOK NEDEN İLAN VERİOSUN 5 GÜNDE ÇİN GİBİ BİR ÜLKEDE TEDARİK EDEMİYORSAN VAY HALİNE BU SATICIINN. BEĞENEN OLABİLİIB U SİTEYİ AMA BEN BEĞENMEDİM.İLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR. PARAMIN BOŞA GİTMESİNDEN KORKTUM VE İPTAL TUŞUNA BASTIM.
  • iyi günler ali babadan alısverıs yapmak ıstedgımde satıcaya gondermesı ıcın posta yolu ıle mı gondermesını ıstıycem.o konu hakkında bana yardımcı olursanız sevınırım..kargo sırketlerı pahalı olur yazmıs arkadaslar pekı ptt nın bır hızmetı varmı orda yada posta yoluya gonder dedgımde amerıkan posta sırketıylemı gonderecek yardımcı olursanız sevınırım arkadaslar
  • iyi günler ali babadan alısverıs yapmak ıstedgımde satıcaya gondermesı ıcın posta yolu ıle mı gondermesını ıstıycem.o konu hakkında bana yardımcı olursanız sevınırım..kargo sırketlerı pahalı olur yazmıs arkadaslar pekı ptt nın bır hızmetı varmı orda yada posta yoluya gonder dedgımde amerıkan posta sırketıylemı gonderecek yardımcı olursanız sevınırım arkadaslar
  • dostum ozel kargolarda gumrukte problemler cıkabılıyor ayrıca dedıgın gıbı kargo ucretlerı de bıraz fazla oluor. pttnin oyle bir hizmeti war. karsı taraf devlet postası ıle gonderdıgınde sana da turkıyede ptt getırıyor urunu
  • yararlı bi topic olmuş arkadaşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iRock

    yararlı bi topic olmuş arkadaşlar

    up o halde
  • Merhabalar.. Öncelikle gerçekten aydınlatıcı bir başlık açılmış. Bende son bir kaç gündür aliexpress ve alibaba.com araştırdım. Bu tür siteler türkiyede olduğu gibi çindede dolandırıcılarında mesken tutacağı yerler olabilir. Tabiki alışveriş yapmadan önce iyi araştırma yapmalı ve tecrübeli kişilerin önerilerini dikkate almalıyız. Malesef gold suppilier yazan satıcılardan da kötü olanları çıkabiliyor. Hele hele paypal dışında ödeme kabul ettiklerini söyleyenlerden uzak durun derim. Paypal'ın geri ödeme garantisi var. Ben 4 eylülde bir projeksiyon cihazını set halinde ( Projeksiyon+motorluperde+askı) 700 dolara sipariş verip paypaldan ödeme yaptım. Paketin üzerinede hediye (gift) yazılmasını rica ettim. Araya haftasonu girdiği için siparişim henüz postaya verilmemiş. Zaten sipariş vermeden önce ve sonra çat pat ingilizcemle yaptığım yazışmada bunu bana belirtmişlerdi. Tek çekincem gümrüğe takılması ( Bayram öncesi olduğu için takılmayabilir). Şimdi düşünüyorumda keşke sadece projeksiyon cihazını isteseydim, daha küçük boyutlarda olacağı için gümrüğe takılmaya bilirdi. Ancak takılsa ve %10 gümrük istense onada razıyım. Gelişmeleri buradan yazmaya çalışırım. Ancak şunu belirtmek isterim gerçektende 100 liralık bir malı 15-20 liraya almaya çalışmak tabiki mantıksızlık olur arkadaşında belirttiği gibi öyle bir mal ya bozuk ya çalıntı yada orjinal olmayan bir ürün olur.




  • marinyo ..merak ettim yani iptal tuşuna bastım param boşa gitmesin falan demişsin. Sonuç ne oldu paranı geri alabildinmii. ?
  • param tabi geri geldi iptal ettğimden dolayı
  • Bu gün ürün UPS ile kargolanmış Satıcı ile uzun süren mesajlaşmalarında ısrarla ups , dhl veya fedex ile yollamamalarını mümkünse devlet postası ems (amerikadaki usps gibi..) ile yollamalarını istedim. Ancak projeksiyon perdesinden ötürü. paketin ölçüleri büyük olduğundan ( 190cm x 45cm x 30cm ) ems kabul etmiyor dediler!! Önce dhl vermek stediler ben hiç olmazsa ups olsun dedim. Ayrıca paketin üzerine hediye ve 140 dolar yazdırdım ( Ama yutmazlar bence :)) Daha öncede sölediğim gibi keşke sadece projeksiyon cihazını isteseydim daha makul bir paket olur ( 44cm x 21cm x 35cm ) ve belki gümrükten geçerdi . Ancak şimdi geçeceğini hiç sanmıyorum. UPS türkiye müşteri hizmetlerini arayıp takip numarasını verdim ürün kayıtlı ancak henüz çin den çıkmamış dediler. Durumdan bahsettim .. Ürün gümrüğe gelmeden bir şey söyleyemeyiz ancak ürünün piyasa değeri yüksekse hediye veya üzerinde yazan hiç bişey önemli değil gümrükte takılır dediler.200 ytl civarı bi gümrük masrafınada razıyımm. Ama her şeye rağmen şansıma hep güvenmişimdir bakarsınız geçer..En kötü ihtimalle geri iade edilmesini isterimm biraz zararı gözden çıkarıcaz artık. Merak edenler için buradan gelişmeleri yazacağım Bu arada bu büyüklükte bir ürünü kargo ile ( posta yoluyla değil) sorunsuz getirten oldumu özellikle UPS ile..cevap için şimdiden teşekkür..




  • Birde özellikle şunuda sormak istiyorum ürün fiyatını şunu bunu geçtimm. Ürünün büyüklüğü de önemlimidir Paket büyük olduğunda fiyatı düşükte olsa dikkat çektiği içinmi yoksa belli bir paket ölçü sınırı varmıdır ( ölçüler , ağırlık, hacim.. vs. ) ?
  • Merhaba Arkadaş,

    Öncelikle Ramazan bayramınızı tebrik eder, tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ederim.


    Geçen hafta Aliexpress 'den ilk sipariş olarak 46$ bir ürün verdim. Sipariş numarası sitede çıkıyor, yanındada iki buton.

    Çözemediğim nokta bu ön onay ürün siparişini teyit etmek için mi yoksa , ürünün elimize geçtiğini teyit etmek için mi.?

    Bu konudaki tecrübeli arkadaşlar lütfen yardım edermisiniz..


     ****ALİBABA VE ALİEXPRESS *****




  • o butonlardan biri siparişiniz elinize ulaşınca ürünü aldığınızı onaylıyarak satıcıya para aktarılmasını aynı zamandada satıcıya puan vermenizi yarıyan buton (soldaki portakal renkli olşan) diğeride siparişiniz elinize ulaşmazsa hatalıysa dolandırıldıysanız şikayet ve paranızı almak için olan buton (sağdaki mavi renkli buton) ürününüz büyük olasılıkla bayram ertesi elinizde olur trakking numarasından takip edebilirisiniz ürünün nerde olduğunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkdmuh -- 10 Eylül 2010; 0:43:58 >
  • Merhaba,

    Site bana takip için tracking numarası verdi ,fakat verilen tracking numarası Honkong post adresinde bir karşılığı çıkmıyor. Acaba kargo hiç yola çıkmadı mı ?
  • valla sahtekar çinliler yapar mı yapar az dur bekle bakalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: star@1

    Merhaba,

    Site bana takip için tracking numarası verdi ,fakat verilen tracking numarası Honkong post adresinde bir karşılığı çıkmıyor. Acaba kargo hiç yola çıkmadı mı ?

    Hemen karamsarlığa kapılma. Benim kargo 6 eylülde verilmiş satıcı nın bana verdiği takip numarasıancak 8 eylül akşamında görüntülendi bende ,ilk baktığımda böle bi ürün uyok falan gibi mesaj yazıyodu ancak şu anda ürünü takip edebiliyom şu anda ürün türkiyeye gelmiş ordanda bana doğru kargolamışlar sanırım her hangi bi problem çıkmayacak. Ama hong kong post hakkında bi fikrim yok bildiğim kadarıyla onlar (posta) çok geç ama sorunsuz geliyo bence meraklanma uzakdoğudan bişler almak isteyenler öncelikle sabırlı olmalı ve satıcıları ii araştırmalılar..




  • honkong postta kayıtlar en az 5-6 gün sonra görünmeye başlıyor telaş etnmeyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morinyo

    valla sahtekar çinliler yapar mı yapar az dur bekle bakalım

    üstadım niye çinlileri sahtekarlıkla suçlayıp ön yargı oluşturuyorsunuz bildiğim kadarıyla sizin ürününüz tedarik edilemedi işlemi iptal ettiniz ve paranızı geri aldınız sahtekarlık bunun neresinde anlamadım ben ve benim gibi bir çok arkadaşta ürünlerini gayet güzel aldılar alamayıp dolandırılma ihtimalimizde vardı ama dünyanın neresinden bu tarz bir alışverişi yaparsanız yapın aynı risk onlardada var ebay da dolandırılan yüzlerce adam var mesela burada deneme yanılma yoluyla bu siteden alışveriş yapılıp yapılamayacağını yapılırsa ne kalitede ürünler alıp alamıyacağımızı tartışıyoruz zaten siz dolandırılmadığınız halde insanları suçlamanızı anlıyamıyorum
  • yok hayır yanlış anlaşılmasın kaç gündür bilgi ekranında bişey görememişse sorun var demektir bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morinyo

    yok hayır yanlış anlaşılmasın kaç gündür bilgi ekranında bişey görememişse sorun var demektir bu.

    Arkadaş ne güzel açıklamış ( 5 6 günden önce bilgi ekranında görünmez diye ) ama sen hala sorun var diyosun.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.