Şimdi Ara

USB Flash boot sorunu ve DVD-RW'yi CD-RW olarak görmesi? bios ayarları yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Çok kısa özet geçmek gerekirse windowsdan nefret etmiş durumdayım. Format attım çoğu sorunum hala devam ediyor. Linux/Ubuntu'ya geçme kararı aldım.

Bootable usb flash oluşturdum ama bios ayarlarını ne kadar kurcalasam da boot etmesi için primary yapamdım.
    Daha sonra kalıbı DVD'ye yazdırıp öyle kurayım dedim ama sanırım bios ayarlarını kurcaladıktan sonra DVD sürücü CD sürücü olarak gözüküyor şimdi o yüzden nero kalıbı dvd ye yazamıyor. Benim de boş CD'm yok.
    Bios'u default a load ettim sonra ama bir değişiklik de olmadı.

İki sorundan birini çözersem problem çözülecek. Yardımlarınızı beklemekteyim. Teşekkürler.

• nero' yu çalıştırdığında pencerede en üstte cd veya dvd seçimi yapılıyor. hangi sürüm idi hatılamıyorum ama günceldir herhalde.
    üstten dvd' yi seçip, image yazdırmaya geçersen,dvd' ye yazdırırsın. aynı dert bende de var. en sonunda derdime nero yetişti.
    bios ile alakalı değil, windows zaten ne beklersin ki xp mi kullanıyordun? software ile alakalı. nero işine yarar..
  • Nero zaten kabul etmedi bu sürücü bu formattaki disc i kabul etmiyor dedi ve boş dvdmi tükürürcesine bana geri uzattı.
  • eğer kullandığın cd veya dvd donanımın için uygun değilse yapacak birşey yok. ama yazdırma hızı özlelikle, donanımına uygundur kabul etmesi lazım diyorsan, manuel hız ayarı yapmayı dene tekrardan. yok ne fayda dersen, o zaman easy cd creator denemeni tavsiye edebilirim. güzel bir programdır. bir de programın ait patchler var ise kurman faydalı olabilir. bir de donanımına ait yeni firmware' i varsa araştır istersen. yeni firmware demek yazdırma hızının yükseltilmesi ve okumada iyileştirme veya yenilik anlamına gelebilir. yani free sürüm olsa easy cd creator kullanırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 2 Temmuz 2010; 1:22:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.