Şimdi Ara

HP'nin harddiskini nasıl ikiye bölebiliriz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eski hp dv6 serilerinde de aynı şekilde miydi bilmiyorum ama bugün aldığım hp dv6-3055 serisinde harddsikin tamamını c sürücüsü yapmışlar.
    hdd toplam 320 gb.
    c: 270 gb yapmışlar. recovery partition: 30 gb bi de ufak hp_tools partition var. başka partition yok.
    ben bu c'yi 70'ye indirip yaklaşık bir 200 gb boyutunda d partitionu yapmak istiyorum. mantıklı olan da bu zaten. ilerde yeniden kurulum felan yapınca koskoca c'nin hepsini uçurup 200 gb veriyi herşeyi baştan kopyalamak olmaz..

Siz hp laptoplarınızın harddisklerini nasıl ayırdınız? bu işin çözümü nedir? yardım lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 30 Haziran 2010; 22:47:30 >

• Bilgisayarım > Sağ Tuş > Yönet > Depolama > Disk Yönetimi > C'ye Sağ Tuş > Birimi Küçült > Yeni diskin boyutunu ayarla > Yeni Birime Sağ Tuş > Sürücü Harfi Ata dedikten sonra , bilgisayarımdan açıp biçimlendir. Yeni bölüm hazır..

buna benzer bir şey yazmaya gelmiştim...

programsız ve çok basit...disc suite tarzı programlardan son derece kıllanırım nedense..heralde İngilizcem kötü olduğu için..yanlış bişiy yapmaya çekiniyorum...en garantisi Jason'un yöntemi...
    Yalnız bu şekilde c sürücüsünü küçülttükten sonra recovery partitionu üzerine yazarken sıkıntı çıkabilir mi? yani recovery partition c'nin büyük haline göre ayarlandıysa ve ben c'yi küçültünce üzerine yazmakta sıkıntı çıkar mı? daha önce deneyen oldu mu bunu? recovery daha sonra sorunsuz yapabildiniz mi?
    quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Bilgisayarım > Sağ Tuş > Yönet > Depolama > Disk Yönetimi > C'ye Sağ Tuş > Birimi Küçült > Yeni diskin boyutunu ayarla > Yeni Birime Sağ Tuş > Sürücü Harfi Ata dedikten sonra , bilgisayarımdan açıp biçimlendir. Yeni bölüm hazır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 1 Temmuz 2010; 12:48:22 >

• ben bu yonetımı ilk defa goruyorum. Sanıyorum xpde yok bu cunku uygulamaya çalıştım fakat böyle bir menu goremedım >sağ klikten sonra boyut küçült v.s yok yani.

Orijinalden alıntı: MetHun

ben bu yonetımı ilk defa goruyorum. Sanıyorum xpde yok bu cunku uygulamaya çalıştım fakat böyle bir menu goremedım >sağ klikten sonra boyut küçült v.s yok yani.
  • Yalnız bu şekilde c sürücüsünü küçülttükten sonra recovery partitionu üzerine yazarken sıkıntı çıkabilir mi? yani recovery partition c'nin büyük halne göre ayarlandıysa ve ben c'yi küçültünce üzerine yazmakta sıkıntı çıkar mı? daha önce deneyen oldu mu bunu? recoveryi daha sonra sorunsuz yapabildiniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 1 Temmuz 2010; 12:47:54 >
  • Yanlış düşünüyorsun hocam. c'ye attığın herşey mp3, video, resim sen recovery yaptığın zaman uçup gidecek ne yapacan bu durumda ? ayrıca biz recovery diskini değiştirmiyoruz zaten , c diskini değiştiriyoruz.
    quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

bana göre recovery diskini hiçbir şekilde ellememekte fayda var..alanını ne daraltmalı ne de genişletmeli..default olarak nasıl geliyorsa öyle bırakmak en iyisi..
  • Ona katılıyorum zaten zaten recovery diskini değiştirmek de bir işe yaramaz çünkü orada boş yer pek yok. ama c'deki boş yerden yedek depolama diski yapmak çok gerekli bir iş, birazdan yapacam zaten. sonucu yazarım..
  • Aynen bu şekilde yaptım ve C sürücüsünü küçülttüm. kalan yerden G adından yeni bir disk partition alışturdum 140 gb boyutunda. (daha büyük boyuta izin vermedi) daha sonra sırf denemek için yeniden recovery yaptım küçülen c sürücüsüne ve hiçbir problem çıkmadı. hepsi çok basit ve kolay, ilgilenen arkadaşlara duyurulur ve kesinlikle tavsiye edilir..

Edit: Üsttekileri yaptıktan sonra bugün tekrar aynı yoldan c'yi küçült dedim bu sefer 80 gb'a kadar tekrar küçültmeme izin verdi. Ben de küçülttüm ve daha sonra G'yi genişlet diyerek 200 gb'a kadar genişlettim. Şu haliyle süper oldu yani 80 gb C ve 200 gb G oldu.
    quote:

Bilgisayarım > Sağ Tuş > Yönet > Depolama > Disk Yönetimi > C'ye Sağ Tuş > Birimi Küçült > Yeni diskin boyutunu ayarla > Yeni Birime Sağ Tuş > Sürücü Harfi Ata dedikten sonra , bilgisayarımdan açıp biçimlendir. Yeni bölüm hazır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 2 Temmuz 2010; 13:13:48 >

• HP DV6-3025ET modelini kullanıyorum

WİN 7HOME BASİC işletim sistemi var ama bu dediğiniz olay olmuyor !!! C yi küçültüyor boşa çıkan alanı bir türlü biçimlerdirmiyor !!!

işletim sisteminiz buna uygun değil diyor...

fikri olan var mı?

yada 20gblık RECOVERY alanını genişlesem olur mu? hem depo hem recovery alanı olarak kullanabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bertuğ_ -- 19 Ağustos 2010; 3:41:51 >

en azından benim rengim belli, sen ne ayaksın
  • Sorununun çözümünü şu an için tam bilemiyorum ama sakın acele etme er geç çözümü bulunur. Şu an için sana sakın recovery bölümüne dokunma derim. recovery olayını tümden bozabilirsin...
    quote:

Orijinalden alıntı: chiller

HP DV6-3025ET modelini kullanıyorum

WİN 7HOME BASİC işletim sistemi var ama bu dediğiniz olay olmuyor !!! C yi küçültüyor boşa çıkan alanı bir türlü biçimlerdirmiyor !!!

işletim sisteminiz buna uygun değil diyor...

fikri olan var mı?

yada 20gblık RECOVERY alanını genişlesem olur mu? hem depo hem recovery alanı olarak kullanabilir miyiz?

Yaptığım araştırmalar sonucunda ulaştığım bilgiler:
    -- 199 mb lık SYSTEM bölümü Windows 7'nin kurulumda oluşturduğu, windowsun sistem kurtarmasını yaparken kullandığı bir bölüm.
    -- C bölümü Windows 7'nin kurulu olduğu bölüm.
    -- RECOVERY bölümü HP'nin kurtarma dosyalarının olduğu bölüm.
    -- HP_TOOLS bölümü açılış sırasında F2'ye basarak ulaşabildiğiniz HP'nin test programlarının kurulu olduğu bölüm. Bir de bios update programı var içinde, ona nasıl ulaşılıyor bilmiyorum. Bu bölümü silerseniz F2'ye bastığınızda bios'un içindeki biraz daha basit görünümlü test programı açılıyor. Bölümü tekrar oluşturmak için gerekli programlar HP'nin sitesinde mevcut. Bu bölümüm primary olmasına gerek yok. Logical partitiona çevirdiğinizde de çalışıyor.

Ne yapmak lazım?

Süper zekalı HP çalışanları recovery partitionu hard diskin başına koysalardı c sürücüsünü küçültüp artan alana ikinci bir logical partition açabilirdik,
    HP_TOOLS bölümü de logical olarak çalışabildiği için onuda logical'a çevirip sorunu çözerdik.

Böyle olmayınca ben Acronis ile C bölümünü küçültüp açılan alana Recovery bölümünü taşıdım. HP_TOOLS bölümünü ve depo olarak kullanacağım bölümü logical olarak oluşturdum. Fakat taşıdıktan sonra Recovery çalışmadı. Neyse ki önceden kurtarma dvd'lerini oluşturdum.

Denenebilecek ikinci yöntem ise RECOVERY VE HP_TOOLS bölümlerinin ikisini de logical'a çevirmek. Daha sonra C bölümünü küçültüp artan alana bir logical bölüm açmak. Fakat Recovery bölümünü logical yapınca çalışır mı bilemiyorum. Benimki zaten uçtuğu için şu an deneyemiyorum. Recovery DVDleri ile eski haline döndürülebiliyor ama 5 DVD baya bi uzun sürecek.

Kurtarma DVDlerini oluşturan bir arkadaş bu yöntemi deneyebilirse çok iyi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonicMajesty -- 20 Ağustos 2010; 20:25:39 >

• Biraz karışık olmuş özetle RECOVERY bölümünü primary'den logicala çevirirsek çalışırmı?
  • ben Acronis ile C yi böldüm yeni bölüm oluşturdum, restart çekiyorya PC ok dedim kapandı açılırken başladı acronis bölme işlemini yapmaya bitti sistem açıldı bi baktım bi nane olmamış değişen hiç birşey yok

ki daha önce bu işlemi başka PClerde en az 30 kere yapmışımdır, HP bu Acronisi nasıl yemedi çok şaşırdım....

en azından benim rengim belli, sen ne ayaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimbulunamadı

xp'de olmaz hocam. win7'de var. vistada varmı emin değilim.
    quote:

Orijinalden alıntı: MetHun

ben bu yonetımı ilk defa goruyorum. Sanıyorum xpde yok bu cunku uygulamaya çalıştım fakat böyle bir menu goremedım >sağ klikten sonra boyut küçült v.s yok yani.

xp de de var. daha yeni 500 gb lik harddiski böldüm

Cold Fusion Energy, Inc.
  • quote:

Çok teşekkürer hepsini hallettim.

şimdi bunu yapıcam ama yapınca kurulu olan windows yok olmucak dimi?

Cold Fusion Energy, Inc.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taken21

quote:

şimdi bunu yapıcam ama yapınca kurulu olan windows yok olmucak dimi?

Olmayacak..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.