Şimdi Ara

Harddisk' e ERİŞİLEMEZ hatası - sebepleri ve nihayet ÇÖZÜMÜ :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
20.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese selam, bu aralar nedense başım dertten ve sorundan kurtulmuyor,

1 TB western digital marka caviar green model harddiskim bir anda "ERİŞİLEMEZ" hatası vermeye başladı...

paylaşım ve gizlilik ayarlarından yetkileri kaldırıp yeniden yetki verilince hdd yi 1-2 kere görebildim...

aleti güvenli modda açınca bu sefer hdd eskisi gibi görünür hale geliyordu ancak bu sefer de içindeki tüm klasörlerde "anahtar" resmi oluyordu sanki paylaşım yapılıyormuş da paylaşım engellenmiş gibi...

güvenli moddayken alette disk denetimi yapınca bir süre denetleme yapıyor ancak sonra gene bir anda ERİŞİLEMEZ hatasını vermeye devam ediyor...

forumda autorun.inf başlığındaki yazılardan sonra alette virüs vardır düşüncesi ile comcofix ve o başlıkta yer alan sil.rar dosyası ile defalarca tarattım, ortadaki her şeyi yaptım, aurotun.inf killer programı ile en az 5 kez full tarattım...

en son kaspersky i kurdum onunla da full tarattım, ancak hiçbir şekilde virüs bulmadı program...

şu aşamada format atmak da istemiyorum, sizde ne yapmalıyım ne önerirsiniz ?

alet normalde böyle görünoyr artık,

güvenli modda açında normal şekilde eskisi gibi içine girilebiliyor...

ama bu sefer de kilit resimli olarak çıkıyor klasörler... ayrıca hdd denetimi yaparsam bir süre sonra erişilemez diyor tekrar.. (autorun.inf klasörü autorun killer programını kullandıktan sonra ortaya çıktı, yani problemden sonra)

ashampoo nun hdd kontrol programı var, çok methediliyor bayadır da kullanıyorum, onunla güvenli modda hdd yi birleştirdim defalarca en baştan (aşırı uzun sürüyor 1 TB, yarısı dolu) programa göre alette hiç hata yok ve mükemmele yakın çalışıyor...

autorun konusunda da sordum ama kimseden cevap gelmedi, yardımlarınız dokunursa cidden çok işime yarar şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renzokuken -- 2 Temmuz 2010; 9:47:38 >

• guc kaynaginin markasi nedir?
  • başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın
  • selam, güç kaynağım yok ne yazık ki, başka bir konuda da konuşmuştuk sizinle,

hiç kullanmadım daha önce... normalde düzgün bir şekilde kullanabiliyordum pc yi hdd ile, ne olduysa bir anda oldu...

(bu arada 3 kere yeni win7 kurup baştan tarattım hdd yi ama sonuç nafile, ne virüs buldu ne de sorun çözüldü...)

chkdsk komutunu o kadar çok denedim ki... ama hiç "r" ile denememiştim... hemen deneyeyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renzokuken -- 30 Haziran 2010; 14:25:27 >
  • Guzel kardesim ups den bahsetmiyorum psu dan bahsediyorum. guc kaynagi diyorsam psu dur kesintisiz guc kaynagindan bahsediyorsam ups dir. ikisi farkli seyler...
    guc kaynaginin markasi modeli nedir. cd-romlarinin gucunu cikar oyle dene bilgisayarinda diskini
  • hmm tamamdır iyi oldu bunu öğrendiğim :D

markasını öğrenmek için kasayı açmak lazım mı yoksa aygıt yöneticisinde filan yazar mı? (işteyim şu anda teamwiever ile bağlanıyorum evdeki pc ye)

dvdrom un kablosunu çıkartarak denemedim hiç, eve gidince ilk iş deneyeceğim
  • chkdsk/r t: komutu akabinde yaklaşık 14.25 den bu yana işlem devam ediyor evdeki pc de...

bakalım ne olacak ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasayi acmaniz gerek. aygit yoneticisinde psu cikmaz. anca bir kac ozel psu windows altindan kontrol edilebiliyor.
    Eve gittiginizde dvd-romlari vs sokun sadece hdd ler kalsin. birde oyle deneyin.
  • kasayı açtım, aletin markası casper idi, elektrik kablosunun girdiği bölümde de casper 350 W yazıyordu başka da bir ibare görmedim markaya ilişkin...

ne yazık ki her şeyi çıkarttım ama gene de çare olmadı :( baya da ümitlenmiştim aslında ama nafile...

chkdsk i f ve r komutları ile denedim, 1. aşamanın %6 sına bir kaç saniyede geliyor ancak %6 dan sonra o kadar yavaşlıyor ki 2. aşamaya 2-3 saat sonra geçebiliyor en az...

yani ne chkdsk ne de dvd sömek işe yaramadı :(

hd tunes ile tarattım dün, alet mükemmel durumda gözüküyor...

anlamadım gitti... format atayım diyorum ama sorun bununla alakalı değilse bir de 500 GB veri gitmiş olacak boş yere... (şu anda başka yere kopyalama durumum da yok)
  • quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

kasayı açtım, aletin markası casper idi, elektrik kablosunun girdiği bölümde de casper 350 W yazıyordu başka da bir ibare görmedim markaya ilişkin...

ne yazık ki her şeyi çıkarttım ama gene de çare olmadı :( baya da ümitlenmiştim aslında ama nafile...

chkdsk i f ve r komutları ile denedim, 1. aşamanın %6 sına bir kaç saniyede geliyor ancak %6 dan sonra o kadar yavaşlıyor ki 2. aşamaya 2-3 saat sonra geçebiliyor en az...

yani ne chkdsk ne de dvd sömek işe yaramadı :(

hd tunes ile tarattım dün, alet mükemmel durumda gözüküyor...

anlamadım gitti... format atayım diyorum ama sorun bununla alakalı değilse bir de 500 GB veri gitmiş olacak boş yere... (şu anda başka yere kopyalama durumum da yok)

Chkdsk in bitmesini beklemediniz mi?

• "f" komutu ile 3 aşama var, sonuna kadar bekledim neredeyse 5 saat sürdü,

"r" komutu ile 5 aşama var, ilk 3 aşama bitiyor, bazen 4 de bazen 5 de reset atıp mavi ekran hatası veriyor pc...

güvenli modda reset attığını hiç görmemiştim aletin garip baya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

"f" komutu ile 3 aşama var, sonuna kadar bekledim neredeyse 5 saat sürdü,

"r" komutu ile 5 aşama var, ilk 3 aşama bitiyor, bazen 4 de bazen 5 de reset atıp mavi ekran hatası veriyor pc...

güvenli modda reset attığını hiç görmemiştim aletin garip baya...

O zaman hdd deki dosylarda sorun var. Öncelikle disk temzileme yapın. Gereksiz programları dosyaları, belegeleri hddden silin ve bu kez şu konutu deneyiniz:
    chkdsk/x t:
  • ama o konuda bir hata olsaydı, ashampoo hdd control ya da hd tunes programlarında ortaya çıkmaz mıydı ?

dediğim gibi sadece güvenli modda açııldığında hdd nin içine girilebildiğinden, bu iki programı güvenli modda çalıştırdığımda her seferinde hdd mükemmel durumda olduğu yönünde mesaj alıyorum... bu işi anlamadım gitti... formatın kesin çözüm olacağına inansam, yedekleme bile yapmadan hemen atıcam formatı ama ona da emin değilim ki...

bir hdd nin normal modda ERİŞİLEMEZ hatası verip, güvenli modda her seferinde hiçbir sorun yokmuş gibi açılmasının sebebini çözemiyorum bir türlü...
  • dün akşam gene saatler uğraştım aleti çalıştırmak için... her şey nafile...

en son güç bela yatarken chkdsk/x t: komutu ile tarama yaptırmıştım... sabah uyandığımda anca bitmişti... gene hiçbir hata vs. bulamamıştı ama komut...

isyan edip son kez google a sorayım dedim, belki aynı sayfaları onlarca kere okudum ama gene deneyeyim dedim...

neredeyse 140 tane mesaj olan konudan birinde üye, sadece tek bir mesajın ufacık bir yerinde demiş ki, admin ve pc sahibi yetkilerinin tamamını sildim, everyone adında yeni birini ekledim ve tüm yetkileri ona verdim...

aynen dediğini yaptım, zaten 3 kere format atmıştım hem admin hem de tek kullanıcı olarak ben gözüküyorum (admin dediğim system yani..) onları kaldırdım tamamen hem de güvenli modda da değil, normal erişilemez hatasının verildiği normal açılışta... yetkiler kalkınca hdd üzerinde 1-2 dakikalık bir işlem oldu takır tukur sesler eşliğinde... sonra everyone' ı ekledim (t:' ya sağ tıkla --> özellikler --> güvenlik --> düzenle --> ekle ) hdd gene 1-2 dakikalık bir işlem yaptı, zaten daha önceden 14 kere filan disk birleştirme ve disk temizleme yaptığımdan, baya da fazla sayısa dosya sildiğimden neredeyse boşalmıştı içi, rahat bir şekilde devam etti yani işlem,

ve sonunda mutlu son !!

her şey olması gerektiği gibi yerli yerinde... 4-5 kere yeniden başlattım, 2-3 dakikalık işlemler yaptım ama herhangi bir aksilikle karşılaşmadım... sonra da aleti kapayıp işe geldim zaten sabah...

umarım yeniden açtığımda aynı sorun tekrarlamaz :D

bana yardım eden herkese çok teşekkür ederim, umarım bu sorunla karşılaşıp da burayı okuyan kişiler bu sayfadan faydalanabilirler

• ah bide benim hdd düzelse.Sende gene gözüküyo pcde.Bende gözükmüyo harddisk.Ne disk yönetiminde nede bilgisayarımda.Hala çözüm bulamadım
  • önceden gözüküyor muydu ?

kablolarda ya da slotta bozukluk olabilir mi? bende bir ara o da olmuştu elektrik gidip gelince... farklı slota takmak zorunda kalmıştım, neyse ki çalışmıştı...
  • Tebrikler çok uğraşmışsın ama sonunda mutlu sona ulaşmışsınn .
  • renzokuken tecrübelerini paylaştıgın için cok tesekkürler bendede bi anda harici harddiscim erişilemez oldu sonra chkdsk komutlarını denedim ama bu sefer harddiscin ismi ortaya cıktı altındada ntfs yazıyor ma erişilemiyor bende senin yazını okumaya abslamadan once ozellikler bolumunu kurcalıyordum izinler kısmına geldim system yazana tum izinleri ver dedim sonra senin yazını okudum bakalım suanda dosyalırımın isimlerini yazarak izin vermeye devam ediyor dosyalarımın isimlerini gormek içimi rahatlattı biraz :) eger bu olmazsa senin degiin gibi bi evryone isminde izin vericem oyle deniycem tekrar teşekkürler :)
  • Allahn senden razı olsun renzokuken dedigini yaptım ve oldu cok sukur içindekileri hemen yedekleyecegim ve bi biçimlendirme yapıcam disce ne olur ne olmaz :) cooooook ama coook teşekkürler saolasın.
  • ne demek kardeş afiyet olsun işinin hallolmasına sevindim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.