Şimdi Ara

C/C++ alt forum grubu ile ilgili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Daha öncesinde bir kaç mesajımı okuduysanız, tipik bir C/C++ hayranıyım. Bana kalırsa C/C++, sistem programlama, linux prg., win32, mfc vb ilgili mesajlar
    Delphi / C++ /Vb
    alt başlığından çıkartılıp
    C/C++ gibi bir başlık altında toplanmalı diye düşünüyorum. Sizce de güzel olmaz mı?
    Yorumlarınızı bekliyorum.
    Sizlerinde desteği olursa forum yöneticilerinin bu isteğimizi yerine getireceğini düşünüyorum.



  • Evet bence de tamamen farklı bir başlık altında toplanmalı. C/C++ bile kendi arasında fark ederken Delphi,Vb gibi diğer programlama dillerinda oldukça farklıdır. Arkdaşa bu konuda katılıyorum ...
  • quote:


    Arkadaşlar hiç aranızda c/C++ delisi yokmu yav? Kimse destek vermemiş bir arkadaş dışında. c/c++ dillerinin yeri en sonda değil en başta olmalı. delphi vb. gibi bir yerde olmamalı. Lütfen destek istiyorm sizlerden. Ayrıca forum yöneticisi olan arkadaşlarımızdan da bu isteğimizi yerine getirmesini bekliyorum.


    Merhaba Arkadaşlar!!
    Olay biraz c/c++ alt başlık oldu konusundan ayrıldı. Alt başlık olarak ben c/c++ düşünmüştüm başlangıç olarak. Şu anda aşağıdakiler de olabilir diye düşündük. Şu an destek veren kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Üstteki mesajı atana kadar pek ilgilenen de yoktu. Nese ben alt bölümleri yazıyorum. Artık yorum yapacak olursanız üstteki mesaja göre değil alttaki bölümlere göre yaparsanız memnun olurum. Arkadaşların yaptıkları yorumlara göre alt başlık düşüncelerini değiştireceğim. Alt başlıklar için içerik açıklaması da yazacağım. Size göre yanlış olan kısımlarını bildirirsiniz.

    1-WEB TASARIM ve PROGRAMLAMA
    Bu alanda iki başlık asp ve php var. ASP.NET C#.NET başlığı altına alınabilir. PHP'de web tasarım altında olabilir demiştim. Bir arkadaş(AlperXP arkadaşımız PHP,vb diller için Server-Side Scripting gibi bir bölüm olabilir dedi.

    2-VERİ TABANI TASARIMI
    Bu alanda mssql-mysql adı altında bir başlık var. Buraya oracle, pl/sql de dahil edilebilir.

    3-C/C++ ve SİSTEM PROGRAMLAMA
    Bu alan altında mikroişlemci programlama, assembly, gömülü sistem programlama, linux/unix programlama, mfc, win32 sistem prog., win api programlama. Bu alanda c, assembly yanında mikroişlemci programlamada kullanılan diğer diller ve bu alanda yapılan projelerde sunulabilir.

    4-JAVA
    Java EE, Java SE, Java ME ...

    5-C#/.NET
    asp.net de bu kısım altına alınabilir.

    6-ALGORİTMA-BBG-OOP
    Temel algoritma bilgisi ve ileri düzey algoritmalar, Bilgisayar Bilimlerine Giriş, nesne yönelimli programlama teknikleri, vb bu başlık altında toplanabilir. Aynı bölüm altında yeni çıkan değişikliklerden filan haber
    verilebilir. Diğer konular ve ödev vb istekler bu bölüm altında yapılabilir. Ben OOP farklı bir başlık altında toplanabilir diye düşünmüştüm. amone adlı arkadaşımız, dilden bağımsız düşünmemek gerekir dediği bu başlık altına alınmalı diye düşündüm.

    7-Delphi, Rugby .. diğer diller yeni diller vs
    böyle bir başlık da açılabilir. Yada 6. bölüm altında vb olarak da bulunabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozcaa -- 31 Temmuz 2010; 21:41:16 >
  • haklısın tabi de. forumun yazılım geliştirme bölümü fazla aktif değil. bu nedenle masaüstü programlama konuları için tek yer oluşturmuşlar. tüm dilleri barındırıyor içi. bence ayırmaya da gerek yok.
  • Bencede değiştirmeye gerek yok. Forum c/c++ yönünden çok sakin, hiç faydası olmaz. Keşke kalabalık olsaydı da böyle sorunlar çıksaydı.
  • Tabi canım forum fazla aktif olmayınca değiştirmenin bi manası yok bence de....
  • Evet bence de hakısınız arkadaşlar. Uzun süreden beridir bu cevaplarınız yüzünde foruma girmedim diyebilirim. Biraz şevkimi kırdınız. Paylaşım duygularımı körelttiniz. Neyse.
    Asıl konuya gelirsek, madem programlama bölümümüz yoğun değil, herhangi bir karışıklık yok diyorsunuz. O zaman bende size şöyle bir özeleştiride bulunmanızı tavsiye ediyorum. Neden bizim forumumuz bu alanda diğer forumların gerisinde acaba? Bu alanı geliştirebilmek için neler yapmalıyız? Aranızda bunu düşünen hiç olmadı mı?
    Birde bana kalırsa forum yeterince aktif aslında. Tabi diğer bölümlere göre daha az aktif. Şu ana kadar 68359 mesaj var. Sanırım belirli süre mesaj yayınlanmayan konular siliniyor. Yaklaşık olarak günde 10 tane mesaj geliyor. Belki aynı konuya birden fazla mesaj geldiğini düşünürsek benim açmış olduğum konuya 4-5 mesaj gelmiş, 30-40 mesaj eder. Bu ayda 800-900 mesaj demektir. Bunun yarısını gelmediğini düşünelim yaklaşık olarak 500 mesaj ediyor. Bir Cep Telefonu ve Aksesuarları bölümünde günde 500 mesaj geliyor olabilir. Ama şunu da unutmamak gerekir ki herkesin cebinde bir telefon var. Ama herkes oturup da acaba bilgisayarda şunu nasıl yaparım bunu nasıl yaparım diye düşünmüyor. Dolayısıyla onlarda ki yoğunluğu beklemek biraz abes olur zaten.
    Birde olaya şu açıdan bakalım arkadaşın biri şu şekilde düşünmüş
    quote:

    masaüstü programlama konuları için tek yer

    Bilmiyorum ama bir yazılım firmasında çalışırsanız ileride yada çalışmayın çeşitli iş arama siteleri var. Oralardan biraz araştırın yazılımcı arayan kişiler hangi özellikte kişileri arıyor. Kimi web tasarımcı arıyor. Kimi java cı arıyor. Kimi .net üzerine eleman arıyor. Kimi c/c++ sistem programlama üzerine eleman arıyor. Belki web tasarım artı java, .net yada sistem programcı gibi bir arayan çıkabilir. o da şirkete bir web sitesi yaptırmak istiyordur. sonra da o iş bittikten sonra asıl işinde çalıştırmak istiyordur.
    Tabi hem c/c++ hem java hemde .net üzerine eleman arayan şirketlerde çıkabilir. Onları da sallamayın zaten, adamlar ne istediklerini bilmiyor. Ama geneli bunları ayrı ayrı istiyorlar.
    Kısaca özetlersek: bir java bir .net ve c/c++ dillerini aynı kefeye koyamazsın. Birbirleriyle aralarında dağlar kadar fark var. say say bitmez.
    Yani olay sadece c/c++ ekleme değil. c/c++ sadece dil olarak da düşünmeyin. Bunun içine Linux, pic programlama, mikroişlemciler, mikrodenetleyiciler, görüntü işleme (dsp), network programlama vs. bir sürü alan var.
    Bunun dışında java kendi başına bir dünya. c# ayrı bir yer. Bunların dışında birde OOP (nesne yönelimli programlama) teknikleri var.

    Birde toplumumuzda ne yazıkki her yerde olduğu gibi plansız programsız bir iş yapma isteği var. Günü kurtaralım şu an bizi götürüyor. Herhangi bir ekleme yapmaya gerek yok. Yok tabi ileride gerek olursa yaparız yoksa ne gerek var canım. Örnek vermek gerekirse sadece İstanbul'a bakmanız yeterli. Üzerinden belkide bir yıl geçmemiştir. Kışın yaşanılan sel felaketinin. Ama alınan ders sıfır. Gene aynı hamam aynı tas olaylar devam ediyor. İnsanlar günü kurtarmanın peşinde. Zamanında ben lisedeyken oturduğumuz ilçenin sokakları caddeleri o kadar düzgündü ki millet caddelerde ralli yapmaya başlamıştı. Birisini ezecekler diye korkuyorduk. Şimdi hangi çukura girmesek diye kaçarken milleti eziyoruz. Bir sene oluyor geliyorlar su borularını tamir ediyorlar. Ertesi sene doğalgaz gelecek daha gelmedi bu arada. Daha sonra elektrik kablolarını da yer altına indirelim diyecekler.

    Sözü baya uzattığımın farkındayım. Velhasıl kelam bizim forumda biraz buna benziyor. Şu an gerek yok. İleri de baktık karışıklık oldu bakarız çaresine. Biz şu an mutlu mesuduz. Kimse bize karışmasın. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.

    Bu arada bir forumun alt forumlarının sayısı 4 iken 5 olsa bunun foruma maliyeti ne olur. Forumda daha çok mu yer işgal ediyor? Ya da artı ücret mi ödeniyor? Sonuç olarak ben bir forum sitesinin nasıl kurulduğu hakkında derin bir bilgim yok. Buraya giriyorum birşeyler karalayıp çıkıyorum. Bunların mutlaka bir veri tabanında tutulması gerekiyor. Tabi bu forumları birbirinden ayırmak için herhalde herbirini temsil eden farklı kimlik numaraları vardır. Farklı bir kimlik tanımlamak zor bir olay mı? Şu an yeni bir alt forum oluşturulsa yapılması gereken iş nedir?

    Eğer bizim mahallenin yolları gibi forumda delik deşik olacaksa biz halimizden memnunuz böyle kalsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozcaa -- 26 Temmuz 2010; 9:20:31 >
  • Bölümü Cep telefonu ve Aksesuarları ile kıyaslamandan sonra yazının devamını okumadım zaten.

    Neredeyse herkeste cep telefonu var ama neredeyse herkes yazılımcı değil bunu biliyordun değil mi?

    Yazılımcılarda da cep telefonu olması yazılımcıların o bölüme post atmasını sağlıyor, ama her cep telefonu sahibi yazılımcı olmadığı için buraya post atmıyor. Düz mantık hani ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sehlor

    Bölümü Cep telefonu ve Aksesuarları ile kıyaslamandan sonra yazının devamını okumadım zaten.

    Neredeyse herkeste cep telefonu var ama neredeyse herkes yazılımcı değil bunu biliyordun değil mi?

    Yazılımcılarda da cep telefonu olması yazılımcıların o bölüme post atmasını sağlıyor, ama her cep telefonu sahibi yazılımcı olmadığı için buraya post atmıyor. Düz mantık hani ?

    aslında o kıyaslamayı benden önce arkadaşlar yaptı. forumun bu bölümü aktif değil diye. bende baktım hangi bölüm aktif. düz mantık karşılaştırdım dediğiniz gibi. neyseki bu şekilde karşılaştırmanın saçma olduğunu düşünen bir tek ben değilmişim.
    Siz bahsettikten sonra bana daha komik geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amone

    evlat cout<<"hello" yazarken gaza gelmiş böyle bir başlık açmış, başka birşey değil işte


    Şu ana kadar ki soruların hiçbirini cevaplayan çıkmadı nedense yada çıkamadı. Ancak işin gırgırındasınız.

    Bu arada evlat dediğinize göre yaşınız 30 un üstünde falan olsa gerek. Öyleyse sorun değil evlat demenize alınmam. Gerçi biz altlara genelde torun diyoruz ya nese çok da önemli deil.

    Siz olaya sadece c/c++ açısından bakmışsınız. Ben c/c++ yanında java c# ve oop alanında da alt başlık açılmalı diyorum. Doğru ya forum aktif değildi.

    aranızda c/c++ alanında çalışan var mı? Merak ettim doğrusu. Çalıştıysanız şu ana kadar neler yaptınız? Soruları cevaplayan yok gerçi ya ben genede sorayım.

    Bu arada unutmuşum ben cout<<"hello" yazalı 5 sene falan oldu. Baya etkili bir hello herhalde ki etkisi 5 senedir devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozcaa -- 28 Temmuz 2010; 15:20:04 >
  • Hacı sana naçizane bir tavsiye. Hiçbir şeyin delisi olma. Aslında 5 sene çocukça fanatiklikten kurtulmak için yeterli bir zaman ama sanırım senin durum farklı. Şahsen o kadar uğraşıp iyi kötü öğrendiğim c++ denen zımbırtı artık beynimde pasifleşmiş durumda. Bunun sebebi istediğim projeleri gerçekleştirmeye olan katkısının neredeyse 0 olması. Evet yıllar sonra gelen acı gerçek. Öğrendikten sonra herşeyi yapabileceğini zannettiğin şey sadece basit bir araç. Kalkıp bunun delisimi olacağız birde.

    Tabi benim durumum farklı. Şunu bunu öğrenip işe girmek gibi bir derdim yok. Geçimimi başka bir işten sağlıyorum. Eğer programcılıktan para kazanacaksam bunu kendi bireysel projelerimle yapıcam çünkü bu işi başkasının dandik ve sıradan projesini kodlayamayacak kadar çok seviyorum. Ne php biliyorum ne asp nede c# ve öğrenmeye de niyetim yok. (Özel bir sebepten java öğreniyorum ve ama sevmedim. Operator overload olmayan dili ne yapayım ben ).

    Forumun durumunuda kafaya takmaya değmez. Aynı şeyleri defalarca yazıp mesaj kalabalığı yapmak iş değil. Eğer paylaşımdan kastın c dersleriyse bırak kalsın. Git yapılmayanı yap, bilinmeyeni öğren sonrada gel anlat. Sirkülasyon böyle olsun kuru kalabalık ve tekrar eden bilgi ile değil.
  • Böyle bir cevap geleceği belliydi. C++ ı istediğin kadar bil ne fark eder. Stok cari cart curt yapmaktan bahsetmiyoruz heralde burda. Japonyada elektronik mühendisliği yapabilmek için japonca bilmek yeterlimi diye sorarlar adama.

    Millet bir dildir tutturmuş gidiyor. Diğer bilinmesi gereken konular arka plana atılıyor veya çoğu zaman hiç ağıza alınmıyor bile.
    Adam diyor yeni başlıyorum algoritma önemlimi? Ya işte dil kolayda bu algoritma sıkıcı bişey. Olmasa olmazmı?

    Ya sen işini gören algoritmaları öğrendikten sonra, modifiye edebildikten sonra, benzerlerini yazabildikten sonra zaten dilin pek bir fonksiyonu kalmıyor. Hangisini seçersen seç ne önemi var zaten çoğu aynı. Hatta universal bir dilde yaz sonra hepsine çevir. Dilmiş bırak ya yesinler senin dilini.

    İnşallah sinir bozucu şeyler yazılmaz zira kimseye karşı kabalaşmak istemem.
  • Herkes bir gaza gelmiş gidiyor...

    elektro_gadget, çok fazla şey umduğu bir dilin kendi ihtiyaçlarına uygun olmadığını görmüş onu söylüyor.

    biri gelmiş cout<<"hello"; yazmış bölümü geliştirelim diyor.

    amone ise bugün anlamadığım şekilde ters cevap vermiş... Hadi hayırlısı diyip söze başlıyorum, tabi ki sözlerim konuyu açan arkadaşa...


    Arkadaşım. Paylaşım demişsin... Ben Türkiye de nerede C/C++ dersi aradıysam faktöriyel hesaplama, cart curt hesaplama hep böyle hazır kodları koyup dil öğrettim sanmışlar. Aynısını yapacaksan hiç uğraşma diyorum...

    Hedefin ne ? Millete birşey öğretmek mi ? Kıyarsın parana, yaptırırsın kendine bir site veya kendin yaparsın, en azından bir blog açarsın ve programlamayı anlatırsın. Videolu dersler çekersin. PDF kitaplar yazarsın. O zaman işte anlatmış olursun. Alt forum açıcaksın da ne olacak ? Yine gelecek belirsiz kişiler yıl sonu ödevlerini isteyecek, biri sınava girecek yardım isteyecek. Benim gibi kişiler aklına takılanları soracak. Yani çok büyüyecek sanma... Yabancı kaynaktan kodları copy/paste yapıp konu anlatan bir dolu kişi var, daha kendisi bilmiyor hiçbirşeyi. Bunların hepsi saçmalık. Alt forum açılması yarar değil zarardır. Millet oturup dil öğreneceğine gırgır şamata yapar. Eğer çok dil biliyorsan, Yararlı birşey yap. Yararsız konuşmalar yapma buraya. Bana, buradaki çoğu kişiye bu yazıları yazdırarak hayatlarımızın kaç dakikasını harcadın çok merak ediyorum. Sussaydınız dersen, cidden kabalaşacağım. Çünkü değer verdiğim bir bölümde böyle saçma yazıları sevmiyorum. Dil bilgisini, futbol holiganlığı gibi " Yakarız lan, Yıkarız Lan. Alt Bölüm Açın Lan. " şekline çevirmeye gerek yok. Herkes burada sakin ve uslu, ne gerek var ki ?
  • Gereksiz bir konu için yorulmanıza ve zaman kaybınıza değmez beyler. Mesajları okuyup boşuna zaman kaybettiğim için böyle düşünüyorum..
  • C++ ihtiyaçlarımı karşılamazsa hiçbir dil karşılamaz. Bunu demek istemedim. Özellikle c++ dememin sebebi bozcaa arkadaşın c/c++ üzerinde durması. Söylediklerim herhangi bir dil için geçerli.

    quote:


    mesela şu sıralar web tabanlı oldukça sağlam bir otomasyon sistemi üzerinde çalışıyoruz. Bunu bilmek için ne gerekli? şüphesiz web teknolojileri (.net,java yada php,javascript,ajax,xml vs.vs.vs)
    ancak bunun yanında sunucu güvenliği, veritabanı optimizasyonu gibi bir çok konuda da bilgi sahibi olmak lazım.

    İşte demek istediğim bu. Bak ne güzel yazmışsın. Peki niye programlama adına türkçe kaynakların çoğu bilmemne programlama dili dersleri diye başlar. Bu bize bilgi çöplüğünden başka birşey sağlamaz. Mesela sen bir ders yazacak, bilgi paylaşacak olsan hangisi daha faydalı olur. Php derslerimi yoksa veritabanı optimizasyonu gibi spesifik konularmı?

    Tepki verdiğim şey sayın arkadaşın bir prog. diline aşırı bağlılığı. Alt forum yapsak ne olacak yine aynı sorular aynı muhabbetler.

    Biri projesinde php framework kullandı ise onu anlatsın. Kullandığı harici kütüphaneleri anlatsın, multithread yaptıysa onu anlatsın, kullandığı yüksek seviyeli dilin içine c gömdüyse nasıl yapıldığını anlatsın. Fakat anlatırken bir dilin üzerinden gitmesin, işin mantığını versinki herkes kendi kullandığı dilde uygulayabilsin. Bu sayede bilginin değeride artar.

    quote:


    Gereksiz bir konu için yorulmanıza ve zaman kaybınıza değmez beyler. Mesajları okuyup boşuna zaman kaybettiğim için böyle düşünüyorum..

    Zamanın o kadar değerliyse hiç forumlara girme bence, tatilede gitme, hatta gezme bile. Gördüğün gibi pek yararlı şeyler tartışmıyoruz burada.

    Böyle saçmalık yok...
  • quote:


    quote:


    Gereksiz bir konu için yorulmanıza ve zaman kaybınıza değmez beyler. Mesajları okuyup boşuna zaman kaybettiğim için böyle düşünüyorum..

    Zamanın o kadar değerliyse hiç forumlara girme bence, tatilede gitme, hatta gezme bile. Gördüğün gibi pek yararlı şeyler tartışmıyoruz burada.

    Böyle saçmalık yok...


    Başka yapmamamı istediğin birşey varsa çekinme söyle yapmam...Gereksizse gereksizdir.. Bu isteğini konu dışına açmalı o zaman.. Bilmem anlıyor musun? Her gün böyle bir mesaj atılsa nolur bu forum? Bir gün biri geldi JAVA açılsın.. Bir gün biri geldi Python açılsın.. Bununla başa çıkılır mı sanıyorsun sen? Bu kategorinin amacına uygun bir mesaj değil.. Çözümse Şikayet Et butonu ;)
  • Ben konuyu açan şahısa bişeyler yazmışım o ister ciddiye alır ister güler geçer. Ben başka kimseye bişey yazmadım. Bilgiliyim veya bilgisizim, becerikliyim ve beceriksizim kendi fikrimi yazmışım sen kalkıp sanki sana karşı bişeyler demişiz gibi araya girmişsin. Ondan sonra cevap verme diyorsun. Yahu sana bişey diyen kim.

    Hem niye bu kadar ciddiye alıyorsun. Doğrudur yanlıştır ne olmuş yani. Sanki burası çok matah biryer. Doğruluk abidesi sanki. Hastasın abicim sen git doktora görün. Bu işlerle kafayı bozmuşsun biraz dışarı çık hava al herşey program yazmaktan ibaret değil.

    Benim billmemne olduğum fikrine kapılmış bak sen tüh tüh ne yaparız şimdi. Ben bundan sonra tek satır kod yazmasamda farketmez. Senin gibi ciddi değilim bu işte. Sana kalsa bizim gibileri foruma sokmazsın. Başından beri tartışmamız yanlışmış zaten bunu anladım.

    Bir prog. diline laf edince adam kendine hakaret sayıyor başlıyor tarih dersine. Yok bu bunla yazılmış onun için çok iyiymiş bilmemne işe bak. Senin attığın mesajların çoğu ya hakaret yada dalga geçme amaçlı bir dönde kendine bak.

    Ulan en büyük hobimden de soğutacaksınız beni.
  • Bir noktada haklısın bana kalsa sizin gibileri foruma almam iyi geceler
  • quote:


    Hacı sana naçizane bir tavsiye. Hiçbir şeyin delisi olma.
    Aslında 5 sene çocukça fanatiklikten kurtulmak için yeterli
    bir zaman ama sanırım senin durum farklı.

    Hani derler ya bir işi severek yapmak gerekir. C/C++ dillerinin yeri benim
    için farklı. Başka bir dilde program yazarken bir sorun çıktığında onu
    çözmek sıkıcı olabiliyor. Ama C de böyle bir olay yaşamadım diyebilirim.

    quote:


    Arkadaşım. Paylaşım demişsin... Ben Türkiye de nerede C/C++ dersi aradıysam
    faktöriyel hesaplama, cart curt hesaplama hep böyle hazır kodları koyup dil
    öğrettim sanmışlar. Aynısını yapacaksan hiç uğraşma diyorum...

    Faktöriyel hesapl. gibi konular temel algoritma konuları sizin de bilgiğiniz
    gibi. Gerçi şu an bu konu altında forumda bir başlık açmak gerekiyor. Böylece
    yazılıma yeni giren arkadaşlara bu konuda bir fikir vermek iyi olur diye
    düşünüyorum.

    quote:


    Alt forum açılması yarar değil zarardır. Millet oturup dil öğreneceğine
    gırgır şamata yapar. Eğer çok dil biliyorsan, Yararlı birşey yap.
    Yararsız konuşmalar yapma buraya. Bana, buradaki çoğu kişiye bu yazıları
    yazdırarak hayatlarımızın kaç dakikasını harcadın çok merak ediyorum.
    Sussaydınız dersen, cidden kabalaşacağım. Çünkü değer verdiğim bir bölümde
    böyle saçma yazıları sevmiyorum. Dil bilgisini, futbol holiganlığı gibi "
    Yakarız lan, Yıkarız Lan. Alt Bölüm Açın Lan. " şekline çevirmeye gerek yok.
    Herkes burada sakin ve uslu, ne gerek var ki

    Alt forum açılması zararlı ise açmayalım en iyisi. Zaten C, java, c# la ilgisi
    olan birkaç kişiyi geçmiyor. Genel web tasarım işine merak salmış gibi
    görünüyor. Sussaydınız gibi birşey kesinlikle demem. Zaten ikinci mesajın
    amacı biraz da bu suskunluğu bozmaktı. Ama bu 2. mesaja da fazla takılmayın.
    İsterseniz onu kaldırayım yada değiştireyim. Bu mesaj biraz saçma ama konu
    gereksiz değil.

    quote:


    Gereksiz bir konu için yorulmanıza ve zaman kaybınıza değmez beyler.
    Mesajları okuyup boşuna zaman kaybettiğim için böyle düşünüyorum..

    Gereksiz bir konu dedinde. Son yayınladığın mesajlara baktım. İstersen sende
    bakabilirsin. Sonra da benim yayınladığım mesajlara bak. Sonra kimin gereksiz
    mesaj yayınlandığına kendin karar ver.

    quote:


    Başka yapmamamı istediğin birşey varsa çekinme söyle yapmam...
    Gereksizse gereksizdir.. Bu isteğini konu dışına açmalı o zaman..
    Bilmem anlıyor musun? Her gün böyle bir mesaj atılsa nolur bu forum?
    Bir gün biri geldi JAVA açılsın.. Bir gün biri geldi Python açılsın..
    Bununla başa çıkılır mı sanıyorsun sen? Bu kategorinin amacına uygun bir
    mesaj değil.. Çözümse Şikayet Et butonu ;)

    Bu konu direk yazılımla ilgili bir konu. Konu dışı olması için yazılımla
    ilgisi olmaması gerekiyordu. Ayrıca eğer python gerekli ise python da
    açılsın. Ben python kullanmadığım için bilmiyorum.

    quote:


    Bir noktada haklısın bana kalsa sizin gibileri foruma almam

    Bu takdirde tek diyebileceğim kendini bir forum aç bizi de alma.

    quote:


    Arkadaşlar hiç aranızda c/C++ delisi yokmu yav? Kimse destek vermemiş bir
    arkadaş dışında. c/c++ dillerinin yeri en sonda değil en başta olmalı.
    delphi vb. gibi bir yerde olmamalı. Lütfen destek istiyorm sizlerden.
    Ayrıca forum yöneticisi olan arkadaşlarımızdan da bu isteğimizi yerine
    getirmesini bekliyorum.

    Bu mesajın amacı yukarıda da biraz bahsettim. Konuya hiç kimsenin ilgi
    göstermemesi oldu. Bu mesaj bu açıdan biraz ilgi çekmek içindi diyebilirim.

    Alt başlık olayında yukarıda da bahsettiğim gibi sadece c/c++ değil java, c#
    ve oop içinde açılmalı. Niye diye sorarsanız:
    Türkiye ve dünya genelinde şu an yazılım dünyası birkaç sektöre ayrılıyor.
    Bunlardan bahsetmek gerekirse:
    - web tasarım bu alanda iki başlık var asp ve php. asp .net altında alınmalı
    php de web tasarım altında bir başlık olabilir. bu bir düşünce sadece, pek
    bilgim olmadığı için bu konuda ön yargı olarak düşünebilirsiniz.
    - veri tabanı tasarımı bu alanda da mssql ve mysql var başlık olarak.
    Buna oracle ve pl/sql de eklenmeli diye düşünüyorum
    - c/c++ ve sistem programlama, Türkiye'de fazla gelişmesede diğer ülkelerde
    çok gelişmiş bir sektör, ülkemizde de yavaş yavaş gelişmeye başladı.
    - java ve teknolojileri, Türkiye ve dünya pazarında oldukça gelişmiş bir
    sektör. .net ile yarışıyorlar.
    - c# ve .net dünyası, içinde ayrıca asp.net i de içeren Türkiye'deki önde
    gelen sektörlerden.
    - Bunun dışında c++, java ve c# gibi dillerle içli dışlı olan nesne yönelimli
    programlama teknikleri.
    - Bu bölümler dışında temel algoritma ve ileri düzey algoritmalar da
    eklenebilir. Aynı bölüm altında yeni çıkan değişikliklerden filan haber
    verilebilir. Diğer konular ve ödev vb istekler bu bölüm altında yapılabilir.

    Ben daha çok kullanımına göre ayırmaya çalıştım. Örneğin bir şirket ya java
    kullanıyordur ya da c# kullanıyordur. İkisini birden kullanan varsa da
    azınlıktadır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.