Şimdi Ara

ATi FireStream 9370: AMD'nin en güçlü bilgi-işlem kartı pasif soğutma ile geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • ATi Radeon HD 5970 modelini endüstrinin en hızlı grafik kartı olarak pazara sunan ve bugün itibariyle bu unvanını korumayı başaran AMD, ardından FirePro V8800 modelini grafik profesyonelleri için hazırlanmış en güçlü çözüm olarak lanse etmişti. Masaüstü ve dizüstü bilgisayar platformlarında birinci nesil DirectX 11 operasyonunu tamamlayan ve yeni nesil ekran kartları için çalışmalarına devam eden AMD, aradaki boşluğu profesyonel çözümlerini güncelleyerek değerlendiriyor zira firma, FireStream serisini de yeniledi.


    HPC olarak bilinen yüksek performanslı bilgi işlem sistemleri için hazırlanan FireStream serisini, ATi Radeon HD 5000 serisinde kullandığı Evergreen mimarisi ile yenileyen AMD, FireStream 9350 ve 9370 modellerini duyurdu. Nvidia'nın Tesla serisine rakip olarak hazırlanan Firestream 9300 serisi, yüksek işlem performansları ve pasif soğutma sistemleri ile dikkat çekiyor. Serinin amiral gemisi olan FireStream 9370 sahip olduğu teknik özelliklerle Radeon HD 5870'i hatırlatırken, soğutma sistemi gibi farklılıklara sahip.


    Cypress GL XT kod adını taşını taşıyan ve 1600x paralel işlem birimine sahip olan FireStream'in paralel işlemcileri 825MHz'de, bellekleri ise 4600MHz'de çalışıyor. 4GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan profesyonel bilgi-işlem çözümü, 2.64 TeraFLOP seviyesinde tek hassasiyetli, 528GigaFLOP seviyesinde de çift hassasiyetli işlem gücü sunuyor. Isıl güç tasarımı 225 Watt olarak açıklanan çift slot tasarımlı kart, bir önceki jenerasyona göre hem iki kat daha fazla işlem gücü hem de iki kat daha fazla bellek kapasitesi sunuyor.


    AMD'nin Opteron serisi 4000 ve 6000 serisi işlemcileriyle güçlü bir ikili oluşturacağı ve hem zaman hem de maliyet avantajı sunacağı belirtilen FireStream 9370'in yenilenmiş ATi Stream SDK ile birlikte üçüncü çeyrekte pazara sunulacağı belirtilirken, fiyatının ise 1999$ seviyesinde olacağı açıklandı.








  • Gözünüzü seviyim bi karta 2000$ mı verilirmiş gibi yorumlar yapmayın.
  • Bi karta 1999$ mı verilirmiş:D:D:D
  • Pasif soğutma çözümü ilginç görünüyor. O gördüğüm yekpare bir alüminyum bloku mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mistifa

    Pasif soğutma çözümü ilginç görünüyor. O gördüğüm yekpare bir alüminyum bloku mu?


    sanki kartın üstüne fırın tuğlası koymuşkar gibi duruyor
  • yekpare. blok. tuğla. güzel ifadeler. ama külçe kelimesi daha bir oturuyor.
  • üzerinde fan yok ama bu şekilde direk kullanılacak gibi görünmüyor. ısının uzaklaşabileceği bir yapısı yok. 225w kartı böyle kullanamazsınız. yan tarafından hava girip arkadan çıkacak şekilde tasarlanmış. b tip sistemlerde sessizlik fazla önemsenmez zaten.

    http://regmedia.co.uk/2007/06/21/nvidia_s870_1.jpg
  • server işlemcilerindede böyle soğutucular var..demekki yetiyor...tesla ile bir karşılaştırma testi falan görsek çok iyi olur
  • Bu tür çözümler için 2000 dolar hiçbirşey değil.Kaldı ki 5970 e sırf oyun oynamak için 900 dolar ve üstü verebiliyosak serverlar için bedava sayılır bu kartlar.
  • http://www.nvidia.com/object/product_tesla_M2050_M2070_us.html


    bende böyle birşey görmüştüm.. şaşırmıştım baya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 666

    5970 e sırf oyun oynamak için 900 dolar ve üstü verebiliyosak...

    Evet AMD rakibi karşısında ezici üstünlük kurunca, fiyatları eski serilerine oranla yüksek tuttu ancak o kadar da abartmadı henüz. KDV'li fiyatı bile 800$.
  • workst ler için normal bencede adamlar profesyonel için üretmişler:))
  • adam bu kartı estetık dursun diye lamıyorkı iş yapmak için alıyor , ha 2000 dolarlık bi karta bi plastık bi fan koymak zormu gelmiş bnce o ayrı bi konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 1 Temmuz 2010; 20:56:12 >
  • bencede ince dizayn kaliteli 2 li fanlı bir soğutma ama İYİ BİR İLETKEN malzeme iyi olurdu. HYBRİD soğutmada SEÇEBİLİRLER. böyle bir ürün yerine slim soğutma OPSİYONEL fan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    adam bu kartı estetık dursun diye lamıyorkı iş yapmak için alıyor , ha 2000 dolarlık bi karta bi plastık bi fan koymak zormu gelmiş bnce o ayrı bi konu


    ATi FireStream 9370: AMD'nin en güçlü bilgi-işlem kartı pasif soğutma ile geliyor


    resime bakarsak rahatlıkla anlaşılabilir. kart pasif soğutmalı demek doğru değil aslında. sadece fan , kartın pcb si üzerine konumlandırılımamış. kurulan sistemde başka bi yerde konumlanıdırlan fan , mevcut blokların üzerinden sıcak havayı dışarı atıyor gibi görünüyor. belkide fan bile değil! ordan bi şekilde hava silkülasyonu sağlanıyordur artık. zaten 225 W lık kartın pasif soğutulmasıda gerçek ötesi bi olay olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 3 Temmuz 2010; 12:11:07 >




  • Arkadaşlar bizim işyerinin serverları gece gündüz kapanmaz ve ayrıca klima vardır hep ısı sabit 17 derecede tutulur ne üstü ne altı.Ayrıca omurgaların üzerinde hayvan gibi fanlar vardır o yüzden ayrı fana gerek yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    adam bu kartı estetık dursun diye lamıyorkı iş yapmak için alıyor , ha 2000 dolarlık bi karta bi plastık bi fan koymak zormu gelmiş bnce o ayrı bi konu

    ATI mühendisleri bizim yanımızda halt etmiş ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.