versiyon yükselttirecek arkadaşlar işlemi gerçekleştirdikleri yerin adresini ve izlenimlerini buraya yazarlarsa çok memnun olurum!!!!! birde garantisizler için nekadar ücret talep ediyorlarmış??
nokia shop yasadığın il veya ilcede en fazla 2 tane buçunur ama hep garantidir nokia shoplarda paralı yapıyorlar garanti kapsamı ücrtetsiz oluyo en akıllısıda bu!!!
9300i aldım yarın elimde olacak s80 var üzerinde de 3rd edition mu onu bilmiyorum bilgisi olan var mı e61 de s60 programları çalışmıyordu yani 3 nesil olayı olduğundan sisx uzantılı olması gerekiyormuş 9300i de de böyle bişr olay var mı bilen
ben şu smart movie programını yükledim ve arkadaşımızın hazırladığı o klipleri de siteden indirddim ve yükledim tele fakat klibi dondurarak oynatıyor bunun nedeni bilen var mı??
klipleri dondurarak oynatmasının nedeni yüklediğin smart movie versiyonunun core mp4 codec desteklememesinden kaynaklanıyor. smart movie 3.1 altı versiyonlar sadece xvid codec destekliyor. 3.1 ve üstü versiyonlar ise core mp4 codec destekliyor. bu codec 7710'daki donmalara engel oluyor.
dikkatlice oku, o kadar uzun paragraflarca 3.11'in kurulumunu anlattım. boşuna değil, donmalara engel olduğu için... formata ihtiyacın olabilir...
Arkadaşlar merhaba, dün ben de bir 3900i aldım, henüz özelliklerini öğrenmeye çalışıyorum, sizlerden öğreneceğim çok şey var. İlk sorum, acaba S60 uygulamaları S80 de çalışır mı?
Herkese merhaba sırf 7710 un program kapatmada sıkıntısı olan arkadaşlar için üye oldum Öncelikle programları kapatmak için en sağda ve en altta sola doğru bakan bir ok var, ona uzun süreli bastığınızda bütün açık olan programlar kapanacaktır ancak açık olan programlara ulaşmanız daha hızlı ve daha kolay olacaktır.
faruk kardeşim cok saol!!aslında o sadece uygulama içinde ve programın soft kısmını kapatıyor!!!yani s60 sistemindeki gibi programı hard kapatmak yok bunda mesela s60 da menü tusuna uzun bastığın zaman denetim masasndakielrini görüp işlem yapabiliyordıun!!ama s90 da bu yok genede COK SAOL BİZİMLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN!!!!
av4950 ---- KARDEŞİM 3900İ iyi ilk defa duyuyorum ama eğer nokia ya bunu sana ozel olrak yaptığya onu bilemem belki yanlış yazmışta olabilirsin belki o 9300i olabilir eğer o ise s60 programlarını çalıştıramazsın s80 platformudur ama s90 da asgari olarakta calıştırabilir!!!
best taskman programından da görebileceğimiz gibi sağ alt tuşa uzun basılınca programlar kapanıyor gerçekten. menüye uzun basıldığında görünenler ise ilginçtir ama son kullanılan programlar. yani orada gördükleriniz açık olanlar değil, son kullandıklarınız.
gerçekten denemek istiyorsanız best taskman programını yükleyin, kullanılan ram'e bakın programlar açıkken. sağ tuşa basılı tutun ve best taskman'a tekrar girin. ram'e ve o anda çalışan programlara bakın. hepsi kapanmış ve ram o programların kapladığı yer oranınca boşalmış. menüye bastığınızda son kullandıklarınızı sıralı bir şekilde göreceksiniz. s90 s60'dan tamamen farklı çalışan bir sistem ve bence daha kullanışlı.
s90'da çalışan s80 programlarının çoğunluğu java tabanlıdır. hatta s60 için yazılan javalar da ekranda kayma olmakla beraber çalışmaktadır. .sis uzantılı symbian programları asgari oranda çalışır fearfactory'nin de dediği gibi. kendi versiyonunu bulmak her zaman daha avantajlı olacaktır...