Şimdi Ara

İşletme-İktisat Mezunları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
32
Favori
94.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Torpil şart. Maalesef.
  • bu sene uludag iktisata girdim. bakalım halimiz ne olcek
  • @stramanti verdiğin bilgileri için çok teşekkürler.
  • Arkadaşlar İngilizcesi sağlam olan bir iktisat bölümü mezununun yurtdışında iş bulabilme olanağı var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo


    quote:

    Orijinalden alıntı: stramanti

    Gelemezler.Moral bozmak için söylemiyorum bunu.Aöf mezunu kaymakam yoktur mesela,üst kurullarda da yok,Aöf mezunları gelir uzmanı,vergi denetmenliği gibi mesleklere başvururlarsa daha başarılı olurlar.Orada bir çok aöf çıkışlı isim var.Ama üst kurullara girmeyi başarmış Aöf'liye ben henüz rastlamadım.

    Örgünde okuyan arkadaşlara da aöf'de okumalarını tavsiye ederim,hem bitirmesi kolaydır hem de ileride maaşınıza ek katkı yapacaktır.Maaşınıza her ay 100-150 tl civarı artış sağlar aöf'den alınacak bir ikinci diploma.

    Örgünde okuyan birinin aöf'ten ikinci üniversiteyi okumasının maddi bir getirisi yok.Aöf söylediğin kadar kolay değil örgün eğitim bana daha kolay geldi.Belki örgünde ders çalışmaya motive eden unsurlar olduğundan kolay gelmiş olabilir.
    Aöf bitiren biri ortalaması yüksekse yüksek lisans yaparak diploma dezavantajını ortadan kaldırabilir benim amacım bu.Tabi üst sınıf üniversiteden mezun biri gibi olamaz ama yine de işe yarar.
    Aöf mezunu öğretim görevlisi,vergi denetmeni,gelir uzmanı gördüm kaymakam görmedim belki ileride olur.
    Özel sektörde 1000 lira maaşı geçemezsin konusu doğru yaşadım gördüm tecrübe kazandıkça maaşlar artar.

    ben örgün okurken aöf okudum. Final haftasının tam ortasında aöf finalleri olmasına rağmen hiç kalmadan geçtim dersleri . aöf gerçekten kolay . benim merak ettiğim aöf le her yere başvuru yapabiliriz ama sonrasında örgün diplomamız okulumuz bi şey ifade eder mi ? ileride atamalarda yani..? sonuçta işe giren kimse bişi bilmiyor sonradan öğreniyor..




  • okucam.
  • Takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PoseDn

    Hocam aslında Bankada çalışmak hedefim , mesela bankaya gidiyorum çalışanlar 2 senelik mezun , bir arkadaşım 2 senelik mezun işe başladı mezun olur olmaz mesela , bir tanıdığımız 2.00 küsür maaş alıyor Ziraat fakültesi mezunu yani banka için alakasız bir bölüm :)

    Şirkette çalışmak çok isterim ama malesef torpil dünyasında işim zor :) , muhasebede geliştirmek istiyorum ama onunda gerisi az deniliyor ne yapacağımı şaşırdım 3.sınıfa geçtim her gün düşünmekten saç kalmayacak :)



    Okul bitti mi hocam bende iktisat 2. Siniftayimda merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: navigator_

    stramanti dostum yazıdklarının tamamını okuyamadım, bilirsin daha yeni '' Makro-Maliye ve tarih soruları çözdüm geçtim pc ye'' ; acaba nerde çalışıyorsun? Umarım kamudur, sizin gibi bilgili kişiler iyi yerlerde olur inşallah. Ben DEU 2007 İktisat mezunuyum, baktım özelden hayır yok, 2010 kpss ye kastım, son 1 haftaya da dayandık. Şu anki ilk hedefim bir işe girmek. Hedef kısa vadede Vergi Denetmen Yard.. Nisan 2010 da Maliye Bakanlığı Gelir Uzman yard. sınavından 69 aldım, 1 soruyla sınav kaçtı ama mücadeleye devam ediyorum. Maaş konusunda bir bilgi Vergi Denetmen Yard. net maaşı Temmuz itibariyle 1900 civarı olucak(biraz fazla da olabilir) ancak mesai ile birlikte 6 ay 400 küsür , 6 ay 200 küsur para alacaklar. 12 aya vurduğumuzda 2100 Tl gibi allah bereket versin para kazanıyorlar + olayın özel sektör boyutunu düşündüğpüm için VDY istiyorum. Ben şu an İzmirdeyim, yardıma ihtiyacı olan olursa seve seve yardımcı olurum. Ancak bu iş psikoloji meselesi oturup ders çalışıcan, sosyal hayat sıfır! Yapacağın işlerin alternatif maliyetleri çok ama sen ders çalışmayı başka bir şeye ikame edemiyeceksin.Benim şimdi zorum yok tarih çalışmaya ama KPSS de cumartesi oturumunda sorulacak die oturdum I.Tbmm dönemi gelişmeler, muhabereler inkilaplar bunlara çalışıyorum.Bir İktisat (makro-mikro-parabanka-idt-tr ekon.-büyüme-Ua İktisat) 7-8 dala ayrılıyor Hukuk öle. Bizi bilen bilir bizimkisi hayat değil! Ama kpss sonucu A kadro sınav kazanırsan işlde hayat o zaman başlıyor. Neyse uzatmıyayım. Herkes için hayırlısı....

    Hortlatiyor gibi oluyorum ama iktisat okuyorum ve denetmen olabildiniz mi veya ne ic yapiyorsunuz merak ettim saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stramanti

    Kpss.

    Kpss.

    Kpss.

    Kpss.

    Başka bir yolunuz yok.İktisat mezunları Maliye mezunlarıyla beraber en şanslı dilimdeki öğrencilerdir.İşletmeyi şu aşamada pek avsiye etmem.

    Kpss'ye girene kadar bir faydasını görmezsin iktisatın,ama Kpss'ye çalışmayua başlayınca ne demek istediğimi anlarsın.

    Şimdi,bu Kpss'de 3 oturuma gireceksin iktisa mezunu olduğun için;

    Cumartesi sabahı genel yetenek-genel kültür oturumuna gireceksin.Burada 30 Türkçe,30 Matematik sorusundan sorumlu olacaksın,bunlar çok kolaydır,klasik Öss 1. bölüm sorularından dahi daha kolaydır.Kayda değer bir başarı istiyorsan kesinlikle burada 55 üstü yapman gerekir ki normal bir öğrencinin yapması gereken 58 59 dur.Cumartesi diğer 60 soru ise Tarih-Coğrafya-Anayasa-İdare Hukuku ve güncel mevzuattan gelir.Bu kısım zordur işte.Tarih ve cografya ezberdir,hukuk kısmı kolaydır,en yüzey şeyler sorulur,3 civarı soruda güncel konulardan sorulur,bu sene için örnek vereyim,İstanbul'un kültür başkenti olması,Dünya Kupası gibi organizasyonlardan soru çıkabilir.Bu kısımda kesinlikle 50'nin altına düşmemek gerekir.Yani Genel Yetenek-Genel Kültür kısmını 120'de 110'a yakın bir seviyede yapmak puanlarınızı 100 üzerinden 90'a çekecektir.

    Bu arada şunu unutmayın,Kpss'de 120 tane puan dilimi var,yani çok sayıda puanınız hesaplanıyor,mesela Merkez Bankası p1'den alır,kaymakamlık p 37'den alır.Bunların hepsinin katsayısı farklıdır,mesela kaymakamlık istiyorsan kamu yönetimi,hukuk,iktisat,genel yetenek,genel kültür netine bakarlar,mesela Maliye Bakanlığı'nda herhangi bir meslek istiyorsan maliye,iktisat,hukuk,genel yetenek,genel kültür netine bakarlar,ama şu değişmez,bu 120 puanın hangisi olursa olsun hepsinde de en önemli katsayılar genel yetenek ve genel kültürdür.Yani kaymakamlık isteyen bir adam genel yetenek genel kültür yapmadan isterse kamu yönetiminde çıkan 40 sorunun 40 tanesini yapsın gene yeterli puanı alamaz.Ama bu 120 genel yetenek-kültür sorusunda 110 net-doğru yakaladığı zaman kamu yönetimi ve hukuktan-iktisattan 15'er doğru yapsa dahi gerekli puanı alabilir kaymakamlık için.O yüzden hiç basite almadan genel yetenek genel kültür çalışmak gerekir.

    Bu arada mesela merkez bankası sadece genel yetenek genel kültür netleriyle işe alır memurluk için.Yani sadece genel yetenek-genel külütr netleriyle gireceğiniz mesleklerde vardır.Merkez Bankası'nın Türkiye'de 15 civarı şubesi vardır,bunlarda çalışırsınız ve düz memurun maaşı bile 3.500 tl civarından başlar.Uzman maaşları 5.000 tl civarında iken çok nadirde olsa denetmen-müfettiş sınavı açar,ben size müfettiş maaşını şöyle özetleyim,senede bir x5 alacak kadar size maddi imkan sunar,bakın bu bankacılık işleri veyahut kamuda maaşlar düşüktür,mesela herhangi bir bankada müfettiş maaşı 2.500 tl falandır.İş bankası üzerinden örneğimi devam ettireyim,İş Bankası Teftiş Kurulu'na girdiğnizi varsayalım;size maaş olarak 2.250 Tl vereceğiz denir.Maaşınız budur.Ama bu maaşa öyle kalemler eklenir ki maaşınız yeni başladığınız zaman 8.000 tl civarına çıkar,şöyle ki;

    Müfettiş maaşı;2.250 tl
    Teftişler var;mesela İstanbul'da kaldığınız gün başına 150 tl harcırah,İstanbul dışına çıktığınız gün başına size 250 tl harcırah verilir her gün.Ayın 10 günü teftişe geçecek varsayarsak,10 gün şehir dışı harcırahı 2.500 tl,20 gün de İstanbul'da görevde kalacağınız harcırah 20 x 150'den 3.00 tl eder.Bakın 2.2250 net maaşınız var,3.000 tl İstanbul harcırahı,2.500 tl'de İstanbul dışı harcırahı var.Eder 7.750,mesela İstanbul'da kalanlar için konut-kira yardımları vardır,500 tl falan alabilirsiniz,dil tazminatı olayı vardır,İngilizce bildiğiniz için her ay maaşınıza 300-500 tl civarı tazminat alabilirsiniz.Bütün bunlar sizin maaşınızı oluşturur,kaldı ki yeni başlayan bir müfettiş asla 10 gün teftişe gitmez,çok daha fazla teftişe gider ki bu damaaşı artırır.

    Neyse ;

    Genel Yetenek-Kültür oturumundan sonra İngilizce sınavına girersiniz ki burada 60 soru çıkar,çoğu kurum burada 60'da 42 doğru yapmanızı ister,Bddk 30 doğru yapmanızı yeterli görür ki bunun sebebi de alacakları çalışianların dağılımını genişletmektir,anadolu'da ki üniversiteden mezun,başarılı ama yabancı dili yeteri kadar iyi olmayan adayı eleyip kaybetmektense İngilizce barajını düşürerek o elemanı da personel havuzuna katmayı tercih ederler,gene aynı mantıkla Merkez Bankası'da 36 doğruyu yeterli görmektedir,ama bunun dışında kalan çoğu kurum 60 sorudan en az 42 doğru isterler.Bir de bu İngilizce sınavı yerine Toefl tarzındaki sınavlardan alacağınız İngilizce puanları da kabul edilebilir.

    En önemli sınavlar Pazar günü olur.pazar sabah ve Öğleden sonra oturumları olur.Mesela;İktisat,Hukuk,Maliye,İşletme,Kamu Yönetimi,Uluslararası ilişkiler,Çalışma Ekonomisi gibi alanların her birinden 40 ar soru sorulur.Bu sorulardan sadece İktisat,Hukuk,Maliye,Muhasebe önem arzeder.Şöyle ki Çalışma Ekonomisi yapmanız sadece bazı meslekler için geçerlidir,uluslararası ilişkiler sadece dış işleri bakanlığının açacağı sınavlar için geçerlidir,işletme mezunları dahi işletme yapmaz,çünkü işletme sorularından personel alacak kurum sayısı çok azıdır,yanıltıcı olmaktan sakınırım ama sanırım geçen sene işletmede türkiyede en fazla yapan 24 doğru yapmıştı 40 sorudan.İşletme mezunları dahi işletme yapmaya gerek görmezler çünkü çoğu kurum işletme sorularını önemsemez.

    Bu 40 sorudan her birinden 20'ye yakın yapmanız ki bahsettiklerimiz hukuk-iktisat-maliye-muhasebe'dir sizi bütün sınavları kazanma imkanı sunar.Maliye-muhasebe kolaydır zaten,1 haftalık çalışmayla maliyeden rahatca 30 doğru yaparsın,muhasebe de aynı minvalde.Kalır geriye İktisat-Hukuk.Dananın kutruğu burada kopar.İktisat ve Hukukta 40 soradan 30 doğruya çıkana bu alemde peygamber gözüyle bakılır.Benim hayatımda duyduğum en iyi hukuk 40 soruda 36 doğru ile Ankara Hukuk çıkışlı bir abimize aitti ama kendisi de iktisatta battığı için puanları işe yaramamıştı.

    Bu sınavlarda 85 üstü alırsanız önünüze açılan kapıları hayal bile edemezsiniz,85 ve üstü alırsanız gireceğiniz kurumlar,sınavlar yaklaşık olarak;

    Kaymakamlık;Bunun için genel yetenek-genel kültürde 100 üstü doğru ve alanlardan 20 şer civarı doğru yapmanız gerekir.Daha sonra içişleri bakanlığının açtığı kaymakamlık sınavında 160 civarı soru çıkar ki bunların 96 tanesi hukuk 40 civarı iktisattır,burada 120 ve üstü yapanlar kaymakamlık mülakatına girerler ve mülakatı kazananlar 3 sene süreyle kaymakamlık stajı yaparlar,bu staj esnasında 9 ay kadar yurtdışına gider,yüksek lisans yaparsınız,ingilizce öğrenirsiniz,ankarada milli güvenlik kurulunda 1 aya yakın staj yaparsınız,bir valinin yanında 1 ay yardımcı olarak kalırsınız,tatile çıkan bir kaymakamın yerine onun olduğu ilçeyi bri ay kadar siz yönetirsiniz ve 3 seneyi doldurduktan sonra cumhurbaşkanı,içişleri bakanı,başbakan vs'nin olduğu bir kurada göreve başlayacağınız yer seçilir ve artık 60 yaşındaki isimler dahi önlerini ilikler karşınızda,kaymakam bey diye.Şöyle düşünün,göreve başlayacağınız yer anadolunun bir kasabası olacaktır ve oradaki insanların sizi devlet olarak göreceğini bildiğiniz için göreceğiniz itibar sizi şaşırtacaktır.Aklımdayken bir parantez açayım,iktisatçıdan kaymakam mı olurmuş demeyin,2 sene önce kaymakamlık sınavında ilk 3'de ki öğrencilerin 2 'si iktisat bir tanesi hukuk mezunu idi,iktisat en zor alandır kpss'de,kimse yapamaz kolay kolay,o yüzden iktisat öğrencileri çok daha avantajlıdır.Devlet size bir makam arabası verir,size yetki verir,o gittiğiniz ilçedeki insanlar 40 senelik sorunları sizin çözmenizi isterler,işlerini halletmeleri için oradaki milletin yapmadığı şey kalmaz size,maddi olarak aşırı doyurucu bir meslektir,şöyle ki şuan yeni başlayan bir kaymakma 3.000 tl'nin üzerinde maaş verilmekte,makam arabası,evi devlet tarafından verilmekte,özel bir kaymakam konağı olmakta ama kötü tarafları da var tabii ki,sizden önce uyunmuş yataklarda uyumak,bavulunuzun hazır olması ve 2-3 senede bir memleketin her tarafına gidebilecek durumda olmak,bazen anneye,babaya,eşe çocuğa uzun dönem hasre kalmak gibi ama bu meslek para için yapılacak mesleklerden değildir,içinizde vatan aşkı,halka hizmet dusturu varsa kafasına koyan bir gencin kaymakam olması hiçte zor değildir.Meslekte 7 seneyi doldurduktan sonra isterseniz vali yardımcısı olabilirsiniz ama bu sürgün olarak adlandırılır,kaymakam tek başına yetkiliyken valinin birden fazla yardımcısı olur ve valiye bağlı çalışır o yüzden fazla isim istemez vali yardımcılığını.

    Bddk Murakıplığı;Bddk'nin bir de uzman alımı olur ama uzmanlar Ankara'da görev ayparken Murakıplar İstanbul'da görev yaparlar.Bddk uzman ve murakıplarının görevini şöyle açıklayım;2001 krizinde kapatılan bankalar vardı,Google'dan araştırırsanız anlarsınız bunu,bu bankaları kapatanlar Bddk murakıpları idi.Murakıplar,İstanbul'da bankaların genel müdürlüklerinde görev yapar,bankaları araştırırlar,şöyle ki mesela İş bankası'nda genel müdürün odasının yanında murakıpların görev yapması için odalar vardır,bankacılık dünyasında en korkulan isimlerdir,bu mslekte 7 seneyi doldurduktan sonra çift haneli maaşlara geçmek çok olasıdır.Şöyle ki mesleğe ilk başladığınızda 4.000 tl maaş alırsınız,lojman vardır,yani masrafınız olmaz ama meslekte 7 yıllık süreyi doldurduktan sonra bankalar bu işi çok iyi bildiğiniz için sizi çok önemli görevlere getirirler.Şöyle özetleyim,Bddk murakıpı oalrak görev yapıyorsunuz,meslekte işinizin ehlisiniz,bankacılık işlerinin hepsinden çok iyi anlıyorsunuz,mesela iş bankası size teklifte bulunuyor,bankamızın mali işlerden sorumlu genel müdürü olun maaşınız 30.000 dolar,bu tarz görevlere geçiş imkanınız çok kolaydır,veyahut gene aynı pozisyona büyük holdinglerde sizi düşünür ilk olarak.

    Hesap Uzmanlığı-Maliye Teftiş Kurulu;

    İkisi de maliye bakanlığı bünyesindedir,benztmek ayıptır ama buraya girmek her babayiğidin harcı değildir,Allah affetsin,derler ki maliye dünyasının Allahı bu hesap uzmanlarıdır.Bunlar karşınıza gelirse eğer kaçacaksınız,belki de en karizmatik meslek gruplarıdır.Maliye Teftiş'in 130 senelik geçmişi vardır ve bir kez dahi olsun bayan çalışan almamışlardır bünyeye,ağır kurallarla işler burası,senden bir sene önce dahi mesleğe başlamış olsa farketmez o kişiye üstad demek zorundasın.Maaşı fazla değildir,maddi imkanları iyi değildir,ama her sene kpss birincileri hiç sektirmeden buraya girerler.2000 ile 2007 arasında kpss'nin en başarılı isimleri,birincileri hesap uzmanlığına girmişlerdir.6 birinci hesap uzmanlığına girmişken bir birincide hesap uzmanlığı mülakatından elenmiştir.Size şöyle söyleyim,hesap uzmanlığı ve maliye teftiş sınavında eğer torpil yaptırmaya kalkarsanız ilk elenen siz olursunuz.Asla torpile izin vermezler,çünkü maddiyatın çok ötesine geçmiş adamlardır bunlar,bünyesine giren her isim çok yüksek mevkilere gelirler,güncel bir isimden başlayalım,kemal kılıçdaroğlu bir hesap uzmanıdır,meslekteki 10. senesinde hemen sosyal sigortalar kurumu genel müdürlüğüne gelmiştir,maliye bakanlarının çok çok büyük bir kısmı hesap uzmanı kökenlidir,abdüllatif şenr maliye bakanlığının bir başka pozisyonu olan gelirler kontrolörü geçişlidir,yani bu pozisyonlara gelen isimler ya devlette en yüksek kademeye çıkarlar ya da özel sektörde çok çok yüksek maaşla çalışırlar ki bir tanıdık hesap uzmanlığında zorunlu görv süresini doldurduktan sonra çanakkale seramikte 14.000 dolar maaşla işe başlamıştı ki 5 sene önce olmuştu bu olay.Hesap uzmanlığına ve maliye teftişe girmek çok zordur,yılda yaklaşık 3 sınav açarlar,duyururlar ki 15 er personel alacağız,yani yılda 45 personel alacağız derler,ama yılsonunda 3 sınavı geçen toplam 15 kişi dahi bulunmaz,eğer ki hesap uzmanlığı sorularını rahatlıkla çözebiliyorsanız kpss syaesinde giremeyeceğiniz kurum yoktur türkiyede.

    Müsteşarlıklar çalışılacak alanlardır,bankaların teftiş kurulları çalışacak alanlardandır ki en düşük teftiş kurulu maaşı 5.000 tl civarındadır,kamu kurumlarının-yani bakanlıkların teftiş kurulunda çalışabilirsiniz.Alan çok geniştir.

    Bir de şunu ekleyim;mesela bu saydığım mesleklerden herhangi birisine girdiniz,farzı misal bddk murakıpı oldunuz;göreve başladıktan sonra isterseniz 2-3sene boyunca yurtdışına gidip orada yüksek lisans yapabilirsiniz.Şöyle ki,kurum sizi yollar buradaki maaşınızın 2/3 üne yaklaşık bir miktarı verir ve size yaklaşık olarak 2.800 dolar civarında bir para daha verir,orada size yüksek lisans yapacağınız okulu ayarlar ve orada yüksek lisans yaparsınız,ki bu sizin kariyerinize çok büyük katkı sağlar,bddk murakıpı olan tanıdığım yurtdşında yüksek lisans yaptıktan sonra sabancı üniversitesinde ders vermeye başlamıştı banakcılık dünyasıyla ilgili,ve eğer tazminatınızı ödeyebilirseniz yurtdışında kalıp orada da çalışabilirsiniz.

    Sıkıntıdan aklımdakileri yazdım,en başlarda düzgün yazıyordum imla olarak ama sonra uzun yazmak isteyince imlayı önemsemedim,bu saydığım mesleklere giren 10 isim varsa en az 5 tanesi iktisat çıkışlıdır,daha aklınıza gelen ne varsa sorabilirsiniz,incici gençler uğrayıp özet geç... falan yazarsa da artık yapacak birşey yok

    İnşallah bu mesajı görüp cevaplarsın. Öncelikle verdiğin emekten dolayı çok teşekkür ederim çok yararlı bilgiler vermişsin.
    Şimdi yeni yasa çıktı diyorlar, maaşlar değişti, ,iş alanları değişti diyorlar. Eğer bunlar hakkında bilgin varsa paylaşırsan çok sevinirim.
    Beni iztediğim meslek alanları Spk uzmanlığı, Bddk murakıplığı , merkez bankası müfettişliği ve buna benzer meslek grupları. Bu alanlarda olan gelişmeler hakkında bilgilendirirsen ben çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.




  • Garip işler var, onlar için de garip üni. bölümleri var..Mesela arkadaşım jeodezi mühendisi, Kenya'da patronu yahudi olan bir maden şirketinde aylık 8.000 tl alıyor..Artık Türkiye'yi değil, böyle garip yerlerdeki garip işleri kovalamak lazım..Gerçi arkadaş yanında 2 tane kaleşnikoflu zenci askerle gezmek zorunda kalıyor ama o parayı da zaten mutlaka bir tehlikesi, eksisi olmasa vermezler..
  • İşletme okumayın, çok istiyorsanız iktisat okuyun.
  • stramanti S kullanıcısına yanıt
    Emeğin için çok teşekkürler.2.sınıf İktisat okuyan ve kpss hakkında yeni araştırmalara başlamış ve de bu sene bir an önce öss ye girip kendimi başka yerlere atmaya çalışan birisi olarakda bir çok soru işaretimi giderdin.Teşekkür Ederim.
  • stramanti arkadasa verdigi bilgiler icin cok tesekkúr ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halkla ilişkiler ve tanıtım okuyan biri nasıl işler bulabilir? Devlete atanabilme şansı varmıdır?
  • Kpss kılavuzlarına şimdiye kadar kaç tane alım yapılmış ona göre yaz.
  • Ben de mezun olacagim insllah seneye.Kpss girecegim.Once bi kursa gidecegim.Ama kpss hakkinda hicbir sey bilmiyorum.
  • bankada müdür olmak için napmak lazım ve hangi bölüm?
  • Beyler bi soru sorsam size İşletme mi Gazetecilik mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mike Tyson

    Ben de mezun olacagim insllah seneye.Kpss girecegim.Once bi kursa gidecegim.Ama kpss hakkinda hicbir sey bilmiyorum.

    Memurlar.net'e takıl.

    quote:

    Orijinalden alıntı: captain orta kapı

    bankada müdür olmak için napmak lazım ve hangi bölüm?


    İktisat-Maliye avantajlı. İşletme de olur, kendini o yönde geliştirmen lazım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

    Beyler bi soru sorsam size İşletme mi Gazetecilik mi ?


    Alakasız bölümler. Severek okuyacağın hangisi ise ona yönel.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.