Şimdi Ara

iSuppli: Kingston, DRAM pazarını açık ara lider götürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Piyasa araştırmaları yapan bağımsız araştırma kuruluşu iSuppli'nin DRAM pazarının 2009 yılına ilişkin son çalışması, firmaların pazar pozisyonları hakkında önemli bilgiler içeriyor. Dünyanın en büyük bellek üreticilerinden biri olan Kingston, iSuppli'nin çalışmasına göre 2.85 milyar dolarlık satış ve %40.3 pazar payı ile DRAM pazarının zirvesinde yer alıyor.


    Kingston'dan yapılan açıklamaya göre, firmanın yüksek satış başarısındaki en büyük etken, farklı pazar koşullarına hızlı bi şekilde adapte olabilen esnek firma yapısı. Hazırlanan rapora göre, Kingston'ın ardından dünyanın en büyük ikinci DRAM üreticisi ise 524 milyon dolarlık satış ve %7.4 pazar payı ile A-Data.


    iSuppli'nin çalışmasında, ilk beş sıranın kalanına baktığımızda ise sırasıyla Ramaxel, Smart Module ve Crucial'in geldiğini görüyoruz. Sadece bellek performanslarını içeren listede ValueRAM ve HyperX serisi gibi sistem odaklı bellekleriyle yer alan Kingston'ın 2009 toplam gelirinin USB bellekler ve SSD'lerle birlikte 4.1 milyar dolar olduğu bildiriliyor.








  • samsungun listede olmaması ilginç
  • ya zaten birçok cihset kingston üretiyor birine bağlı bence:)
  • sonuca hiç şaşırmadım zaten ençok tanınan marka kingstok
  • Kingston haksız rekabete sebep oluyor

    Tercih edilmesinin nedenleri:


    1-) Kingston ömür boyu garanti veriyor.
    2-) İsmi en çok bilinen marka kingston
    3-) Bozuk olsa dahi alınmak istenen bir marka
    4-) Günümüzde her 5 bilgisayardan 3'ünde kingston bellek vardır.

    Haksız rekabete yol açan temen etken bazı bilgisayarcıların özellikle kingstonu önermesi ve pazarlamasından kaynaklı..

    Kingston normalde amerika malı olmasına rağmen günümüzde chin'de üretiliyor..!! Aslında neredeyse bütün elektriyonik ürünler orda üretiliyor sadece ismi olduğundan işi götürüyor.




  • bence en büyük payı almasının sebeplerinden biriside yüksek segmentten ziyade giriş ve orta segmente hitap eden ürünlere yönelmesi.. mesela corsair denilince akla hep yüksek performanslı bellekler gelir vede fiyatlarıda malum ona göredir.. ama kingston denince aklıma hiç yüksek performans gelmiyor çünkü adamların gözü bu segmentte değil... en son model USB bellekleri bile rakipleri hız limitlerine dayanmışken 5-10 MBlarda sürünüyor adamların.... doğal olarak ta ucuza satıyor ve pazarı domine ediyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.