Şimdi Ara

Led Monitör hangisi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yardım hanımı razı ettim 600 - 650 tl ye kadar bütçem var.
    bu paraya alınlabilecek en büyük (Mümkünse 24") ve en iyi özellikli led monitör ne tavsiye edersiniz.?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cthax -- 26 Haziran 2010; 11:34:22 >



  • LG W2486L-PF 24'' LED LCD MONİTÖR, Full HD, HDMI, 2 ms

    600 tl
  • Benim görüşüme göre kesinlikle lg değil , o fiyata BenQ v2410 . nedenlerine gelince daha önceki bir cevabımdan alıntı ; (tabi ki kullanacak siz olacağınız için almadan önce bir mağazada mutlaka görüp - karşılaştırıp öyle karar verin) ,


    quote:

    Orijinalden alıntı: bachibouzouk

    sıraladığınız monitörler arasından tercihim (alıp 17 gün sonra iade etmeme rağmen) Samsung B2430H olurdu, bence fiyat performans olarak en iyi ürün ( tabi şans eseri benim gibi ışık sızması fazla olan bir tanesine rastlamazsanız), Philips monitörler için isim hakkını sattıktan sonra üretilen philips adını taşıyan monitörlerdeki kalite düşüşü ile ilgili bir yazı okumuştum bu yüzden alma aşamasında direk elemiştim, belki bu seri iyi bir seridir, canlı olarak görüp incelemediğim için yukarıdaki philips ler hakkında yorum yapamıyorum
    lg ye gelince lg nin bu modelini tercih etmememin sebebi ise bana göre bu modelde renk başarımının inanılmaz derece kötü oluşu (tamamen kişisel gözlem, belki size tatmin edici gelebilir, renkler ve zevkler meselesi... ama yine bir çok incelemede lg nin led aydınlatmalı panellerinde renklerin kalibrasyonla bile düzgün bir skalaya çekilemediği belirtilmiş , yine dh de ilgili konu başlığına bakarsanız insanların renkleri normalleştirmek adına gama ayarlarını 2.2 den 2.4 e çektiklerini görebilirsiniz, monitörü benim gibi çoğunlukla hd film izlemek için alacağınızdan bahsetmişsiniz, bu filmleri mümkün olduğu en iyi hallerinde izlemek istiyorsanız bu zaten baştan eksi,yabancı forumlarda (avs gibi) bluray filmleri izlemek için uygun değerin 2.2 olduğunu görürsünüz , photoshop diyorsanız zaten alacağınız tüm tn paneller renkleri tam ve düzgün veremiyorken bir de lg nin kalibre edilememesi durumu sıkıntı yaratabilir . Örnek olarak "LG'den LED Aydınlatmalı LCD W2486L video inceleme" başlığından bir alıntı:
    quote:

    Orijinalden alıntı: CRQW

    Arkadaşlar fazla zamanım olmadığından başlığı tamamen okuyamadım bu yüzden kusura bakmayın ama benim bir yardıma ihtiyacım var.

    Bu monitör bende mevcut yanlız tasarım çalışmalarındaki renkler ile baskı sonrası renkler birbiriniz tutmuyor. Tamam yüzdü yüz tutmaz ama yakına göre ayarlayamadım bir türlü ince ayarlarını yada benim gibi bu tarz çalışanların fikrini ince ayarlarını istiyorum arkadaşlar mümkünse.

    Bendeki ayarlar;

    Parlaklık %10
    Renkler R: 15 G: 15 B: 15
    Preset: 6500K
    Contras: %80
    Black Level: High
    Sharpen: %50

    http://forum.donanimhaber.com/m_35462802/mpage_7/tm.htm

    benq nasıl bir marka diye sormuşsunuz , şu an benq kullanıyorum ve memnunum , dizüstü vs gibi diğer ürün gamlarını bilemem ama monitör konusunda çok iyidir, benq gurup bünyesinde faliyet gösteren AU Optronics Corporation TFT-LCD panel üretiminde dünyanın en büyük üç şirketinden biridir ,dünyada bu konuda başta gelen markalardandır. şu an kullandığım led aydınlatmalı monitörü alma sebeplerimden biri de ışık sızması olmamasının ve fiyatının yanında markasının da benq olmasıydı,
    bu modellerin hepsinin statik kontrast yani gerçek kontrast değerleri hemen hemen aynı yani fark yok, dinamik kontrast oranına bakmayın, tamamen aldatmaca .





    bir de ek olarak servis konusu var lg nin teknik servisi hakkında çok şikayet varken benq in sorunsuz olduğu söyleniyor.

    http://www.pclabs.com.tr/2010/04/22/benq-v2410-24-led-arka-aydinlatmali-lcd-monitor-incelemesi/
    http://www.pclabs.com.tr/2010/03/10/lg-w2486l-24-led-aydinlatmali-lcd-monitor-incelemesi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bachibouzouk -- 26 Haziran 2010; 22:16:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunjack

    LG W2486L-PF 24'' LED LCD MONİTÖR, Full HD, HDMI, 2 ms

    600 tl

    LG al pişman olma bende inca var ama param olsa LG alırdım
  • LG W2486L-PF 24
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.