Şimdi Ara

*_--Diablo II Fan Club--_* -25 kişi-

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
6.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amazon

Tamamen Spear,Javelin ve Bow alanında uzman.Tüm skilleri bu alanda.Ayrıca savaşlarında ona yardım eden skilleri de var (Görüş alanı büyütme,kritik saldırı vs. vs.) Kısacası Ranged bir ablamızNedense pek güçlü olduğu düşünülmez.

Sorceress

Ateş,buz,elektrik.Bu kadar.İyi donatılıp iyi bir skill düzeni yapsa ortalığı yakacak bir kadın Üstüne bir de Tal Rasha giydirdin mi ooohIşınlanabilir,üstünüze karla karışık yağmur yağdırabilir,yada meteor düşürebilir.Türleri kısaca şöyle ki,
    Lightning : Hedefi iyi tutturan,düşük dmgli.
    Cold : Hedefi tutturma oranı da dmg i de orta.
    Fire : Bir indirdinmi herkesi yer ancak çok dengesiz.Hele meteor ve bonuslarını fullesen bide Tal Rasha giysen çok dmg alır ama biraz dengesiz oluyor.

Necromancer

Lanet,ölüler ordusu ve zehir+kemik size uygunsa bu adam da iyidir.Lanetleri düşmanların resistlerini düşürebilir,birbirlerine saldırtabilir veya onları yavaşlatabilr.Yada ne bilim görüşlerini azaltabilir.Ölüler ordusu,iskeletler ve golemlerden oluşuyor Tembel,tuşa bas bas uğraşamayan kişiler için gerçekten önemli bu iskeletler Ama Hell`de dmgleri artıyor ve daha güçlü oluyorlar.Poison kullananlar pek Necro gibi olmuyor.İnsan daha bi uğraşıyorAma bayağı güçlü.

Paladin

Diablo 2 de en güçlü mf karakter(magic find) diyebiliriz bunun sebebi hammerdin guide dir. hem ucuz hemde mükemmel başarılı immune istemeden bütün yaratıkların karşına dikilebilmesi tartışılmazdır.Ayrıyetten smiter guide i uber trsistramı tek başına 1 dk dan az sürede alabilen yegane karakterdir. defensive , offensive ve combat skill tree olrak 3 e ayrılır. bunun yanında duellerde auradin 1.12 de yenilmez gibi bişidir ( doğru ve perf item şartıyla)

Barbarian

Güçlerini hayvandan aldıklarını düşünen,yakın savaşta ezip geçen,kılıç-balta ile arası iyi olan,kalkanlardan nefret eden kişiler için.Kalkan da kullanır da pek yakılşmıyorSavaş çığlıkları ile güçlenip,skilleri ile düşmanları ezebilir.

Assassin

Suikastçi olarak geçer. dövüş sanatlarında ustadır . diablo 2 de daha çok 2 farklı kombinasyonu görülür bunlar trap assasin ve ww/hybird assassindir. Bunlardan trap olanı çok daha fazla yaygındırki resleri kötü bir karaktere işkence çektirebilir :)

Druid

Ayıya yada kurta dönüşebilir,hayvan yaratabilir veya element güçlerini kullanarak Sorceress gibi meteor indirebilir,etrafında fırtına oluşturabilir.Elemental daha bir güçlü oluyor sanırım.Ben elemental ile rahattım.Gerçi lvl 40 da bıraktım çok tutmadım bu adamı nedense

----Üye Listesi -
    ----Kurucu : Ultimir -Tyrael
    ----1-Birdhouse -Deckard Cain
    ----2-aQua~MaDooR`-Paladin
    ----3-Eaqle-Druid
    ----4-RoyalGuarD-
    ----5-InsideR-
    ----6-kadir_tr2-
    ----7-_Marvel_-
    ----8-celestial_fury-
    ----9-atahan85 -
    ----10-cz-
    ----11-Muro_Ba$kan-
    ----12-Error 404-
    ----13-Impavide-
    ----14--VII_outLaw-Assassin-Paladin
    ----15-goooo
    ----16-Emre777
    ----17-Aztlan
    ----18-78powere
    ----19-LinnutM - Blood Raven
    ----20-canoko-
    ----21-etacarinae32
    ----22-Carrier has arrived - Tal Rasha
    ----23-KadirSahin™
    ----24-ReaLiFeZoRR
    ----25-zıngır
    İmza :
    [center][image]https://store.donanimhaber.com/06/57/c9/0657c914fe06dec28dbee3ea40f13605.jpg[/image][/center] 
    [color=#FF0000][b][center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_40783231/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40783231]Diablo II Fan Club[/link][/center][/b][/color]

2. İmza :
    [color=#0000FF][right][image]https://store.donanimhaber.com/f9/96/d4/f996d4ba01e5ca4763dd42b912e686a3.jpg[/image][/right] 
    [right][link=http://forum.donanimhaber.com/m_40783231/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40783231][b]-αηd тнє нєανєηš, šнαłł тяємвłє-[/b][/link]
    [/right][/color]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyraél -- 9 Haziran 2011; 17:34:32 >

• Süper bende bunu bekliyodum:) birdhouse-deckard cain yazabilirsin hemen hatta şu the time has come diyişi bile adamı gaza getirir üyelere benide yaz!

ayrıca horadrim büyücü klanlarının başında gelenlerden olduğu içinde ayrı bi saygım var, zaten oyunda en çok yardımı yapan adam olduğunu herkes bilir:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birdhouse -- 25 Haziran 2010; 17:54:51 >

Orijinalden alıntı: Birdhouse

Süper bende bunu bekliyodum:) birdhouse-deckard cain yazabilirsin hemen hatta şu the time has come diyişi bile adamı gaza getirir üyelere benide yaz!

ayrıca horadrim büyücü klanlarının başında gelenlerden olduğu içinde ayrı bi saygım var, zaten oyunda en çok yardımı yapan adam olduğunu herkes bilir:D
    paladin: diablo 2 de en güçlü mf karakter(magic find) diyebiliriz bunun sebebi hammerdin guide dir. hem ucuz hemde mükemmel başarılı immune istemeden bütün yaratıkların karşına dikilebilmesi tartışılmazdır.Ayrıyetten smiter guide i uber trsistramı tek başına 1 dk dan az sürede alabilen yegane karakterdir. defensive , offensive ve combat skill tree olrak 3 e ayrılır. bunun yanında duellerde auradin 1.12 de yenilmez gibi bişidir ( doğru ve perf item şartıyla)

assassin: suikastçi olarak geçer. dövüş sanatlarında ustadır . diablo 2 de daha çok 2 farklı kombinasyonu görülür bunlar trap assasin ve ww/hybird assassindir. Bunlardan trap olanı çok daha fazla yaygındırki resleri kötü bir karaktere işkence çektirebilir:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birdhouse -- 25 Haziran 2010; 18:02:43 >

• quote:

paladin: diablo 2 de en güçlü mf karakter(magic find) diyebiliriz bunun sebebi hammerdin guide dir. hem ucuz hemde mükemmel başarılı immune istemeden bütün yaratıkların karşına dikilebilmesi tartışılmazdır.Ayrıyetten smiter guide i uber trsistramı tek başına 1 dk dan az sürede alabilen yegane karakterdir. defensive , offensive ve combat skill tree olrak 3 e ayrılır. bunun yanında duellerde auradin 1.12 de yenilmez gibi bişidir ( doğru ve perf item şartıyla)

assassin: suikastçi olarak geçer. dövüş sanatlarında ustadır . diablo 2 de daha çok 2 farklı kombinasyonu görülür bunlar trap assasin ve ww/hybird assassindir. Bunlardan trap olanı çok daha fazla yaygındırki resleri kötü bir karaktere işkence çektirebilir:)

Alıntıları Göster
    İşte benim en sevdiğim paladin kombinasyonu olan hammerdin, kendisi pvm(player vs monster) olan ve tartışmasız en sağlam kombinasyonların başında gelebilir. Hem ucuz hemde performansı mükemmel, hellde normal gibi ilerler

Stats
    These are the stats I recommend:
    � Strength - 50 Strength. Without gear you should have 75 Strength total.
    � Dexterity - Enough dexterity to have max block (with holy shield).
    � Energy - None
    � Vitality - The rest goes here

Skills
    20 - Blessed Hammer (attacking skills)
    20 - Concentration (only aura that effects hammer)
    20 - Vigor (hammer synergy)
    20 - Blessed aim (hammer synergy)
    1 - point in every defensive skill except the individual resistance ones (for use if another Hammeridian is in the game with a better Concentration than you, with this build this is unlikely)
    The rest into holy shield.

Gear
    This is all the top end gear hard to find but the best.
    Weapon:
    Magic scepter with the following stats: +2 Pally skills, +3 Concentration, +3 Blessed Hammer, Faster Cast Rate
    The above magic weapon is extremely hard to come by, if you cannot obtain one of these the only other option for a godly hammeridian is a Heart of the Oak.
    Gloves: Frostburns or Magefist. Use Magefist if you prefer to have faster cast rate over more many.
    Rings: 2 x Soj�s. For the godliest hammeridian, use 2 x Soj�s for the +2 skills and the huge mana bonus. Keep in mind that you are not putting anything into energy, so you need mana from items.
    Amulet: perfect Maras. The +2 skills and the high resistances, this is a no brainer.
    Belt: Arachnids Mesh. Best for this build because you are going to need fcr. The + skills is also a huge bonus.
    Armor: Enigma Archon. This is extremely important for this paladin. With this you will be moving as fast as a sorc, killing faster, and also living longer.
    Helm: Shako. Shako gives +2 skills, huge life and mana bonuses, and damage reduces, this helm is essential for a godly hammeridian.
    Shield: Herald Of Zakarum (um�ed). The +4 combat skills and excellent block rate makes this best shield for this build.
    Boots: Either Marrowwalk or Sandstorm Trek. Both of these boots are good for a Hammeridian, so which ever you prefer.
    Charms: 8 x Combat Skills +38-40 life Grand Charms, 1 Annihilus, 7 x 5 all res 20 life or 5 all res 5% fhr small charms.
    On switch have HoZ and Call to Arms. For Battle Command and Battle Orders
    not: kombinasyon rehberi %100 doğru ve benim tarafımdan deneyle gözlemlenmiştir,etkisi şaşırtıcıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birdhouse -- 25 Haziran 2010; 18:25:42 >

• quote:

Alıntıları Göster
    DİABLO BAŞLANGIÇ(1. OYUNUN HİKAYESİ)

Diablo bize "Sanctuary" adını verdiği bir dünya tanıtıyor.Teknolojik olarak orta çağ zamanlarına denk gelen ancak mistik özellikleri de barındıran bu dünyada seçtiğimiz bir kahramanı yönlendiriyoruz.

Diablo Cennet ve Cehennem arasındaki ütopik bir savaş olan "Günah Savaşı" ve bu savaşın bir tarafı olan cehennemdeki olayların dünyaya sıçraması ile ilgili olayları anlatıyor.

Cennetin tüm varlıklara düzen ve disiplinin, Cehenemin ise onlar yerine kaosun hüküm sürmesi gerektiği anlayışı yüzünden başlayan savaş gökyüzündeki en eski yıldızdan bile daha öncesine dayanmaktadır. Diablo'ya göre; Cehennem 7 Büyük İblis tarafından yönetiliyor. Bunların üçü , Üç temel kötülük ve Cehennemin yöneticileri olarak öne çıkıyorlar. En küçükleri olmasına rağmen liderleri ve en güçlüsü Diablo (Dehşetin Efendisi), Baal (Yıkımın Efendisi) ve en büyükleri Mephisto (Nefretin Efendisi). Onlardan sonra yine büyük güçlere sahip 4 iblis Azmodan(Günahların Efendisi) Belial(Yalanların Efendisi) Andariel(Izdırap Bakiresi) ve Duriel(Acının Efendisi) sıralanıyor. Normalde ölümlü dünya ile ilgili olmayan bu savaş cehennemde dönen bir entrika ve ardından gelen bir devrim ile ölümlü topraklara sıçrıyor. Büyük Sürgün olarak adlandırılan bu olayda 3 kardeş onlara karşı diğer 4 yönetici iblisin önderliğinde birleşen tüm cehennem güçleri tarafından cehennemden sürülüyorlar. Kötülüklerine ve savaşlarına dünyaya sürülmeleri engel olmayan 3 Kardeş, Günah Savaşı'na yeni bir boyut katıyor; İnsanlar. Taraf seçme özgürlüğünü elinde tutan tek varlık olan insanlar, her iki tarafta da kendilerine müttefikler buluyorlar.

Başmelek Tyrael'in önderliğinde, politik ve ideolojik farklılıklarını bir yana koyarak birleşen büyücü klanları, Horadrim adında bir birlik oluşturuyorlar. Bu insanların Günah Savaşı'nda yarattığı en büyük değişimlerden biri oluyor. Tyrael'in Horadrim'e verdiği, iblisleri hapsetme gücüne sahip olan "ruhtaşları" ile Horadrim avına başlıyor. Gayet iyi bir iş çıkaran ve iblis avlamakta uzman olan Horadrim, hemen 3 Kardeşin peşine düşüyor.Önce Mephisto, yakalanıyor ve ruhu taşa hapsedilip, Zakarum Kilisesinin korumasına bırakılıyor. Baal, Horadrim'in önde gelenlerinden Tal-Rasha'nın önderliğindeki bir grup ile Lut Gholein civarında karşılaşıyor. Baal "ruhtaşını" nı parçalama başarısını gösterse de, parçalardan biri kalbine saplanan Tal-Rasha kendini feda ederek, kendisiyle beraber Baal'i de Lut Gholein'in sıcak kumları altına hapsediyor. Bir şekilde Horadrim'den sürekli kaçmayı başaran küçük Kardeş Diablo, Batıya, Khanduras'a doğru çekiliyor. Onu Jered Cain ve bir grup Horadrim , uzun süre izini sürdükten sonra yakalıyor, ruhunu taşa hapsedip, unutulmuş bir kilisenin derinliklerine gömüyorlar.

Horadrim iblis yakalamaktaki başarısını, "ruhtaşları"nın saklandığı yeri korumakta gösteremiyor.İblislerin yakalanması ile zamanla birbirlerine düşen büyücü klanları dağılıyor. Önce başlarında onları koruyan kalmıyor, sonra böyle bir tehlikenin bile varlığı unutuluyor. Böylece Horadrim dağılmışken, cennetin yolundan sapan melek Izual'ın da yardımıyla ilk serbest kalan Mephisto oluyor. Mephisto, Zakarum'un gardiyanlığından kurtulduğu gibi, Zakarum düzenini etkileyerek ele geçiriyor.İblisin oyunlarına gelmeyen tek Zakarum rahibi Khalim de yolundan çekilince Mephisto hemen kardeşlerini kurtarmak için harekete geçiyor. Rahiplerinden biri olan Lazarus'u Khanduras'a götürüyor.

Lazarus Khanduras'ta herşeyden habersiz bir şekilde, kendi krallığını ilan etmiş ve eski bir katedrali kendine saray bellemiş olan Leoric'in yanına sızıyor.Katedralin derinliklerinde taşın içinde uyuyan Diablo ile bağlantıya geçen Lazarus, şeytanın dünyada vücüt bulabilmesi için çalışmalara başlıyor. Horadrim ile yaptığı ve hapis olduğu durumdan dolayı zayıf olan Diablo, ele geçirmek için ilk denediği kişi olan Leoric'te, başarısız oluyor. İblise direnebilen Leoric bu zorlu savaştan ağır yaralarla çıkıyor ama akıl sağlığını yitiriyor. Bunun üzerine Lazarus Diablo'nun yerleşmesi için kralın oğlu Albrecht'i kaçırıyor. Oğlunun yokluğundan kendi adamlarını suçlu tutan Leoric, deli haliyle gerçekleri göremiyor ve bundan sorumlu tuttuğu Lachdanan'a adamlarını saldırtıyor.Lachdanan kralın askerlerini ve en sonunda aslında sonuna kadar sadık oluğu delirmiş kralını öldürüyor.Albrecht'i ele geçiren ve kendi şekline dönüşen Diablo, son kardeşi Baal'i kurtarmak için çalışmalara başlıyor

• Up

Orijinalden alıntı: Tyraél

Up
    W7 de çalışıyor mu?

1- Öncelikle oyunun çalıştığı dosya olan GAME.EXE dosyasına sağ tıklayıp Windows SP2 /SP3 uyumluluk modunu seçiyoruz. Ben SP2 seçtim, dilerseniz siz SP3 seçebilirsiniz, bir fark olacağını sanmıyorum.

2- Ardından " DISABLE DESKTOP COMPOSITON " seçeneğini tikleyerek aktif hale getiriyoruz.

3- En önemli kısıma geldik. Normalde Windows 7’de bu ayarı yapmazsanız oyuna kafadan bir yarım saat sonra falan giriyor. Eh “ yok artık “ dedirtiyor insana haliyle. Şimdi burada BAŞLAR / ÇALIŞTIR VE ardından küçük harflerle“ services.msc “ yazıp ENTER’a basıyoruz. Önümüze yığınla Windows servisi gelecek. Listenin sonlarında bulunan “Windows Media Player Network Sharing Service “ servisini “ STOP “ ediyoruz yani çalışmasını durduruyoruz. İsterseniz bu servisi “ DISABLE “ yani kullanılamaz hale getirebilirsiniz ama yine de bir sorun teşkil etmemesi için en azından DIABLO 2 oynarken bu özelliği oyunu oynadığımız sürece durdurmamız gerekiyor. Bu sayede bilmem ne kadarlık bekleme süresinide böylece egale etmiş ve mutlu mesut oyuna girmek istiyoruz

Ve son olarak Diablo 2 ikonuna tıklayıp oyuna giriyoruz. Başlangıçta bu problemi çöz gibisinden bir kaç hata verecek ama siz RUN PROGRAM seçeneğini seçin ve oyuna girin. Bende ve bir kaç arkadaşımda denedik ve çatır çatır çalışıyor. Bulması biraz zaman aldı ama sonunda oldu. Umarım Diablo 2 meraklısı olupta Windows 7 kullananların işine yarar.

• quote:

Ben XP kullanıyorum ancak bir yerde şunu buldum :

1- Öncelikle oyunun çalıştığı dosya olan GAME.EXE dosyasına sağ tıklayıp Windows SP2 /SP3 uyumluluk modunu seçiyoruz. Ben SP2 seçtim, dilerseniz siz SP3 seçebilirsiniz, bir fark olacağını sanmıyorum.

2- Ardından " DISABLE DESKTOP COMPOSITON " seçeneğini tikleyerek aktif hale getiriyoruz.

3- En önemli kısıma geldik. Normalde Windows 7’de bu ayarı yapmazsanız oyuna kafadan bir yarım saat sonra falan giriyor. Eh “ yok artık “ dedirtiyor insana haliyle. Şimdi burada BAŞLAR / ÇALIŞTIR VE ardından küçük harflerle“ services.msc “ yazıp ENTER’a basıyoruz. Önümüze yığınla Windows servisi gelecek. Listenin sonlarında bulunan “Windows Media Player Network Sharing Service “ servisini “ STOP “ ediyoruz yani çalışmasını durduruyoruz. İsterseniz bu servisi “ DISABLE “ yani kullanılamaz hale getirebilirsiniz ama yine de bir sorun teşkil etmemesi için en azından DIABLO 2 oynarken bu özelliği oyunu oynadığımız sürece durdurmamız gerekiyor. Bu sayede bilmem ne kadarlık bekleme süresinide böylece egale etmiş ve mutlu mesut oyuna girmek istiyoruz

Ve son olarak Diablo 2 ikonuna tıklayıp oyuna giriyoruz. Başlangıçta bu problemi çöz gibisinden bir kaç hata verecek ama siz RUN PROGRAM seçeneğini seçin ve oyuna girin. Bende ve bir kaç arkadaşımda denedik ve çatır çatır çalışıyor. Bulması biraz zaman aldı ama sonunda oldu. Umarım Diablo 2 meraklısı olupta Windows 7 kullananların işine yarar.
    Sıra geldi Necromancer'ın özelliklerine.

Büyünün karanlık tarafı olarak adlandırılan Necromancerlar, sayfaları insan derisinden yapılmış ve yazıları insan kanı ile yazılan Necroformat adlı kitaplarında değişik cesed gömme şekilleri, garip kara büyüler ve lanetler, mezarların başında yapılan tütsülü mumlu değişik ain ve ölülerin organlarından yapılan değişik silah kombinasyonlarını saklarlar. En çok kullanılanı ise kuru kafa kolların birleşimi "wand" adındaki Necromancerların büyü sopalarıdır. Sadece et ve kemikten yapılan silahları kullanır ve zırhları giyerler. Başlıca özellikleri ise kemik ve zehirleri silh olarak kullanmaları, kris adındaki kıvrımlı ince hafif bıçakları çok iyi kullanmaları, düşmanlarını lanetlerle zayıflatıp öldürmeleri, ölülerin cesedlerini kaldırıp kontrol etmeleri ve her çeşit golemi yaratıp istedikleri şekilde kullanmaları gelmektedir. Bunların dışında şeytani yaratıkları kontrol edebilenleri ve öldürdükleri savaşçıların cesedlerindeki kemikleri çıkarıp kalkan olarak kullananları da vardır. Cadı ve kara büyücüler dahi Necromancer'lardan korkarlardı. Çünkü Necromancerlar Şeytan'ın büyücü şövalyeleri ile aynı bilgeliğe ve güce sahiptiler. Onları daha korkunç kılan ise insandan gelme olmalarıydı. Çünkü tanrının yarattığı en kötü, en zalim ve en fahşi yaratık insandı. Şeytan ve onun yaratıklarından hiçbiri kendi ırkından kimseyi hiçbir neden için öldürmezken sadece insan kendi ırkını milyonar milyonar katletmekteydi...
    Şeytan dahi Tanrı'ın yarattığı bu zalim yaratıktan zaman korkmuştur. Özelliklede cehenneme ruhlar aleminden geçmeden inmeyi başaran savaşçılar ve Necromancerlar�dan. Necromancerlar zaman zaman büyüleri ve kendilerine zırh yapmak için Cehennemin derinliklerine inip buradaki şeytanları bugün avcıların doğadaki hayvanları öldürmesi gibi tamamen spor ve zevk için öldürmüşlerdi. Tanrı bile vahşi katliama dayanamadı ve bütün Necromancerlara Dünya'yı ve Cehennemi yasakladı...
    İşte buraya kadar olan hikayeyi internet bağlantım kesik olduğundan sallamak zorunda kaldım. Daha önce izlediğim filmlerin de etkisi ile harbiden güzel salladım. Aslında roman falan yazmalıyım ben ya... Bu rehberleri yazarak harcanıyorum walla...
    Başlangıç Özellikleri
    Kas Gücü: 15
    Çeviklik: 25
    Yaşam Gücü: 15
    Büyü Gücü: 25

Yaşam Puanı: 45
    Koşma: 79
    Büyü Puanı: 25
    Her Karakter Seviyesinde Aldığı Özellik
    Yaşam +1.5
    Koşma +1
    Büyü Puanı +2

Stat Puanlarının Özellikleri
    1 Yaşam Gücü 2 Yaşam Puanı verir
    1 Yaşam Gücü 1 Koşma Puanı verir
    1Büyü Gücü 2 Büyü Puanı verir

Stats Dağılımı:
    Kas gücünü eşyasız haldeyken 90'a getirip bırakın, çevikliğe hiç dokunmayın! Bu durumda 90-15=75 Puanı Kas gücüne vermiş oldunuz. 75/5=15 seviye demek. Toplam 99 seviyede 505 puan aldığınızı düşünelim. 505-15=490 puan Yaşam ve Büyü Gücünüze kalıyor. Aşağı yukarı 1000 Yaşam Puanına ihtiyacınız olduğuna göre bunu almak için gereken ortalama Yaşam Gücü (Vitality) aşağıdaki gibidir:
    1000 (İstediğiniz Yaşam Puanı)-45(Oyunun Başındaki Yaşam Puanı)=955(İhtiyacınız olan Yaşam Puanı) Bunun da 60'ı görevlerden geldiğine göre =895 Yaşam Puanı
    En Kötü İhtimal ile bulduğunuz giysi silah ve Charm'ların 200 Puan verdiğini düşünelim, bu durumda sahip olacağınız puan 895-200=695 Yaşam Puanıdır
    Karakter Seviyenize X dersek alacağınız puan şu şekilde olacak: (X-1) x(1.5)+(X-1)x(5x2)=695 Yaşam Puanı Şimdi kalemi kağıdı elimize alalım ve hesaplayalım...
    Sonuç:
    90 Kas gücü için 15 seviye + Ortalama 1000 Yaşam Puanı için 65 seviye = 80. seviyede istediğiniz oluyor ancak bu durumda çok az bir büyü gücüne sahip oluyorsunuz. Demek ki 1000 Yaşam Puanı'nı Necromancer ile yapmak her baba yiğidin harcı değil. Bu yüzden 600-700 ile idare edin.
    Dikkat edilmesi gereken bir diğer sonuç ise Necromancer'ın sadece 3 çeşidinin bulunması, bunlar single game için çok fazla ve çeşitte skill kullanan Necro'lar, Düel içn olan MeeleMancer ve DuelMancer tipleri. MeeleMancer, Kriss ve Bone Knife gibi küçük ve az str. ile dex. isteyen silahları poison dagger ile birleştirerek kullanır. Bu tip Necromancerlar diğer Zehir Skill'lerinde de uzmandır. Bir de DuelMancer olarak bilinen ve en çok kullanılan sınırlı skill'leri kullanıp uzmanlaşan ve belki de en güçlü tür olan NecroMancer vardır. Necromancer sadece skill'e dayalı bir karakter olduğundan giydiği eşyalarda ilk ve tek aradığı özellik skill vermesi daha sonra aradığı özellik ise büyü ve yaşam gücü vermesidir.

Düel�de Kullanılan Skill�ler:
    İlk olarak Bone and Poison Skills kısmından ve bazı skill'lerin karşılaştırmalarından başlayacağız. Aşağıda göreceğiniz gibi burada 20'lenecek sadece 2 skill var gerisini kesinlikle ellemeyin ve elletmeyin! :)
    Bone and Poison Skills
    Burada anlatılan tüm skill'ler 20'lenmelidir!
    Poison Damage/Zehir Hasar Puanı
    Zehir hasar puanları listelerde "poison damage over X seconds" olarak gözükür, burada dikkat etmeniz gereken zehirin her saniye o hasarı vermediği toplam saniyeye bölünmüş olarak o kadar hasar verdiğidir. Yani "poison damage 100 over 2 seconds" yazan bir skill veya silah 100/2x60'tan saniyede 5/6 damage verir ki bu da çok düşük rakamlı bir örnek oldu... :) Nitekim Poison (Zehir) hasarı veren silah ve büyüler Diablo oyuncuları tarafından hiç tercih edilmeyen ve kullanılmayan saldırı yöntemleridir. Rakibinizin zehirlenmesini beklerken siz daha önce ölebilirsiniz.
    Not: 400 Poison Damage'den sonraki silahlar bug'lıdır. Bunlar normal damage gibi hasarverir. MeleeMancer'lar bu yüzden kullanılmaktadır.
    Bone Spear vs Bone Spirit/Kemik Mızrağı versus Kemik Ruhu
    Bone Spear (Kemik Mızrağı) bir çizgi üzerine dizilmiş bütün düşmanlarınıza hasar vererek yol alır. Bu özelliğinden dolayı Bone Spear kalabalık düşmanlara karşı etkili bir saldırıdır. Yüksek seviyelerde Bone Spirit daha yüksek hasar puanı verir ancak sadece bir düşmana saldırır ve çok fazla büyü gücü ister, ancak Bone Spear Spirite yakın bir hasar puanı ile çok daha fazla düşmanı yaralar ve hatta öldürür. Bone Spirit ile düşmana nişan almak çok daha kolaydır çünkü hedef alınan düşmanı uzun bir süre takip eder.Eğer geniş alanları kısa sürede temizlemek istiyorsanız tercih edeceğiniz tek skill Bone Spear'dır. Ek hasar puanına ihtiyaç duyduğunuzda çıkaracağınız yardımcı Golem, Skeleton ve Minionlar ile kısa bir sürede geniş alanları temizleyebilirsiniz. Ancak Maksimum Hasar Puanı, Yüksek hız ve Büyü Gücü Harcamak istiyorsanız tek tercihiniz 20. Seviye Bone Spirit, 20 . Seviye Fire Golem, 20. Seviye Golem Mastery ve Bir miktar yerine göre kullanılacak lanet olmalı. Lanetlerde kesinlikle şu 20'lenmeli veya şu 10'lanmalı demiyorum çünkü lanetler bağlantı hızı ve laga göre işe yaramamazlık yapabiliyor. Aşağıda ise her iki skill'in kısa karşılaştırmaları yer almakta.
    Bone Spear/Kemik Mızrağı:
    • Yarı yarıya hasar verme (Bone Spirit'e Göre), yarı yarıya büyü gereksinimi, aynı anda çoklu hedef vurma
    • Düşmana değil gittiği yola hedef alma, çoklu düşmanlarda onların doğrultusuna doğru saldırıda bulunma
    Bone Spirit/Kemik Ruhu:
    • İki kat hasar verme (Bone Spear'a Göre), İki kat büyü gereksinimi, sadece bir hedef vurma
    • Düşmana daha kolay vurur
    • Her saldırı için daha hızlı şarj olur
    • Player vs Player ölümüne dövüşlerde en iyi seçimdir!

Necromancer'ın büyülerini karşılarştırıp hangisinin daha iyi olduğunu konusunda karar vermek için daha iyi bir yol var mı?
    Hayır. Tek bir yol var oda Bone Spirit ve Bone Spear kullanan aynı seviyede iki Necro'yu kapıştırmak ki bu da çok eskilerde atalarımız tarafından yapıldı ve şu sonuç görüldü:
    Bone Spear kullananda Bone Spirit kullananda dansöz gibi kıvırttı ancak Bone Spirit kullanan diğerinin kulağını aldı. Bir nevi "Verdim kulağına!" olayı... :)
    Bone Armor
    Gereken Seviye: 1
    Öncelikli Gereksinim: Yok
    Necromancerların ölülerin kemiklerini kullanarak oluşturdukları kemikten perde sadece fiziksel saldırıları kesebilmekteydi. Bunun nedeni kemiğin kalitesinin ancak o kadar olması. her ne kadar kulağa saçmada gelse amcalar masallarına biraz da mantık katmışlar.
    Efekt: Çevrenizde fiziksel saldırıları emen kemikten bir kalkan oluşur.
    Bone Armor "Damage Reduced by %X" özellikli eşyaları giyemeyen Necromancerlar için vazgeçilmez ve kesinlikle 20'lenmesi gereken bir skilldir. 20. seviyede 30 mana harcar 210 damage absorbe eder
    Bone Spirit
    Gereken Seviye: 30
    Öncelikli Gerekeneler: Teeth [1], Corpse Explosion [6], Bone Spear [18]

Player vs Player: Bone Spirit Bone Prison'a hasar vermez!
    Necromancerlar öldürdükleri savaşçıların kafataslarını çeşitli büyüler ile kafataslarının ruhlarını çağırıp çeşitli hedeflere yöneltir ve saldırı amaçlı kullanırlardı. İşte bu büyümüzün aslı bu. 20. seviyede 21 mana harcar 340-350 Damage�lik hasar verir.
    Efekt: Hedef alınan düşmanı vurur veya kendisi vuracak bir düşman bulur.
    Karşınıza çıkan ilk Bone Spirit kullanan düşman Act IV, The Chaos Sanctuary, Oblivion Knight'lardır.
    Summoning Spells
    Burada Summon Resist Haricindeki tüm Skill'ler 20'lenmelidir!
    Golem Mastery
    Gereken Seviye: 12
    Öncelikli Gerekenler: Clay Golem [6]

Golem Kontrol'ünü maksimum seviyeye çıkarıp hem yaşam puanlarını hemde saldırı ve koşma hızlarını arttırmak için 20'lemeniz gereken başlıca skill.
    Pasif Efekt: Arttırılmış Hız ve Yaşam Puanı.
    Golem Mastery Golemlerin Skill Tablolarında görülen ve belirtilen yaşam puanlarından daha fazlasını onlara verir. 20. seviyede Golemlerin yaşam puanı %400 artar, saldırı hızı ise %33 artar

Summon Resist
    Gereken Seviye: 24
    Öncelikli Gerekenler: Clay Golem [6], Golem Mastery [12]

Necromancerların yarattığı tüm yaratıklara her türlü element ve zehir saldırılarına karşı savunma verir.
    Pasif Efekt: Zakarum Priest'lar vb. yaratıkların element saldırılarına karşı bütün yaratıklarınızı korur. 1. seviyede %28 tüm dayanıklılıklara ekler, 6. seviyede ise %50�ye çıkar.
    Fire Golem
    Gerekn Seviye: 30
    Öncelikli Gerekenler: Clay Golem [6], Blood Golem [18], Iron Golem [24]

Golemlerin en tehlikeli ve güçlüsü olan Fire Golemin başlıca özllikleri, öldüğü zaman corpse damage vermesi ve bu damage'i Seviye'ine göre yükseltmesi, ateşli saldırıları vücudunda emmesi ve normal, nightmare ve hell zorluk derecelerinde hem yaşam puanının hemde saldırı puanlarının kendiliğinden artması gelmektedir. Bir başka özelliği ise single game de küçük yaratık gruplarını sadece yanlarından geçerek dahi öldürebilmesidir. Ayrıyeten teker tekere vurmasına gerek kalmamaktadır. 20. seviyedeki bir Fire Golem 86-233/129-337/155-406 Hasar puanı verir. Bunlar sırası ile Normal, Nightmare ve Hell�dir. 240 mana ister, %88 ateşli saldırıyı emer ve yaşam puanına ekler, savunması 160 olarak sabittir, yaşam puanı: 313/613/1013�tür.
    Efekt: Ateşten bir Golem yaratır ve bu Golem kendisine gelen ateşli saldırılarda kendi hakkını tamamlar.
    Paladin'in Holy Fire Aura'sı gibi yakın çevresindeki yaratık ve düşmanları yakarak öldürür.
    Fire Golem yaratılırken veya ölürken ateşli patlamalı saldırı verir. Bu çevresindeki düşman yaratık yada oyunculara fazla miktarda hasar verir.
    Not: Buradaki Yaşam Puanı Normal Oyunda 313, Nightmare de 613, Hell de 1013'tür.
    Necromancer Curses/Lanetler
    Her zaman olduğu gibi sadece açıklanan skill'ler 20'leyeceksiniz! Yalnız bu bölümde dikkat etmeniz gereken bu skill'lerden ya birini 20'lemek veya her ikisinide 10'layıp bırakmak...
    Iron Maiden
    Öncelikli Gerekenler: Amplify Damage [1]

Size gelen saldırıları saldırgana çevirmenin güzel bir şekli. Büyü gereksinimi 5 mana ile sabittir, 20. seviyede %675 hasar puanını saldırgana geri çevirir, etki süresi 57.6 saniye, menzili 4.6 adım dır.
    Efekt: Laneti yiyen yaratık veya oyuncu size, sizin yaratıklarınıza veya takım arkadşınıza vurursa belirtilen seviyedeki hasar puanı kendisine geri döner ve yüksek seviyelerde ölümüne sebep olur.
    Iron Maiden sadece fiziksel saldırı kullanan yaratık veya oyunculara işler. Amazon (Bow Kullananları), Sorcerer, Necromancer, Elemental Druid ve Paladin (Fohadin)�ler Iron Maiden yemez.
    Decrepify
    Öncelikli Gerekenler: Weaken [6], Terror [12]

Hızlı hareket eden oyuncuların korkulu rüyası. Onları tek bir lanet ile inanılmaz derecede yavaşlatabilirsiniz. Büyü gereksinimi 11 mana, etki süresi 1. seviyede 4saniye, 20. seviyede 15.4 saniye ve etki alanı 4 adımdır.
    Efekt: Hedefin Hızı, Verdiği Hasar Puanı ve Fiziksel Savunması %50 azalır.
    Decrepify Assassin vb. hızlı karakterlere karşı çok işe yarasada Sorcerer vb. karakterlere karşı son derece etkisiz kalmaktadır.

Battle.net USWest Level 85 PvP Necromancer Doombringer_mt by MARP[mt]
    Skill Dağılımı:
    Poison&Bone
    • Bone Armor: 20
    • Bone Spirit: 20
    • Poison Nova: 20. seviyede 243-268 hasar puanını 2 saniyede verir. 8 mana ile sabit büyü gereksinimine sahiptir.
    • Bu tree deki diğer bütün skillere 1 puan.
    Curses
    • Lower Resist: 10, Büyü gereksinimi 22 mana ile sabittir, 10. seviyede 10.6 adım menzil, 38 saniye etki süresi ve -%55 All Resistans özelliği vardır.
    • Iron Maiden: 20 (Level 85 itibariyle max değil şu anda, buna veriyorum skillerimi)
    • Decrepify: 1
    • Lower�i ve Decrepify�i açacak skillere 1 puan.
    Summoning
    • Clay Golem: 1 Başka hiçbir şeye puan yok. Clay Golem: Guided Arrow, Thunderstorm, Bone Spirit toplama cihazı.
    Base Statlar:
    Strenght: 133 (-15 request li Stormshield giyebilmek için)
    Dexterity: 180 (Hedeflediğim Level olan lvl 90 da itemlerle 75% blok sağlamak için. Itemlerden bi +50 var...)
    Vitality: Geri kalan Statslar.
    Energy: Base. (Base energy li necro olur mu diyecek arkadaşlar için manam Full Damage Reduced takımım ile 1020, Sorc ve Necroya karşı1660)
    Itemler:
    Damage Reduced Takımı (vs. Amazon, Assassin, Barbar, Druid)
    • Shako
    • Cat's Eye
    • Shaftshop
    • Wizardspike
    • Stormshield
    • "Caster" recipesi ile Craft edilmiş Belt(+33 mana, 10% Faster Cast Rate, +27 life)
    • Trang-Oul's Caster (Eldiven)
    • Aldur's Advance (Bot)
    • Stone Of Jordan
    • Raven Frost
    Fastest Cast Takımı (vs. Necro)
    • Su itemleri giyiyorum Reduce takımındakiler yerine:
    • Stealth Runeword Armor (Archon Plate)
    • Lidless Wall
    • Stone of Jordan (Raven Frost yerine.. 2 SOJ giyiyorum yani)
    Resist Takımı (vs. Sorcerer)
    Damage reduce takımındakiler yerine şunları giyiyorum:
    • Skin Of The Vipermagi
    • Homunculus "Um"
    • Thundergod's Vigor
    • Mara's Kaleidoscope
    • Charmlarım: 6 tane Poison&Bone skills (+life, +mana), 10 tane 5% Faster Run/Walk Small, gerisi Small Life Charmları.
    Not: MARP[mt]�nin düel Necrosu son zamanlarda battle.net�te en moda olan tür olduğundan onun charını onun ağzından açıklamayı uygun buldum. Yukarıda ayrıntılı şekilde incelememiş ama onun charında kullanılan skill�leride yanlarına ilgili seviyelerindeki bilgileri ile birlikte yazdım.

Daha önce kullanılan ve Single Game�de de çok güçlü olan Necromancer Tipi:
    Skill Dağılımı:
    Poison&Bone
    Curses
    • Decrepify: 20
    Summoning
    • Golem Mastery: 20
    • Fire Golem: 20
    • Summon Resist: 1
    Stats Dağılımı:
    Strenght: 80 (Hafif zırh giyebilmek için)
    Dexterity: Hiç yok (Dexterity isteyen hiçbir eşya kullanmadığı için)
    Vitality: 300 (Fazla Life�a ihtiyacı olduğu için)
    Energy: Geri kalan statslar. (Mana Regeneration hızını arttırmak için)
    Kullandığı eşyalar:
    • Black Hand Key Grave Wand
    • Homonculus Hierophant Trophy
    • Trang-Oul's Scales Chaos Armor
    • Trang-Oul's Girth Troll Belt
    • Trang-Oul's Claws Heavy Bracers
    Not: Trang-Oul�s Avatar setinin bu üç parçası sayesinde hatrı sayılı +skill, cannot be frozen özelliği ve parça bonusu olarak �Regenerate Mana 15% (3 Items)� kazanacaksınız. Bu sayede Raven Frost ring kullanmanıza gerek kalmayacak.
    Stone of Jordan x2
    Saracen's Chance Amulet veya Mara's Kaleidoscope Amulet
    Not: Bu Necromancer türü Düellerde kullanılmamasına karşın single game de çok işe yaramakta ve çok hızlı seviye atlayabilmektedir. Aynı zamanda Necro vs Necro Düellerinde MARP[mt]�nin Necromancer�ı haricindekilere karşı da üstünlük sağlamaktadır.
    Birde MeleeMancer (WARLOCK) Denilen Poison Dagger kullanan ama düelde çok zayıf olan bir tür var. Bu tür ise tamamen Poison�a dayalı bir strateji kullanmakta 140 Strenght, 120 Dexterity, 300 Vitality ve base Energy ile statslarını tamamlamaktadır. Kullandığı skiller ise Bone Armor (20), Poison Dagger (20), Poison Nova (20), Lower Resist (10), Fire Golem (20), Summon Resist (1) ve Golem Mastery (10).
    Bu MeleeMancer�lara daha çok Warlock denilmekte ve Başlıca silahları Yüksek Poison Damage�li Dagger, Charm ve Storm Shield. Geri kalan eşyaları ise klasik �Damage Reduced by %X� özellikli eşyalar.

Bana laf söyleyenlere ne oldu acaba? Hesaplar uçmuş. Bu yaşıma geldim doğruyu söyledim doğruyu yaptım. Kendi suçunuzu bana attınız da ne oldu? Kaçıp gittiniz ya da yeni hesap açtınız. Dolandırıcılığı meslek edinmişsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: InsideR

Büyünün karanlık tarafı olarak adlandırılan Necromancerlar, sayfaları insan derisinden yapılmış ve yazıları insan kanı ile yazılan Necroformat adlı kitaplarında değişik cesed gömme şekilleri, garip kara büyüler ve lanetler, mezarların başında yapılan tütsülü mumlu değişik ain ve ölülerin organlarından yapılan değişik silah kombinasyonlarını saklarlar. En çok kullanılanı ise kuru kafa kolların birleşimi "wand" adındaki Necromancerların büyü sopalarıdır. Sadece et ve kemikten yapılan silahları kullanır ve zırhları giyerler. Başlıca özellikleri ise kemik ve zehirleri silh olarak kullanmaları, kris adındaki kıvrımlı ince hafif bıçakları çok iyi kullanmaları, düşmanlarını lanetlerle zayıflatıp öldürmeleri, ölülerin cesedlerini kaldırıp kontrol etmeleri ve her çeşit golemi yaratıp istedikleri şekilde kullanmaları gelmektedir. Bunların dışında şeytani yaratıkları kontrol edebilenleri ve öldürdükleri savaşçıların cesedlerindeki kemikleri çıkarıp kalkan olarak kullananları da vardır. Cadı ve kara büyücüler dahi Necromancer'lardan korkarlardı. Çünkü Necromancerlar Şeytan'ın büyücü şövalyeleri ile aynı bilgeliğe ve güce sahiptiler. Onları daha korkunç kılan ise insandan gelme olmalarıydı. Çünkü tanrının yarattığı en kötü, en zalim ve en fahşi yaratık insandı. Şeytan ve onun yaratıklarından hiçbiri kendi ırkından kimseyi hiçbir neden için öldürmezken sadece insan kendi ırkını milyonar milyonar katletmekteydi...
    Şeytan dahi Tanrı'ın yarattığı bu zalim yaratıktan zaman korkmuştur. Özelliklede cehenneme ruhlar aleminden geçmeden inmeyi başaran savaşçılar ve Necromancerlar�dan. Necromancerlar zaman zaman büyüleri ve kendilerine zırh yapmak için Cehennemin derinliklerine inip buradaki şeytanları bugün avcıların doğadaki hayvanları öldürmesi gibi tamamen spor ve zevk için öldürmüşlerdi. Tanrı bile vahşi katliama dayanamadı ve bütün Necromancerlara Dünya'yı ve Cehennemi yasakladı...
    İşte buraya kadar olan hikayeyi internet bağlantım kesik olduğundan sallamak zorunda kaldım. Daha önce izlediğim filmlerin de etkisi ile harbiden güzel salladım. Aslında roman falan yazmalıyım ben ya... Bu rehberleri yazarak harcanıyorum walla...
    Başlangıç Özellikleri
    Kas Gücü: 15
    Çeviklik: 25
    Yaşam Gücü: 15
    Büyü Gücü: 25

Yaşam Puanı: 45
    Koşma: 79
    Büyü Puanı: 25
    Her Karakter Seviyesinde Aldığı Özellik
    Yaşam +1.5
    Koşma +1
    Büyü Puanı +2

Stat Puanlarının Özellikleri
    1 Yaşam Gücü 2 Yaşam Puanı verir
    1 Yaşam Gücü 1 Koşma Puanı verir
    1Büyü Gücü 2 Büyü Puanı verir

Stats Dağılımı:
    Kas gücünü eşyasız haldeyken 90'a getirip bırakın, çevikliğe hiç dokunmayın! Bu durumda 90-15=75 Puanı Kas gücüne vermiş oldunuz. 75/5=15 seviye demek. Toplam 99 seviyede 505 puan aldığınızı düşünelim. 505-15=490 puan Yaşam ve Büyü Gücünüze kalıyor. Aşağı yukarı 1000 Yaşam Puanına ihtiyacınız olduğuna göre bunu almak için gereken ortalama Yaşam Gücü (Vitality) aşağıdaki gibidir:
    1000 (İstediğiniz Yaşam Puanı)-45(Oyunun Başındaki Yaşam Puanı)=955(İhtiyacınız olan Yaşam Puanı) Bunun da 60'ı görevlerden geldiğine göre =895 Yaşam Puanı
    En Kötü İhtimal ile bulduğunuz giysi silah ve Charm'ların 200 Puan verdiğini düşünelim, bu durumda sahip olacağınız puan 895-200=695 Yaşam Puanıdır
    Karakter Seviyenize X dersek alacağınız puan şu şekilde olacak: (X-1) x(1.5)+(X-1)x(5x2)=695 Yaşam Puanı Şimdi kalemi kağıdı elimize alalım ve hesaplayalım...
    Sonuç:
    90 Kas gücü için 15 seviye + Ortalama 1000 Yaşam Puanı için 65 seviye = 80. seviyede istediğiniz oluyor ancak bu durumda çok az bir büyü gücüne sahip oluyorsunuz. Demek ki 1000 Yaşam Puanı'nı Necromancer ile yapmak her baba yiğidin harcı değil. Bu yüzden 600-700 ile idare edin.
    Dikkat edilmesi gereken bir diğer sonuç ise Necromancer'ın sadece 3 çeşidinin bulunması, bunlar single game için çok fazla ve çeşitte skill kullanan Necro'lar, Düel içn olan MeeleMancer ve DuelMancer tipleri. MeeleMancer, Kriss ve Bone Knife gibi küçük ve az str. ile dex. isteyen silahları poison dagger ile birleştirerek kullanır. Bu tip Necromancerlar diğer Zehir Skill'lerinde de uzmandır. Bir de DuelMancer olarak bilinen ve en çok kullanılan sınırlı skill'leri kullanıp uzmanlaşan ve belki de en güçlü tür olan NecroMancer vardır. Necromancer sadece skill'e dayalı bir karakter olduğundan giydiği eşyalarda ilk ve tek aradığı özellik skill vermesi daha sonra aradığı özellik ise büyü ve yaşam gücü vermesidir.

Düel�de Kullanılan Skill�ler:
    İlk olarak Bone and Poison Skills kısmından ve bazı skill'lerin karşılaştırmalarından başlayacağız. Aşağıda göreceğiniz gibi burada 20'lenecek sadece 2 skill var gerisini kesinlikle ellemeyin ve elletmeyin! :)
    Bone and Poison Skills
    Burada anlatılan tüm skill'ler 20'lenmelidir!
    Poison Damage/Zehir Hasar Puanı
    Zehir hasar puanları listelerde "poison damage over X seconds" olarak gözükür, burada dikkat etmeniz gereken zehirin her saniye o hasarı vermediği toplam saniyeye bölünmüş olarak o kadar hasar verdiğidir. Yani "poison damage 100 over 2 seconds" yazan bir skill veya silah 100/2x60'tan saniyede 5/6 damage verir ki bu da çok düşük rakamlı bir örnek oldu... :) Nitekim Poison (Zehir) hasarı veren silah ve büyüler Diablo oyuncuları tarafından hiç tercih edilmeyen ve kullanılmayan saldırı yöntemleridir. Rakibinizin zehirlenmesini beklerken siz daha önce ölebilirsiniz.
    Not: 400 Poison Damage'den sonraki silahlar bug'lıdır. Bunlar normal damage gibi hasarverir. MeleeMancer'lar bu yüzden kullanılmaktadır.
    Bone Spear vs Bone Spirit/Kemik Mızrağı versus Kemik Ruhu
    Bone Spear (Kemik Mızrağı) bir çizgi üzerine dizilmiş bütün düşmanlarınıza hasar vererek yol alır. Bu özelliğinden dolayı Bone Spear kalabalık düşmanlara karşı etkili bir saldırıdır. Yüksek seviyelerde Bone Spirit daha yüksek hasar puanı verir ancak sadece bir düşmana saldırır ve çok fazla büyü gücü ister, ancak Bone Spear Spirite yakın bir hasar puanı ile çok daha fazla düşmanı yaralar ve hatta öldürür. Bone Spirit ile düşmana nişan almak çok daha kolaydır çünkü hedef alınan düşmanı uzun bir süre takip eder.Eğer geniş alanları kısa sürede temizlemek istiyorsanız tercih edeceğiniz tek skill Bone Spear'dır. Ek hasar puanına ihtiyaç duyduğunuzda çıkaracağınız yardımcı Golem, Skeleton ve Minionlar ile kısa bir sürede geniş alanları temizleyebilirsiniz. Ancak Maksimum Hasar Puanı, Yüksek hız ve Büyü Gücü Harcamak istiyorsanız tek tercihiniz 20. Seviye Bone Spirit, 20 . Seviye Fire Golem, 20. Seviye Golem Mastery ve Bir miktar yerine göre kullanılacak lanet olmalı. Lanetlerde kesinlikle şu 20'lenmeli veya şu 10'lanmalı demiyorum çünkü lanetler bağlantı hızı ve laga göre işe yaramamazlık yapabiliyor. Aşağıda ise her iki skill'in kısa karşılaştırmaları yer almakta.
    Bone Spear/Kemik Mızrağı:
    • Yarı yarıya hasar verme (Bone Spirit'e Göre), yarı yarıya büyü gereksinimi, aynı anda çoklu hedef vurma
    • Düşmana değil gittiği yola hedef alma, çoklu düşmanlarda onların doğrultusuna doğru saldırıda bulunma
    Bone Spirit/Kemik Ruhu:
    • İki kat hasar verme (Bone Spear'a Göre), İki kat büyü gereksinimi, sadece bir hedef vurma
    • Düşmana daha kolay vurur
    • Her saldırı için daha hızlı şarj olur
    • Player vs Player ölümüne dövüşlerde en iyi seçimdir!

Necromancer'ın büyülerini karşılarştırıp hangisinin daha iyi olduğunu konusunda karar vermek için daha iyi bir yol var mı?
    Hayır. Tek bir yol var oda Bone Spirit ve Bone Spear kullanan aynı seviyede iki Necro'yu kapıştırmak ki bu da çok eskilerde atalarımız tarafından yapıldı ve şu sonuç görüldü:
    Bone Spear kullananda Bone Spirit kullananda dansöz gibi kıvırttı ancak Bone Spirit kullanan diğerinin kulağını aldı. Bir nevi "Verdim kulağına!" olayı... :)
    Bone Armor
    Gereken Seviye: 1
    Öncelikli Gereksinim: Yok
    Necromancerların ölülerin kemiklerini kullanarak oluşturdukları kemikten perde sadece fiziksel saldırıları kesebilmekteydi. Bunun nedeni kemiğin kalitesinin ancak o kadar olması. her ne kadar kulağa saçmada gelse amcalar masallarına biraz da mantık katmışlar.
    Efekt: Çevrenizde fiziksel saldırıları emen kemikten bir kalkan oluşur.
    Bone Armor "Damage Reduced by %X" özellikli eşyaları giyemeyen Necromancerlar için vazgeçilmez ve kesinlikle 20'lenmesi gereken bir skilldir. 20. seviyede 30 mana harcar 210 damage absorbe eder
    Bone Spirit
    Gereken Seviye: 30
    Öncelikli Gerekeneler: Teeth [1], Corpse Explosion [6], Bone Spear [18]

Player vs Player: Bone Spirit Bone Prison'a hasar vermez!
    Necromancerlar öldürdükleri savaşçıların kafataslarını çeşitli büyüler ile kafataslarının ruhlarını çağırıp çeşitli hedeflere yöneltir ve saldırı amaçlı kullanırlardı. İşte bu büyümüzün aslı bu. 20. seviyede 21 mana harcar 340-350 Damage�lik hasar verir.
    Efekt: Hedef alınan düşmanı vurur veya kendisi vuracak bir düşman bulur.
    Karşınıza çıkan ilk Bone Spirit kullanan düşman Act IV, The Chaos Sanctuary, Oblivion Knight'lardır.
    Summoning Spells
    Burada Summon Resist Haricindeki tüm Skill'ler 20'lenmelidir!
    Golem Mastery
    Öncelikli Gerekenler: Clay Golem [6]

Golem Kontrol'ünü maksimum seviyeye çıkarıp hem yaşam puanlarını hemde saldırı ve koşma hızlarını arttırmak için 20'lemeniz gereken başlıca skill.
    Pasif Efekt: Arttırılmış Hız ve Yaşam Puanı.
    Golem Mastery Golemlerin Skill Tablolarında görülen ve belirtilen yaşam puanlarından daha fazlasını onlara verir. 20. seviyede Golemlerin yaşam puanı %400 artar, saldırı hızı ise %33 artar

Summon Resist
    Öncelikli Gerekenler: Clay Golem [6], Golem Mastery [12]

Necromancerların yarattığı tüm yaratıklara her türlü element ve zehir saldırılarına karşı savunma verir.
    Pasif Efekt: Zakarum Priest'lar vb. yaratıkların element saldırılarına karşı bütün yaratıklarınızı korur. 1. seviyede %28 tüm dayanıklılıklara ekler, 6. seviyede ise %50�ye çıkar.
    Fire Golem
    Gerekn Seviye: 30
    Öncelikli Gerekenler: Clay Golem [6], Blood Golem [18], Iron Golem [24]

Golemlerin en tehlikeli ve güçlüsü olan Fire Golemin başlıca özllikleri, öldüğü zaman corpse damage vermesi ve bu damage'i Seviye'ine göre yükseltmesi, ateşli saldırıları vücudunda emmesi ve normal, nightmare ve hell zorluk derecelerinde hem yaşam puanının hemde saldırı puanlarının kendiliğinden artması gelmektedir. Bir başka özelliği ise single game de küçük yaratık gruplarını sadece yanlarından geçerek dahi öldürebilmesidir. Ayrıyeten teker tekere vurmasına gerek kalmamaktadır. 20. seviyedeki bir Fire Golem 86-233/129-337/155-406 Hasar puanı verir. Bunlar sırası ile Normal, Nightmare ve Hell�dir. 240 mana ister, %88 ateşli saldırıyı emer ve yaşam puanına ekler, savunması 160 olarak sabittir, yaşam puanı: 313/613/1013�tür.
    Efekt: Ateşten bir Golem yaratır ve bu Golem kendisine gelen ateşli saldırılarda kendi hakkını tamamlar.
    Paladin'in Holy Fire Aura'sı gibi yakın çevresindeki yaratık ve düşmanları yakarak öldürür.
    Fire Golem yaratılırken veya ölürken ateşli patlamalı saldırı verir. Bu çevresindeki düşman yaratık yada oyunculara fazla miktarda hasar verir.
    Not: Buradaki Yaşam Puanı Normal Oyunda 313, Nightmare de 613, Hell de 1013'tür.
    Necromancer Curses/Lanetler
    Her zaman olduğu gibi sadece açıklanan skill'ler 20'leyeceksiniz! Yalnız bu bölümde dikkat etmeniz gereken bu skill'lerden ya birini 20'lemek veya her ikisinide 10'layıp bırakmak...
    Iron Maiden
    Öncelikli Gerekenler: Amplify Damage [1]

Size gelen saldırıları saldırgana çevirmenin güzel bir şekli. Büyü gereksinimi 5 mana ile sabittir, 20. seviyede %675 hasar puanını saldırgana geri çevirir, etki süresi 57.6 saniye, menzili 4.6 adım dır.
    Efekt: Laneti yiyen yaratık veya oyuncu size, sizin yaratıklarınıza veya takım arkadşınıza vurursa belirtilen seviyedeki hasar puanı kendisine geri döner ve yüksek seviyelerde ölümüne sebep olur.
    Iron Maiden sadece fiziksel saldırı kullanan yaratık veya oyunculara işler. Amazon (Bow Kullananları), Sorcerer, Necromancer, Elemental Druid ve Paladin (Fohadin)�ler Iron Maiden yemez.
    Decrepify
    Öncelikli Gerekenler: Weaken [6], Terror [12]

Hızlı hareket eden oyuncuların korkulu rüyası. Onları tek bir lanet ile inanılmaz derecede yavaşlatabilirsiniz. Büyü gereksinimi 11 mana, etki süresi 1. seviyede 4saniye, 20. seviyede 15.4 saniye ve etki alanı 4 adımdır.
    Efekt: Hedefin Hızı, Verdiği Hasar Puanı ve Fiziksel Savunması %50 azalır.
    Decrepify Assassin vb. hızlı karakterlere karşı çok işe yarasada Sorcerer vb. karakterlere karşı son derece etkisiz kalmaktadır.

Battle.net USWest Level 85 PvP Necromancer Doombringer_mt by MARP[mt]
    Skill Dağılımı:
    Poison&Bone
    • Poison Nova: 20. seviyede 243-268 hasar puanını 2 saniyede verir. 8 mana ile sabit büyü gereksinimine sahiptir.
    • Bu tree deki diğer bütün skillere 1 puan.
    Curses
    • Lower Resist: 10, Büyü gereksinimi 22 mana ile sabittir, 10. seviyede 10.6 adım menzil, 38 saniye etki süresi ve -%55 All Resistans özelliği vardır.
    • Iron Maiden: 20 (Level 85 itibariyle max değil şu anda, buna veriyorum skillerimi)
    • Decrepify: 1
    • Lower�i ve Decrepify�i açacak skillere 1 puan.
    Summoning
    • Clay Golem: 1 Başka hiçbir şeye puan yok. Clay Golem: Guided Arrow, Thunderstorm, Bone Spirit toplama cihazı.
    Base Statlar:
    Strenght: 133 (-15 request li Stormshield giyebilmek için)
    Dexterity: 180 (Hedeflediğim Level olan lvl 90 da itemlerle 75% blok sağlamak için. Itemlerden bi +50 var...)
    Vitality: Geri kalan Statslar.
    Energy: Base. (Base energy li necro olur mu diyecek arkadaşlar için manam Full Damage Reduced takımım ile 1020, Sorc ve Necroya karşı1660)
    Itemler:
    Damage Reduced Takımı (vs. Amazon, Assassin, Barbar, Druid)
    • Shako
    • Cat's Eye
    • Shaftshop
    • Wizardspike
    • Stormshield
    • "Caster" recipesi ile Craft edilmiş Belt(+33 mana, 10% Faster Cast Rate, +27 life)
    • Trang-Oul's Caster (Eldiven)
    • Aldur's Advance (Bot)
    • Stone Of Jordan
    • Raven Frost
    Fastest Cast Takımı (vs. Necro)
    • Su itemleri giyiyorum Reduce takımındakiler yerine:
    • Stealth Runeword Armor (Archon Plate)
    • Lidless Wall
    • Stone of Jordan (Raven Frost yerine.. 2 SOJ giyiyorum yani)
    Resist Takımı (vs. Sorcerer)
    Damage reduce takımındakiler yerine şunları giyiyorum:
    • Skin Of The Vipermagi
    • Homunculus "Um"
    • Thundergod's Vigor
    • Mara's Kaleidoscope
    • Charmlarım: 6 tane Poison&Bone skills (+life, +mana), 10 tane 5% Faster Run/Walk Small, gerisi Small Life Charmları.
    Not: MARP[mt]�nin düel Necrosu son zamanlarda battle.net�te en moda olan tür olduğundan onun charını onun ağzından açıklamayı uygun buldum. Yukarıda ayrıntılı şekilde incelememiş ama onun charında kullanılan skill�leride yanlarına ilgili seviyelerindeki bilgileri ile birlikte yazdım.

Daha önce kullanılan ve Single Game�de de çok güçlü olan Necromancer Tipi:
    Skill Dağılımı:
    Poison&Bone
    Curses
    • Decrepify: 20
    Summoning
    • Golem Mastery: 20
    • Fire Golem: 20
    • Summon Resist: 1
    Stats Dağılımı:
    Strenght: 80 (Hafif zırh giyebilmek için)
    Dexterity: Hiç yok (Dexterity isteyen hiçbir eşya kullanmadığı için)
    Vitality: 300 (Fazla Life�a ihtiyacı olduğu için)
    Energy: Geri kalan statslar. (Mana Regeneration hızını arttırmak için)
    Kullandığı eşyalar:
    • Black Hand Key Grave Wand
    • Homonculus Hierophant Trophy
    • Trang-Oul's Scales Chaos Armor
    • Trang-Oul's Girth Troll Belt
    • Trang-Oul's Claws Heavy Bracers
    Not: Trang-Oul�s Avatar setinin bu üç parçası sayesinde hatrı sayılı +skill, cannot be frozen özelliği ve parça bonusu olarak �Regenerate Mana 15% (3 Items)� kazanacaksınız. Bu sayede Raven Frost ring kullanmanıza gerek kalmayacak.
    Stone of Jordan x2
    Saracen's Chance Amulet veya Mara's Kaleidoscope Amulet
    Not: Bu Necromancer türü Düellerde kullanılmamasına karşın single game de çok işe yaramakta ve çok hızlı seviye atlayabilmektedir. Aynı zamanda Necro vs Necro Düellerinde MARP[mt]�nin Necromancer�ı haricindekilere karşı da üstünlük sağlamaktadır.
    Birde MeleeMancer (WARLOCK) Denilen Poison Dagger kullanan ama düelde çok zayıf olan bir tür var. Bu tür ise tamamen Poison�a dayalı bir strateji kullanmakta 140 Strenght, 120 Dexterity, 300 Vitality ve base Energy ile statslarını tamamlamaktadır. Kullandığı skiller ise Bone Armor (20), Poison Dagger (20), Poison Nova (20), Lower Resist (10), Fire Golem (20), Summon Resist (1) ve Golem Mastery (10).
    Bu MeleeMancer�lara daha çok Warlock denilmekte ve Başlıca silahları Yüksek Poison Damage�li Dagger, Charm ve Storm Shield. Geri kalan eşyaları ise klasik �Damage Reduced by %X� özellikli eşyalar.

Alıntıları Göster
    Sizi de ekleyeyim mi?
    Eğer ekle diyorsanız sevdiğiniz bir karakteri de söyleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyraél -- 27 Haziran 2010; 13:32:43 >

• quote:

Sizi de ekleyeyim mi?
    Eğer ekle diyorsanız sevdiğiniz bir karakteri de söyleyin.

Alıntıları Göster
    Sağlam Paladinciyimdir.

Ekle kardeşim sonuna kadar Diablo...

• Ekledim

Orijinalden alıntı: Ultimir

Ben XP kullanıyorum ancak bir yerde şunu buldum :

Eyvallah sağol

• Bari söyleseydin ekleyeyim mi eklemeyeyim mi

Bari söyleseydin ekleyeyim mi eklemeyeyim mi
    Ekle Druid

Ekledim
    her turlu ekle benide

Orijinalden alıntı: RoyaLGuarD

her turlu ekle benide

Alıntıları Göster
    Karakter?

Karakter?

Alıntıları Göster
    Level 68 Necromancer
    Level 30 Paladin (Yeni Basladim) Digerlerinin save dosyasini bulamadim ;)
    ekle benide

Bana laf söyleyenlere ne oldu acaba? Hesaplar uçmuş. Bu yaşıma geldim doğruyu söyledim doğruyu yaptım. Kendi suçunuzu bana attınız da ne oldu? Kaçıp gittiniz ya da yeni hesap açtınız. Dolandırıcılığı meslek edinmişsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsideR

Level 68 Necromancer
    Level 30 Paladin (Yeni Basladim) Digerlerinin save dosyasini bulamadim ;)
    ekle benide

Alıntıları Göster
    Ekledim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.