Şimdi Ara

Eldar Murtazin: Nokia N8, N serisinin Symbian işletim sistemli son üyesi olmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Global pazarda pastanın en büyük dilimini elinde bulundurmaya devam eden Symbian işletim sisteminin, Nokia'nın yeni multimedya canavarı N8'den sonra N serisine veda edeceğine; bundan sonra MeeGo platformunun N serisine adapte edileceğine ve Symbian'ı E ile X serilerinde göreceğimize dair iddialarla karşılaşmıştık. Fakat Mobile-Review'ın önemli isimlerinden Eldar Murtazin'in Twitter sayfasında yaptığı açıklamalar akıllarda soru işaretleri bırakabilecek cinsten.



    Murtazin'in açıklamalarına göre Nokia N8, Symbian işletim sistemini kullanan N serisi son cep telefonu olmayacak. Murtazin, ''Anladığım kadarıyla Cnet Nokia'yı yanlış anlamış. En azından 3-4 tane daha N serisi Symbianlı telefon olacak'' diye yorumlarına eklemiş. Elbette hangi tarafın haklı çıkacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.








  • Eldar Murtazin alır...
  • Erdal'ın kesin bir bildiği var. Yoksa bu kadar net konuşmaz. Şu adamı türkleştirelim artık bizden biri olsun. Erdal olsun bunun adı

    ..Knight.. çoktan beri haberlerini göremiyorduk. X6'nın haberi ne oldu?
  • N8, Nokia'nın N serisinin Symbian taşıyan ailesi olacak.

    Ailesi mi? Ne alaka mı? N8 ailesinin ilk üyesi N8-00 olacak, sonrasında N8-01 çıkacak, sonrasında N8-02. Hatta bu ikisinden birisi 16 yerine 32 GB bellek, bir diğeri ise (N97'dekine benzer bir mekanizma ile) QWERTY klavye taşıyacak. Fakat hepsinin ortak özelliği, 8 rakamının belirttiği üzere en iyinin (N9 ailesi) bir altı olacak olmaları olacak ve bu yüzden bir aile olacaklar.

    N9 ailesi ise MeeGo taşıyan cihazlardan oluşacak, yine N9-00, N9-01 gibi model numaraları göreceğiz.


    Kısaca, kaç gündür Nokia'nın Symbian için geçmişte harcadığı ve günümüzde harcamaya devam ettiği milyonlarca Euro'yu unutup bir önceki haberi de "Nokia Symbian'ı bıraktı" diye yanlış algılayıp bayram edenlere selamlar olsun.
  • adamın bir bildiği varki söylemiş bence...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Erdal'ın kesin bir bildiği var. Yoksa bu kadar net konuşmaz. Şu adamı türkleştirelim artık bizden biri olsun. Erdal olsun bunun adı

    ..Knight.. çoktan beri haberlerini göremiyorduk. X6'nın haberi ne oldu?


    Tanıdım seni. Elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum. O aralar editör panelimde problemler olduğundan girememiştim Nokia X6 - 8 GB haberini. Aradan uzun süre geçtiğinden esgeçtim artık.




  • Bu arada nikimi belirtmeyi unuttuğum için afedersiniz.

    GebeBekcisi N8'in diğer değişik versiyonları çıkarsa aradaki farklar ne sadece hafıza olarak mı çıkacak? Mesela ilk N8, 12MP Xenon flaş iken N8-01 8MP Xenon flaş olabilir mi? Zira Nokia aynı cihazın değişik bir versiyonunu çıkardığında bazı özelliklerden kısıyor.
  • Pardon üstte yazmışım ama nikimi belrtmeyi unuttum.



    sugar_klavyeci
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Pardon üstte yazmışım ama nikimi belrtmeyi unuttum.



    sugar_klavyeci

    Vay kardeş seni niye 15 gün banladılar yav.
    Hoşgeldin.Çok özel değilse ban sebebini öğrenebilir miyiz?Özledik seni.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bu arada nikimi belirtmeyi unuttuğum için afedersiniz.

    GebeBekcisi N8'in diğer değişik versiyonları çıkarsa aradaki farklar ne sadece hafıza olarak mı çıkacak? Mesela ilk N8, 12MP Xenon flaş iken N8-01 8MP Xenon flaş olabilir mi? Zira Nokia aynı cihazın değişik bir versiyonunu çıkardığında bazı özelliklerden kısıyor.

    Eldar'dan senin söylediğini doğrulayan alıntı:

    quote:

    There will be several versions of the device (according to my personal information source). First of all, it is a model with 32 GB of inbuilt memory and music service (for select countries). It will retail for about EUR 425-450 and most likely show up at Nokia World this coming September. The sales will start at the end of this or at the beginning of the next year.

    The second model is a cheaper one, with less memory, without the 12-megapixel camera. It will be called the successor to the "legendary" model and show up in the second quarter of 2011 at the price of EUR 230-240 (the price of the original N8 will have dropped down to EUR 300-330 by that time).

    There will also be a senior version of the N8, with a QWERTY keypad and form factor resembling that of the Nokia N97. However, the 12-megapixel camera will have to be sacrificed there, too. It may also turn out to be the first Symbian^4 product, which is still an open question.




  • NomadCRY hoşbulduk, ne sen sor ne ben söyleyeyim.

    Teşekkürler GeceBekcisi

    N8 versiyonlarından birinin S^4 çıkma ihtimalinden söz ediyor. Cidden aklım karıştı. Neyse beklemek en hayırlısı.

    Hoşçakalın iyi forumlar.

    sugar_klavyeci
  • aslında teknik anlamda bakılırsa cep tel. için en uygun os mevcut durumda symbian.idğer os lardan daha hafif bir çekirdeği var,bunun yanında yılların deneyimi,yazılımı mevcut.geriye dönük uyumluluktada sorun yok. açık kaynakta oldu.bu saatten sonra symbianın altın çağı gelebilir.

    aslında günümüzde kullanılan donanımlar symbian ile çok uyumlu olabilir.mesela iphone 4 donanımı üzerinde symbian adeta uçar ama nedense nokia güçlü bir donanımla symbianı hala buluşturmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.