Mac Minilerle birlikte standart gelen bu full dokunmatik mouse, MacBookPro'larımıza hariçten alınabiliyor biliyorsunuz...
Fakat bu mouse hakkındaki görüşler ikiye ayrılmakta...
bir kısım, çok ince olduğu için ele oturmadığını söylüyor. bu nedenle ergonomi problemine yol açtığı söyleniyor. hatta bunun hakkında br kaç ek aparat falan geliştirenler bile var acuva oturması için
bir diğer kısım ise multi touch yüzeyin inanılmaz eğlenceli ve kullanışlı olduğunu, bu mouse un daha önceki mighty mouse gibi kullanışsız olmadığını ve alınması gereken bir aksesuar olduğunu söylüyor...
Peki siz ne düşünüyorsunuz?? Bu mouse almaya değer mi? Alıpta kullanan veya inceleyen veya almayı düşünen varsa buraya yorumlarını yazabilir mi?
bende bugünlerde bir tane almayı düşünüyorum da...
dümdüz mause pad gibi :) biraz avuca oturması lazım bence
ben apple storeda kullandım biraz, ağır ve büyük geldi bana ellerim biraz küçük olduğu için belkide. Bileklerimi yormuştu, mini mouselar favorim :)
Güzel güzel alışıyosunuz kullandıkça. Bu aletlerede başka mouse yakışmıyor zaten... Bende alacağım bi ara.
ben daha dün kavuştum macbook uma şimdilik ihtiyaç hissetmiyorum ama yakında fotoğraf işleme işine giricem az da olsa tabiki o zaman kaçınılmaz olcaktır bu başlığı takip edeyim bari
Ben dun aldim magic Mouse'umu. Benimde almaktaki amacim Acad, photoshop gibi uygulamalari kolaylikla kullanabilmekti. ilk izlenimlerim su sekilde;
Mouse inanilmaz tasarim seklinde duruyor. masada Macbookpro dan daha cok ilgi cekiyor. Multitouch yuzeyi kusursuz calisiyor. Mouse performansi hassasiyeti guzel, ama ben Mouse ivmelenmesini sevmeyen bir insanim. Mouse ayarlarindan onu kapatamadim oyle bir secenek yok. Elime oturma problemi yasamadim henuz, uzun saatler kullanimdan sonra problem cikartirmi bilmiyorum ama su ana kadar ergonomik olarak bir sikinti cekmedim. Avcuma otursa tabiki daha iyi olur ama bu da sikintili bir tutus yasatmiyor. Windows ta da sorunsuz calisiyormus henuz denemedim.
Genel kanim su ; eger dedigim gibi ACAD, photoshop vs gibi mouse olmazsa olmaz bir program kullanmiyorsaniz, Bu mouse gereksiz. Neden? diyeceksiniz... Mac Book Pro nun ustunde siradisi kusursuzlukta calisan kocaman bir trackpad varken ve kullanimi o kadar rahatken mouse a gerek olmadigi dusuncesindeyim. MacBookPro gercekten muhtesem bir trackpad yapmis... kayganligi, hassasiyeti, multitouch ozellikleri ve buyuklugu. Super otesi bisey. Mouse da cok guzel ama Ekstra bana gore. Aldigim icin mutluyum ama masa basinda olmadigim zaman laptopumu actigimda cikarip ta mouseumu kullanayim bir yuzey bulayim demiyecegim.
Mouse genel notlarim: Tasarim: 10 Ergonomi: 7 Hassasiyet: 10 Multitouch Kullanimi : Zaten turunun tek ornegi nor vermek mantiksiz Gereklilik : Tartisilir
Ergonomisi çok sorunlu kesinlikle tavsiye etmem.
valla serhanuygur kardesimiz benim de deginmek istedigim cok onemli bir konuya deginmis.. mbp uzerindeki trackpad 10 magicmouse gucundedir bence:) eger mouse u sadece oyun oynamak ya da oylesine mousedur dursun seklinde kullanacaksaniz sakin almayin.. paraniza yazik bence.. ama gercekten gereklilik ise mouse sizin icin almayi dusunebilirsiniz.. mouse bence de cok ince ve ele oturmadigi icin biraz sikintili.. ben almadim ama dukkanlarda deneme firsatim oldu.. cok da gerekli bisey deil bence bi de. sadece scroll ve back forward yapio sanirim yanlis miyim? var mi baska ozelligi?
Krocheah baska bi ozelligi artistigi iste :)))
Aslinda mouse tutus aliskanliginiza bakar ergonomi sorunu... Cidden ben kac gundur kullaniyorum inceligi beni rahatsiz etmedi cunku ben zaten avcumun icini hicbizaman mouse a yaslayarak kullanmadim. bas parmagim solda son iki parmagim sagda mouse u tutarim her zaman.. Gayet buyuk mouselar da kullandim, ama hic mouse u avuclayarak kullanmadim. (logitech in oyuncu mouselarini cok kullandik, Eski countercilardaniz, turnuvalar falan)
Ya Rastlantimidir bilmiyorum... Magic Mouse u kurduktan sonra MacOsX in stabilitesi bir bozuldu, ve iki gundur kasildikca kasiliyor ve win7 kullanmak zorunda kaliyorum cunku MacOsX te calisamiyorum su anda... isletim sistemine biseyler oldu... Mouse u kaldiriyprum bluetooth u kapatiyorum ama o da cozum olmuyor su anda... sisteme restore cekmek zorunda kalacam herhalde. Magic mousedanmidir acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: serhanuygur
Krocheah baska bi ozelligi artistigi iste :)))
Aslinda mouse tutus aliskanliginiza bakar ergonomi sorunu... Cidden ben kac gundur kullaniyorum inceligi beni rahatsiz etmedi cunku ben zaten avcumun icini hicbizaman mouse a yaslayarak kullanmadim. bas parmagim solda son iki parmagim sagda mouse u tutarim her zaman.. Gayet buyuk mouselar da kullandim, ama hic mouse u avuclayarak kullanmadim. (logitech in oyuncu mouselarini cok kullandik, Eski countercilardaniz, turnuvalar falan)
Ya Rastlantimidir bilmiyorum... Magic Mouse u kurduktan sonra MacOsX in stabilitesi bir bozuldu, ve iki gundur kasildikca kasiliyor ve win7 kullanmak zorunda kaliyorum cunku MacOsX te calisamiyorum su anda... isletim sistemine biseyler oldu... Mouse u kaldiriyprum bluetooth u kapatiyorum ama o da cozum olmuyor su anda... sisteme restore cekmek zorunda kalacam herhalde. Magic mousedanmidir acaba?
mousedan olacagini zannetmiyorum..
http://turkmac.com/forum/index.php/topic,747.0.html bu sayfaya bi bak istersen.. gerci turkmac'i okuyorum diordun ama belki isine yarar.. bu arada ben de yeniyim daha camiada :D 2 - 2,5 hafta oldu.. pro deilim bu konuda ama denk geldi kaydettim sayfayi ise yarar die :)
Tesekkur ederim o basligi da okudum repair yapmaya calisiyorum. Savas veriyorum bakalim nolcak
Epey guzel bir mouse. Bunu mu almali yoksa logitech performance mx mi almali? Kullananlar fikir belirtirse sevinirim.
Ne için kullanacağına bağlı çoğunlukta?
Oyun oynamak için alıyorum diyosan logitech kesinlikle hatta logitechde değil razer derim. Ama normal kullanım ne bileyim sörftür grafik işleridir photoshoptur falan diyorsanda magic mouse derim. Ben biraz kullandım ama oyun oynamadım magic ile. Fakat oyun performansı çokta iyi değilmiş. Benim görüşümde öyle olmayacağı yönündedir. Tamamen kullanım alanına göre yani.
Adobe urunleriyle kullanacagim genel olarak, oyunlar icin de suan kullandigim mouse yeter herhalde.
O vakit magic derim ben. Çoğu profosyenel tasarımcı, reklamcı magic kullanıyor zaten...
Bu arada senin imzandaki elma daha guzelmis. Calabilir miyim
Çal tabi ne demek :D. Bende forumdan birinden çaldım :).
Sagol, daha iyi oldu boyle
Magic Mouse Mac kullanıcısı için olmassa olmazdır...felaket rahat bir mouse, tek sıkıntım back forward olayı için mouse kavramanız gerek yoksa işlemiyor..
Kac gundur ullaniyorum ce hicbir ergonomik sorun cekmedim... Tamamen Safsata imis ergonomi konusu...
itfayeci Magic Mouse ile ileri geri yapmak icin 3-5 defa kullanilinca hafif elindeki yag mouse un ustune geciyor. ondan sonra cok rahat kayiyor. :)))))
Almadna once soru isareti vardi kafamda. simdi kesinlikle alinmali bir aksesuar olarak goruyorum :) sadece web de geziyorsaniz takiliyorsaniz sadece... o zaman gerekli degil ama.