Şimdi Ara

- Kitap Okumayanlara Sürükleyici Kitap Tavsiyeleri - (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
7
Favori
25.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfa-140

    Bu arada Sahhaflarda bir kitapçı bana Kurtlar İmparatorluğu'nu önerdi.
    Baya sürükleyici bir kitaptır, dedi. Okuyan ya da nasıl olduğuna dair bilgisi olan var mı ?


    Güzel romandır okumanı öneriri.. Ama şunu söylemeden geçemem GRANGE ' in Kurtlar İmparatorluğu ' ndan daha iyi romanları var
  • Bugün "Yaşlı Adam ve Deniz (Hemingway)" ile "Doğu Ekspresinde Cinayet (Agatha Christie)" kitaplarını aldım.
    Yavaş yavaş yükseliyor kitaplar, bugün Beklenmeyen Misafir'i bitiricem.

     - Kitap Okumayanlara Sürükleyici Kitap Tavsiyeleri -




    Bu arada önceki sayfada bahsettiğim korsan olayını bugün Sahhaflardaki bir dükkan sahibine danıştım baya aydınlattı beni bu konuda. Yayın evinin kalitesine göre bazen öyle basım hataları oluyormuş. Ama bendeki kitap orjinalmiş, ondaki kesin olarak orjinal olanıyla baktım ve hiçbir farkları yoktu kağıt ve kapak kalitesi bakımından, aynı zamanda yazı olarak da.

    Zaten ordaki kitapların nerdeyse hepsi orjinal 2. ellermiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murselsevim -- 5 Temmuz 2010; 17:57:19 >




  • Beklenmeyen Misafir (Agatha Christie)

    Dün gece Beklenmeyen Misafir'i bitirdim, harika bir kitaptı.
    Kitabı aldığım gün ilk sayfalarına bakıyım bakalım diyip 24-25'lere kadar gelmiştim, dün de 170'de bitirdim kitabı.
    3 saat boyunca okudum ve hiç sıkmadı. Bir de kitapla ilgili şunu demeden geçemicem; kitap 170 sayfa ve 165'e kadar sıkıcı geçtiğini düşünelim, ama son 5 sayfada öyle bir final var ki bu 165 sayfayı boş boş okumaya bile değer. Yanlış anlaşılmasın kitap tamamıyla çok iyi, sadece finalinin vuruculuğunu belirtmek istedim.

    Günün birinde karşınıza çıkarsa alın.


    Dipnot: Alım aşamasını bitirdim, şimdi okuma aşamasına geçtim. Bundan sonra, burdaki tavsiyelerle alıp okuduğum kitaplar hakkında bu başlık altında yorumumu yapacağım. Belki birkaç kişi de olsa takip eder.




  • İhriyar Adam ve Deniz süperdir oku:)
  • Paulo Coelho'dan Simyacı.
  • Ben konuyu takip etmeyi bıraktıktan sonra epey kitap almışsın. Hayırlı olsun dostum. Ben bu sıralar çok yoğunum başımı kaşıyamıyorum. O yüzden okuyamıyorum.
  • foreverea

    Dün aslında okucaktım onu ama 20. sayfada uykum geldi bıraktım.
    Bugün bitiririm.

    The Swamplord

    Aldım listeye, bir dahaki gidişimde alıcam İnşallah.

    Johnny Bravo

    Sağol Johnny. Okumaya da başladım yavaş yavaş. Artık dizi veya film izlerken nasıl keyif alıyorsam kitap okurken de aynı keyfi alıyorum. Hele Fareler ve İnsanlar gibi kitaplar olursa o keyif bin kat artıyor.
    Ama hakkınızı yemiyim, şu ana kadar sizin tavsiyenizle alıp okuduğum 2 kitap var ikisi de çok iyiydi.

    Tekrar teşekkür ediyorum tavsiyede bulunan arkadaşlara.




  • B.Çekmece'de oturuyorum arkadaşlar en yakın sahafçı nerede bilen varsa söyleyebilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: girye

    B.Çekmece'de oturuyorum arkadaşlar en yakın sahafçı nerede bilen varsa söyleyebilir mi?


    girye, özel mesajına cevap vermeye çalıştım ama sürekli hata verdi.
    Hala da veriyor, buraya yazıyorum.



    Merhabalar.

    Dostum pek bilgim bu konuda hakkında. İstanbul'da çokça Sahaflar Çarşısı var.
    Ama nerelerde var onu bilmiyorum. Sadece İstiklal Caddesi'ndekini biliyorum.
    Fakat senin için araştırırken şöyle bir alıntı buldum:

    quote:

    Sahaflar çarşısı: (beyazıt)
    istanbul beyazıt'taki sahaflar'daki kitap satıcılarından sadece 2 tanesi gerçek anlamda sahaftır. her ne kadar burası eskiden sahafların merkezi olsa da, ibrahim müteferrika'nın mezarı burada bulunsa da, 1800'lerdeki bir yangında bütün o dükkanlar yanmıştır. hemen dibinde istanbul üniversitesi olması nedeniyle ve beyazıt'ın aynı zamanda turistik bir ye olmasından dolayı burada lise, üniversite kitapları, kırtasiye malzemeleri ve yabancılara yönelik türkiye'yi tanıtıcı kitaplar, çeşitli minyatürler ve bookmark benzeri eşyalar satılır. bütün dünya dergisi arşivcileri için bulunabilecek en iyi kaynaklardan birisi buradaki sahaf olan sahaftır. merdivenlerin hemen yan tarafındadır bu sahaf. bol sayıda ikinci el ingilizce roman da barındırır.

    Özbek çarşısı: (laleli)
    2002'ye kadar iü eczacılık fakültesi'nin ın karşısında ve hat müzesinin etrafında eski kitap satan dükkanlar belediye tarafından kaldırrılınca üniversite tramvay durağının hemen karşısındaki özbek çarşısına geçmişlerdir. bu çarşının her rkatında bir sahaf vardır. çoğunlukla ikinci el üniversite kitapları satılır. üniversite kitabı dışında kitap satan kapsamlı bir-iki tane sahaf vardır. bunlardaki kitapların da üniversite öğrencilerinin satmış olduğu kitaplar olduğu ilk bakışta anlaşılır zaten. özellikle yabancı dil öğrenme kitapları arayanlar için idealdir.

    Süleymaniye:
    süleymaniye camii'ne giderken sahara fotokopi'nin sokağında ve paralel sokaklarda birkaç sahaf görürsünüz. bunlar kaset de satarlar. üniversiteli mallarıdır genellikle. bunlardan birinde bulgaristan'dan getirilip burada satılmış orijinal elvis* plakları dahi bulunabilir. kitap olarak çok sıradışı kitap çıkmaz. civar fakültelerle ilgili ders ya da genel kültür kitapları vardır.

    Taksim: (Bahsettiğim yer)
    galatasaray lisesi'nin yanında galatasaray hamamına giden sokağa girdiğinizde "anabala pasajı" adlı bir pasaj göreceksiniz. girin oradan içeri. bol sayıda eski yabancı plak, film posteri ve kitap sizi karşılayacaktır. eskiden barış manço, erkin koray plakları da bulunuyordu ama artık zor bulunuyor.

    simurg kitabevi'nin hemen karşısındaki sahafta da 1900'lerin başından kalma osmanlıca ilmihaler ve bazı kitap çevirileri bulunabilir. ayrıca türkçe plak yönünden oldukça zengindir. erkin koray dışındaki tüm anadolu rock plaklarını bulabilirsiniz. yeter ki paranıza kıyın ve ortalıkta dolaşan kediden huylanan bir insan olmayın (bkz: sahaf kedileri). buraya yabancı dilde de kitaplar düşer.

    onun 5-10 metre ilerisinde bir sahaf daha var ancak sanırım orası o kadar köklü bir yer değildir. muhtelif kitaplar mevcuttur.

    bir de galatasaray lisesinin karşısında, eski sabah kitapçısının oradan girilen yol vardır, ingiliz konsolosluğu'na çıkan yol. o yolun sağ tarafında göreceğiniz pasajda birçok sahaf vardır. (bkz: aslıhan pasajı) bunlardan en dikkat çekicileri sadece çizgi roman satan bir sahaf ve bir de pasajın dibinde eski 8 mm'lik bi-iki film ve birçok ingilizce kitap satan yerdir.

    Beşiktaş:
    sinanpaşa alışveriş merkezi'ne girin. mcdonalds'ın bulunduğu kat değil de bir altında pınar sahaf vardır. sahibi de çok iyi bir insandır. aslen kadıköylü imiş diye duyduydum. bir ara kitap dolaşımı olsun diye bazı kitapları "bu kitabı okuduktan sonra başkasına ücretsiz olarak vermek" şartıyla ücretsiz veriyordu (bkz: copyleft). özellikle en uçtaki tarih kitapları ve ansiklopedi serileri güzeldir. bunlar piyasa gazetelerinin bedava dağıttığı kıytırıktan ansiklopediler değil hammer'in osmanlı tarihi gibi eserlerdir. eski plak, resim ve karrtpostal arşivi de zengindir. ayrıca fiyat tarifesi her yerde görünür bir şekilde durduğu için fiyat sormak zorunda kalmazsınız, fiyatını sorduğu ürünü almayan kişinin ezikliğine girmezsiniz.

    burada bir de volga sahaf vardır. eski dergiler, kitaplar bir yana 1980'lerden kalma ama hala çalışan gamewatchlar gibi çok orijinal, eski ile antika arasında bir yerde kalmış nesneler bulabilirsiniz.

    ayrıca (bkz: sinanpaşa pasajının en alt katındaki sahaflar)

    kabalcı kitabevi'nin arkasında, sinanpaşa alışveriş merkezi'nin bitişiğinde büyük beşiktaş çarşısı vardır. bunun zemin katında, ptt'nin hemen karşısında da dar alanda binlerce kitap bulunduran bir sahaf vardır. national geographic ve atlas arşivi güzeldir.

    Ortaköy:
    princess otel'in otoparkına giden yolun sonunda bir sahaf bulunur. buranın sahibi kendini kitaplara vermiş bir mühendistir. ortaköy'de olduğu için fiyatlar çok az farkedebilir. ama birçok kitabı kadıköy'dekinden bile daha ucuza bulabilirsiniz. ayrıca buranın gerçek arşivi görünenin 4-5 katı kadardır. aradığınız kitabı söylerseniz yardımcı olabilirler.

    Kadıköy:
    moda taraflarında tek tük sahaflar vardır. bunlar arasında "çınardibi sahaf"tan sakının. yok "ben otoriteyi severim" diyorsanız da dikkatli olun derim. modadan bahariye'ye çıktıkça tek tük sahaflara rastlarsınız. bunlar ders kitabı satmayan gerçek sahaflardır.

    Kadıköy'ün asıl sahaf merkezi ise akmar pasajı ve daha yukarısıdır. yukarıya çıktıkça kalite yükselir, fiyat düşer. ders kitabı oranı azalır. bir de eski fotoğraflar satanları vardır. ben şahsen severim eski insan yüzlerini. en iyisi (bkz: kadıköy sahaflar)

    Bahariye caddesi moda sinemasının yanından inen yokuşun sol tarafında da sahaflar vardır. burada inanılması güç güzellikte eski yerli ve yabancı dergiler ve kitaplar bulabilirsiniz. 1940'lardan kalma ingilizce resimli tarih dergilerinden bahsediyorum. ayrıca pasajın en ucundaki sahafta güzel plaklar da mevcuttur.

    Bakırköy:

    bakırköy tren durağından aşağı doğrru giderken "greens" hipermarketin hemen yanında ve o civarlarda birkaç tane dükkan vardır ama bunlara pek sahaf denemez. binlerce eski dergi ve roman satarlar. eski kitap satma işini orada korsan kitap satanlar üstlenmiştir daha çok.




  • Bilgi için teşekkür ederim Tayfa-140. Bakırköy'e sürekli gidiyorum oraya bakarım. Olmazsa dediğin gibi İstiklal Caddesinde-kine giderim. Tekrar teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: girye

    Bilgi için teşekkür ederim Tayfa-140. Bakırköy'e sürekli gidiyorum oraya bakarım. Olmazsa dediğin gibi İstiklal Caddesinde-kine giderim. Tekrar teşekkür ederim.


    Rica ederim. İstiklal'deki iki katlıdır bilesin. İlk katın son dükkanına göre sol tarafta merdiven var, ordan devam edebilirsin.
  • Franz Kafka- Dönüşüm. Bir yemeği yerken nasıl tadı damağınızda kalıyorsa aynı şekilde bunda da kalıyor 80 sayfa al oku:) Fiyatı en fazla 3 tl antikbatıklasikleri öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreverea -- 9 Temmuz 2010; 0:21:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: foreverea

    Franz Kafka- Dönüşüm. Bir yemeği yerken nasol tadı damaüınızda kalıyorsa aynı şekilde bunda da kalıyor 80 sayfa al oku:) Fiyatı en fazla 3 tl antikbatıklasikleri öneririm.


    Aldım listeye. Yalnız 80 sayfa azmış yahu.
  • Yaşlı Adam ve Deniz'deyim hala.
    Son 2-3 gündür sadece geceleri okuma fırsatı bulabiliyorum.
    O da bazen uykum geliyor ve 10 sayfa bile okumadan yatıyorum.
    Kitap da sıkıcı birşey. Şuan 60. sayfalardayım bugün bitirmeye çalışıcam, yorumumu yazarım bugün veya en geç yarın.
  • Yaşlı Adam ve Deniz

    Az önce bitirdim kitabı. Öncelikle şunu söyliyim ki yayınevi berbat ötesiydi. Şöyle örnek veriyim, kitapta 10.000 kelime varsa, tekrarlarımla 13.000 kelime okumuşumdur herhalde. Bazı cümleler o kadar baştan savma yazılmış ki okuma isteği kalmadı, anlamak için 2-3 defa okumanız gerekiyor.
    Keşke başka bir yayınevinden alıp okusaydım.

    Neyse kitaba gelince, teması balıkçılıktı. Meslekle ilgili de çokça terim vardı. Bazı kısımları anlamadım bu yüzden.
    Ama yine de çok sorun olmadı ve okudum kitabı. O yaşına rağmen ihtiyar adamın deniz canlılarıyla mücadelesini anlatıyor. Kitap 108 sayfadan oluşuyor, ilk 30-40 sayfa sıkıcıydı ama sonraki sayfalar diğerlerine oranla daha iyiydi diyebilirim. Balıkçılıkla ilgili terimleri bilseydim daha fazla keyif alabilirdim belki ama yine de güzeldi diyebilirim.
  • Dan Brown ın kitaplarından Melekler ve Şeytanlar,Da Vinci Şifresi ve Kayıp Sembol
  • figan romanini tavsiye ederim tamamen gercek olan bu hikaye ermeniler ile osman li arasinda yasananlarin insanlara yansimasini anlatiyor
  • hocam bu dediğiniz internet sitesi hangisi. O 3 kitap 28 e gelmiş dediniz. Kitapevlerinde kitaplar çok pahalı merak ettim siteyi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HmB_SaL

    hocam bu dediğiniz internet sitesi hangisi. O 3 kitap 28 e gelmiş dediniz. Kitapevlerinde kitaplar çok pahalı merak ettim siteyi...


    Kime sorduğunu anlayamadım ama üzerime alıyım.
    Biraz daha açar mısın konuyu ?
  • www.kitapyuvasi.com

    dini,roman,hikaye,dünya klasikleri ve sürükleyici kitaplar bulabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.