Şimdi Ara

AMD: Giriş seviyesi ekran kartları, Fusion'dan sonra da varlığını koruyacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • 2006 yılından bu yana konuşulmakta olan Fusion işlemci ailesi için geri sayım başladı. Önümüzdeki yıl içerisinde pazara sürülmesi beklenen Fusion işlemcileriyle CPU + GPU tasarımına geçiş yapacak olan AMD, Computex 2010 fuarındaki bir sunumunda, Fusion tasarımındaki grafik biriminin DirectX 11 destekli Alien vs. Predator oyununu çalıştırabildiğini söylemiş hatta canlı bir demo gösterimi de yapmıştı. 480x paralel işlem birimine sahip olması beklenen Fusion tasarımındaki entegre grafik biriminin, özellikle giriş seviyesindeki ekran kartları için tehdit unsuru olacağı söylenirken, benzer bir görüşü paylaşan Sapphire, pazardaki akımlara bağlı olarak anakart operasyonunda yeniden yapılanma içerisine girdiğini ve Fusion işlemcileriyle birlikte pazarda çıkışa geçmeyi amaçladığını söylemişti. İşte bu noktada cevabı en çok merak edilen soru ise 480x paralel işlem birimiyle performans noktasında iddialı olan Fusion'daki entegre grafik biriminin, giriş seviyesindeki ekran kartlarının satışlarına etki edip etmeyeceği.


    AMD cephesi tüm tahminlerin aksine, Fusion işlemci ailesinin giriş seviyesindeki ekran kartlarını yok etmeyeceğini söylüyor. Radeonn HD 5550 modeli için iş ortaklarına GDDR5 kullanım izni tanıyan AMD, başta Radeon HD 5450 olmaüzere 64-bit bellek veri yolu desteğine sahip olan modellerin geleceği için herhangi bir yeni düzenleme yapılmadığı ve bu kartların, Fusion işlemcileri çıktıktan sonra da pazarda kalacaklaı belirtiyor. AMD'ye göre giriş seviyesindeki harici ekran kartları, özellikle sistem güncellemesine karar veren kullanıcıar için pazardaki varlığını süredecek. İşlemciye entegre grafik performansının aynı segmentte yer alacak Intel çözümlerinden daha yüksek olacağı belirtilen Fusion işlemci ailesinin bir diğer önemli detayı ise, işlemci çekirdeklerine gözden geçirilmiş Phenom II (K10.5) mimarisinin güç verecek olması.








  • Alien vs Predator gibi bir oyunu Dx11'de tüm ayarlar açık oynatabilen bir işlemcinin giriş seviyesinden çok orta seviye ekran kartlarını tehdit edeceğini düşünüyorum. Belki de AMD sırf bu nedenle performansı orta seviyeyle yarışan modelleri şimdilik bekletip giriş seviyesi modellerle giriş yapabilir. Oysa ben olsam 3-4 senedir merakla beklenen bir teknolojiyi kullanıma sunarken en çok ses getirecek en performanslı modelleriyle giriş yapmayı yeğlerdim. Neyse, Fusion için azbir zaman kaldı, gerçekten neler yapabilecek hep beraber göreceğiz.
  • Birleşik GPU&CPU teknolojisine gerçekten AMD mi liderlik edecek? AMD'nin yeni bir teknolojiye liderlik ettiği pek görülen birşey değil de ondan sordum.
  • Bir sorum olacak bu fusion performans olarak hangi ati kartına geliyor 4000 ve 5000 serisinden ona göre belki hiç ekran kartı almam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Riqimaru

    Birleşik GPU&CPU teknolojisine gerçekten AMD mi liderlik edecek? AMD'nin yeni bir teknolojiye liderlik ettiği pek görülen birşey değil de ondan sordum.

    İşlemci dünyasından baya bir süredir uzak kaldınız sanırım?
  • Liderlik elde edememesi intelin temiz bir rekabete girmemesinden intel,nvidia bu firmalar paralarıyla amd,ati chipleriyle birşeyler yapmaya çalışıyor.
  • bnce bu dizüstü pcl erde baya işe yarar gibi görünüyor
  • Elbette giriş seviyesi varlığını korur ama şu an olan talep azalır mutlaka fusion çıkınca.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckolik13 -- 23 Haziran 2010; 16:50:18 >
  • nerdeyse 4 yıldır bekliyorum görmeyi. bi çıksada amd de bizde rahatlasak
  • en çok merak edilen soru ise 480x paralel işlem birimiyle... yok artık...
  • adamlar 45nm ile üretikleri fusionlarda HD5450'de kullanılan gpu kullanmışlardı. bakalım nihayi sürümde daha iyi birşeyler bekliyorum ama bu 480 sp li modeller ile FX seri geri dönebilir gibime geliyor. Fusion FX ( Phenom II+ ile HD5770+ )fena olmaz yani
  • peki neden madem CPU+GPU tasarlarken bu mimari yapıyı buldozer işlemcileri ile geliştirmiyorsunda eski bir mimarinin içerisine entegre ediyorsun?? buldozer piyasadayken kim fusion alır ki?? şayet phenom II+GPU projesinin (fusion) piyasada satacağını düşünüyorsa AMD, bu da buldozer mimarisinin bu projeyi baltalamayacağı anlamına gelirki böyle birşey olması için yeni nesil buldozer mimarisinin phenom IIden öyle çok çok üstün bir işlemci olmaması gerekir.. aksi halde herkes fusion mı yoksa buldozer mi sorusuna buldozer cevabı verecektir.. böyle birşey olmayacaksa budozer mimarisi öyle ahım şahım bir şey olmayacak demektir..
  • Athlon'ları piyasadan kaldıracaklar belkide. Phenom 2, şimdiki Athlon 2'nin yerini yani giriş seviyesindeki yerini alır ve Fusion (Phenom 2 + grafik birimi)şeklinde devam eder. Performans isteyenler için de yokedici Bulldozer'i çıkartır.
    6 çekirdekli işlemcisi varken, Onboard ekran kartını kim kullanırki değilmi?
  • bencede cpu+ gpu yu heralde küçük cihazlarda kullanacaklar bu daha fazla hız ve performans olabilir ..yani piyasayı toplayacaklar:))
  • 55W quad Fusion is coming

    http://www.fudzilla.com/processors/processors/55w-quad-fusion-is-coming

    32nm, DDR3, 2011

    AMD's Fusion project will get to quad-core. Of course the first one is a dual-core, aiming for the Brazos platform and after that there should be a Llano version of Fusion that comes in dual and quad-core versions.

    We've already said that Llano dual-core has a 20W TDP and some of them will get even to 40W, but more importantly the quad-core Llano with integrated graphics should set to 55W TDP.

    This is not that bad considering that Fusion has most parts of chipset, graphics and a quad core CPU. The launch date is again 2011 and we cannot get more precise than that.

    The platform supports DDR3, and is a 32nm product. As we said many moons ago the 45nm version of Fusion has been cancelled a while back.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.